Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Cenarius píše:
A představ si, že odněkud někam se v konkrétní čas fakt nedostaneš. Všude není MHD s 10 minutovým intervalem.tohle je fakt přemýšlení klasického zabedneneho hloupého měšťáka, který nikdy nebyl busem v nějaké menší vesnici
Nič to nemení na tom, ze auto si ma clovek kúpiť, keď na neho ma. Predsa si umelo nebudem zvyšovať mesačné výdavky, aby som vo finale robil za 400e. To by som bol chorý na palicu.
@Kockazvysocan píše:
Protože můžu?
Mozes si požičať aj na chladnicku. Pýtam sa čo k tomu cloveka vedie.
@PetraJ píše:
Tak to se na nějaký auto vyprdni, dej výpověď a seď doma na dávkách, jak tady raděj. 😀
Opýtam sa inak. Koľko mas mzdu v praci do ktore chces dochádzať?
@Anonymní píše:
@Cenarius ja jsem třeba z vesnice a dojizdim 35 km denně, bohužel blíž práce není. MHD nejezdi, vlak jednou za 2 hodiny a ve 4 ráno mi vlak bohužel nejede, takže se proste musím dostávat autem a jinak to nejde
Koľko tam zarobíš? Pracovnu dobu máš od 5?
@LightMoron přes 20 tis, bydlíme s přítelem, auto nyní mám ale chci nové, byt máme vlastní tak proč bych si nemohla udělat radost, jen proste nemám jak dat na ruku 400 tis
![]()
@Anonymní píše:
@LightMoron přes 20 tis, bydlíme s přítelem, auto nyní mám ale chci nové, byt máme vlastní tak proč bych si nemohla udělat radost, jen proste nemám jak dat na ruku 400 tis![]()
![]()
proboha… Tak přesně tohle pro mě nesmyslné „uvažování“ nechápu a nechápu ani moje známé kteří přesně tohle udělaji
tak když jsi s přítelem a auto mate tak na co jako spěcháte? Nebylo by rozumnější si na to auto našetřit? Vždyť ve dvou to máte za dva roky úplně v pohodě snad né..?! Ješte k tomu chlap tak počítám že vydělává +- 40tis…vklidu..ale ty jsi přesvědčená
takže do toho..jděte se zadlužit úplně zbytečne jako 80% mladých protoze vsechno musí být hned..nechápu
Příspěvek upraven 24.06.21 v 12:46
@Anonymní píše:
@LightMoron přes 20 tis, bydlíme s přítelem, auto nyní mám ale chci nové, byt máme vlastní tak proč bych si nemohla udělat radost, jen proste nemám jak dat na ruku 400 tis![]()
![]()
auto nepotrebuješ. Len si si zaumienila, ze chces nove. Tak sa na to požičia. Dlhy sú dobre.
@montgomery.burns píše:proboha… Tak přesně tohle pro mě nesmyslné „uvažování“ nechápu a nechápu ani moje známé kteří přesně tohle udělaji
tak když jsi s přítelem a auto mate tak na co jako spěcháte? Nebylo by rozumnější si na to auto našetřit? Vždyť ve dvou to máte za dva roky úplně v pohodě snad né..?! Ješte k tomu chlap tak počítám že vydělává +- 40tis…vklidu..ale ty jsi přesvědčená
takže do toho..jděte se zadlužit úplně zbytečne jako 80% mladých protoze vsechno musí být hned..nechápuPříspěvek upraven 24.06.21 v 12:46
Pretoze je chorá na palicu a zaumienila si, ze chce nove auto. Väčšina ľudí je zadlžená zbytocne. Všetko chcu hneď
@Anonymní píše:
![]()
Splátka mesacne mozno 300e, 100e prejdeš a presne ako som hovoril, zostane ti 300-400. To tam ani nemusíš jazdiť.
@montgomery.burns píše:proboha… Tak přesně tohle pro mě nesmyslné „uvažování“ nechápu a nechápu ani moje známé kteří přesně tohle udělaji
takže do toho..jděte se zadlužit úplně zbytečne jako 80% mladých protoze vsechno musí být hned..nechápuPříspěvek upraven 24.06.21 v 12:46
A co je tobě do toho? Ty ji tu splátku platit nebudeš. ![]()
@PetraJ cože?? Mě je do toho to co tobě tvl je to diskuze…nebo si myslíš že to tu je zpravodajství nebo co? To se tu nesmí říct svůj názor nebo co jako?? Ty se vyjadřuješ pod diskuzi stejně jak já tak to můžu říct rovnou co je tobě do toho mého názoru? Svět se zbláznil…a honem rychle utíkejte si pro půjčku
![]()
Příspěvek upraven 24.06.21 v 14:20
@LightMoron píše:
Nič to nemení na tom, ze auto si ma clovek kúpiť, keď na neho ma. Predsa si umelo nebudem zvyšovať mesačné výdavky, aby som vo finale robil za 400e. To by som bol chorý na palicu.
Hele, jestli ty děláš za tolik, aby ti po splátce auta a benzinu ve finále „zbylo 400€“, tak je to tvoje neschopnost a tvůj problém, ale nevnucuj to ostatním.
Někomu prostě ten (na auto dost výhodný) úvěr navýšený o úrok stojí za tu možnost dopravovat sebe a svoje blízké autem. Že ty to nepotřebuješ neznamená, že to není legitimní potřeba jiných. Auto na úvěr nemáme, máme ho za hotové, ale úplně vidím, ty jo, jak jedeme třeba na párdenní výlet dálkovým autobusem, do kterého naložím tchána chromého na nohu, pětiletého syna a kočár s malými dvojčaty a všemi proprietami. Takhle třeba sedm let, než odložíme dostatek na auto. Ano, komfort, který mi v tomto případě poskytne dostatečně velké auto, by mi případně stál za ten úrok u banky
A to říkám s tím, že neplánujeme si brát půjčku na nové auto.
@SlečnaDahlia přesně tak, chceme děti, takže chceme vzít nějaké SUV, podle mě nám zůstane dost peněz na to vyzit a nebudu tu čekat 5-6 let než si koupím nové auto, konečně někdo s normálním názorem
přeci jen nebudu odkládat měsíčně 10 tis jen na auto a nemoc si koupit například oblečení. V tomhle světě je proste možné platit 5 tis měsíčně. Jen jsem chtěla názor lidi co si brali půjčku na třeba i jinou věc než auto a byli spokojeni s nějakou bankou ![]()
@LightMoron měsíčně projedu 1000 Kč, z výplaty nam zbyde dohromady přes 20 tis, nevidím důvod proč bych si nemohla koupit auto které mi proste nějakou dobu vydrží, chceme rodinu a nemám problém dat 5 tis z výplaty pryč
můj dotaz byl kdo byl s jakou půjčku spokojen a ne aby mi ji tady někdo kdo nejspíš vydělává přes 50 tis měsíčně radil ze si nemám brát půjčku. A ve Finále přítel děla podradnejsi práci a vydělává min než ja ![]()
Lepší si půjčit na bezpečnější auto, než si syslit a zabít se ve vraku.
Jinak pro pána, co si vybírá partnerky podle toho, jak fajčí a jaká mají prsia, jsou i práce, které jaksi bez auta nelze dělat žejo…
Ale chápu, že jsou typy lidí, co si to nedokážou představit.