Prvorodička a přenášení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
8.5.20 19:56

@Koblizkova1980 už přenáší 5 dní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
8.5.20 21:39

Oficiální přenášení je až od 43 TT bych řekla. Jinak já rodila 41+0,podle prvního termínu dle MS dokonce 41+3. Bylo to 2 dny před vyvoláváním, naštěstí na něj nedošlo.

Držím palce, ať se tvoje mimi taky vydá ven před pondělkem samo.

Úplně ti rozumím, že je to záhul na psychiku. Já totiž první nabízený termín vyvolávání odmítla (nebyl moc závažný lékařský důvod pro dřívější vyvolání, šlo jen o kapacitu porodnice) a pak jsem dostala strašnou čočku od rodinných příslušníků. Slzy, stres..fuj.

Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
9.5.20 06:33
@Hancue píše:
@Koblizkova1980 už přenáší 5 dní :mrgreen:

Přenášení je až od 42+0, do té doby jde o prodloužené těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
9.5.20 07:07

Rodila jsem 41+1 a úplně chápu tvoje pocity. Cely tehotenstvi jsem byla absolutně v pohodě, ale těch posledních 14 dní jsem byla naprosto psychicky v prd… :mrgreen: ještě, když mi vždy v porodnici řekli, že se vůbec nic nechystá, hlavička nahore, čípek úplně pevný, no proste šílený. Celou dobu jsem chodila ke staršímu panu docentovi a ten od začátku říkal, že neporodím a budu muset na vyvolání, kreryho jsem se bála jak čert krize. Poslední dny jsem dělala psi kusy, behala jsem po schodech nahoru a dolu, chodila na dlouhý procházky, dávala si palivy, pila červený víno, horka vana, furt něco uklízela. Ve středu poradna, furt beze změny a v pondělí nástup. Tak jsem to obulela a řekla si, že budu aspoň odpočívat, když už nic jinyho a ty poslední dny si uziju. Ve čtvrtek na mě padla totální únava, spala jsem snad 20 hodin, byla jsem jak v komatu, no a v noci jsem začala rodit. Ve středu mi doktor v poradne řekl: začnete rodit, až na to přestanete myslet. Tak jsem se mu vysmala, jak na to člověk má asi přestat myslet :roll: ale měl pravdu :andel:
Takže hoď se do klidu, nohy nahoru, užívej si poslední dny v klídku, psychicky se nalaď tak, aby si byla v klidu :kytka: držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
9.5.20 08:50

@DeeSocialWorker tak to jsem nevěděla :mrgreen: děkuji za poučení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.5.20 12:13

@PepiKo a jakou měl prcek váhu? Mě ještě vystresovala doktorka, ze už má 3500g možná víc, takže jsem úplně vysadila sladký, jinak jim normalne, ale to sladký jsem teda z jídelníčku radši vysadila :) Mě prave na každé kontrole řekli, ze to vypadá dobre, tak člověk čeká a čeká a porad nic. Každý rano mi teď odchází hlenova zátka, ale to už tak 3-4 dny, takže to taky nemuzu brát, ze začnu do par hodin rodit :D Ono je těžký na to nemyslet, když člověk zbystri pri každým pichnuti nebo když mi každý den chodí sms,,tak už?,, :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.5.20 13:59

@Mellory17 A má to skutečně vliv, že když vysadíš sladké, tak miminko nebude tolik přibírat…? Mně se to nezdá.

• Citovat
  • Upravit
2801
9.5.20 14:49

@Mellory17 malá byla drobná, narodila se s 49 cm a necelý tři kila :)
Ono je to těžký, kamarádce ráno řekli, že porodí tak nejdřív za 14 dni a za 12 hodin měla dceru na světě :mrgreen: druhou zase od sedmého strasili s předčasným porodem a nakonec rodila přesně v termínu :nevim: a ty odhady jsou plus minus půl kila, klidně i víc, tak z toho se nenervuj :)
Mně prave ten den, co jsem začala rodit všichni psali a volali, jak kdyby to tusili. Nakonec jsem si vypla telefon, protože už jsem chtěla všechny poslat do prd… :D no a za par hodin byla na světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.5.20 22:59

Dneska mi cely den odchází hlenová zátka, malá tak od 14h strašně kopala až tak do 7 večer, teď už je naštěstí klid. Hlavičkou mi vrtá v močáku což je teda šilená bolest, do toho jsem dneska poprvé poznala co to jsou opravdu bolestivý posličci až jsem si myslela, ze už se mi rozjíždí kontrakce, ale po sprše to přestalo. No jsem úplně vyrizena, celej den v podstatě v bolestech a zase k ničemu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.5.20 23:05

@Mellory17 cekej to kazdym dnem. Hlenova zatka nic neznamená, me odesla 2 tydny pred porodem. Mimco uz je velke, tak kazdy pohyb citis a neni to prijemne. Hele zkus na to nemyslet, treba si na zitra neco naplanuj :D ono to pak fu hune jak zakon schvalnosti a mimco si vzpomene v nejmene vhodnou chvili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
9.5.20 23:59

@Mellory17 Mě řekli, že v 41tt (úterý v 8:00) mám přijít na příjem a porod vyvolají.

No, v úterý v 5 ráno mi začali bolesti, takže vyvolání se nakonec nekonalo. Porodila jsem ve středu v 1:38 hod.. :)

Musím přiznat, že den před byl sex s partnerem, dost možna to tomu pomohlo, což už jsem i chtěla. Malému se vůbec nechtělo ven, žádné změny, nic.

Hamiltona mi nikdo nedělal.

Jsem ráda, že to nakonec přišlo samo. Jen kdybych to vzala zpětně, tak jsem ráno v 8 na příjem nesla a do porodnice bych jela až by byl čas. Trápila jsem se tam takhle s rouškou na puse sedmnáct hodin. Balon ve sprše nikde, žádná pomoc sestřiček (třeba s vecma, když tam chlap nemůže), nic. Asi se toho dost změnilo v porodnicích.

Jo a doporučuji si vzít vodu, alespoň dvě láhve. Já chtěla čaj, o který jsem si po dvou dnech řekla s sestra mě sjela jak malou holku, že oni tolik čaje nemají 😃 jako aby mohla donést všem.

• Citovat
  • Upravit
368
10.5.20 00:13

Rodila jsem 41+1 v neděli při úplňku :D v pondělí jsem měla nastupovat na vyvolávání. Poslední týden těhotenství byl nejhorši :zed: nejraději bych vypnula telefon, ale to by tchyně obvolávala porodnice, kdyby se mi nedovolala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
11.5.20 19:27

Tak dneska na kontrole jsme domluvili datum vyvolávání na středu, prý jsem otevřená na jeden prst a mělo by to vše jít dobre a ve středu bych měla porodit, ale bůh ví, jak to bude, přece jen jsem prvorodicka a muže se to klidně protáhnout. Mám z toho trosku strach :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí