Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@modelka86 Tak ona tam stejně nemá fotku, ale koukám 89tý ročník
To je o 5 let mladší než já ![]()
@hrwjg akorát s Eliškou tam byla i hodná sestřička, s Olhou taková odměřená - to nemám ráda
uvidíš a podej hlášení ![]()
No jo, už dvakrát…ale jak jsem psala, ještě pořád spadám pod svého gyndaře, tak není důvod mě prohlížet. I když…vzhledem k tomu, jak tam je každej chvilku, tak asi nekontrolujou skoro nikoho. Olha zrovna řikala, že někdo by měl už porodit, že to nemá kam objednávat ![]()
@hrwjg hustý vid ![]()
tak ta má čerstvě titul docela
stejně stará jak moje ségra
![]()
Holky kolik tam těch doktorů mají? Na každý den jeden?
Ještě vím že je tam Karnoubová a Kraus. Jinak Olhu jsem měla když jsem byla na ultrazvuku ve 32.týdnu a přišla mi v pohodě, je teda stejný ročník jako já to jsem ani netušila ![]()
@hrwjg švagrové dělal odhad váhy ve 32.tt ale je to divné protože já se ho před porodem ptala a řekl mi že na to má staré vybavení
Jak jste na tom s Aniballem cvičíte? Já to neotestovala, ségra má zakázané s tím cvičit tak to posílá švagrové aby to alespon někdo zkusil
A ségra bude mít Adélku ![]()
@Zupa tak hlavně ne tu Karnoubovou
jinak nikam nejedu a poradíme si doma sami ![]()
![]()
![]()
já s Aniballem včera 25.5 a to bude asi maximum - měla jsem pocit, že se podělam do postele ![]()
![]()
![]()
![]()
Juu Adélka je krásné jméno, chtěla jsem tak pojmenovat dcerku už na gymplu - nakonec se tak jmenuje kámošky malá ![]()
@modelka86 Ty a víš, že mně se zdála právě odměřená ta sestřička v pátek, co byla s Eliškou? A sloužej vždycky ve stejný dvojici? To asi ne… podle mě to byla ta, co myslíš i Ty. Jako nebyla zlá nebo tak, ani vyloženě nepříjemná, ale přesně jak píšeš - odměřená. Navíc já tam byla poprvé a co teda nesnáším, že jako si mám domýšlet, co se bude dít. Nikdo nic neřekne, jak to jako bude probíhat atd. Já třeba vůbec nevěděla, že po pásech se čeká ještě na doktorku, že jo. No ale tak to je to, že prostě v českém zdravotnictví by potřebovali školení komunikačních dovedností jako prase
A jinak teda mladičká no, ta Olha. Ta Eliška aspoň vím, že má už svoje dítě, tak to budí větší důvěru taky ![]()
@modelka86 Jinak zatím taky spadám pod svého gyndaře, akorát on má teď prvních 14 dnů dovolenou, tak ho zastupuje právě Lojka
ale protože ten můj slouží i v porodnici, tak mi vypsal žádanku, ať mi udělají poradnu právě v porodnici a jdu k němu toho 15.8. A jestli už pak řekne, ať chodím jen do porodnice nebo jak to bude, to sama nevím.
@Zupa @modelka86 Kolik je doktorů nevím, ale vypadá to nakonec, že docela dost, když ještě vlastně ta Karnoubová, kterou „znám“ jen tady od vás z vyprávění, a vlastně ještě tady jedna krupská gynekoložka - Strupinská se myslím jmenuje, ale tu teda neznám vůbec. Já s aniballem docela flákám, moc mě to nebaví nebo si ani nevzpomenu
jsem na 23,5, zrovna včera jsem cvičila teda no
musím se víc hecnout… @Zupa Mně právě taky dělal odhad váhy v tom 32. tt, tak si myslím, že by neměl být problém mi ho říct teď
A staré vybavení tam mají, to je vidět na tom ultrazvuku, že tam skoro nic vidět není
No uvidím, jsem prostě zvědavá. A ségra se dozvěděla až teď, že holčička?
nebo teprve teď vybrali jméno?
Adélka je hezký no, taky ji má kámoška, co rodila před 3 měsíci ![]()
@modelka86 A že se poděláš do postele..
byl to velkej tlak na ten konečník, jo? Já to zatím nijak moc nepociťuju, ale tak jak píšu - 23,5 cm jenom…
@hrwjg já to taky flákám…když jsem ho objednávala, tak jsem se nemohla dočkat, až začnu cvičit, abych se dostala na těch 30 a teď zase 3 dny ticho po pěšině
No mojemu to radši řikat ani nebudu, by měl kecy, že to byly vyhozený peníze ![]()
![]()
![]()
Joo jinak tlak jak svině
a přitom jsem jen o dva cm napřed ![]()
Dnes jsem byla naposledy v poradně u Lojky, malej trochu „zhubl“ - už máme „jenom“ 3700g
ale ukazovalo to u hlavičky 40+2, takže furt je prostě větší no. Popřál mi hlavně porod bez komplikací a řikal, že by pro mě bylo lepší určitě rodit přirozeně kvůli čípku (že po tý konizaci a viru by dostal tímto „léčbu“. Joo, tak když mě nenechaj přenášet, aby měl 4kila plus, tak se o to teda pokusim ![]()
@modelka86 No přesně jak píšeš - já se taky těšila, jak budu zodpovědně cvičit a teď tomu moc nedám
No tak snad to budeme mít obě v pohodě a porodíme přirozeně a bez komplikací, to si asi přeje každá
Já teď přijela z porodnice - malá spí, takže ten monitor dneska nic moc vypovídající asi a celkově vlastně nic nevim. Ale myslím, že zatím se nic nechystá Sice od středy do čtvrtka jsem měla takový silnější poslíčky, hodně mě bolelo břicho a cítila jsem i stahy v podbříšku, ale nic z toho. Jinak dneska tam byla ta Olha a moc sympatická mi nebyla, přišla mi taková naštvaná nějaká, nevím. Ale sestřička byla milá, lepší zase než ta minulej tejden
taková trochu silnější s brýlema. V pondělí jdu ještě ke svýmu mudr., asi už naposledy, tak snad se dozvím tu váhu aspoň.
Holky neflákejte to cvičení, někdo to otestovat musí
![]()
Včera se ségře narodila Adélka, je to drobeček má jen 2,3kg a 47cm, mám obrovskou radost že jsou obě holky v pořádku. Nakonec aniball taky neotestovala rodila o měsíc dřív a stejně jako já akutním císařským řezem.
Vám holky přeju rychlé a pohodové porody ![]()
Všechny Vás moc zdravím, těm co už porodili moooc veliká gratulace
a těm co ještě, jako já ne
, přeji, aby vše šlo tak jak má!!! ![]()
@Zupa Krásná holčička, veliká gratulace ségře
![]()
@Zupa Jé gratuluju taky
tak to není možný, všichni roděj dřív!
no hlavně, že jsou obě v pořádku! Prosimtě a kde nakonec rodila? A proč císař?
Jinak já hlásím 26 cm! ![]()
@lencaamila Taky přeju pohodový porod, kdy máš termín? ![]()
@hrwjg ségra je z Olomouce a rodila tam
přes týden jí porod zastavovali kapačkama a dostala injekce na dozrání plic tak chtěli počkat alespon do 36.tt ale mimčo už čekat nechtělo, ségře praskla v 10 ráno voda a hned kontrakce po 5 minutách, ale vůbec se neotvírala. Pak se jí voda zastavila že prý to zalepili blány a když jí píchli byla už hodně zelená a mimču klesaly ozvy. Měla kontrakce po 2 minutách ale otevřená vůbec tak jí v pul desáte večer vzali na císaře.
Co vám budu povídat trnula jsem doma strachy přilepená na mobilu a to mi všichni doma říkali že si ted alespon dovedu představit jaký měli strach o mě když u mě to trvalo skoro 23 hodin. Ale všechno dobře dopadlo a holky jsou v pořádku ![]()
@hrwjg jinak gratulace k 26cm
to už je jen krůček ke 30 ![]()