Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,mám dve správičky jednu dobru a jednu nie moc dobru
![]()
Tak začnem tou lepšou-ozvičky dopadli na výbornú ![]()
No a tá horšia je,že doktorka mi povedala,že som otvorená síce viac ako minule,teda,že je to tam volnejšie ako naposledy ale na dva prsty ešte nie a urobila mi toho Hamiltona
,tak sa uvidí,no a ešte si ma objednala na kontrolu budúcu stredu a keby sa nič nedialo tak vo štvrtok nástup do porodky a začnú vyvolávat
,takže tak som dopadla a teraz sa modlím aby sa konečne prcek spametal a stihol to do konca týždna. Moc sa mi do tej vyvolávčky nechce.
A čo vy holky ako sa cítite a ako ste na tom s vašimi mimiskami???
majkla0 píše:
saiii: mate naordinovane kapky vitaminu D? My to mame brat od 3tydnu kazdy den kapku v mléce. A mate siroke balení na kyčle? Nebavi me ji to dávat, chudacek se mi kvůli tomu neleze do spousty věci.
Je jdeme říhat, snad se zadari.
Doufám, ze uz jsem se na to neptala
Ahojky Majklo, jj, vitamin D máme, ale dal nám ho už od 2. týdne
Tak doufám, že zas nic neposral, jen řekl 2 kapky a já dávám jen jednu, prej to stačí a můžou se tim míma předávkovat. Široké balení taky máme, je to děs, než to ta člověk nasouká, aby jí to nikde netlačilo, koupili jsme ortopedický kalhotky, ale jsou k ničemu, nám teda jsou velký
A to to byla 52. A jak jinak malá roste? Na mě opět dnes padla nějaká depka..
Přijdu si někdy úplně neschopná, doma nic nestíhám, malá brečí a nevím proč, asi jí zas trápí bříško a to nejim fakt nic, co by jí mohlo vadit.. Nevim co jíst, jak jí utišit, jak jí pomoct.. Prostě depka s velkým D ![]()
saiiimona píše:majkla0 píše:Ahojky Majklo, jj, vitamin D máme, ale dal nám ho už od 2. týdne
saiii: mate naordinovane kapky vitaminu D? My to mame brat od 3tydnu kazdy den kapku v mléce. A mate siroke balení na kyčle? Nebavi me ji to dávat, chudacek se mi kvůli tomu neleze do spousty věci.
Je jdeme říhat, snad se zadari.
Doufám, ze uz jsem se na to neptalaTak doufám, že zas nic neposral, jen řekl 2 kapky a já dávám jen jednu, prej to stačí a můžou se tim míma předávkovat. Široké balení taky máme, je to děs, než to ta člověk nasouká, aby jí to nikde netlačilo, koupili jsme ortopedický kalhotky, ale jsou k ničemu, nám teda jsou velký
A to to byla 52. A jak jinak malá roste? Na mě opět dnes padla nějaká depka..
Přijdu si někdy úplně neschopná, doma nic nestíhám, malá brečí a nevím proč, asi jí zas trápí bříško a to nejim fakt nic, co by jí mohlo vadit.. Nevim co jíst, jak jí utišit, jak jí pomoct.. Prostě depka s velkým D
Saiii vím, že ještě nemám miminko, tak prd vím, ale čtu hezkou knížku Nejšťastnější miminko v okolí, tak jestli ti můžu napsat pár poznatků, chceš?
Pediatr vypracoval 5 bodovou tišící metodu (utiší miminko, pokud teda není hladové nebo pokakané) vychází to z toho, že uděláš miminku podmínky jaké mělo v bříšku:
1. pevné zavinutí viz obrázky
2. položení miminka na bok
3. bílý šum - fén, vysavač, rádio
4. houpání miminka
5. sání - dudlík nebo prs
A ty si lehni kdykoliv malá spinká, ať jsi v pohodě, nezapomínej se najíst a domácnost může chvilku vydržet, důležité je, abyses z toho náporu nesložila.
držím palce a myslím na tebe ![]()
lillyccat píše:
Ahojky holky,mám dve správičky jednu dobru a jednu nie moc dobru![]()
Tak začnem tou lepšou-ozvičky dopadli na výbornú
No a tá horšia je,že doktorka mi povedala,že som otvorená síce viac ako minule,teda,že je to tam volnejšie ako naposledy ale na dva prsty ešte nie a urobila mi toho Hamiltona,tak sa uvidí,no a ešte si ma objednala na kontrolu budúcu stredu a keby sa nič nedialo tak vo štvrtok nástup do porodky a začnú vyvolávat
,takže tak som dopadla a teraz sa modlím aby sa konečne prcek spametal a stihol to do konca týždna. Moc sa mi do tej vyvolávčky nechce.
A čo vy holky ako sa cítite a ako ste na tom s vašimi mimiskami???
to mě mrzí, já taky musím porodit do konce týdne, abych nemusela na vyvolávání, mám z toho strach, ach jo, jak ty Prďolky přemluvit?
ahoj holky, ten hamilton je nepříjemnej
a taky mi vůbec nepomohl..já už mám čas jen do zítřka, ale já už jsem svolná ke všemu, hlavně že maličká bude na světě
to vyvolání holt musíme přežít,pak nás čeká ta nejkrásnější odměna ![]()
Neviem,čo je stými našimi prckami ked tak protestujú a nechcú íst von a nás nechajú v tom,že nakoniec nám dajú každej vyvolávačku aby im pomohli ale raz mu o tom budem rozprávat,nech vie ako sa držal mamičky a nechcel byt u nej čo najrýchlejšie v náručí ako sme ho naspomínali všetci.
Ivetí,to máš pravdu ten Hamilton bol dost nepríjemný,no uvidime,či pomože alebo nič tak ako tebe.
Suricatko tiež mi tá vyvolávačka moc nevoní a moc sa mi do nej nebude chciet íst,radšej nech to ide samo a prirodzene ako keby mi mali pomáhat,no ale ked prcek tak protestuje,čo urobíme nič,bude musiet íst von na silu,ach jo je mi z toho smutno ![]()
lillyccat píše:
Neviem,čo je stými našimi prckami ked tak protestujú a nechcú íst von a nás nechajú v tom,že nakoniec nám dajú každej vyvolávačku aby im pomohli ale raz mu o tom budem rozprávat,nech vie ako sa držal mamičky a nechcel byt u nej čo najrýchlejšie v náručí ako sme ho naspomínali všetci.
Ivetí,to máš pravdu ten Hamilton bol dost nepríjemný,no uvidime,či pomože alebo nič tak ako tebe.
Suricatko tiež mi tá vyvolávačka moc nevoní a moc sa mi do nej nebude chciet íst,radšej nech to ide samo a prirodzene ako keby mi mali pomáhat,no ale ked prcek tak protestuje,čo urobíme nič,bude musiet íst von na silu,ach jo je mi z toho smutno
Lilly nezoufej, pořád je ještě naděje, že se ti naši prcci vylodí, třeba nás jen napínaj ![]()
holky vím, že sem vůbec nepatřím, mám termín až 4.2. ale tak nějak jsem se sem chodila tajně radovat s vámi, teď bych měla dotaz na vás přenášející… jak dlouho vás dr nechá přenášet?? já jen, že u mě též žádné poslíčci nic, jemi perfektně, tak se chci preventivně zeptat kolik dní už přenášíte popř ještě budete????
![]()
LucyLuci píše:
holky vím, že sem vůbec nepatřím, mám termín až 4.2. ale tak nějak jsem se sem chodila tajně radovat s vámi, teď bych měla dotaz na vás přenášející… jak dlouho vás dr nechá přenášet?? já jen, že u mě též žádné poslíčci nic, jemi perfektně, tak se chci preventivně zeptat kolik dní už přenášíte popř ještě budete????![]()
![]()
vítej ![]()
ja uz to mam sice za sebou, doktoři mi furt opakovali, ze nechávají prenaset 10 dní, ale co doktor, to jiny počet dni ![]()
tak doufám, že dýl to nebude, já měla první dítě kvůli nerůstu v děloze vyvolaný, takže taky ven se mu nechtělo a poslíčky jsem taky žádný neměla…
tak doufám, že to aspoň rychle uteče.. ![]()
Nastávající maminky, moc na vas myslim
, at vse dobre dopadne a držím vam palecky.
Saiii: ty kapky se můžou brat uz od 2.týdne, nevím, proc to kazdy pise jinak. Jinak nezoufejte, depku s velkym D mam snad behem kazdeho dne minimalne jednou, nevím proc tak strasne krici,az se u toho rozciluje. U nas pomaha zabalit do zavinovacky a chovat a chovat. Kamoska rikala, ze dávala preventivně kazdy vecer kapičky na prdiky, zeptám se na to doktorky. S jidlem to mam fakt husty, co s ním, tak šílené po tom prdim
, ale malou zatim bříško neboli, taky se pekne luftuje. Ja musim mit pestrou stravu, bo mam malo červených krvinek, takze musim jist vše. Tak preji hodne zdaru s prckem a vydrzme to, bude líp, jsou to nasi milacci ![]()
LucyLuci píše:
holky vím, že sem vůbec nepatřím, mám termín až 4.2. ale tak nějak jsem se sem chodila tajně radovat s vámi, teď bych měla dotaz na vás přenášející… jak dlouho vás dr nechá přenášet?? já jen, že u mě též žádné poslíčci nic, jemi perfektně, tak se chci preventivně zeptat kolik dní už přenášíte popř ještě budete????![]()
![]()
Ahojky,vítam ta tu medzi nami LucyLuci ![]()
Ja som bola u doktorky v stredu,termín porodu som mala 16.ledna,skontrolovala a premerala maličkého a povedala mi,že ked to nepríde do stredy tak mám 26.ledna príst do porodky a budú vyvolávat,takže keby to neklaplo a mimi sa dovtedy nerozmyslelo,tak by som prenášala 10 dní
,ešte mi hovorila,že potom už je to rizikové dlhšie ma nechat čakat,že nám placenta stárne a to sa nemusí páčit maličkému.
Áhoj… Tak 5.1 se mi narodil ten náš broučánek–Tobiášek.. Celou středu 4.+ jsem byla taková divná,bylo mi špatně,ale zase bych snědla uplně všechno .. Už ráno jsem manželovi řikala ze srandy at se v práci nepřepracuje at má sílu pak na porod semnou
Volala jsem mojí mamce,že odpoledne přijedem,aby mi udělala moje oblíbený jídlo.. Když jsme se pak v 7 večer s manželem vraceli domu tak jsem řikala,že tu cestu zpátky už dneska nezvládnu,ale pořad jsem nevěděla,že večer mi vážně začnou bolesti a pojede se do porodnice… v 11 večer jsme přijeli v 1 hodinu po půlnoci nás vzaly na sál a Tobík na nás vykoukl až ve 4:10 … Jsem ráda,že jsem měla manžela u porodu protože bez něj bych to tam nezvládla… ![]()
Tak já měla pernou noc, měla jsem kontrakce tři hodiny v kuse pravidelné, tak jsme s manželem ve dvě volali do porodky, ve tři už byli napojeni na monitor tam rovná čára, nic, tak si mě tam přes noc nechali a ráno poslali domů, poslíčci… Bylo mi hrozně smutno, že se zase vracím domů bez toho růžového uzlíčku, taky mě štve, že jsem doma měla bolesti, že jsem nemohla spát a v porodnici nebyl ani kopeček… ![]()