Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, taky mě to napadlo, jestli se to musí striktně dodržovat, a popravdě na to ani nemám nějak chuť a ted vetšinou dělám pomazánku doma z kupované majonézy..a to mě hermelínka byla moje nej… ale i tak někdy ujedu a koupím si nějaký salát s majonézou.. to už by snad bylo moc,ne? a gynekolog mě teda zakázal jen hermelín a nivu…
Ahoj holky,neměly by se plísnové sýry,ted možná majonézy nevadí ale v létě může být z toho listerioza a to je pro těhule hodně špatný.
já jsem si teda taky dala nakládaný hermoš ale pak jsem měla výčitky jako blázen…a pomazánky si kupuju ty v těch kelímkách a koukám jestli je na niich napsáno jestli jsou pasterizované…pak je to v poho, nesmí se jíst nepasterizované věci.
Ahoj holky, křest miminka určitě plánujeme. My jsme taky oba s manželem pokřtění. Předpříprava záleží na farářovi, některý to bere tak nějak moderně, jiný se drží nějakých jejich pravidel.
Ohledně jídel - na netu jsem slyšela takový zajimavý rozhovor s jedním gynekologem, který říkal, že těhotná by se měla chovat naprosto normálně, jen vynechat některé sporty, ani plísňové sýry nezakazoval - zdálo se mi to ale trochu mimo.Já si myslím, že všechno by mělo být s mírou, já jídelníček dodržuju, vyhýbám se bylinkám, které v těhotenství nejsou dobré - mohou např. prokrvovat pánevní oblast apod., plísňové sýry nejím - dřív jsem je jedla, ale teď na ně chuť stejně nemám. Sladké by mělo být také s mírou, kvůli těhot. cukrovce a kvůli kvasinkám. Strava by měla být pestrá. Na co máš chuť, to sněz, ale s mírou.
A už přibýráte na váze a zvětšují se Vám bříška? Já zatím ne, bříško mám takové trochu nafouklé. Nikdo na mě zatím nic nepozoruje.
janulen píše:
Ahoj holky, křest miminka určitě plánujeme. My jsme taky oba s manželem pokřtění. Předpříprava záleží na farářovi, některý to bere tak nějak moderně, jiný se drží nějakých jejich pravidel.
Ohledně jídel - na netu jsem slyšela takový zajimavý rozhovor s jedním gynekologem, který říkal, že těhotná by se měla chovat naprosto normálně, jen vynechat některé sporty, ani plísňové sýry nezakazoval - zdálo se mi to ale trochu mimo.Já si myslím, že všechno by mělo být s mírou, já jídelníček dodržuju, vyhýbám se bylinkám, které v těhotenství nejsou dobré - mohou např. prokrvovat pánevní oblast apod., plísňové sýry nejím - dřív jsem je jedla, ale teď na ně chuť stejně nemám. Sladké by mělo být také s mírou, kvůli těhot. cukrovce a kvůli kvasinkám. Strava by měla být pestrá. Na co máš chuť, to sněz, ale s mírou.
A už přibýráte na váze a zvětšují se Vám bříška? Já zatím ne, bříško mám takové trochu nafouklé. Nikdo na mě zatím nic nepozoruje.
tím že budeš jíst sladké si těhu cukrovku nezpůsobíš…záleží na tom jak ti funguje slinivka.
U nás krtiny v kostelel nebudou,já nejsem pokřtená,přítel zase ano,svatbu nebudeme mít v ani kostele ani na radnici ale nakonec v hotelu kde mají altánek a tam oddávají.
Pce píše:
tak tohle je můj pupík…focený v 19+0
pěknej pupík,tak to já sem teprve 16+3
Ahoj holky, tolik jste toho tady probraly, že nevím na co dřív reagovat.
K tomu jídlu, já se snažím jíst víc ovoce a zeleniny, protože to jsem dříve zanedbávala. Sladké mi chutná bohužel stejně jako dřív, takže denně si dopřávám pravidelnou dávku.
Nivu miluju, ale dala jsem si jí zatím jen třikrát, hermelínu se docela bojím, ten jsem vůbec neměla. A jak jste na tom s kafem? Já jsem na něho první tři měsíce neměla vůbec chuť a pila jsem Caro, pak se to najednou zlomilo, Caro mi nechutná a neodpustím si 1-2 slabé kávy s mlíkem denně. Piju to klasické s kofeinem, to bez kofeinu je prý chemicky upravené a je „horší“ než to s kofeinem. ![]()
Maminka vychzází mezi 23. - 28. dnem v měsíci. Jo a objednala jsem si z mimibazaru kolotoč nad postýlku http://www.mimibazar.cz/foto.php?… . ![]()
Oblečení a výbava…máte můj obdiv, já se pustím maximálně do průzkumu kočárku…vidím to na sebe klasicky, že dopadnu jako zhusta s lecčíms, shánění na poslední chvíli. Do nového bytu se snad postěhujeme na konci dubna, je mi jasné, že budeme řešit přesun dvou domácností, starostí kupa a holt mimís ještě bude mít trošku „strejčka“…květen to jistí ![]()
Jídlo. Jsem pažravá děsně. Celé těhotenství mám naprostou pohodu, krom počáteční únavy, takže fakt existuj udál jakoby nic a snažím se akurát jíst ještě víc ovoce a zeleniny, než jindy, prostě mít svojí denní dávku minimálně 3 ks ovoce a zeleninový oběd nebo večeři, bez masa (salát, dušené cosi, co jídelna a domácí lednice dá). Plesnivé sýry mi chybí, ale netroufám si. Jsem popelnice, co jindy spase kdejaký zralý smraďoch, miluju sýry. Řekla jsem si ale, že to vydržím. Uzený losos taky nic, láduju se rybama radši v pixle - sardinky a sledi, anebo tepelně upravenými. Kafe v práci si neumím úplně odříct taky. V 1.trimestru jsem tedy zcela vypustila, teď si tak 3× do týdne dám (preso s mlíkem), ale doma ho ani nemusím - mašinka sejde z očí, kafe z mysli ![]()
Sport; no, na koně jsem si sedla ještě i ve 14.týdnu, ale pak už mrzlo, bylo by riskantní něco podnikat, abychom neuklouzly i se zvířetem a teď je to divé jedna báseň. Uvidím, jestli si to úplně zakážu anebo zvládnu malé povožení jen na plácku. Plavání určitě zas naskočím, dost mi chybí a funím jak sentinel. Plánuji zápis na nějaké těhulí cvičení, ale chci i chodit sama. Jen až uplyne těch 14 dní, co po plodovce doporučují omezit zátěž. Ranka na břiše není, do vody chodím jedině se spešl tampony už nějaký ten pátek, tak toho se tolik nebojím.
A váha - jsem v lehkém šoku
Nejdřív defakto nic, asi 2 kila (při mé výšce ale málo viditelné). Jenže te´d se někde vzalo 5 kilo, ani nevím jak!
Pupík leze, pásek nosím už jen u jedněch kalhot, které jsou fakt velké v pase, ale na poslední dírku. A usilovně hledám nějaké dlouhé legíny. Dost na tom, že normálně si koupím dost blbě…ještě s bubínkem, to bude legrace.
Zatím se všichni ptají, kdeže mám to břicho, na pátý měsíc to asi nevypadá. Já mám ale pocit, že mi ten pupík praskne, jakoby se napínal kamsi do dáli.
Já se taky snažím jíst ovoce a zeleniny víc než normálně. Tím že patřím mezi ty lidi co jí permanentně, tak teď za den splácám všechno možný. Na kg jsem zatím nepřibrala, i když jsem se 14 dní nevážila. Ještě před 14 dny se dalo skrýt, že jsem těhotná, teď už to začíná být vidět. Je fakt, že když někomu řeknu, že už jsem v pátěm měsíci tak mi to nevěří.
Já chodila plavat pravidelně dvakrát týdně před prací. Ale když mi doktorka řekla, že plavání je super, ale že by bylo dobré abych nechytla mikozu a nenastydla, tak jsem to zabalila. A hlavně bych musela zvolnit. A pak by mě to nebavilo a hlavně by mi byla zima. Takže teď denně běhám po kopcích se psem a chodím cvičit.
Jak jste na tom z pohybama. Mě už mrně masiruje celkem statečně. Včera mě pěkně rušilo na poradě ![]()
Dobrá ráno ženy, tak já jsem dnes regulérně cítila první pohyby, vždycky to byly jen takové bublinky a tlaky a dnes ráno jsem ležela na zádech a cítila takový zvláštní tlak pod pupíkem, tak jsem tam dala ruku a normálně jsem cítila jak se mi ruka pohnula…je to strašně zvláštní pocit, v tu chvíli jsem měla pocit že mnou projela elektrika
Tak už se těším na další…doufám že to bude teď časteji…
Nazdarek devcatka, hezky se zakulacujete
Ohledne toho jidla, tak ja si zrovna pochutnala na zavinaci, ten by se asi taky nemel, ze? ![]()
Desite me tim, jak mate vsechno pripravene, ja zatim nenakupuju zadne oblecky, nejak na to nemam cas.
Nevite nektera, z jake mzdy se pak vyplaci materska? Pry rok zpetne, ale mate me, jestli vcetne neschopenky a nebo pred ní ![]()
zavináče asi v pohodě…naopak bys měla mít 2× týdně rybu…i když sushi se nesmí a zavináč se v podstatě taky tepelně neopracovaný že?