Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jsss v sobotu mu bylo 9 tydnu. Prdiky vetsinou k veceru, nekdy se vzbudi i v noci, chudacek ![]()
@Keydance teda tp mas vydatný mliko, prckovi asi chutná, na to ze se nám mimca narodili ve stejný den jsme teda s váhou dost pozadu včera vážila 4,6kg a uz to se pronese ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat - měla jste před porodem nebo prostě ke konci některá průjem? Dostala jsem teda železo, tak to asi může být tím, ale prostě dnes i včera celý ráno hrozná bolest břicha a lítání na záchod. Holky kolem mě mi píšou, že se tělo čistí před porodem, tak asi to taky může být, ale nevím nevím. Jinak v pátek jsem byla na první kontrole v porodnici, na těch pásech, ale kromě toho, že ten kardio záznam byl v pořádku, nic nevím. Zatím mě ani doktorka neprohlížela, tak nevím, jestli to na porod vypadá nebo nevypadá
Tenhle pátek jdu znova, tak snad budu moudřejší ![]()
@modelka86 Co u Tebe novýho, jak jsi na tom?
@hrwjg jojooo, říká se, že průjem je očista před porodem ![]()
já byla ve čtvrtek u mýho gyndaře na předposlední kontrole a váhový odhad 3745g
řekl mi, že mi zapíše červeně do průkazky váhu, ať je v nemocnici po CTG poprosim o přeměření a že doporučuje Hamiltona. Nečekat určitě do termínu a nejlépe 8.8 ten hmat. Tak jsem dneska šla podruhé na CTG, kde mi stejně bylo řečeno že pokud nejsem přpravená, tak je to zbytečný zásah, který mi ani nemusí pomoct a že maminky rodí i větší děti. Navíc ke konci už tolik nemusí růst a nemusí se tudíž dostat na ty 4kg. Takže budeme čekat, protože mě stejně nic nebolí, nic mi neni a poslíčky asi ani nezažiju ![]()
Ono si miminko řekne, kde půjde ven. Přečetla jsem spoustu „babských“ rad - piju maliník, úklid bytu, procházka až jsem myslela, že mi upadnou nohy, sex, zázvorový bonbony, masáž hráze, bradavek i bříška teplou sprchou, teplá koupel..ne, ten malej je nezmar ![]()
Má jediný štěstí, že jdu zítra na nehty a tudíž ho omlouvá, pokud na mě myslí a chce, aby maminka měla hezký drápky u porodu
Jinak dnešní datum se nám moc líbilo, ale další je až 16.8, tak ať počká ještě klidně ![]()
![]()
![]()
![]()
Btw. víc jak CTG nám budou dělat asi až kolem toho 40.týdne. Alespoň to tam maj napsaný a nebo prostě až odejdeme od svého gyndaře - mě se pokaždé ptali, jestli mam ještě poradnu..
@modelka86 No nekecej… tyjo, ale to se máš, že Ti dělá ten váhovej odhad, já vlastně od toho 32. tt vůbec nevím kolik malá váží
a teda dost dobře nerozumím, proč Ti jeden doktor doporučuje tohle a druhej zase jde naprosto proti tomu. No tak uvidíš. A oficiálně máš termín toho 19ho, jestli si dobře pamatuju, viď? Nebo 18… vím, že den dva po mně, já mám 17ho
jinak poslíčky ve smyslu nějakých kontrakcí nebo stahů, to taky vůbec nemám hele, jen tu bolest břicha a průjem, ale já to fakt spíš přičítám tomu železu. A teda na CTG chodíš takhle v pondělí, jo? Já v pátek, tak to se nepotkáme
Prosimtě a koho jsi tam dneska měla za doktora/doktorku? Jo a ještě jeden dotaz - Lojka taky slouží v porodnici, viď? Nevíš který dny? ![]()
Holky koukám že to máte za pár už se těším na ty drobečky ![]()
Jinak já neměla v den kdy mi praskla voda žádné příznaky jen mě bolel podbřišek stejně jako měsíc předtím a cítila jsem se skvěle. A vlastně jsem krom CTG záznamů neměla v porodnici žádnou kontrolu to by bylo až v den termínu porodu.
Moje ségra leží už týden v nemocnici kvůli hrozícímu předčasnému porodu tak jí držím palce at je všechno v pořádku, ted už bude 34.tt tak by to snad už mohlo být dobré kdyby se miminko narodilo ![]()
A u nás vládne pohoda, dnes jsme byli na kyčlích, poměrně masakr ale šlo to rychle a nožky máme v pořádku ![]()
@hrwjg on mě taky Lojka upozorňoval, že od pojišťovny je hrazených jen pár UTZ a od 32.týdne už by mi ho normálně nikdo nedělal. U něj je UTZ každou poradnu
což je fajn, ale zas nekouká dovnitř, takže nevím, jak je na tom čípek apod.
Jo doktoři, nikdy se asi neshodnou
každej má vlastní zkušenost a názor.
TP mám ofiko až za 12 dní (20.8), ale fakt ať jde toho 16.8 a max 23.8, pak už je panna ![]()
![]()
![]()
Jinak Lojka taky slouží, ale těžko říct kdy
, když to navíc koordinuje se svou ordinací a s prací v Pronatalu. Rozpisy v nemocnici jsem zatím nikde nenašla ani to tam konkrétně nemají vyvěšené - jen to jejich „lékař dle rozpisu“ ![]()
![]()
![]()
![]()
Potkat se na CTG můžeme, až budeme chodit 2× týdně
ale i tak o sobě asi nebudeme vědět a nebo nám to časově vyjde uplně jinak. Dnes ordinovala doktorka Olha Sydoriak a minule jsem tam měla Elišku Humlovou (tu chválil i Lojka) - tu mít u porodu, tak se snad i zasmějeme ![]()
@Zupa na jednu stranu za pár, na druhou stranu ten náš mrňous asi dobrovolně ven nepujde :-/ Bude po taťkovi - tomu se taky ven nechtělo a byl velkej
o to víc závidím, že už to máte za sebou i když mě samotnou to nijak neomezuje a nerozčiluje. Kdyby se v bříšku nevrtěl a já nebyla „tlustá“, tak ani nevim, že jsem těhotná ![]()
![]()
![]()
Co čeká ségra? Snad mimčo vydrží
i když v jedný skupince maminka porodila v 25tt a dnešní medicína dokáže divy ![]()
@modelka86 No to mně ultrazvuk taky dělá každou poradnu (mám doktora Schmitze, taky slouží v porodnici - čtvrtky, vím to od něj
, ale právě odhad váhy mi neříká, ale 15.8. k němu jdu, tak se ho teda zeptám, je fakt, že to z ultrazvuku musí přece poznat, viď? Ale dovnitř právě taky nekouká, takže taky nic nevím
A já tam měla v pátek taky tu Elišku Humlovou a přišla mi fajn, to je pravda
já bych chtěla buď přímo mýho doktora Schmitze nebo klidně tuhle doktorku
a asi ten Lojka je taky fajn, že jo?
tu Olhu vůbec neznám, ale ještě je tam doktor Lysenko, takovej mladej hodně, toho jsem zažila, když jsem musela do porodnice, jak mě vyhodili z pohotovosti… a jako byl v pohodě, hodnej, ale nevím, jestli u mě úplně vzbudil důvěru, co se praxe týká ![]()
@hrwjg tak když ti dělá ultrazvuk, tak nechápu, že neřekne odhad, když stačí udělat přímku na stehenní kosti a obkroužit hlavičku a bříško - otázka tak minuty a hned to tam vidíš (váha a jakému týdnu to odpovídá ![]()
Když si měla Elišku jako já minule, tak teď budeš mít Olhu
Není špatná, ale Eliška je lepší prostě ![]()
Já bych u porodu brala svýho Lojku (i když…kdybych se chovala jak hysterka a pak k němu měla dál chodit, tak si tím na 100% jistá nejsem
) a Elišku, no
Při mém štěstí to každopádně bude někdo uplně jinej a nejlépe po blbym dnu nebo vstávání levou nohou ![]()
@modelka86 No to jsem si nikdy neuvědomila, že na to nic extra nepotřebuje… proto se ho zeptám toho 15.8., až k němu půjdu, teda jestli k němu ještě půjdu, že jo
a ta Olha je taky mladá takhle? Neboj, vypadá to, že tam jsou všichni relativně v pohodě, teď jsem dokonce slyšela od jedný známá, že chytla Šoltéze a taky byl prej v pohodě ![]()
@hrwjg Jako že se chystáš rodit a už nestihneš poradnu? Hezky na mě počkej ![]()
![]()
Joo Olha vypadá hodně mladě, je i na FB (je to kámoška mé kámošky) ![]()
Uvidíme, co bude, ale prej nám to stejně během porodu bude víš kde ![]()
![]()
![]()
![]()
@Zupa Super, že máte kyčličky v pořádku!
a ségře držím palce, ale myslím, že i kdyby porodila teď, tak už je to v pohodě.
@modelka86 No jako myslela jsem to tak no, ale tak ještě asi počkám, páč necítím, že by něco mělo přijít
já na tu Olhu teda mrknu
a teda tys tam už byla 2× na těch pásech a ani jednou Tě neprohlížela doktorka, jo? Aspoň kdyby koukla a řekla, viď?