Prvorodičky leden 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
13.6.12 13:42

Ahoj holky, koukám že rostou zoubky a nebo nějaká viroza snad u každého :(. My sme v pátek dobrali penicilín, malej měl angínu, ale včera dostal kašel :?.Tak dáváme Hedelix. Jinak příkrmy dlabeme už měsíc a oběd už máme jen zeleninku a trošku masíčka a malej si šmakuje :mrgreen:,ale zelenina jedině kupovaná. Co sem mu vařila zeleninu tak tu nechtěl a maso dávám domácí-prsa uvařím, rozmixuju a zamrazím v tvořítku na led :dance:. Někdy dáme i na svačinu přesnídávku a večer máme rýžovo-mléčkou kaši.
Doktorka na mě koukala jak na vraha, když sem řekla že začínáme se zeleninou, ale když jsme takhle jedli my, tak se nic nedělo - já sem „odkojená“ na kravským mlíku a krupicový kaši a nepozoruju na sobě žádnou ujmu :jazyk:
Tak přejeme pevné nervy se zoubkama a zeleninkou :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.6.12 14:12

@Luciper brzy se uzdravte :kytka:
Já momentálně bojuju s rýmou, nemůžu se té potvory zbavit :cert:. I mě trocha bolí v krku, na to beru cucavé bonbony…snad to pomůže, jinak budu muset naklusat k doktorovi :(. Každým dnes se modlím, jen aby to malá nedostala, zatím to nemá, doufám, že to tak zůstane.

My dnes měly na obídek poprvé maso se zeleninkou (mrkev, brambor, porek, květák a kuřecí). To masíčko jsem vařila spolu se zeleninou, jen malou porci. Příště si taky navařím masíčka a schovám do mrazáku.

A zuby furt nikde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.6.12 17:14

Holky hlásím taky jeden zub:D. A to jsem tam rano nic neviděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.6.12 07:32

@majkla0 gratulace k zoubku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.6.12 07:33

Jinak prej jsou noví studie a zjistilo se že začít s příkrmama v 6 měsíci je pozdě,,, prej dítě pak víc trpí alergiema,,, atď a dokonce se má začít dávat brzy i lepek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petromila111
14.6.12 07:45

Tak ještě že jsme začli brzy :mrgreen:,nebudou alergie…Malá má ted taky rýmu, tak se jí snažím toho zbavit a doufám, že z toho nebude nic víc…Jinak gratuluji k zoubku…

• Citovat
  • Upravit
437
14.6.12 09:35

Děkujeme :hug:
Petromila: at se brzy uzdraví prcek :)

my ted přijely od doktora (mého dospěláckého) a nasadil mi antibiotika (nemám zatím ještě angínu, ale co není může bejt :D)…pro malou jsem neměla hlídání, tak musela jet se mnou…bylo to super, před náma lidí (důchodců, co si strašně rádi povídají s panem doktorem, to mě vždycky vytáčí)…a sestřička mě vzala přednostně, kvůli mimču…příště pojede asi taky se mnou :mrgreen:. Nejhorší vždy je, že já jsem u doktora 5 minut a nechápu, co tam ostatní tak dlouho dělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petromila111
14.6.12 09:47

Majkla0 díky snad bude vrzy v poho…Jo to taky nechápu, člověk vlítne do ordinace a chce to mít rychle za sebou..Ale důchodci si tam povídají a povídají a pak tam čekáš dvě hodiny než přijdeš :,( na řadu…

• Citovat
  • Upravit
12743
14.6.12 10:22
@Sonija221 píše:
Jinak prej jsou noví studie a zjistilo se že začít s příkrmama v 6 měsíci je pozdě,,, prej dítě pak víc trpí alergiema,,, atď a dokonce se má začít dávat brzy i lepek…

já těmhle studiím naprosto nevěřím. každou chvíli je něco nového a „lepšího“. jednou se řekne že příkrmy od 4m jednou že až od 6m.

osobně si myslím že v zelenině je tolik chemie a nečistot z půdy že čím později tím lépe. dokud Maty přibírá víc než kilo měsíčně jen z mléka tak nevidím důvod ho přikrmovat a doktorka to vidí stejně. ještě ani neochutnal nic jiného kromě vody a čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petromila111
14.6.12 10:25

Tak to ti přibírá krásně…Já jsem kojila asi jen osm dní a od té doby jsme na sunaru a měsíčně mi přibere max 300g…

• Citovat
  • Upravit
12743
14.6.12 10:31

@Petromila111
tak pokud bych nekojila tak bych taky dávala příkrmy dříve. to je něco jiného

Maty je nenažránek. kojím ho dost často tak po 2-3 hodinách, ale nevadí mi to. už to v noci máme sehrané. mnohem víc mi vadí to jeho ranní vstávání :zed:

doktorka říká že pokud dítě prospívá na mléce není důvod ho přikrmovat, kdyby nepřibíral tolik tak by mi asi taky doporučila přikrmovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petromila111
14.6.12 15:48

Tak to je jasný, malej ti krásně přibírá, evidentně mu to stačí, tak je zbytečné mu dávat něco dalšího…To věřím, já mám spaní v poho, malá spí devět hodin v kuse takže se vyspím parádně…

• Citovat
  • Upravit
6638
14.6.12 16:53
@majkla0 píše:
Holky hlásím taky jeden zub:D. A to jsem tam rano nic neviděla :)

majklo super, gratulace k zoubku, my furt nic…
jinak si myslím, že čím dýl je na mlíce, tím líp, navíc jsem ráda, že zatím nemusím nic patlat, jsem líná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
14.6.12 21:26

Ahoj holky :mavam:,tak mi ešte tiež zatial bez zúbka. Inak až včera sa nám ozvali na to kúpanie v tých vaniach, takže v pondelok ideme prvýkrát s prckom, tak som zvedavá, absolvujeme to 10krát-1×týždenne, no a potom prejdeme do plaveckej školy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
16.6.12 18:35

No já taky jenom kojím a prospívá dobře,,, v úterý jdeme do poradny tak jsem zvědavá kolik po měsíci nabral :-D kojím co 2 hodiny někdy 3 kdy jak si „řekne“ :-)

my chodíme plavat do bazéna jednou týdně a je to fakt super,,,malej si to maximálně užívá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí