Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1914
9.1.12 11:24

jj, těš se, je to opravdu zázrak, je neuvěřitelný mít najednou někoho takhle strašně moc rád!!! :srdce: Kojení už nám docela jde, i ty první bolesti odpadly, ze začátku každý přicucnutí fakt bolelo, prsa dostaly zabrat, ale už si zvykly :-) Malá se přisávala hned od začátku, takže super, jen mi u toho usíná, potvůrka, takže pořád šťoucháme do bradičky a budíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 11:32

:srdce:
a jak často pije a jak často se ti budí?
Hele a bylo něco co tě třeba při porodu zaskočilo nebo překvapilo, já si to furt nedokážu představit, taky si nedokážu představit, jak se o toho kluka ušatého budu starat, jestli to všechno zvládnu a co všechno je potřeba udělat…
Dají ti v porodnici manuál Jak být matkou? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.1.12 12:37

Saiii, to si moc krásne napísala,tiež už sa teším na svojho prcka ako ho budem držat v naručí a nespustím ani na minútku z neho očko 8o
Musí to byt nádherný pocit ked už máte pri sebe tie vytúžené miminka,no my „čakatelky“ si ešte musíme pár dní počkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.1.12 14:02

No když má bolení, tak pije dost často, přijde mi, že chce být hlavně přisátá :-) Ale když je jí dobře, jako třeba dnes, jupííí :dance: , tak cca jednou za 3 hoďky, někdy za 2.. Ale v noci většinou tak po 3,5h a někdy i po 4, to jí přebalim, nakojim a šup, spí hned zas :-) Snad to nezakřiknu… :? ťuk ťuk. Jinak neumí moc říhat :-( Málo kdy si odříhne po jídle a to s ní stojim třeba přes půl hoďky, z toho nemam dobrej pocit, takže spí většinou na boku :-(
Taky mám pořád hroznej strach, jestli všechno dělám dobře a pořád přemýšlím, co bych mohla dělat líp atd atd, ale na druhou stranu, mimčo si vždycky řekne, když se mu něco nelíbí, nejhorší je, když brečí a Ty nevíš proč … :-( Ale vždycky se uklidnuju, že když vidim, co s prominutím za individua zvládlo vychovat mimčo, tak snad to taky zvládnu :-) No máme se ještě hodně co učit, ale to určo zvládnem!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 14:12

jééé tak to máš hodnou holku, to ti přeju :hug:
když neříhá, tak se nenalokala vzduchu, to znamená, že dobře kojíš, aspoň nám to říkali na předporodním kurzu…
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.1.12 14:20
suricata píše:
když neříhá, tak se nenalokala vzduchu, to znamená, že dobře kojíš, aspoň nám to říkali na předporodním kurzu…
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnou

Jooo??? Tak to jsi mě potěšila :-) Jinak neboj, uteče to jako voda a taky budeš držet prďouska v náručí!!! Kdy že máš ofiko termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 18:07
saiiimona píše:
suricata píše:
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnou
Jooo??? Tak to jsi mě potěšila :-) Jinak neboj, uteče to jako voda a taky budeš držet prďouska v náručí!!! Kdy že máš ofiko termín?

20.leden, ale hrozně bych chtěla teď v pátek nebo ten příští pátek, aby s náma mohl být manžel o víkendu v porodce, no uvidíme, jak se miminko rozhodne :D
Ale nemám žádné poslíčky ani kontrakce nic, tak nevím. Ale hrozně se už na porod a hlavně na miminko těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 18:14

Saiii našla jsem nějakou diskuzi, ve které píší, že se novorozencům lépe odříhává v poloze na tygříka, posílám odkaz

http://www.rodina.cz/…vep_tree.asp?…

a obrázek té polohy

http://picasaweb.google.com/…0sG9vnt4cSow

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
9.1.12 19:20

ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka :). Zatim pa probouzí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.1.12 19:36
majkla0 píše:
ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka :). Zatim pa probouzí se
Majkla,tak to je super,že už ste doma a čo sa týka toho kojenia,lepšie mat kratke bradavky s mliekom ako nemat mlieko vobec,podla mna je to ovela lepšie kojit ako ked davat sunary ale ty si šikula a zvládnete to aj s maličkou :dance:
Viem si predstavit maličkú ako vyzerá ked má to široké balenie,sestrina maličká to tiež mala ale radšej nech maličká vyzerá ako žabka :jazyk: ,pretože keby sa to zanedbalo a nebalila sa tak,tak by bol potom problém.Tak si to spolu doma užívajte a nech ti robí len a len radost,drobeček ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.1.12 19:43
suricata píše:
saiiimona píše:
suricata píše:
20.leden, ale hrozně bych chtěla teď v pátek nebo ten příští pátek, aby s náma mohl být manžel o víkendu v porodce, no uvidíme, jak se miminko rozhodne :D
Ale nemám žádné poslíčky ani kontrakce nic, tak nevím. Ale hrozně se už na porod a hlavně na miminko těším.
Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodky :) .Naposledy ked sme boli u doktorky,tak prcek nedával žiadny náznak toho,že by sa nejako ponáhlal na tento svet,v stredu idem znovu na kontrolu,tak som zvedavá ako sme pokročili a čo mi povie doktorka :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 20:03
Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodky :) .Naposledy ked sme boli u doktorky,tak prcek nedával žiadny náznak toho,že by sa nejako ponáhlal na tento svet,v stredu idem znovu na kontrolu,tak som zvedavá ako sme pokročili a čo mi povie doktorka :?:

tak to mi pak napiš, co ti říkala, jsem taky děsně zvědavá, já jdu zítra, tak doufám, že se něco pohlo (nebo někdo :mrgreen: )
takže Lilly v pátek si napíšem, že jedem do porodky jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
9.1.12 20:07
majkla0 píše:
ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka :). Zatim pa probouzí se

Je jedno, že kojíte s kloboučkem, hlavně, že vám to jde :potlesk: řekli ti, jak dlouho bude mít to široké balení? asi vás bude hlídat ortoped ne? To bude brzo dobré a za pár let ji budete obdivovat v tanečních :mrgreen:
Tak se držte holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
10.1.12 01:05

Cauky,
jdu jen pozdravit a pochlubit se taky s miminkem :dance: :dance: Ve ctvrtek se nam narodila, cisarem. Vazi 3100 g a 49 cm. A je nadherna!!! Kdo to mate teprve pred sebou, tak se mate na co tesit, ten prcek je fakt uzasnej a stoji za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.1.12 09:47
suricata píše:
Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodky :) .Naposledy ked sme boli u doktorky,tak prcek nedával žiadny náznak toho,že by sa nejako ponáhlal na tento svet,v stredu idem znovu na kontrolu,tak som zvedavá ako sme pokročili a čo mi povie doktorka :?:
tak to mi pak napiš, co ti říkala, jsem taky děsně zvědavá, já jdu zítra, tak doufám, že se něco pohlo (nebo někdo :mrgreen: )
takže Lilly v pátek si napíšem, že jedem do porodky jo?

Budem ti držat palečky a kiežby to tak bolo v piatok smer porodka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital