Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zupa Tak my s @modelka86 ještě po termínu nebyly - nebo resp. já měla termín včera a zítra jdu do porodnice na poradnu, takže očekávám, že už mě zkouknou. A @modelka86 má termín v sobotu, jestli si dobře pamatuju, takže v pondělí, až půjde na kontrolu do porodnice, tak taky počítám, že už jí zkouknou. No já dám hlášení zítra ![]()
@hrwjg Jo tak to jo
Na mě před porodem prakticky nikdo nekoukl jak to uvnitř vypadá až při příjmu u porodu ![]()
@modelka86 Ahoj, tak jsem doma z porodnice a věci se mají takto: kontrakce žádné, na porod to nevypadá
Byla tam Olha, ale dneska byla, musím říct, v pohodě. Měla nějakou dobrou náladu
Rovnou mi chtěla udělat Hamiltona, ale já jsem zatím odmítla s tím, že ještě počkám, nechci to zase zbytečně urychlovat. Takže jsme se domluvily, že dneska mě ani prohlížet nebude a necháme to na pondělí, to na mě prý už koukne. Ale já jsem se nakonec rozhodla, že Hamiltona si nenechám udělat ani v to pondělí, ale počkám případně až do pátku, kdy by byla další kontrola. Protože přenášet nás nechají do 41+5, což by u mě znamenalo, že příští neděli zřejmě nástup do nemocnice a v pondělí vyvolávačka, a to bych zase radši toho Hamiltona než vyvolávání. Takže tak. Jediný pozitivní na tom všem je, že konec už je v dohlednu ![]()
@hrwjg tak měla tedy dobrý den, ale stejně jí nechci
V kolik tam zítra jdeš? Třeba se potkáme. Já už si v pátek myslela, že to přichází - poprvé za celý těhotenství mi něco bylo
Bolest zad, podbřišku, celkově jsem se cítila divně, malej tlačil…tak jsme byli natěšený, že se narodí v termínu
nakonec to všechno v noci přešlo a já jen od čtyř nemohla spát. Včera jsme vyrazili na vycházku do lesa a následně na pouť a taky nic.
Zítra teda 40+2 a uvidíme, co teda kdo řekne, nooo…
Ale do 1.9 přenášet nechci ![]()
@hrwjg no ještě řekni, že už si porodila
já dneska byla objednaná na 9:15 a hned mě naštvali. Jaksi mě minule zspomněly napsat do objednacího diáře, tak jsem musela čekat
Byla tam Eliška a Hamiltona dneska dělala jsk na běžícím páse. Mám ho za sebou ale byl to teda fakt humus!!!
Ale sama Eliška říkala, že mě trápila ze všech nejvíc a že jsem byla statečná
tak uvidíme, jestli to pomůže…prý budu mít porod v pohodě…objednaná jsen na pátek, tak snad už nebudu muset..podruhý už bych asi Hamiltona nedala
![]()
Holky nakukuju celý víkend a vy nic
My oslavili v sobotu 3 měsíce a konečně jsme se přehoupli přes 5kg hurá ![]()
@modelka86 Jeee tak tos byla Ty, a já byla ta, co zrovna seděla na pásech, když jsi vylezla
no ta Ti dala, viď?
Já jsem dneska toho Hamiltona ještě jednou odmítla, jak už jsem psala - nechám to na pátek, pokud do tý doby neporodím. Ale jinak vím, že ho dneska dělala snad všem! Ale u mě je to zase tak, že já od včera od 6ti od rána bolesti, ale nepravidelný, do toho i stahy břicha, v 8 ráno včera mi odešla hlenová zátka a od tý doby špiním. A v noci začaly být kontrakce pravidelně po 15ti minutách, takže já počítala s tím, že si nás tam rovnou dneska nechají. No ale na CTG vůbec nic. Takže to nejsou ty pravý kontrakce, ale teda bolesti jsou někdy parádní
Eliška mě prohlídla a řekla, že se to hezky chystá, a že si myslí, že do pátku porodím, že už se v ambulanci neuvidíme. Ale jinak teda kdyby nic, tak v pondělí nástup do porodnice a začneme vyvolávat. Dnes jsem 40+5.
@Zupa No ta je krásná
tyjo a 3 měsíce, no to to letí… Hlavně, že hezky prospíváte a máte se fajn
a k těm našim „výkonům“
se radši nevyjadřuju… jestli já vůbec někdy porodím, to by mě zajímalo
a teda jsem zvědavá, jak na @modelka86 zabere ten Hamilton - písni, jak Ti po něm je? Už je to pár hodin vlastně…
@hrwjg tak jsme se teda potkaly
ale já bych tě stejně nepoznala, jak jsem byla rozhozená
fakt to stálo za to, no…ani ne po hodině mě začalo pobolívat v kříži a je to tak 5-6× do hodiny. Ale jestli to teda začíná ukáže až čas
ve zprávě mám CS4, což na zralej čípek a připravenost těla moc nevypadá. Ale tak snad ta bolest stála za to a udělala to pořádně…Já už bych fakt podruhý asi nechtěla, ale třeba by tě to nebolelo kdyby na to přišlo - ne každou to musí bolet. I když já sama jsem si myslela, že mám práh bolesti v pohodě…a asi nemam žádnej ![]()
Teď tu hlavně chci pofackovat byt, zkontroluju znova tašky a budu jen ležet
a doufám, že se potkáme v porodnici…co nejdřív, protože jinak malá od @Zupa mezitim pujde do školy
malá je opravdu krásná
![]()
@modelka86 No to já bych Tě poznala, tak já se k Tobě budu příště hlásit
já Tě litovala
no ale všechny dneska říkaly, že to bolelo jak sviňa, a to já si o sobě myslím, že mám práh bolestivosti právě nízkej, takže jestli do pátku neporodím, tak tam chcípnu a nebo chcípnu u porodu, tak je to vlastně jedno
Já mám ve zprávě CS5, což není o moc lepší na to, že jsem 5 dnů po termínu
ale zase prý to CS už dneska není spolehlivej ukazatel. Ale víš co by mě zajímalo? Z čeho jako usuzovala, jak Ti řekla, že budeš rodit dobře, viď? Jako ne, že bych Ti to nepřála nebo tak
, ale že co tím jako myslela? A to 5-6× do hodiny máš tu bolest v kříži, jo? Já mám furt chvílema ty bolesti taky, ale prostě nepravidelný no, doufám, že tak do středy porodím, protože tohle je taky mazec pořád to takhle držet…
@hrwjg oukej tak příště hned „ahoj, to jsem já“
asi bude porod rychlej a bez bolesti, chachaaaa
ne, tak možná myslela, že se budu hezky otevírat a nebufu to mít na dva dny ![]()
Heleď já když seděla na monitoru tak dělala Hamiltony dvěma ženskejm, ta jedna ani nepípla a druhá (mimochodem těhotná po sedmé
) to taky docela dala. Já si pak přišla jak hysterka (přítel mě slyšel na chodbě velice dobře
), ale prdim na to ![]()
No jinak ty bolesti v kříži mi připomínaj bolest před MS ještě z dob, kdy jsem nebrala HA. Ale Eliška říkala, že má bolet v podbřišku, tak já nevim ![]()
@modelka86 Počkej, a Tys tam měla přítele s sebou? Tak teď nevím, jestli vím správně
seděla jsi úplně u okna v čekárně? A pak tam teda kousek od Tebe seděl jeden pár, ale tos nebyla Ty, ne?
Já přišla taky s přítelem a seděli jsme hned na začátku. A můj Tě taky slyšel, ale litoval Tě taky teda
A která byla ta těhotná po sedmý??? Ta krátkovlasá, taková starší? Nebo ta cikánka jedině, ta byla taky ještě přede mnou vlastně. No jinak já se začínám pěkně bát, protože Ti řeknu, že ty bolesti mám docela strašný
a to ještě není porod, takže počítám, že tohle je ještě ho*no (pardon)!
Mně to taky připomělo MS bolesti, ale to spíš včera a v noci, dneska už je to takový jiný, silnější, ale pořád nepravidelný no
a do kříže mi to vystřeluje taky, ale spíš teda ten podbříšek. Hele a třeba moje mamina i babička měly obě jenom ty křížový bolesti, obě mi tvrděj, že si z porodů vybavujou právě ty bolesti kříže, že břicho tolik nee… A furt to jede, jo?
@hrwjg jojo, hned u okna..přítel pak odešel sjet pro zimni gumy a když se vrátil, tak já už byla uvnitř. Ta cigánka čeká sedmý, no…
Jinak u mě to pořád jede a fakt je to maso! Jede to třeba 3× po pěti minutách a pak najednou po sedmý minutě. Měla jsem i po třech a půl a pak najednou šest, tak čekáme ještě. Ale asi brzy vyrazíme. Jinak vystřeluje to pořád šíleně do zad + i do břicha, což ale díky těm zádum tolik necítím. Byla jsem 2× ve sprše a nepomohlo to… Joo a plus k tomu hroznej tlak jak kdybych musrla nutně na velkou. Jestli tohle neni porod, tak nevim..víc asi nedam
![]()
@modelka86 Vy už jste asi vyjeli, tak si to přečteš až bude po všem
my měříme taky a asi pojedeme ráno, teda snad! Snad už je tohle ono… mám to úplně stejně, jako píšeš ty.
Holky tak to se nakonec ještě sejdete na pokoji ![]()
Držím palce at máte hladký a rychlý průběh a budu se těšit až napíšete už jako maminky ![]()
Ahoj holky, tak 21h utrpení nakonec zakončeno císařem dnes ve třičtvrtě na jedenáct dopolko
byla to neskutečná hrůza ![]()