Prý ji v ničem nepodpořím, řekla mi, že jsem kráva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14809
20.8.17 19:04

My se spis budeme muset domluvit, jak bude mit v nejblizsi dobe smeny, co a kdy si planuje a kdy bude doma, abych si mohla naplanovat ja, co je potreba udelat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
20.8.17 19:06

Sobce v ní vidím taky, ale to vidím i u mé 6ti leté dcery a ta to má fakt „dar“ od přírody.. Syn je úplně jiný v tomhle směru, tak proto si myslím, že někteří z toho nevyrostou..Pak to v rodině skřípe..nejen v rodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.8.17 19:07

@Malike Syn mel taky konicky. Presto byl jina povaha. A ze by byla vylozene sobecek, to bych nerekla. Kdyz jsem se napr. ucila na statnice, tak mi pomohla neskutecne. Dokonce si dovolim rict, ze bych to bez ni ani nedala. Byla schopna mi dopoledne uvarit obed treba, abych se mohla ucit. Ale na druhou stranu opravdu, kdyz neni nekdy po jejim, tak dolaze udelat pravy peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.8.17 19:09

@eva valoi Určitě to není žádný med. Na druhou stranu buď ráda, že je cílevědomá a aktivní.
A co dělá tak strašného, že je to peklo? Není to spíš tím, že si to prostě fakt moc bereš a ona to moc dobře ví? Pokud nerozbíjí věci, neutíká z domu a neřeže si žíly, tak myslím, že je to u puberťačky pořád ještě v normě. Asi toho máš moc, jsi permanentně unavená a nemáš prostě tu psychickou sílu tomu odolávat. Ale to je jen odhad, do talíře vám nevidím. :kytka:
Tím tě nechci nijak hodnotit a soudím, mám ještě malé děti, tak si netroufám moc radit. Vím, že ti to moc nepomůže, ale říkám si, co bych za takové dítě dala. Pokud mi z toho starší nevyroste, tak to vidím tak, že si budu rvát vlasy nad flegmatickým líným synem, který nebude mít jediný zájem a bude hnípat ve svém pokoji bez jakékoli snahy o cokoli. :zed:

• Citovat
  • Upravit
14809
20.8.17 19:10

Ona to ma proste jak kdy. V necem je dopredu, dokaze zamakat, pochopit, pomoct, pak ji nepustim do 300 km vzdaleneho akvaparku, protoze bylo dopredu planovane malovani a ona to vedela a je schopna udelat inferno, protoze tam je tobogan a ona se chtela klouzat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.8.17 19:15

@Elenloth asi na tom neco je. Ja sama jsem narocna na sebe a asi i na ostatni. Asi jsem uz nervozni, unavena. Jsem na to vetsinou sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.8.17 19:16

@eva valoi a co si jen tak sama promluvit s psychologem..Bez dcery..Ten by ti pomohl jak dál.
Můžu ti poradit v tomhle..Mám to od psycholozky..Mám doma dítě co je podobné tvému..Jak není po jeho je zle.
Ale je autista. Jenze základ je stejný a funguje to na všechny děti. Neustupuj když si za něčím stojíš.
Autisté jsou jako puberťaci..Berou jen to co chtěj oni. A tak mě učí jak tohoto 4 letého pubertaka krotit. Plnim mu jeho přání ale má i režim nastavený podle mě.
Když mu ustoupím..Bude to zneužívat a bude se to horšit. Bude mít větší a větší záchvaty vzteku.Ale rozumné mu i dopřávám..Nevím zda mě chápeš ale..Neplň vše co dcera chce.
A neustupuj. Naplanujte si věci tak aby došlo na obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.8.17 19:30
@nostress píše:
A něco pro pobavení. :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?…
Řvu smíchy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.8.17 19:35
@eva valoi píše:
Někdo tu psal, že jestli měla program a já jí ho narušila… Ono to právě s naší dcerou je těžký, protože ona má neustále nějaký program. Ale dneska jsme se domluvily, že si večer sedneme a vždycky naplánujeme dopředu, co se bude dělat apod., abychom se tedy nehádaly. Ona mi vyčítá, že nemám čas, že jsem se třeba nepřijela podívat včera dopoledne na soutěž apod. Jenže ona probíhala dopoledne a já zrovna vařila oběd. Minule jsem se podívat ale byla. No a vzhledem k tomu, že ona bývá většinou celý den někde v luftě, tak já kolikrát jsem večer ráda, že čumím na televizi, nebo v osm usnu. Jako chápu, že bychom měly spolu trávit víc času, ale ona si tedy musí taky uvědomit, že i ona bude muset se přizpůsobit mně a mému harmonogramu. Opravdu toho nemám zrovna málo. Naše dcera jde ráno na brigádu, pak jde s kamarádkou, pak stihne ještě se svým klukem koni a v devět večer přijde a mami, ty se se mnou vůbec nebavíš…, nemáš na mě čas, asi tě nezajímám… A že já melu už po celém dni z posledního jí asi nedochází.

Zatím co ona si jede jenom ve svém módu, a dělá pouze to, co chce, a co jí baví, tak ty lítáš jako hadr na holi, a ještě vozíš holku, které bude co nevidět sedmnáct let, na kroužky a za klukem. Ale doma se nepřetrhne. To by se musela teda doma pěkně podílet
na všem, včetně úklidu a vaření. Když by to nešlo jinak, tak bych jí vyčlenila třeba v sobotu velký úklid, plus pomoc u vaření, i když by jenom očistila zeleninu, obalila řízky, nebo oškrábala brambory. Aspoň uvidí, co času zabere jenom stepování u plotny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.8.17 19:37

@nostress souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.8.17 19:38

@nostress Jo, pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.8.17 19:39
@Hajtlik píše:
Nečetla jsem diskusi celou, ale pokud je dceři 16 a půl tak už je to docela velká holka, pokud měla na den plány, nedivím se, že trucovala a hádala se, nadávala. Myslím, že je to trošku i Váš problém. Kdybyste se den dva dopředu dcery zeptala, zdali bude mít čas Vám s něčím pomoci, tak by to dopadlo jinak. Nevím co bylo tak neodkladného, ale pokud někdo neumřel, myslím, že se vše dá přesunout či udělat kompromis. Intr je rozhodně dobrá věc, sama jsem na něm dospěla, takže doporučuji, vztah se Vám také utuží. Moc dobře znám co to je škola a práce dohromady a není to jednoduché, potřebuje trochu podpory i u Vás, dospívání není jednoduché a holka maminku potřebuje, chápavou maminku, ne mámu, která se ji evidentně ani nesnaží pochopit. U nás to bylo obdobné, doma jsem musela vše uklízet, hlídat sourozence, ven jsem mohla jen od 3 do 8, v zimě do tmy, takže do půl 5 maximánlě, mámu nic nezajímalo, záviděla jsem kamarádkám, které měli s mámou krásný vztah, zkuste ji vyjít vstříc, uvidíte, že i ona se bude více snažit vycházet vstříc Vám :) Máte spolu už jen 2-3 roky, pak odejde za svým životem, tak si to nekažte :)

Je vidět že jsi diskuzi nečetla. Protože mě přijde že se dceři vychází vstříc až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.8.17 19:41

@eva valoi ona puberta je děs. Dcera byla na zabití od samého rána, jen co otevřela oči a hubu.Dnes jsme nejlepší kamarádky. Vydrž. To přejde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.8.17 19:48

Proc by mela hned hazet starost na nekoho jineho? Dokud je ditatko male, tak kazda jen radi mile a tutu nunu, ale jakmile jde o pubose, tak uz je zle. No zakladatelko, to si muzes podat ruky s mamkou moji, brachovi bude v prosinci 17 a taky hazi perly :lol: co se divam kolem sebe, tak bohuzel hodne mladych lidi se takto chova, myslim, ze hodne dela ta doba :roll: dneska maji vsechno mozny, nevazi si toho, protoze je prebytek, tim nemyslim, ze vy s muzem ji to davate, ale okoli a spolecnost. Nakupaky, telka a pc, iPhony, iPady a pomalu iHajlpapir bude. Za nas to nebylo a bylo nam hej :) Ja sla ve 14ti studovat do ciziny, pak sem tam sla delat a do zivota mi to dalo sakris hodne zkusenosti. Za mne intr klidne ano, mozna ma pocit, ze ju omezujete doma apod, toz at zkusi intr a jaky to je, nemit maminku za rohem a myslim, ze na to sama prijde 8) :hug:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
20.8.17 19:48

@eva valoi No ale co je to to peklo? Blbé kecy? Výčitky? Bojkot všeho? Co je konkrétně to, co tě tak dostává, že se toho dopředu bojíš?
Jinak mně tady připadá, že holka prostě nemá žádné stanovené a jasně dané povinnosti, nějaký režim a řád a tak není zvyklá se tomu přizpůsobovat. Možná je to těmi prázdninami, je to jen můj dojem. Asi to bude chtít lépe plánovat. Ono ukočírovat velkou rodinu je manažerská práce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML