Prvorodičky Teplice - srpen 2016

• Fotoalbum (43)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
20.7.16 15:38

Ahoj holky! Jéé malá je nádherná! Kočička! My jsme měli včera 1. měsíc :-) Máme 4 130 a z porodnice jsme šli pod 3kg, takže u nás se přibírá až moc,…ale je pravda, že také přikrmujeme (Nutrilon Pro futura), poslední dobou i více než MM,… uvidíme, jestli ještě laktaci úspěšně rozjedeme či ne, ale už se tím nestresuji, hlavně že je brouček spokojený (mám vpáčené bradavky a malý měl žloutenku, takže u pití usínal a nerozkojili jsme se)…Aktuálně pijeme cca 80ml/ 3 hod…dle tabulek a váhy…Kontroly u obvodní jsme měli co týden a teď máme až za 14 dní..a pak se uvidí, pak taky někdy je to první očkování? Ani zatím MUDRA nic neříkala…Začínáme dávat na bříško, ale jinak maličký buď spí nebo brečí :-D, v noci tedy převážně nespí, to si schovává na den, takže maminka je chodící mumie :mrgreen: :mrgreen: Holky co máte porody před sebou: jsem zvědavá, pak hned pište a posílejte fotečky:-) Mohly bychom se potom později po vašich 6ti nedělích někde sejít v parku a zajít na procházku, když budete chtít :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.7.16 16:05

@Zupa Jee tak to je krásný! :) je moc hezká, princeznička :) já začala cvičit ve čtvrtek, ale na to, jak jsem se těšila, že budu zodpovědná, tak to docela flákám, teď jsem se k tomu zrovna 2 dny nedostala. Dneska musím! :) jsem zvědavá, jak moc mi to pomůže :) a co šestinedělí, jak jsi zvládla? V pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.7.16 16:07

@jsss Tak hlavně, že je v pohodě, na tabulky se vyprdni :) určitě dám vědět, ale zatím je ještě pár týdnů čas, snad nebudu přenášet! Třeba potom nějaký srazík dáme, já se tomu nebráním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.7.16 21:21

Holky spete dokud to jde :-D co ja bych za to dala. Chybi mi mych 12 hodin v kuse :-D @Zupa juu ta ma vlasku :-)
Adamek uz ma 5300g, plne kojim, i kdyz na zacatku jsem myslela, ze to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.7.16 22:11

@Keydance Já kupodivu pak líp spím přes den než v noci :) takže se snažím, ale ono to stejně asi nejde naspat do zásoby :D Adámek jak se směje, viď? :) a kojení ze začátku nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.7.16 22:45

@hrwjg jj ja spala i pres den jako miminko, uz jen vzpominam :-D
Tenhle usmev se mu povedl jen jednou, zatim cekam na dalsi, je to mracoun.
Nechtel se dlouho prisat, a mam jednu vpacenou bradavku. :-( a taky skrz jeho zloutenku, usinal po minute, kdyz se prisal. Ted uz je to jedlik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.7.16 11:28

@Keydance Tak tos měla těžkou výchozí pozici, jsi dobrá, žes to zvládla a rozkojila se, to je super! Ať je úsměvů víc a víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.7.16 12:26

@hrwjg já si taky říkám, že třeba za 13.8 bych se nezlobila. Ale dřív asi ne, protože malej bude mít shodou okolností v srpnu i svátek, tak bych byla nerada, aby to měl moc u sebe nebo nedej bože v jeden den :zed:
Ten záchod mám stejně, ale už to nějak neřeším - holt jsem každou hodinu vzhůru,
když se zadaří, tak dokážu spát i 3h v kuse a pak přemýšlím, jak se bez loužičky dostat co nejrychleji na WC :D
Kamarádka měla rodit v TP, potkaly jsme se i na sepsání porodopisu :) jinak jsem se byla mrknout na předporodní přípravě a už ať je to za náma :D i přítel byl celej takovej vyjukanej, ale zatím se drží toho, že u porodu být chce, tak uvidíme :)

Jinak holky moc vám ty drobečky závidím, nemůžu se dočkat, až tu malej taky bude s náma i když to bude záhul. A to že se nevyspím…však jsem psala, že už teď se budím po hodině, takže i kdyby byl malej vzhůru každý tři hodiny, tak je to pořád ještě dobrý :)… asi :)
A co se setkání týče, tak jsem určitě PRO! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
21.7.16 12:45

Já si naštěstí na noci stěžovat nemůžu většinou spí od desíti do pěti ráno, za to přes den je skoro pořád vzhůru :mrgreen:

Já se taky srazu nebráním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.7.16 13:47

@modelka86 No máš pravdu, že ten spánek je aspoň dobrej trénink, až tu bude miminko :) a jak se bude malej jmenovat, že má svátek v srpnu? Jestli to není tajný :) my budeme mít Verunku, bude mít svátek na moje narozeniny :) jinak my se chystáme na ten předporodní kurz ve středu, bylo to nějak zajímavý? Ukazovali vám i porodní sál a tak? A jdete ještě na nějaký jiný kurzy? A co tašky do porodnice, už máš sbaleno? :) Promiň za ten výslech, jsem zvědavá :D

Tak holky, po našem šestinedělí asi domluveno a bude srazík :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.7.16 13:50

@Zupa Tak to je ale hezký, že Ti spí takhle dlouho při kojení. Většinou jsem slýchala, že děti, který jsou na UM, tak spí právě celou noc, ale ty, co se kojí, tak jsou víc vzhůru, ale tak to je asi se vším no - je to u každýho jinak :) Prosimtě na kolika cm jsi začínala s aniballem a na kolik jsi se dostala po jaký době? Já začínala na tom nejmenším - 17 cm a dneska po 3 dnech jsem konečně zase cvičila a 19 cm. Jako asi bych dala i víc, ale nechci to nijak přehánět, spíš tak na pohodu. A teda to tlačení mi přijde lehký, tak nevím, měla jsi to taky tak? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
21.7.16 13:51

Tak to my se budíme každé 3h i v noci na jídlo ale bohužel to neznamená že se nají a hned spí :mrgreen: 8o to jako ani náhodou :jazyk: to máme bud prdíky a řev anebo oci jako žárovky a chceme porad dokola podávat dudlík který nám vypadává :mrgreen: takže jako Já opravdu nemám spavé miminko:)) v kočárku to si pospi, a připraví se na mamku na noc, aby ji ukázal jak se paří:) a to máme UM po které většinou děti spí celou noc, haha, my ne:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
21.7.16 15:40

@hrwjg já jsem s aniballem začínala na 18cm a asi tři dny jsem nepřidávala až pak každý den o 1cm, šlo mi to celkem rychle :D A vytlačovaní mi taky nedělalo problém, spíš pak vydržet ten tlak u větších průměrů.

Vy budete rodit v Teplicích? Jsem zvědavá jaké to tam bude a hlavně na ty vaše miminka. Ségra se švagrovou mají ted 33. týden, takže se jim to taky krátí, letí to strašně rychle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.7.16 18:26

@jsss Tak to přesně potvrzuje to, co jsem psala výše - že holt každý dítě to má fakt jinak, bez ohledu na UM nebo kojení :D

@Zupa Tak já zkusím taky teď o 1 cm vždy přidat. A asi jo, máš pravdu, že pak to vytlačování asi bude bolet, u těch většich rozměrů, to už asi cítím i teď, že to pak bude horší :) Jinak Teplice teď dostali tenhle certifikát (viz odkaz) a musím říct, že když jsem tam byla na sepsání porodopisu, tak to na mě působí moc dobře.

http://www.kzcr.eu/…-porodu.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
27.7.16 11:02

@hrwjg ahoj po dlouhé době :)) náš „malej“ bude Dominik (jediné jméno, na kterém jsme byli schopni se shodnout :D)
Předporodní přípravu už máš za sebou díky mé opožděné reakci…jinak na jiný kurz se nechystám - dělají ještě víkendový, ale stojí 1500 a hlavně 2 dny být někde na kurzu bychom já natož přítel nedali :D
Co se týče tašky do porodnice, tu nějak mám - vlastně mám celkem tři :D Jednu až to na mě přijde (tam mam jen hroznový cukr, pití, prohlášení o příjmení, jednu kojící podprdu, ručník a intimní gel), ve druhé mám ten zbytek podle seznamu a třetí je u našich společně s vajíčkem a jsou v ní jen hadříky pro „malýho“, ve kterých pojede domů :)
Malýho dávám do uvozovek, protože malej neni :D Dnes mám být 36+4 a dle UTZ jsme tak 38+4 a někdy to dokonce ukazovalo 39+2 a váhový odhad už 3448g. Doktor sám říkal, že to musíme hlídat a dávat pozor, abych nepřenášela :D No bude to zajímavý. Nemám ani poslíčky, natož abych věřila, že snad budem rodit dřív :)
Co se Aniballu týče, tak mi to taky přijde celkem pohoda až na ten konec, kdy chce vyklouznout a je to ta nejširší část, která prostě „dře“ nebo jak to popsat. Začala jsem min. pondělí na 17cm a dostala jsem se na 21cm (chtěla bych víc, ale když už si podle stisků myslím, že už by mohl být zase cm navíc, tak po vypuzení přeměřim a má buď stejně nebo méně. Takže to nafukování je pokaždé jinak). Navíc to docela flákám, nebaví mě to :D ale po dnešní poradně a zjištění, že čekáme obříka se do toho asi (snad :oops: ) opřu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová