Prvorodičky Teplice - srpen 2016

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
2.8.16 16:26

A kdy se změni stolice míchana vajíčka v něco jiného? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.8.16 17:06

@jsss v sobotu mu bylo 9 tydnu. Prdiky vetsinou k veceru, nekdy se vzbudi i v noci, chudacek :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.8.16 17:42

@jsss a jen kojim, to jsem zapomnela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.8.16 09:11

@Keydance teda tp mas vydatný mliko, prckovi asi chutná, na to ze se nám mimca narodili ve stejný den jsme teda s váhou dost pozadu včera vážila 4,6kg a uz to se pronese :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.8.16 10:28

@Zupa jojo chutna mu, cvalikovi :-D
Jj me uz boli leva ruka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.8.16 12:04

Ahoj holky, chci se zeptat - měla jste před porodem nebo prostě ke konci některá průjem? Dostala jsem teda železo, tak to asi může být tím, ale prostě dnes i včera celý ráno hrozná bolest břicha a lítání na záchod. Holky kolem mě mi píšou, že se tělo čistí před porodem, tak asi to taky může být, ale nevím nevím. Jinak v pátek jsem byla na první kontrole v porodnici, na těch pásech, ale kromě toho, že ten kardio záznam byl v pořádku, nic nevím. Zatím mě ani doktorka neprohlížela, tak nevím, jestli to na porod vypadá nebo nevypadá :nevim: Tenhle pátek jdu znova, tak snad budu moudřejší :)

@modelka86 Co u Tebe novýho, jak jsi na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.8.16 14:23

@hrwjg jojooo, říká se, že průjem je očista před porodem :)

já byla ve čtvrtek u mýho gyndaře na předposlední kontrole a váhový odhad 3745g 8o řekl mi, že mi zapíše červeně do průkazky váhu, ať je v nemocnici po CTG poprosim o přeměření a že doporučuje Hamiltona. Nečekat určitě do termínu a nejlépe 8.8 ten hmat. Tak jsem dneska šla podruhé na CTG, kde mi stejně bylo řečeno že pokud nejsem přpravená, tak je to zbytečný zásah, který mi ani nemusí pomoct a že maminky rodí i větší děti. Navíc ke konci už tolik nemusí růst a nemusí se tudíž dostat na ty 4kg. Takže budeme čekat, protože mě stejně nic nebolí, nic mi neni a poslíčky asi ani nezažiju :D
Ono si miminko řekne, kde půjde ven. Přečetla jsem spoustu „babských“ rad - piju maliník, úklid bytu, procházka až jsem myslela, že mi upadnou nohy, sex, zázvorový bonbony, masáž hráze, bradavek i bříška teplou sprchou, teplá koupel..ne, ten malej je nezmar :D
Má jediný štěstí, že jdu zítra na nehty a tudíž ho omlouvá, pokud na mě myslí a chce, aby maminka měla hezký drápky u porodu :D Jinak dnešní datum se nám moc líbilo, ale další je až 16.8, tak ať počká ještě klidně :D:D:D:D

Btw. víc jak CTG nám budou dělat asi až kolem toho 40.týdne. Alespoň to tam maj napsaný a nebo prostě až odejdeme od svého gyndaře - mě se pokaždé ptali, jestli mam ještě poradnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.8.16 16:40

@modelka86 No nekecej… tyjo, ale to se máš, že Ti dělá ten váhovej odhad, já vlastně od toho 32. tt vůbec nevím kolik malá váží :( a teda dost dobře nerozumím, proč Ti jeden doktor doporučuje tohle a druhej zase jde naprosto proti tomu. No tak uvidíš. A oficiálně máš termín toho 19ho, jestli si dobře pamatuju, viď? Nebo 18… vím, že den dva po mně, já mám 17ho :) jinak poslíčky ve smyslu nějakých kontrakcí nebo stahů, to taky vůbec nemám hele, jen tu bolest břicha a průjem, ale já to fakt spíš přičítám tomu železu. A teda na CTG chodíš takhle v pondělí, jo? Já v pátek, tak to se nepotkáme :) Prosimtě a koho jsi tam dneska měla za doktora/doktorku? Jo a ještě jeden dotaz - Lojka taky slouží v porodnici, viď? Nevíš který dny? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
8.8.16 17:05

Holky koukám že to máte za pár už se těším na ty drobečky :mrgreen:

Jinak já neměla v den kdy mi praskla voda žádné příznaky jen mě bolel podbřišek stejně jako měsíc předtím a cítila jsem se skvěle. A vlastně jsem krom CTG záznamů neměla v porodnici žádnou kontrolu to by bylo až v den termínu porodu.

Moje ségra leží už týden v nemocnici kvůli hrozícímu předčasnému porodu tak jí držím palce at je všechno v pořádku, ted už bude 34.tt tak by to snad už mohlo být dobré kdyby se miminko narodilo ;)

A u nás vládne pohoda, dnes jsme byli na kyčlích, poměrně masakr ale šlo to rychle a nožky máme v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.8.16 17:21

@hrwjg on mě taky Lojka upozorňoval, že od pojišťovny je hrazených jen pár UTZ a od 32.týdne už by mi ho normálně nikdo nedělal. U něj je UTZ každou poradnu :) což je fajn, ale zas nekouká dovnitř, takže nevím, jak je na tom čípek apod.
Jo doktoři, nikdy se asi neshodnou :D každej má vlastní zkušenost a názor.
TP mám ofiko až za 12 dní (20.8), ale fakt ať jde toho 16.8 a max 23.8, pak už je panna :D:D:D
Jinak Lojka taky slouží, ale těžko říct kdy :nevim:, když to navíc koordinuje se svou ordinací a s prací v Pronatalu. Rozpisy v nemocnici jsem zatím nikde nenašla ani to tam konkrétně nemají vyvěšené - jen to jejich „lékař dle rozpisu“ :D:D:D:D
Potkat se na CTG můžeme, až budeme chodit 2× týdně :) ale i tak o sobě asi nebudeme vědět a nebo nám to časově vyjde uplně jinak. Dnes ordinovala doktorka Olha Sydoriak a minule jsem tam měla Elišku Humlovou (tu chválil i Lojka) - tu mít u porodu, tak se snad i zasmějeme :)

@Zupa na jednu stranu za pár, na druhou stranu ten náš mrňous asi dobrovolně ven nepujde :-/ Bude po taťkovi - tomu se taky ven nechtělo a byl velkej :roll: o to víc závidím, že už to máte za sebou i když mě samotnou to nijak neomezuje a nerozčiluje. Kdyby se v bříšku nevrtěl a já nebyla „tlustá“, tak ani nevim, že jsem těhotná :D:D:D
Co čeká ségra? Snad mimčo vydrží :) i když v jedný skupince maminka porodila v 25tt a dnešní medicína dokáže divy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.8.16 18:33

@modelka86 No to mně ultrazvuk taky dělá každou poradnu (mám doktora Schmitze, taky slouží v porodnici - čtvrtky, vím to od něj :), ale právě odhad váhy mi neříká, ale 15.8. k němu jdu, tak se ho teda zeptám, je fakt, že to z ultrazvuku musí přece poznat, viď? Ale dovnitř právě taky nekouká, takže taky nic nevím :) A já tam měla v pátek taky tu Elišku Humlovou a přišla mi fajn, to je pravda :) já bych chtěla buď přímo mýho doktora Schmitze nebo klidně tuhle doktorku :) a asi ten Lojka je taky fajn, že jo? :) tu Olhu vůbec neznám, ale ještě je tam doktor Lysenko, takovej mladej hodně, toho jsem zažila, když jsem musela do porodnice, jak mě vyhodili z pohotovosti… a jako byl v pohodě, hodnej, ale nevím, jestli u mě úplně vzbudil důvěru, co se praxe týká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.8.16 20:49

@hrwjg tak když ti dělá ultrazvuk, tak nechápu, že neřekne odhad, když stačí udělat přímku na stehenní kosti a obkroužit hlavičku a bříško - otázka tak minuty a hned to tam vidíš (váha a jakému týdnu to odpovídá :))
Když si měla Elišku jako já minule, tak teď budeš mít Olhu ;) Není špatná, ale Eliška je lepší prostě :)
Já bych u porodu brala svýho Lojku (i když…kdybych se chovala jak hysterka a pak k němu měla dál chodit, tak si tím na 100% jistá nejsem :D) a Elišku, no :) Při mém štěstí to každopádně bude někdo uplně jinej a nejlépe po blbym dnu nebo vstávání levou nohou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.8.16 20:54

@modelka86 No to jsem si nikdy neuvědomila, že na to nic extra nepotřebuje… proto se ho zeptám toho 15.8., až k němu půjdu, teda jestli k němu ještě půjdu, že jo :D a ta Olha je taky mladá takhle? Neboj, vypadá to, že tam jsou všichni relativně v pohodě, teď jsem dokonce slyšela od jedný známá, že chytla Šoltéze a taky byl prej v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.8.16 21:00

@hrwjg Jako že se chystáš rodit a už nestihneš poradnu? Hezky na mě počkej :D:D
Joo Olha vypadá hodně mladě, je i na FB (je to kámoška mé kámošky) :D
Uvidíme, co bude, ale prej nám to stejně během porodu bude víš kde :D:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.8.16 21:24

@Zupa Super, že máte kyčličky v pořádku! :) a ségře držím palce, ale myslím, že i kdyby porodila teď, tak už je to v pohodě.

@modelka86 No jako myslela jsem to tak no, ale tak ještě asi počkám, páč necítím, že by něco mělo přijít :D :D já na tu Olhu teda mrknu :) a teda tys tam už byla 2× na těch pásech a ani jednou Tě neprohlížela doktorka, jo? Aspoň kdyby koukla a řekla, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová