Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry vecer,
Rada bych vas poprosila o rady nebo spis zazitky…kdo si prozil asi bude chapat moje obavy.
Nazev tematu je otazkou.
Jak u vas probihalo prvni setkani s jeho detmi? Jsou rozvedeni, deti 8 holcicka a 10 chlapecek, holcicka je dost ovlivnema maminkou. Takze se celkem bojim scen.
Dekuji za odpovedi jak to bylo u vas ![]()
@VW.MB bez problémů. První setkání proběhlo zcela náhodně na nádraží (asi 4 minuty jsme se viděli). Další po půl roce už plánované, i s mým dítětem v rámci jedné akce. Vzali jsme děcka na kolotoč, koupili zmrzku a na nic netlačili, trvalo to asi hodinu. Jeho bylo 9 a mému 4 roky. Pojala bych to nenásilně, spíš někde venku a aby to netrvalo dlouho.
Jo to me taky napadlo, jen ted v tomhle pocasi…a jak rikas, tak hodinku. Jen proste ja si vubec neumim predstavit co tam budu s nima delat
sve deti zatim nemam, coz neni duvod, deti mam vazne moc rada. Jen mam strach…jeho dcera je fakt ovlivnena porad stale nestovnanou maminkou z rozvodu. Obcas dela sceny i pritelovi…protoze maminka doma place a on je se zlou a strasnou zenskou…to me celkem desi. ![]()
@VW.MB S holčičkou asi nic moc nenaděláš. Zkoušej to nenásilně, ale nevnucuj se. Prostě buď milá, příjemná tak nějak normální teta. Tak, aby viděla, že nejsi zlá a strašná ženská. Ale ovlivnění maminkou je na pěst, nebude to jednoduché. Na druhou stranu, mám také doma téměř osmiletou holčinu, a na spousty věcí už si názor udělá sama ![]()
Na to spoleham, je to chytra holka. No bude to boj…
Maminka dela naschvaly protoze vi, ze se tohle stane. Pritel jim to ani nebude moc rixt, ze jedou spolecne za mnou a nekam pujdeme. Okamzite by rekli, ze nejdou nikam.
Tlacit na ni nechci kdyz to nepujde, tak nema cenu asi neco lamat pres koleno. Jen pak spolene fungovani s pritelem nebude tak hladke…
A byla jsi pricinou rozpadu vztahu? Lepe receno byla jsi s nim ještě když zil s exmanželkou?
@VW.MB Já jsem přítelovo staršího syna viděla poprvé když mu bylo 6 let, byli jsme spolu všichni celý den, hráli jsme hry, uvařili jsme společně jeho oblíbený oběd, přinesla jsem mu knihu s tématem které mi přítel poradil a celkově to bylo moc fajn. Dnes je mu 9 let a máme spolu moc hezký vztah.
S mladším to bylo horší (s přítelkyní se rozešli ještě než se těhotenství potvrdilo) takže když jsem přítele poznala malý byl ještě miminko. Viděla jsem ho poprvé na živo v roce a půl a to jsme žádné vztahy nenavázali, zlomilo se to až po druhém roce, kdy se vídáme pravidelněji, už mi říká jménem, je se mnou klidně i chvilku sám ale spíš bych řekla že je těžší pro mě si tu cestu najít než opačně.
@VW.MB píše:a nechces myt radej vlastnni? tolik chlapu beha.
Jo to me taky napadlo, jen ted v tomhle pocasi…a jak rikas, tak hodinku. Jen proste ja si vubec neumim predstavit co tam budu s nima delatsve deti zatim nemam, coz neni duvod, deti mam vazne moc rada. Jen mam strach…jeho dcera je fakt ovlivnena porad stale nestovnanou maminkou z rozvodu. Obcas dela sceny i pritelovi…protoze maminka doma place a on je se zlou a strasnou zenskou…to me celkem desi.
@VW.MB tak do toho bych nešla, aby nevěděli že půjdete někam všichni. Není dobré stavět děti před hotovou věc, braly by to jako zradu.
Ovlivňování je blbé, jediná cesta je, aby děti postupně získávaly zážitky, které jsou s tím v rozporu (prostě aby samy zažily, že není pravda co maminka říká).
Počasí nic moc, asi bych zvolila nějakou akci pro děti, někam se společně podívat, nebo jít třeba plavat, nebo bruslit, do kina..Nic co by vyžadovalo velkou pozornost.
@andelka83 souhlasím, myslím že by to pro ně bylo nemilé překvapení a mohli by se zaseknout hned na začátku. Co třeba to kino, není třeba spolu komunikovat a alespon si zvyknete na jejich společnost a pak třeba na dort?
@kunča to je rada nad zlato ![]()
@Zupa kino a dort je fajn!! To s tim nerikat jim to byl priteluv napad. Tak jsem byla spis pro to rict jim to. Jenze on jasne rekl, ze by s nim nikam nejeli. To uz je, ale asi spis na nem jak se k tomu postavi.
Diky ![]()
@Zupa přesně tak. Hlavně nic, kde by se kladl tlak na nutnost komunikace..aby šlo spíše o okoukávání, být spolu (spíše vedle sebe) a oťukat se, žádné velké očekávání a tlak „na výkon“.
@VW.MB ale odnesete si to oba. Děti nebudou věřit že to byl jen jeho nápad. Tyhle šoky nejsou dobré. Pokud jsou děti vyloženě proti, asi bych seznámení odložila. A zkusila s nimi více mluvit, vysvětlit jim to, proč se mají s tebou setkat, proč je to pro tátu důležité, co se bude chtít po nich, jaký bude program..
@andelka83 Musim s nim jeste promluvit…on si to predstavuje hrozne jednoduse…pry vezmem deti na cely den lyzovat…coz znamena minimalne hodina v aute a jeste jim to rict az me bude doma vyzvedvat. Tim stylem jako ze tohle je Kristyna a jede s nama lyzovat. To jsem mu rekla hned jestli se nezblaznil. ![]()
Te male uz rikal nekolikrat, at o me tak nemluvi, ze jsem hodna a ma me rad. Je ze je to tak nejak marny mi prijde. Maminka ma na ji velky vliv (coz je asi pochopitelne). Kdyz si predavali deti tak dokonce delala scenu, ze chce byt s maminkou a snim nikam nejede..kdyz ji po 15 minutach nacpal do auta a odjeli k babicce byla uplne v pohode.
Takze scena jen pred maminkou?? Nemyslim si, ze v 8letech by to tak moc promyslela. Ale…?
@VW.MB no tak to se zbláznil. Tímto stylem bych očekávala velký šprajc od dětí a pořádně si to u nich rozháže, na klidnou lyžovačku ať zapomene.
Nemyslím že by to promýšlela, prostě tak reagovala..zkusila to, a když neuspěla, vzala to a byl klid. Děti takhle dělají scény často a pak je to v pohodě.
Ono na hodně věcí pomůže čas a trpělivost. Že jí to několikrát řekl asi nestačí. Taky záleží jak často s dětmi je. a jak dlouho jste spolu, jak dlouho nebydlí s nimi…