Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, koukám že rostou zoubky a nebo nějaká viroza snad u každého
. My sme v pátek dobrali penicilín, malej měl angínu, ale včera dostal kašel
.Tak dáváme Hedelix. Jinak příkrmy dlabeme už měsíc a oběd už máme jen zeleninku a trošku masíčka a malej si šmakuje
,ale zelenina jedině kupovaná. Co sem mu vařila zeleninu tak tu nechtěl a maso dávám domácí-prsa uvařím, rozmixuju a zamrazím v tvořítku na led
. Někdy dáme i na svačinu přesnídávku a večer máme rýžovo-mléčkou kaši.
Doktorka na mě koukala jak na vraha, když sem řekla že začínáme se zeleninou, ale když jsme takhle jedli my, tak se nic nedělo - já sem „odkojená“ na kravským mlíku a krupicový kaši a nepozoruju na sobě žádnou ujmu ![]()
Tak přejeme pevné nervy se zoubkama a zeleninkou
![]()
@Luciper brzy se uzdravte ![]()
Já momentálně bojuju s rýmou, nemůžu se té potvory zbavit
. I mě trocha bolí v krku, na to beru cucavé bonbony…snad to pomůže, jinak budu muset naklusat k doktorovi
. Každým dnes se modlím, jen aby to malá nedostala, zatím to nemá, doufám, že to tak zůstane.
My dnes měly na obídek poprvé maso se zeleninkou (mrkev, brambor, porek, květák a kuřecí). To masíčko jsem vařila spolu se zeleninou, jen malou porci. Příště si taky navařím masíčka a schovám do mrazáku.
A zuby furt nikde ![]()
Holky hlásím taky jeden zub:D. A to jsem tam rano nic neviděla ![]()
Jinak prej jsou noví studie a zjistilo se že začít s příkrmama v 6 měsíci je pozdě,,, prej dítě pak víc trpí alergiema,,, atď a dokonce se má začít dávat brzy i lepek…
Tak ještě že jsme začli brzy
,nebudou alergie…Malá má ted taky rýmu, tak se jí snažím toho zbavit a doufám, že z toho nebude nic víc…Jinak gratuluji k zoubku…
Děkujeme ![]()
Petromila: at se brzy uzdraví prcek ![]()
my ted přijely od doktora (mého dospěláckého) a nasadil mi antibiotika (nemám zatím ještě angínu, ale co není může bejt
)…pro malou jsem neměla hlídání, tak musela jet se mnou…bylo to super, před náma lidí (důchodců, co si strašně rádi povídají s panem doktorem, to mě vždycky vytáčí)…a sestřička mě vzala přednostně, kvůli mimču…příště pojede asi taky se mnou
. Nejhorší vždy je, že já jsem u doktora 5 minut a nechápu, co tam ostatní tak dlouho dělají ![]()
Majkla0 díky snad bude vrzy v poho…Jo to taky nechápu, člověk vlítne do ordinace a chce to mít rychle za sebou..Ale důchodci si tam povídají a povídají a pak tam čekáš dvě hodiny než přijdeš
na řadu…
@Sonija221 píše:
Jinak prej jsou noví studie a zjistilo se že začít s příkrmama v 6 měsíci je pozdě,,, prej dítě pak víc trpí alergiema,,, atď a dokonce se má začít dávat brzy i lepek…
já těmhle studiím naprosto nevěřím. každou chvíli je něco nového a „lepšího“. jednou se řekne že příkrmy od 4m jednou že až od 6m.
osobně si myslím že v zelenině je tolik chemie a nečistot z půdy že čím později tím lépe. dokud Maty přibírá víc než kilo měsíčně jen z mléka tak nevidím důvod ho přikrmovat a doktorka to vidí stejně. ještě ani neochutnal nic jiného kromě vody a čaje.
Tak to ti přibírá krásně…Já jsem kojila asi jen osm dní a od té doby jsme na sunaru a měsíčně mi přibere max 300g…
@Petromila111
tak pokud bych nekojila tak bych taky dávala příkrmy dříve. to je něco jiného
Maty je nenažránek. kojím ho dost často tak po 2-3 hodinách, ale nevadí mi to. už to v noci máme sehrané. mnohem víc mi vadí to jeho ranní vstávání ![]()
doktorka říká že pokud dítě prospívá na mléce není důvod ho přikrmovat, kdyby nepřibíral tolik tak by mi asi taky doporučila přikrmovat ![]()
Tak to je jasný, malej ti krásně přibírá, evidentně mu to stačí, tak je zbytečné mu dávat něco dalšího…To věřím, já mám spaní v poho, malá spí devět hodin v kuse takže se vyspím parádně…
@majkla0 píše:
Holky hlásím taky jeden zub:D. A to jsem tam rano nic neviděla
majklo super, gratulace k zoubku, my furt nic…
jinak si myslím, že čím dýl je na mlíce, tím líp, navíc jsem ráda, že zatím nemusím nic patlat, jsem líná ![]()
Ahoj holky
,tak mi ešte tiež zatial bez zúbka. Inak až včera sa nám ozvali na to kúpanie v tých vaniach, takže v pondelok ideme prvýkrát s prckom, tak som zvedavá, absolvujeme to 10krát-1×týždenne, no a potom prejdeme do plaveckej školy ![]()
No já taky jenom kojím a prospívá dobře,,, v úterý jdeme do poradny tak jsem zvědavá kolik po měsíci nabral
kojím co 2 hodiny někdy 3 kdy jak si „řekne“ ![]()
my chodíme plavat do bazéna jednou týdně a je to fakt super,,,malej si to maximálně užívá ![]()