Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
17.11.11 14:53

jéé díky moc, za seznam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.11.11 14:58

já má seznam napsaný přímo v těhu průkazce. Matýsek už je od poslední kontroly hlavičkou dolů tak jsem zvědavá jestli mu to vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
17.11.11 15:04
suricata píše:
jéé díky moc, za seznam :)

není zač :-) já třeba všechno podle něj mít taky nebudu , ale tak aspoň představa je :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.11.11 15:29

My jsme tohle dostali dostali u doktora (ale je to i na stránkách porodnice - u nás Plzeň FN Lochotín):

Co s sebou do porodnice
Doklady:
tehotenská legitimace
prukaz pojištence ZP
obcanský prukaz
oddací list
zdravotní dokumentaci
prohlášení o jménu dítete
Pro nastávající maminky:
Župan
1 - 2 rozepínací nocní košile
1 - 2 podprsenky pro kojící matky
Vložky do podprsenky
Teplé ponožky
Toaletní potreby (toaletní papír, hygienické vložky, papírové kapesnícky, pomáda na rty,
telové mléko, rucníky, jednorázové spodní kalhotky, sponu na sepnutí vlasu)
Omyvatelné prezuvky
Léky, které užíváte
Knihy, casopisy, krížovky…
Neperlivou vodu, vetrové nebo ovocné bonbóny
Psací potreby
Fotoaparát
Pro vaše miminko:
V našem zdravotnickém zarízení je vše pro péci o vaše miminko k dispozici - kosmetika, oblecení,
látkové pleny, plenkové kalhotky.
Doporucujeme vzít si s sebou 1 balení jednorázových plenek nejmenší velikosti.
Na cestu domu si pro miminko prineste:
Oblecení dle rocního období - košilku (body), dupacky, 2 kabátky, 2 cepicky (bavlna, príze),
ponožky
Jednorázové plenkové kalhotky 2 - 3 ks
Vyvarené a vyžehlené plenky (3 ks)
Zavinovacku, detskou deku - dle rocního období
Autosedacku na prevoz domu
Veci pro miminko stací prinést až v den propuštení.
To vše si pripravte do cestovní tašky 3 - 4 týdny pred termínem porodu.
Partner u porodu si vezme s sebou:
500,– Kc na poplatek za prítomnost otce u porodu
Prezuvky
popr. jídlo, pití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.11.11 15:34

náš kopač byl furt šejdrem :lol: (tedy polohou příčnou), před měsícem najednou na poslední prohlídce, že je hlavičkou dolů, to bylo překvapení, ale jak ak cítím neustálé vrtění sem a tam, myslím, že je chvíli na příč (přímé údery do slabin :pankac: ) a chvíli kope do žeber takže hlavou dolů. Příští čtvrtek jdeme na další prohlídku tak jsem zvědavá, kdepa bude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
17.11.11 22:00

Ahojky maminky, tak bloudím, a přídám se zda-li to teda nevadí.
Je mi 20 , jsem vdaná , a ve 31 tt.příští týden jdeme na poslední ultrazvuk, a moc se těším až malou uvidím…:-) ale lepší to bude naživo…Taky se tak bojíte porodu jako já..??Ano, říkáte si asi tak mladá holka vdaná a už těhotná…Vím,ale jiné holky jsou na tom ještě hůř než já.. co mají děti třeba ve 14 ti..:-) Jak se cítíte..??:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
18.11.11 08:01
Michaela0312 píše:
Je mi 20 , jsem vdaná , a ve 31 tt.příští týden jdeme na poslední ultrazvuk, a moc se těším až malou uvidím…:-) ale lepší to bude naživo…Taky se tak bojíte porodu jako já..??Ano, říkáte si asi tak mladá holka vdaná a už těhotná…Vím,ale jiné holky jsou na tom ještě hůř než já.. co mají děti třeba ve 14 ti..:-) Jak se cítíte..??:-)

Ahojky , vítej mezi námi … ne ne tohle si tu určitě žádná z nás neříká , neboj :hug: mě bude v březnu 22 a taky jsem ve 31 tt a též jdu příští týden na kontrou a i na krev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
18.11.11 08:03

Jinak dobré ráno všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.11.11 10:48

Krásné dobré ráno. Jaká byla noc? U nás celkem v klidu. Sice Mates večer hodně kopal, ale chvíli jsem si četla a pak už jsem byla tak utahaná že jsem ho ani nevnímala :-)
Michaela0312 ahoj a vítej. já se porodu vůbec nebojím. naopak se na něj i docela těším. ono se to dost špatně chápe, ale jak nám teď porodila fenka tak jsem viděla jak jí to jde úžasně a jak krásně přirozený proces to je tak mě to tak uklidnilo, že se fakt docela těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
18.11.11 10:52

Ahojte :-D ,
tak se tu pěkně rozrůstáme :palec: .
Já mám teda z porodu šílený strach, co jsem četla články a diskuze, tak snad největší strach mám z toho nastřižení a následném hojení 8-o . No a taky pak z délky porodu a jestli to zvládnu :mrgreen:. Když se doma o porodu bavíme, tak ještě větší strach než já má přítel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
18.11.11 14:19
Kacenka020 píše:
Michaela0312 píše:
Ahojky , vítej mezi námi … ne ne tohle si tu určitě žádná z nás neříká , neboj :hug: mě bude v březnu 22 a taky jsem ve 31 tt a též jdu příští týden na kontrou a i na krev :lol:
no tak to jsem ráda :-) taky se už těšíš až uvidíš svého drobečka..??:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
18.11.11 14:21
majkla0 píše:
Ahojte :-D ,
tak se tu pěkně rozrůstáme :palec: .
Já mám teda z porodu šílený strach, co jsem četla články a diskuze, tak snad největší strach mám z toho nastřižení a následném hojení 8-o . No a taky pak z délky porodu a jestli to zvládnu :mrgreen:. Když se doma o porodu bavíme, tak ještě větší strach než já má přítel :mrgreen:

má kamarádka co jí je 19, před týdnem rodila, byla otevřená pouze na jeden prst.. porod skvěle zvládla, taky se bojím toho co ty, ale Ta kamarádka mi říkala že to nastřižení je prej ta nejmenší bolest …:-) zároveň mně uklidnila ,ale i vystrašila ..:-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.11.11 17:39
Michaela0312 píše:

Ahojky, ono je to otázka, co je brzy a co je pozdě :nevim: Mně je 30 a čekáme první miminko, těším se úúúplně strašně moc :dance: Když jsme se rozhodli, že je čas a vysadili, tak jsme si říkali, že bude za měsíc max. dva hotovo a nakonec z toho byl skoro rok a ta doba byla nekonečná! A ten strach, co když už je pozdě, co když už jsem stará, co když už to nepůjde je asi nejhorší :nevim: Vím, že je plno starších prvomaminek, ale myslím, že není správný trend odkládání po 30… a případné problémy s tím spojené nestojí za to pohodlí, takže dle mého názoru na mimi ve 20? Hlavně, že se to povedlo a že máš radost ty a máš se s ní s kým podělit :hug:
Jinak porodu se bojím jen z důvodu, aby vše dopadlo dobře a bez komplikací, ale jinak si říkám, že už rodilo tolik holek a všechny to zvládly, že to musím nějak zvládnout taky :pankac: i když po přečtení pár článků se špatnými zkušenostmi se vždycky začnu děsit :pocitac: Manžel mi už říkal ať to proboha nečtu, že jsem z toho jenom vyděšená, ale stejně zvědavost je silnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
18.11.11 20:05

úplně nejlepší by bylo to už mít za sebou a mimíska v náruči :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7119
18.11.11 20:09
Michaela0312 píše:
Kacenka020 píše:
Michaela0312 píše:
Ahojky , vítej mezi námi … ne ne tohle si tu určitě žádná z nás neříká , neboj :hug: mě bude v březnu 22 a taky jsem ve 31 tt a též jdu příští týden na kontrou a i na krev :lol:
no tak to jsem ráda :-) taky se už těšíš až uvidíš svého drobečka..??:-)

ta těším se , ale musím říct , že mě to ještě tak nějak nedochází , že se to krátí :mrgreen: ono to všechno přijde asi až v ten den co budu hulákat jedéééééééém , volej našim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí