Poradna duly
Jana Čurdová
jj, těš se, je to opravdu zázrak, je neuvěřitelný mít najednou někoho takhle strašně moc rád!!!
Kojení už nám docela jde, i ty první bolesti odpadly, ze začátku každý přicucnutí fakt bolelo, prsa dostaly zabrat, ale už si zvykly
Malá se přisávala hned od začátku, takže super, jen mi u toho usíná, potvůrka, takže pořád šťoucháme do bradičky a budíme ![]()
![]()
a jak často pije a jak často se ti budí?
Hele a bylo něco co tě třeba při porodu zaskočilo nebo překvapilo, já si to furt nedokážu představit, taky si nedokážu představit, jak se o toho kluka ušatého budu starat, jestli to všechno zvládnu a co všechno je potřeba udělat…
Dají ti v porodnici manuál Jak být matkou? ![]()
Saiii, to si moc krásne napísala,tiež už sa teším na svojho prcka ako ho budem držat v naručí a nespustím ani na minútku z neho očko ![]()
Musí to byt nádherný pocit ked už máte pri sebe tie vytúžené miminka,no my „čakatelky“ si ešte musíme pár dní počkat ![]()
No když má bolení, tak pije dost často, přijde mi, že chce být hlavně přisátá
Ale když je jí dobře, jako třeba dnes, jupííí
, tak cca jednou za 3 hoďky, někdy za 2.. Ale v noci většinou tak po 3,5h a někdy i po 4, to jí přebalim, nakojim a šup, spí hned zas
Snad to nezakřiknu…
ťuk ťuk. Jinak neumí moc říhat
Málo kdy si odříhne po jídle a to s ní stojim třeba přes půl hoďky, z toho nemam dobrej pocit, takže spí většinou na boku ![]()
Taky mám pořád hroznej strach, jestli všechno dělám dobře a pořád přemýšlím, co bych mohla dělat líp atd atd, ale na druhou stranu, mimčo si vždycky řekne, když se mu něco nelíbí, nejhorší je, když brečí a Ty nevíš proč …
Ale vždycky se uklidnuju, že když vidim, co s prominutím za individua zvládlo vychovat mimčo, tak snad to taky zvládnu
No máme se ještě hodně co učit, ale to určo zvládnem!!! ![]()
jééé tak to máš hodnou holku, to ti přeju ![]()
když neříhá, tak se nenalokala vzduchu, to znamená, že dobře kojíš, aspoň nám to říkali na předporodním kurzu…
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnou
suricata píše:
jééé tak to máš hodnou holku, to ti přeju
když neříhá, tak se nenalokala vzduchu, to znamená, že dobře kojíš, aspoň nám to říkali na předporodním kurzu…
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnou
Jooo??? Tak to jsi mě potěšila
Jinak neboj, uteče to jako voda a taky budeš držet prďouska v náručí!!! Kdy že máš ofiko termín?
saiiimona píše:suricata píše:Jooo??? Tak to jsi mě potěšila
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnouJinak neboj, uteče to jako voda a taky budeš držet prďouska v náručí!!! Kdy že máš ofiko termín?
20.leden, ale hrozně bych chtěla teď v pátek nebo ten příští pátek, aby s náma mohl být manžel o víkendu v porodce, no uvidíme, jak se miminko rozhodne ![]()
Ale nemám žádné poslíčky ani kontrakce nic, tak nevím. Ale hrozně se už na porod a hlavně na miminko těším.
Saiii našla jsem nějakou diskuzi, ve které píší, že se novorozencům lépe odříhává v poloze na tygříka, posílám odkaz
http://www.rodina.cz/…vep_tree.asp?…
a obrázek té polohy
ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka
. Zatim pa probouzí se
majkla0 píše:Majkla,tak to je super,že už ste doma a čo sa týka toho kojenia,lepšie mat kratke bradavky s mliekom ako nemat mlieko vobec,podla mna je to ovela lepšie kojit ako ked davat sunary ale ty si šikula a zvládnete to aj s maličkou
ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka. Zatim pa probouzí se
suricata píše:Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodkysaiiimona píše:20.leden, ale hrozně bych chtěla teď v pátek nebo ten příští pátek, aby s náma mohl být manžel o víkendu v porodce, no uvidíme, jak se miminko rozhodnesuricata píše:Jooo??? Tak to jsi mě potěšila
no já už vymýšlím blbosti, mám všechno nachystané a porod v nedohlednu, tak se nudím a přemýšlím, už se těším, až bude miminko se mnouJinak neboj, uteče to jako voda a taky budeš držet prďouska v náručí!!! Kdy že máš ofiko termín?
Ale nemám žádné poslíčky ani kontrakce nic, tak nevím. Ale hrozně se už na porod a hlavně na miminko těším.
Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodky.Naposledy ked sme boli u doktorky,tak prcek nedával žiadny náznak toho,že by sa nejako ponáhlal na tento svet,v stredu idem znovu na kontrolu,tak som zvedavá ako sme pokročili a čo mi povie doktorka
tak to mi pak napiš, co ti říkala, jsem taky děsně zvědavá, já jdu zítra, tak doufám, že se něco pohlo (nebo někdo
)
takže Lilly v pátek si napíšem, že jedem do porodky jo?
majkla0 píše:
ahoj holky, dnes uz valcime doma, jsme tu par hodin a jsem taaaaak šťastná. Váhu jsme mely 3100g pri porodu a ted nevim na kolik klesla, ale propousteci jsme mely 2920g. Kojime krasne, akorat mam kratke bradavky a mala otevírá malo pusinku, takze kojime pomoci kloboucku. Dostaly jsme na kyčle siroke balení, tak chudina vypada jak žába. A jeste nam kysa jedno ocicko, chudinka moje malička. Ty jo mam tu asi 4× slovo chudinka. Zatim pa probouzí se
Je jedno, že kojíte s kloboučkem, hlavně, že vám to jde
řekli ti, jak dlouho bude mít to široké balení? asi vás bude hlídat ortoped ne? To bude brzo dobré a za pár let ji budete obdivovat v tanečních ![]()
Tak se držte holky.
Cauky,
jdu jen pozdravit a pochlubit se taky s miminkem
Ve ctvrtek se nam narodila, cisarem. Vazi 3100 g a 49 cm. A je nadherna!!! Kdo to mate teprve pred sebou, tak se mate na co tesit, ten prcek je fakt uzasnej a stoji za to!
suricata píše:Suricatko,tiež by som chcela aby to už konečne prišlo a najlepšie o víkende alebo ked už nie o víkende,tak aspon ked už mám priatela z prace doma,nech nemusím stresovat,najlepšie keby ma on odviezol do porodkytak to mi pak napiš, co ti říkala, jsem taky děsně zvědavá, já jdu zítra, tak doufám, že se něco pohlo (nebo někdo.Naposledy ked sme boli u doktorky,tak prcek nedával žiadny náznak toho,že by sa nejako ponáhlal na tento svet,v stredu idem znovu na kontrolu,tak som zvedavá ako sme pokročili a čo mi povie doktorka
)
takže Lilly v pátek si napíšem, že jedem do porodky jo?
Budem ti držat palečky a kiežby to tak bolo v piatok smer porodka ![]()