Poradna duly
Jana Čurdová
Ivetí píše:saiiimona píše:mě taky usíná u prsa a jen co jí položím, v tu ránu je vzhůru, někdy jí musím přiložit znovu a nebo chovám, protože jí bolí bříško, není to teda pokaždé, ale většinou ano, hlavně v noci..dudlík mi taky plive, nenchá se nachytat na dudlík
A jak jste na tom s uspáváním Suricatko? Malá usíná jen u prsa. V postýlce ani ťuk, dudlík nechce
mě taky dudel plival, řval a tím větším se dusil, mám teď MAM starter, je malinkatý a malý se jím nenadavuje, zkoušela jsem to vždycky při kojení, když už nepil, jen si tak cumlal, dát dudel a pokaždé hrozný řev, ale dneska už vzal dudel na milost. A jestli se to nepovede, aspoň nebudeš muset odnaučovat ![]()
Ahoj děvčata,
tak dnes jsme měly hooodně rušný den.
Já byla na kontrole na gyndě, po 6-ti nedělí…vše v pořádku a už papám antikoncepci
.
Malé se udělala na pupíku taková červená kulička (jako kdyby s tama vylézala). Nejdřív jsem myslela, že to patří k pupíku, začalo se to zvětšovat, ještě víc, když malá řvala. Dnes ráno se mi zdálo, že se ji v tom dělá hnis, takže jsme jely k doktorce. Tak nám udělala kontrolu v 6-ti týdnech, jsme naprosto zdraví a prospíváme
. A s tím pupíkem nás poslala na dětské oddělení (samozřejmě do jiného města, asi 20 km vzdáleného). Na dětským na mě čuměla doktorka na zjevení svatý, co tam jako dělám, proč jsem nešla na chirurgii rovnou.....v žádance od mojí dr. bylo jasně napsané: odeslána na dětské oddělení. Pak přišla sestřička a hned si nás sebou brala na novorozenecký oddělení, a tam ji to pan primář uříz. Bylo to graviom (nevím co to je), a naštěstí to byl malinkatý zákrok (prý to tam vyselo na vlásku). Půl hodky jsme tam čekaly, jestli náhodou to nekrvácí, ale vše je v pořádku a ted už máme nádherný pupíček. Tolik k mému dnešnímu dni, strávenému jen a jen po doktorech. ALe Monička byla moooc hodnoučká, skoro pořád spinkala, no prostě zlatíčko. Zítra ji jedu koupit za to nějakou hračku, asi chrastítko na kočárek, nebo něco takového
.
To bylo jen takové povídání, jak bylo.
Ted bych se vás chtěla zeptat
:
Budete očkovat proti rotavirovým infekcím? vakcína Rotarix…furt přemýšlím a nevím. Synflorix chci dát určitě, proti zánětuům středního ucha. A ještě je tam tuším Prevenar proti pneumokokům, to bych taky radši chttěla,na zánět mozkových blan.
A ještě se chci zeptat, co máte na měření teploty u mimísku? Já mám digiteploměr normální, a musím asi koupit, ten co měří tu teplotu rychleji. Nebo jsem přemýšlela nad tím teploměrem do ucha, máte zkušenost? Dnes jsem ji naměřila po tom zákroku (ale až večer)37,5°C, četla jsem, že z ko¨nečníku se má ještě 0,5°C odečist,takže máme dobrou teplotu?
Sakryš to jsou trápení, proč to nemůže jít ty starosti o mimi bez obtíží ![]()
majkla0 píše:
To bylo jen takové povídání, jak bylo.
Ted bych se vás chtěla zeptat:
Budete očkovat proti rotavirovým infekcím? vakcína Rotarix…furt přemýšlím a nevím. Synflorix chci dát určitě, proti zánětuům středního ucha. A ještě je tam tuším Prevenar proti pneumokokům, to bych taky radši chttěla,na zánět mozkových blan.
A ještě se chci zeptat, co máte na měření teploty u mimísku? Já mám digiteploměr normální, a musím asi koupit, ten co měří tu teplotu rychleji. Nebo jsem přemýšlela nad tím teploměrem do ucha, máte zkušenost? Dnes jsem ji naměřila po tom zákroku (ale až večer)37,5°C, četla jsem, že z ko¨nečníku se má ještě 0,5°C odečist,takže máme dobrou teplotu?
Sakryš to jsou trápení, proč to nemůže jít ty starosti o mimi bez obtíží
my naměřili 37,7, to znamená 37,2 po odečtu a doktorka říkala, že je to dobrý, jinak mám digitální s rychlým odečtem a ohebnou špičkou a jsem děsně spokojená, než si uvědomí, že má teploměr v prdelce, už je změřeno ![]()
suricata píše:Ivetí píše:mě taky dudel plival, řval a tím větším se dusil, mám teď MAM starter, je malinkatý a malý se jím nenadavuje, zkoušela jsem to vždycky při kojení, když už nepil, jen si tak cumlal, dát dudel a pokaždé hrozný řev, ale dneska už vzal dudel na milost. A jestli se to nepovede, aspoň nebudeš muset odnaučovatsaiiimona píše:
A jak jste na tom s uspáváním Suricatko? Malá usíná jen u prsa. V postýlce ani ťuk, dudlík nechceTak už ho dulmá taky
mě taky usíná u prsa a jen co jí položím, v tu ránu je vzhůru, někdy jí musím přiložit znovu a nebo chovám, protože jí bolí bříško, není to teda pokaždé, ale většinou ano, hlavně v noci..dudlík mi taky plive, nenchá se nachytat na dudlík
Tak už ho dumlá taky, sklidnuje jí a aspon vydrží dýl na jídlo ![]()
Ivetí píše:
Tak už ho dumlá taky, sklidnuje jí a aspon vydrží dýl na jídlo
Tak to je fajn ![]()
saiiimona píše:
Posílám nějaké fotečky naší malé princeznyVčera nám bylo už 6 týdnů, dnes jsme byli v poradně a už vážíme 4040g.
nádherná holčička, mějte se jen a jen krásně
Ahoj holky
,
to se nám pěkně oteplilo
. Už rajtujeme s kočárkem zase po venku, ale chtělo by to místo koleček lyže
.
majkla0 píše:
Ahoj holky,
to se nám pěkně oteplilo. Už rajtujeme s kočárkem zase po venku, ale chtělo by to místo koleček lyže
.
Tak to máš uplnu pravdu,tie lyže by sa hodili skorej ![]()
Inak my sme boli vonku včera,to bolo snehu a snehu po tých chodníkoch,ved ja som mala dost sa prebrodit ale naštastie kočík po tom snehu tlačil priatel,pretože ja by som to určite nedala (a čo by sme pre tých našich prckov neurobili,len aby boli chvilu vonku na čerstvom vzduchu),dneska už to bolo dobré,pretože snežík už roztál,takže som to zvládla aj bez priatela ![]()
lillyccat píše:majkla0 píše:Tak to máš uplnu pravdu,tie lyže by sa hodili skorej
Ahoj holky,
to se nám pěkně oteplilo. Už rajtujeme s kočárkem zase po venku, ale chtělo by to místo koleček lyže
.
Inak my sme boli vonku včera,to bolo snehu a snehu po tých chodníkoch,ved ja som mala dost sa prebrodit ale naštastie kočík po tom snehu tlačil priatel,pretože ja by som to určite nedala (a čo by sme pre tých našich prckov neurobili,len aby boli chvilu vonku na čerstvom vzduchu),dneska už to bolo dobré,pretože snežík už roztál,takže som to zvládla aj bez priatela
my byli taky venku, bylo to hezké, malý se konečně vyspinkal, má teď prdíky a pořád se budí a chce být furt u maminky
suricata píše:lillyccat píše:my byli taky venku, bylo to hezké, malý se konečně vyspinkal, má teď prdíky a pořád se budí a chce být furt u maminkymajkla0 píše:Tak to máš uplnu pravdu,tie lyže by sa hodili skorej
Ahoj holky,
.
Inak my sme boli vonku včera,to bolo snehu a snehu po tých chodníkoch,ved ja som mala dost sa prebrodit ale naštastie kočík po tom snehu tlačil priatel,pretože ja by som to určite nedala (a čo by sme pre tých našich prckov neurobili,len aby boli chvilu vonku na čerstvom vzduchu),dneska už to bolo dobré,pretože snežík už roztál,takže som to zvládla aj bez priatela
Ty prdíky to je děs co, ted dávám heřmankový čajík a v celku malý pomáhá, jinak když má bolení, taky chce být pořád se mnou nebo u tatínka ![]()
Holky dotaz, vy dáváte už miminkům čajíky? My sice netrpíme na prdíky,ale hodně často máme škytavku. Malá ji má před jídlem i po jídle, takže mléko nám na ni nezabírá. Doktorka říkala, že čaje nemám dávat,ale chci ji chudince nějak od škytavky pomoct, tak nevím, zda ji dát napít čaje nebo ne. Já přece taky škytavku zapíjím ![]()
majkla0 píše:
Holky dotaz, vy dáváte už miminkům čajíky? My sice netrpíme na prdíky,ale hodně často máme škytavku. Malá ji má před jídlem i po jídle, takže mléko nám na ni nezabírá. Doktorka říkala, že čaje nemám dávat,ale chci ji chudince nějak od škytavky pomoct, tak nevím, zda ji dát napít čaje nebo ne. Já přece taky škytavku zapíjím
Ahojky majklo,tak ja našemu prckovi som začala čaj dávat už od 3.tyždna (varím mu fenyklový granulovaný čajik od Hipp je určený už od 1.týždna)ale nedávam mu ho na škytavku,to mu dám upit z prsa a prejde mu to,čajík dávam večšinou ako prevenciu na prdíky. ![]()
![]()
tak jsme holky byli od čtvrtka do neděle v nemocnici . ve čtvrtek odpoledne se nám malej začal dusit mlíkem . vlítlo mu to do dýchací trubice a nemohl se nadechnout . měla ho zrovna u sebe moje mamka ( zdravotní sestra ) a tak to z něj vyklepala . ale trocha mu sjela do jedné plíce a hůř mu dýchala , tak nás poslala doktorka na pozorování , aby s mu nerozjel zápa plic . hlídám ho teď jako pratěná a hrozně se bojím