Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@aneriii Děkuji ![]()
@atominnka jen mohla bych se optat, vubec nepocituji zadne nevolnosti pokud tedy nepocitam bolest hlavy ktera je u me casta. Vsude se mluvi o zvraceni nebo nechutenstvi a ja ted jim jako obr protoze mi ted vsechno krasne voni
. Tak nevim jestli je vse spravne kdyz jediny priznak je vynechana menstruace a asik 10 pozitivnich testu ![]()
@Mrs.Grey příznaky má každý jiné. Nemusíš mít všechno, nemusíš mít nic.
Já měla nějaké nevolnosti typu snížená chuť k jídlu a konzumace obyčejných jídel, nic výrazného, od 6 do 10tt. Jinak nic.
@andelka83 Uf, trosku me desi ty americke filmy a nektere knizky a povidani jak budu mit otekle nohy, bricho jako velryba a snídani každy den v zachodu. Zatím tedy více těhotenskych priznaku má přítel z prace nez já z maličkého. ![]()
@Mrs.Grey Každý to má jinak. Já třeba měla nějaké nevolnosti jen večer, takže žádné ranní, jak se všude píše. A v 5tt je většinou na nevolnosti i brzo, to ještě možná přijde. ale taky nemusí. Na americké filmy se vykašli ![]()
@Mrs.Grey nemusí tě to potkat. Osobně jsem nezažila ani jedno, děti mám dvě.
A pokud tě to potká, musíš to přežít no. Není to naštěstí napořád.
@Mrs.Grey já měla příznaky až od 7-8tt, do cca 11-12tt. u obou. Zvracela jsem jen u druhého a to jen občas. Pachy mi vadily, byla jsem hodně unavená a spavá. ale jinak nic hroznýho
@Mrs.Grey Těhotenství snáší každá jinak, já pomalu ani nevěděla, že jsem těhotná a najednou jsem rodila. Žádné nevolnosti, žádné otoky, břicho malé, fyzická kondice perfektní až do konce.
Na UP bych to zatím neříkala, to až s průkazkou, ostatní ohledně vyšetření a tak ti určitě vysvětlí na gyndě.
U mne také první těhotenství, ale až v 36 letech…
V počátku těhotenství skoro žádné nevolnosti, akorát mám občas křeče v lýtkách a občasné tuhnutí bříška… Doufám, že bude pohoda aspon do porodu… ![]()
Ahoj holky, taky se k vám přidám, jestli můžu
taky mám první těhu a ze začátku jsem nic nepociťovala, zvracení ani žádný jiný chutě či pachy. Teď mám tedy už otoky nohou, hlavně pravý nohy a bolest hlavy, kterou jsem mela o před těhu a občas boli podbřišek.
Pro Janecka02: Než jsem zjistila, že jsem těhu, jsem měla zánět v pravé noze a skoro nemohla chodit. Od té doby mi taky víc otéká pravá noha a k tomu čím dál víc jsem unavenější.. Nevím jestli už nejít na rizikové těhotenství, občas jsem tak unavená, že se mi v práci blbě soustředí.. ![]()
Že se tak na vas obracim, jsem v 5tydnu a dneska jsem zacala trosičku krvacet opravdu jen malinko a bojím se jestli je vse v poradku, casto porad nekde poletuju, natuhuji se a hodne lezim na brisku, nedělam neco blbe? Mám z toho strach, na miminko se těšíme a k doktorovi se jdu objednat az v ponděli
@cyklistkaa já jsem žádný problém s nohama nikdy neměla a proto mě docela zarazilo, že mi otéká více pravá noha, tedy nesplaskne skoro vůbec. Dr povídala, že to není žádný zánět, ze mám jen dělohu víc nakloněnou do prava a z toho hůř se pak odvádí voda.
@Mrs.Grey já byt tebou tak zkusím k dr jit ještě dnes ať víš na čem jsi. Slabé krvácení může a nemusi nic znamenat, ale pro jistotu ![]()
@Janecka02 myslim ze mi asi nic co bych už nevedela nepoví, pres noc to bylo dost silne s kusy krve.