Poradna duly
Jana Čurdová
lillyccat píše:taky si myslim
Bohvie čo naša Suricatka
Určite už má tiež mimiska pri sebe
Nazdár maminy,
jak se vám vede s drobečkama?
Ted je to ještě takové pohodové…nakrmit, přebalit, uspát…někdy sice malá řve a nevíme proč, vypadá, že ji nic nebolí…a sranda je, když chytne nerva…včera jsem poprvé slyšela jak umí pištět
, dala jsem ji prso a byl klid (přitom už předtím jedla). Tatínek ten řev trocha nedává, trhá mu to uši
. Kojím s kloboučkama a chci ji naučit na prso, ale jak táta slyší to rozčilování, když se malá nemůže chytit na bradavku, tak musím opět nasadit klobouček…on si asi myslí, že ji tím nějak ubližuju…ale ona se prostě jen vzteká, že ji to nejde…no nenudíme se. Včera mi i poprvé blinkala, už při jídle jsem viděla, že saje nějak moc, tak se přepapala.
Ještě mám takový dotaz, zvedají vám miminka hlavičku, když odříháváte? Ta naše čiperka ano a všichni mi říkají, že je to strašně brzy, ale já s tím nemůžu nic dělat, hlavu ji přece nemůžu furt držet násilím u ramene.
Písněte, jak se vám daří a posíláme pozdravy vám i mimískům
![]()
![]()
my blindíme skoro po každém kojení hrozně mi teče mlíko . jinak hlavičku mi zvedá už docela dlouho a i mi doktora říkala že ho mám otáčet na bříško aby cvičil svaly , tak že já ho jí zvedat nechávám ![]()
Ahojky holky, nestíhám psát, tak přeju všem novým maminám hlavně zdravíčko a gratuluju!!! ![]()
Jinak nám řikali, že má cvičit hlavičku, už v porodnici jsme je dávali na bříško a ta naše čipera už jí drží opravdu pěkně. Utíká to strašně, už nám je přes měsíc, prdíky nás pořád strašně trápěj, je to chudáček, zkoušíme co se dá.. Teď jí zrovna nosím v šátku a spinká, nechce být v postýlce, jak má to bolení, usne a hned tlačí a vzbudí se.. Jak nemůžem jít ven, tak je to katastrofa, nespí skorto celej den.. ![]()
saiiimona píše:
Ahojky holky, nestíhám psát, tak přeju všem novým maminám hlavně zdravíčko a gratuluju!!!
Jinak nám řikali, že má cvičit hlavičku, už v porodnici jsme je dávali na bříško a ta naše čipera už jí drží opravdu pěkně. Utíká to strašně, už nám je přes měsíc, prdíky nás pořád strašně trápěj, je to chudáček, zkoušíme co se dá.. Teď jí zrovna nosím v šátku a spinká, nechce být v postýlce, jak má to bolení, usne a hned tlačí a vzbudí se.. Jak nemůžem jít ven, tak je to katastrofa, nespí skorto celej den..
Ahojky, ty prdíky moc dobře znám
ted 2 dny po sobě nám naše malá proplakala, jaký měla bolení, ale jen pro to že já husa jsem si dala k obědu svíčkovou, která byla docela kyselá, tak si myslím že to měla z toho
musím oprvdu hlídat co jím, protože je docela citlivá na to co sním..když ty dětičky pláčou, to je člověk bezradnej když nic nepomáhá co ![]()
My zkoušíme všechno možný, nejdřív Infacol, nezabíral, pak Sab Simplex a teď od měsíce bereme probiotické kapičky - Bifiform.. Sab nějak nezabíral, poslední dny byly hrozný - chudinka malinká, tak zkoušíme Baby Calm. Cvičíme nožičkama, nahříváme bříško, masírujeme a všechno k ničemu, nejim vůbec nic, co by jí mohlo vadit a pořád na to takhle trpí..
A přesně, když brečí, je to strašná bezmoc.. Kolikrát už brečim s ní, jak je mi jí líto…
Tak japak Suricatka? Pořád na ní myslím a žádná zpráva. Mathias je nádhernej Lilly.
saiiimona píše:
Tak japak Suricatka? Pořád na ní myslím a žádná zpráva. Mathias je nádhernej Lilly.
Dakujem saiii ![]()
Tiež stále myslím na tú našu Suricatku a ona zatial nič,žiadne správičky o nej nevieme ![]()
Ahoj holky vsem gratuluji k lednackum…
I my mame jednoho doma… Ja rodila 18.1.. Jak to zvladate? I kdyz je to narocne tak kdyz pak usne a ja se na ni divam tak si reknu ze to vsechno stoji za to ![]()
tehulkabubis: ahoj a vitej
holky na ty prdiky vam ty kapky a vsechno kolem predepsala doktorka? Nebo jste si to koupily v lékárně sami? My zatim trable nemáme, jsem za to rada. A preji vám, at maji mimisci co nejdriv spokejena briska ![]()
saiiimona píše:
My zkoušíme všechno možný, nejdřív Infacol, nezabíral, pak Sab Simplex a teď od měsíce bereme probiotické kapičky - Bifiform.. Sab nějak nezabíral, poslední dny byly hrozný - chudinka malinká, tak zkoušíme Baby Calm. Cvičíme nožičkama, nahříváme bříško, masírujeme a všechno k ničemu, nejim vůbec nic, co by jí mohlo vadit a pořád na to takhle trpí..A přesně, když brečí, je to strašná bezmoc.. Kolikrát už brečim s ní, jak je mi jí líto…
no já budu zkoušet ted Espumisan. tak jsem zvědavá, pak ještě jsem si koupila mazaní Pupík, tak budeme masírovat a pak i nahřívat, nejhorší je to v noci, to nám propláče třeba 5 hod, do 3 i do 4 do rána, přes den to v celku jde. A taky nožičkama cvičíme atd..jo jště jsem si koupila rektální rourku, taky mi to poradila doktorka, tak aspon ty plyny nějak uvolnit, ale když jsou ještě někde na cestě střevama, tak to stejně musí sama vytlačit ![]()
jinak na Suricatku taky myslím, ale myslím si že už je určitě se svým mimíškem ![]()
Ahojky holky tak mi to tiež zatial zvládame s prdíkami,doktor nám predpísal kvapky Sab-simple ale máme doma aj ten Espumizan-ten je bez lekárskeho predpisu.Inak maličkému to dávame len preventivne (niekedy na noc) keby náhodou aby sa nám netrápil od bolesti,zatial je hodnučký,no uvidíme časom.Inak spinka velmi dobre,tuto noc sa nám budil až po 4hodinách a cez den ked prídeme z prechádzky tak potiahne aj 4,5hod.,neviem či je to dost alebo málo ale pre nás je to super,pretože prvú noc čo sme prišli z porodky,tak bol tuším každú hodinu až dve hore,tak to bola pre nás docela fuška ten prvý den
.Inak tiež mám kúpený ten granulovaný feniklový čaj ale ešte som mu ho nedávala zatial,sestra mi ho doporučila,že aj to je dobré na tie prdíky,no neviem ![]()
tehulkabubis píše:
Ahoj holky vsem gratuluji k lednackum…
I my mame jednoho doma… Ja rodila 18.1.. Jak to zvladate? I kdyz je to narocne tak kdyz pak usne a ja se na ni divam tak si reknu ze to vsechno stoji za to
Ahojky,vítame ta tu ![]()
A gratulujeme k mimi ![]()
Ahoj maminky, tak se taky konečně hlásím, měli jsme těžký porod, spousta komplikací, ale naštěstí je malý v pořádku, ten se hned oklepal a dělá mi jen radost, je zdravý a to je hlavní, já jsem na tom trochu hůř, ale dávám se dohromady.
A mimochodem ten můj malý, byl největší v porodce
měl 4035g.
Mít miminko je ten nejkrásnější pocit na světě, vydržela bych se na něj dívat hodiny.
Tak ať vám dělají prcci jen radost a hodně sil ![]()