Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@modelka86 Ahoooj
Dominik je hezký jméno a ani nevím, že má svátek v srpnu
jinak teda obříka budeš mít pěknýho
ale tak co, on ten váhovej odhad nemusí být přesnej a navíc lidi jsou prý pořád větší, tak je jasný, že i miminka budou větší
Jinak my na ten kurz jdeme až dneska, takže zatím pořád nevím, co mám čekat
na víkendovej taky nepojedem, ani nevím, že něco takovýho je, ale přijde mi to i zbytečný na celej víkend někam jet, to bysme taky nechtěli. Tak uvidíme dneska - jestli si to ještě přečteš, budu ráda za odpověď, když ne, tak se to dozvím za chvíli přímo tam no ![]()
@modelka86 Jo a aniball mám úplně stejně, jak píšeš - zrovna předevčírem jsem nacvičila 22 cm a včera „jen“ 20, přitom podle stisků jsem myslela, že budu už na 23 cm
tak Ti nevím ![]()
@hrwjg Dominik je 4.8 (to mam zrovna předposlední poradnu) ![]()
Jinak na tý přípravě kouknete na video, pokecáte a mrknete na sál, hekárnu apod. ![]()
Jo lidi můžou být větší, ale já mám jen 160cm a nacvičeno mít na 35cm obvod hlavy nebudu, tak klidně ať už jde ven
Joo jinak ten víkendovej kurz je taky normálně snad v nemocnici, ale prostě je to drahý a dlouhý…jinak ty se ještě na nějaký kurz nebo tak něco chystáš?
Já nechodila ani cvičit jak se mi to krylo s prací, noo :-/
@modelka86 tak to se klidně může narodit na svůj svátek když odpovídá 39.tt ![]()
Jinak u nás už se kojení nekoná, malá měla problémy s trávením a bíškem tak čekáme na výsledky vyšetření, prý by to mohla být intolerance na laktozu takže jedeme na Nutrilonu bez laktozy ![]()
@modelka86 Tak kurz máme za sebou, bylo to v pohodě, docela zajímavý
musím říct, že se porodu nebojím, spíš už ho přivolávám, protože už je to hrozný teďka, furt mám ty bolesti stydký kosti, někdy je to fakt síla, že trochu zabere fakt jen dlouhá teplá sprcha. Ani nevím, jestli jsem tu psala, že jsme minulý víkend museli v noci na pohotovost, protože aby toho nebylo málo, tak mi zřejmě děloha, jak je velká, skřípla nějaký nerv v třísle a já nemohla vůbec chodit, hnout se, nic. Tak z pohotovosti mě samozřejmě vyhodili, ať si jdu do porodnice, takže jsme si vyzkoušeli rovnou příjem. Dostala jsem nakonec injekci na bolest, a ta teda během pár hodin pak zabrala. Takže já říkám - ať už to přijde!
a co Ty, jak se cítíš? Jinak aniball včera 23 cm po 3 dnech pauzy. Hrozně mě to nebaví, myslela jsem, jak budu poctivě cvičit a teda musím se fakt dokopávat. A ještě pít v těch vedrech maliníkovej čaj?? Všechno mě to otravuje fakt ![]()
@Zupa Tak to mě mrzí
ale tak na druhou stranu, když jí to nedělalo dobře, nedá se nic dělat. A co výsledky, už máte? Jak to dopadlo?
Jinak ještě hlásím, že streptokok negativní, odběry ok, akorát mi doktor napsal železo, a v pátek jdu do porodnice na kontrolu.
@Zupa a jak se to projevilo ty problémy s trávením? u nás jede boleni bříška, prdy a pláč nonstop, ale tak nějak si říkáme ze to musíme vydržet?
@jsss to bylo ze dne na den přestala přes den spát, když se mi ji podařilo na půl hodiny uspat byla jsem štastná. Vůbec se najednou nechtěla přisát takže to byl boj. A jak málo přibírala po mém mlíku tak jsme museli nasadit Nutrilon a to bylo hrozných 14 dní, jen řev, prdíky, chvíli průjem chvíli zácpa no řvala v podstatě nonstop, ale impulz jít k doktorce přišel až s tím když měla v plínce nitky krve to mě vyděsilo ![]()
Doktorka hned že by to mohla být intolerance na laktozu to mě ani nenapadlo
Ale prakticky okamžitě se jí ulevilo je to ted uplný andílek, vysmátá a úplně klidná
Napapá se a tři hodinky spí o tom se mi předtím mohlo jen zdát ![]()
A dnes máme rekord spinkala v noci od desíti do sedmi ráno ![]()
Jinak mám doma umělé mléko z Dm drogerie kdyby jste o někom věděli kdo by chtěl vyzkoušet ráda přenechám je mi líto ho vyhodit, ale my už nevyužijeme, je to dokonce Bio a malé moc chutnalo, jsou z krabičky odebrané jen 2 dávky ![]()
@Zupa ty jo, tak to se radši příští týden také poradím s MUDr.my Máme nutrilon pro futura a prdíky a bolení bříška každý den, přes den už taky moc nespí, no jako a ze by spal celou noc tak to vůbec nehrozí. a kolik davas najednou vypít při jaké váze? ja jsem si říkala že moc hlta tak třeba z toho boli bříško. ale ze to muže takhle úplné přejít? a už máte ty výsledky? je to ta laktóza? za týden jdu k MUDr tak to s ni pořeším..
@Zupa a jak poznáš průjem a zácpu? my máme pořád strukturu míchana vejce a třeba 2 dny nemá nic a pak Mega hodně..je to zácpa a průjem?
![]()
@jsss my už „míchaná vajíčka“ nemáme právě, má to takovou zelenou barvu a zácpa to poznáš to jsou normální tvdá hovínka a průjem to zase byla uplně taková kaše, se teda omlouvám za popis ![]()
Jinak ten test co jí dělali byl jen na infekci jestli nemá a to bylo negativní, doktorka doporučila pokračovat v bezlaktozovém mlíku a 25.8. kontrola takže v podstatě nevím jestli je to nebo není intolerance ![]()
Každopádně to klidně můžeš zkusit to mléko mají v Benu nebo Dr Max za 200Kč a vydrží to tři dny takže za zkoušku nic nedáš a to množství určitě spotřebuješ
U nás to zabralo snad okamžitě
A na obalu je 5× denně 160ml ale chce jíst přes den po 3 hodinách a to by bylo moc tak jí dávám první a poslední krmení 160ml a přes den 130ml a má za den 6 krmení.
@Zupa a prdiky a boleni bříška už vůbec nemate? a kdy se vam změnila stolice z míchaných vajec? a i tuha i průjem jsou zelené? a kolik vázi? my vázime 4500 a vypije najednou max 100,a blinka ti někdy? mne trochu jo a nemůžeme hned do kočárku, az tak hodinu po jídle:/
@jsss prdíky i bolení bříška má vyjímečně ted jediné co jí potrápilo byla ta zácpa, ale svařila jsem ovesné vločky, z té vody udělala mlíko a už ráno stolice v pohodě.
Jinak zelená stolice je prý normální u dětí na umělé výživě změnila se jí asi po týdnu na nutrilonu.
Moc neblinká jen občas a maličko, předtím hodně blinkala po Hippu i uplně obloukem ![]()
Malá ted bude mít 9 týdnů a váží 4,6kg ale 300g přibrala jen tento týden po bezlaktozovém mlíku jinak přibírala 60-100g. Pije 160ml ráno a večer a mezitím 130ml, celkem 6 dávek, ale budu muset dát ještě odpoledne jednu 160ml asi protože mívá hlad dřív ![]()
Prdiky malyho taky trapi. ![]()
Mam doma otesanka, ma 6100g. Jsem zvedava, co bude rikat doktorka ![]()
@Keydance a kolik mu je? a to jen kojení? a jak často mate prdíky?