Poradna duly
Jana Čurdová
saiiimona píše:
Moc děkuju, SurikatkoNo my tohodle doktora máme od baráku pět kroků, ale ještě párkrát přijdu z poradny takhle naštvaná a změníme ho a hold budu dojíždět.. Ještě jednou se malý něco takovýho stane, tak ať si mě nepřejou, taky chápu, že jsem z něčeho třeba zbytečně moc vyděšená, ale tohle není prkotina.. A přesně.. Musej chápat, že spoustu věcí nevíme a tak se radši zeptáme, závidim Vám Vaši pediatričku..
Ale taky k ní dojíždíme, ale stojí to za to. Máme nárok být vyklepaní, k autu děláš řidičák, k pušce zbroják, na vysokozdvižný vozík zkoušky a dítě ti dají a poraď si…
Jsem moc ráda, že můžu spoustu věcí konzultovat tady s váma.
Saiii snad to bylo ojedinělé a už se to nikdy nebude opakovat a malá už bude jen prospívat, vždyť už je to velká holka ![]()
A jak jste na tom s uspáváním Suricatko? Malá usíná jen u prsa. V postýlce ani ťuk, dudlík nechce
Tak som si to konečne všetko dočítala.Saiii,malinkú máš nadhernú a želám vám obom vela-vela síl a už aby si nikdy nezažila to čo ste aj s malinkou prežili,tu hroznú noc,bola by som tiež z toho uplne hotová keby sa niečo také stalo aj mojmu prckovi.Doktori sa vyhováraju len na tie prdíky o inom ani nehovoria,naštastie my máme super pediatra,na tvojom mieste by som sa asi obrátila na niekoho ineho a za tych pár kilometrov by mi to stálo aby som za ním jazdila.
Ešte raz vela-vela síl vám obom!
saiiimona píše:
A jak jste na tom s uspáváním Suricatko? Malá usíná jen u prsa. V postýlce ani ťuk, dudlík nechce
no nakojím, počkám si na tvrdý spánek (nehýbou se mu oči a dýchá pomalu) pak ho pomalu přenesu do košíku, někdy se podaří a spí, někdy se rozeřve a musím znovu kojit, je to jak práce s dynamitem, jeden špatný pohyb…
dudlík pořád zkouším dávat, ale vyplivuje a řve
nám zas nejde odříhávání, můžem ho huškat i dvacet minut a nic, pak ho položíme a blije, zkoušela jsem růžné polohy a on prostě neodříhne, si děláme starosti, jestli není intelektuál ![]()
Ahoj holky,
tak koukám, že máte některé s prckama docela bojovky doma.
Saiii: at se vám nic podobného už neopakuje, i já bych byla šílená strachy, hrozný je fakt přístup doktorů
My sice problémy nemáme s doktorkou, ale v každé poradně je mi tak divně, jestli něco není špatně (jestli já nedělám něco špatně ohledně péče) a doktorka mi za to neseřve (blbý pocit)…no jo prvomamina. Jak malá udělá nějaký divný zvuk, který ještě dosud neznáme, hned ji sleduji, co kdyby se jí něco dělo, člověk nikdy neví, co se může stát.
Jinak se spaním to máme naštěstí dobrý, malá spí spokojeně ve své postýlce (hned vedle mé postele). Nakrmím ji večer, a i když má otevřený kukadla, tak leží v postýlce,sice vydává zvuky, ale nebrečí, až nakonec usne. S dudlíkem a i bez něj, podle toho,jakou má zrovna náladu
.
Akorát se nechce moc chovat, ze začátku, když jsme si ji dovezli z porodky, tak usínala na rukách a ted nechce. Položím ji na sedačku, tam hajá, povídáme si a objímáme, i tam usne, ale chovat chce opravdu málinko. Na co si vůbec stěžuju, vždyt je to dobře, že
. Kolikrát bych ji chtěla tak mazílkovat na rukách, ale mám smůlu, pokud slečna nemá náladu
.
S odříháváním taky máme problémy, jak píše Suricata. Jeden den odříhává uplně ukázkově a pak další 3 dny ne a ne si brknout. Pak ji položím a už teče mlíko z pusiny.
Jé konečně usnula, dnes máme rekord, byla vzhůru od sedmi a do ted. Tak jdu rychle do sprchy
.
Jo děvčata, příští týden mi končí už šestinedělí…to uteklo jak voda, je to hrozný, a v úterý už jdu na kontrolu na gyndu
. Ted už se tam netěším, nemám v bříšku miminko
, nebude na co koukat.
to mi něco připomíná, my teda neblinkáme, ale nakojím, tak si najivně myslím že malá spinká, jen jí položím do postýlky a už otevře kukadla, začne tlačit a zachvíli začne plakat, takže jí chovám, masíruju bříško, pak dokrmím a nanovo
a někdy to trvá i třičtvrtě noci,ale někdy spinká, pořád se to mění
ale i tak si to užívám ![]()
saiiimona píše:
mě taky usíná u prsa a jen co jí položím, v tu ránu je vzhůru, někdy jí musím přiložit znovu a nebo chovám, protože jí bolí bříško, není to teda pokaždé, ale většinou ano, hlavně v noci..dudlík mi taky plive, nenchá se nachytat na dudlík ![]()
tak holky v tomhle my to máme jiný . ob den koupu , po koupání nebo jen otření kojím a malej pak většinou usíná na mě a pak přešoupávám do postýlky . a vstává po 3-4 hodinách … někdy musím počkat než usne na mě a jindy šoupnu do postýlky , dám mu ruku a spíme . zkusili jste na to bříško ty probiotika ?? my dáváme každý večer a v noci máme klid naprostej
Kacenka020 píše:
tak holky v tomhle my to máme jiný . ob den koupu , po koupání nebo jen otření kojím a malej pak většinou usíná na mě a pak přešoupávám do postýlky . a vstává po 3-4 hodinách … někdy musím počkat než usne na mě a jindy šoupnu do postýlky , dám mu ruku a spíme . zkusili jste na to bříško ty probiotika ?? my dáváme každý večer a v noci máme klid naprostej
Mě o nich říkala sestra, ale jsou až od 1 měsíce věku miminka, což nám bude ted ve čtrtek, taky je chci zkusit, Espumisan nám vůbec nepomáhá, ještě mi poradili čajík z heřmánku, ten taky sklidňuje..
Ivetí píše:saiiimona píše:mě taky usíná u prsa a jen co jí položím, v tu ránu je vzhůru, někdy jí musím přiložit znovu a nebo chovám, protože jí bolí bříško, není to teda pokaždé, ale většinou ano, hlavně v noci..dudlík mi taky plive, nenchá se nachytat na dudlík
tak to máme úplně stejné, akorát u nás je to denně ![]()
Ivetí píše:Kacenka020 píše:Mě o nich říkala sestra, ale jsou až od 1 měsíce věku miminka, což nám bude ted ve čtrtek, taky je chci zkusit, Espumisan nám vůbec nepomáhá, ještě mi poradili čajík z heřmánku, ten taky sklidňuje..
já mám doma jedny na kterých je nálepka od narození dávám je od pondělka a Kuboj byli 4 týdny včera
já mám ted v lékárně objednaný Bio Gaia, stojej 600Kč, vyzkoušeli jsme už úplně všechno, tak snad tyhle konečně zaberou
my máme doma Biopron . Každý večer odstříkám trochu mléka do lahve , kapsličku do toho vysypu a rozmíchám . on teda neměl problémy nikdy velký , jen jen večer my nespal do čtvrt na jednu v noci . tak nevím jak moc to zabírá , ale klidné noci máme
Kacenka020 píše:
my máme doma Biopron . Každý večer odstříkám trochu mléka do lahve , kapsličku do toho vysypu a rozmíchám . on teda neměl problémy nikdy velký , jen jen večer my nespal do čtvrt na jednu v noci . tak nevím jak moc to zabírá , ale klidné noci máme
to máš dobrý, mě většinou usíná kolem půlnoci, někdy až po, pak teda spí i kolem 4 hodin, pak jí nekrmím a spí dál, jednou se stalo že usnula i v 8 večer, ale pak se ve 3 ráno vzbudila a už neusnula, vybrala si to stejně..včera večer ale měla nějakou koliku, protože nechtěla ani moc jíst, pár krát si cucla ale jinak plakala a už nechtěla, dneska dopoledne to bylo to samé, ted mi akorát usnula a je to trochu lepší, takže Espumisan určitě nezabírá ![]()
Tak dneska konečně cumlal dudlík, koupila jsem mu ten nejmenší (a nejdražší) a když už byl u prsa dlouho a jen cucal a nesál, dala jsem mu dudel a on málem ani nepoznal rozdíl ![]()
Jinak prdíky nás trápí taky, dávám mu mastičku Pupík na bříško a masíruju. Někde jsem četla, že to trápí děti až do třetího měsíce, tak se máme na co těšit…