První třída - odklad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
14.2.17 20:08
@lucenka píše:
Stejně jako ty s nadanymi dětmi

fakt tam nevidíš ten rozdíl? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.2.17 20:12
@marin píše:
Já si nemyslím a ani neříkám kdo je lepší, či horší. Ani mě neznáte, takže nevíte, že ty, o kterých píšete, podporuji a pracuji s nimi. Takže nepřekrucujte to, co jsem psala. Nikde nebylo řečeno, že bych si někoho nevážila. Ale myslím si, že nepodporovat ty nadané děti je také špatně!!! Třeba nyní rušily jednu jedinou třídu pro nadané děti myslím v Ostravě to bylo, že se to nepodporuje. A fakt Vám doporučuji se podívat na ty stránky, co jsem dávala, mít nadané dítě není pro rodiče žádný med. Tím myslím opravdu nadané dítě, ne že si to myslí jen jeho rodiče, kteří nejsou objektivní. ;)

Tak ono se stačí podívat i na jiné školy. Třeba prestižní jazyková základní škola v Praze musí přednostně vzít spádové děti :zed: vzhledem k oblasti, kde se nachází, si nedělám iluze o jejich studijním nasazení.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.2.17 20:13
@Moise píše:
fakt tam nevidíš ten rozdíl? 8o

Jo vidím… v tom koho v dospělosti budou volit

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.2.17 20:16
@Moise píše:
Proč? 8o Jakože spádové děti nemají nárok na kvalitní školu? Holt když chceš pro dítě nadstandard, tak si ho musíš vybojovat nebo zaplatit :nevim:
V Praze máte škol tuny, nechápu kde vidíš problémy :nevim:

Třeba proto, že už zrušily těm výběrovým jejich status a musí brát spadove děti (dřív nebyly spadove a dělaly se na ně zkoušky). Dřív měli rodiče v Praze na výběr ze státních škol pro nadané děti. Teď mají smůlu, vzhledem k tomu, že nastupují silné ročníky.

• Citovat
  • Upravit
56312
14.2.17 20:22

@lucenka se přestěhujte :mrgreen: :mrgreen: Zkoušeli jste to do více škol, neříkej mi, že by to nevyšlo ani v jedné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.17 20:22
@hanka.br. píše:
Já si na rozdíl od tebe myslím, že by dítě mentálně zdatné, ale postižené smyslově či jinak, mělo mít právo vzdělávat se v kolektivu zdravých dětí na běžné základní škole a měly by mu k tomu být vytvořeny podmínky. Je to správné a lidské - pokud ti to slovo něco říká. Ne, mimořádně nadané dítě nemám stejně jako ty. Nemám ani dítě postižené, mé děti jsou zdravé a obyčejné. Prošly systémem státního základního školství a studují vysoké školy. Krom té nejmladší, která je hodně šikovná, ale jsem ráda, že se vzdělává společně s cizinci i autistou na běžné ZŠ. Do života jí to dá mnohem víc než aby se vyčleňovala v nějaké uměle vytvořené bublině.

Měly jsme na základce spolužáka - extrémně nadaného na matematiku. Myslím si, že tu základku si fakt protrpěl, protože byl terčem posměchu jak od spolužáků, tak i mnohých učitelů (nevěděli, jak s ním pracovat). Ono se to lehce řekne, ale když ti většina spolužáků nerozumí, protože máš jiné myšlení, které nepochopí ani dospělí natož děti. I psycholožka říkala, že je to pro ty děti těžké v kolektivu spolužáků, že jsou nepochopeni. Ono by v dnešní době musel být učitel snad Bůh, aby mohl se všemi dětmi ve třídě pracovat podle jeho potřeb - když se tam sejde dítě s lehkým mentálním postižením, smyslovým postižením a nadané dítě.

• Citovat
  • Upravit
30419
14.2.17 20:23
@marin píše:
Já si nemyslím a ani neříkám kdo je lepší, či horší. Ani mě neznáte, takže nevíte, že ty, o kterých píšete, podporuji a pracuji s nimi. Takže nepřekrucujte to, co jsem psala. Nikde nebylo řečeno, že bych si někoho nevážila. Ale myslím si, že nepodporovat ty nadané děti je také špatně!!! Třeba nyní rušily jednu jedinou třídu pro nadané děti myslím v Ostravě to bylo, že se to nepodporuje. A fakt Vám doporučuji se podívat na ty stránky, co jsem dávala, mít nadané dítě není pro rodiče žádný med. Tím myslím opravdu nadané dítě, ne že si to myslí jen jeho rodiče, kteří nejsou objektivní. ;)

A co to je to opravdu nadané dítě? Já nevím, u nás na ZŠ máme na druhém stupni chlapce, který má zapsaný předmět na TUL a studuje ho tam individuálně. Nemám pocit, že by mu někdo házel klacky pod nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.17 20:25
@Anonymní píše:
Měly jsme na základce spolužáka - extrémně nadaného na matematiku. Myslím si, že tu základku si fakt protrpěl, protože byl terčem posměchu jak od spolužáků, tak i mnohých učitelů (nevěděli, jak s ním pracovat). Ono se to lehce řekne, ale když ti většina spolužáků nerozumí, protože máš jiné myšlení, které nepochopí ani dospělí natož děti. I psycholožka říkala, že je to pro ty děti těžké v kolektivu spolužáků, že jsou nepochopeni. Ono by v dnešní době musel být učitel snad Bůh, aby mohl se všemi dětmi ve třídě pracovat podle jeho potřeb - když se tam sejde dítě s lehkým mentálním postižením, smyslovým postižením a nadané dítě.

Ale to jsem zapomněla uvést, že je fakt, že s tím nadaným se nikdo nezabývá, natož aby snad měl nějakou potřebu.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.2.17 20:26
@Moise píše:
@lucenka se přestěhujte :mrgreen: :mrgreen: Zkoušeli jste to do více škol, neříkej mi, že by to nevyšlo ani v jedné :nevim:

Taky, že se budeme stěhovat. Ale i tak nejspíš bude kluk zapsaný ve spádové škole :( i když bych chtěla jinou.

• Citovat
  • Upravit
30419
14.2.17 20:27
@Anonymní píše:
Měly jsme na základce spolužáka - extrémně nadaného na matematiku. Myslím si, že tu základku si fakt protrpěl, protože byl terčem posměchu jak od spolužáků, tak i mnohých učitelů (nevěděli, jak s ním pracovat). Ono se to lehce řekne, ale když ti většina spolužáků nerozumí, protože máš jiné myšlení, které nepochopí ani dospělí natož děti. I psycholožka říkala, že je to pro ty děti těžké v kolektivu spolužáků, že jsou nepochopeni. Ono by v dnešní době musel být učitel snad Bůh, aby mohl se všemi dětmi ve třídě pracovat podle jeho potřeb - když se tam sejde dítě s lehkým mentálním postižením, smyslovým postižením a nadané dítě.

Jak je to dlouho? Deset let? Dvacet let? Ono to souvisí s tou vaší nenáviděnou inkluzí(tedy nevím, jak se k ní stavíš konkrétně ty, ale teď myslím spíš obecné stesky proti ní) - že KONEČNĚ umíme pracovat s dětmi s jinakostí. Nebo se to alespoň učíme. Aby výsledkem bylo, že nadaní, nenadaní, postižení, zdraví, cizinci…zkrátka lidé spolu budou umět žít bez toho, aby jiný znamenalo legrační. Ale to se musí děti naučit. Za nás to děti neuměly. Díky Bohu za to, že se to teď děti učí a že to umí lépe, než tomu bylo za našich školních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29747
@hanka.br. píše:
A co to je to opravdu nadané dítě? Já nevím, u nás na ZŠ máme na druhém stupni chlapce, který má zapsaný předmět na TUL a studuje ho tam individuálně. Nemám pocit, že by mu někdo házel klacky pod nohy.

Třeba IQ 136 a výše a chce chodit na běžnou ZŠ, aby se nevyčleňoval z běžného kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312

@lucenka a toho dítěte jste se ptali, co vlastně chce? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.2.17 20:30

@Moise v tomhle věku za dítě, respektive to, kde budeme bydlet, rozhodujeme my dospělí. Na to se dítěte opravdu neptam. A stejně tak na výběr školy v tomhle věku.

• Citovat
  • Upravit
50725
14.2.17 20:35
@lucenka píše:
Existují výběrové školy již od první třídy. Teď bohužel musí brát přednostně spádové děti, takže úroveň výuky bude muset jít logicky dolů.

Můžu tě uklidnit, že min. první dva ročníky ZŠ nemají úroveň vůbec žádnou : mrgreen: U syna ve 2. třídě psali letos 4× test s otázkami jako který den byl včera a kolik dnů má týden, aby to aspoň půlka napsala nějak slušně. Smutné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
14.2.17 20:36

@lucenka Já už ti nějak nerozumím. Na jednu stranu bojuješ proti zápisu do školy, protože je to stres pro dítě. A pak se tady oháníš svým nadaným dítětem a chceš pro něj prestižní školu 8o.
Pokud vím, prestižní školy stále fungují - i státní - a jsou na ně přijímací zkoušky. Často funguje jen jedna třída pro nadané děti, kde se dělají zkoušky a přijmou i děti nespádové. Vím o několika takových školách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin