Půjčka na auto - tipy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
25.6.21 10:34

Měli jsme auto na leasing u Škofinu a spokojenost. Momentálně také uvažujeme nad koupí nového a opět na leasing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
25.6.21 12:16
@Anonymní píše:
@LightMoron mě by zajímalo která domácnost zaplatí poplatky hypotéku atd a zbyde jim 10 tis. Znám lidi co oba berou 20 tis a proste zijou dal, ja nepotrebuju mít nasetreno 15 tis měsíčně. A už vidím jak bych byla doma na podpoře, brala 6 tis a přítel za mě platil jídlo, služby atd.
Jestli jste od nekud kde se vydělává 50 tis měsíčně tak se nedivím ze mate takové kecy.
To už bych nemohla do obchodu a koupit si ani lososa protože bych neměla úspory 😂

Práve to je o finančnej gramotnosti. Keď ste schopní splácať 5000 mesacne za auto, tak ste schopná setrit dvojnásobok. Lenže to neviete. Nehovorím ze mätie setrit milióny, však 200 mit hocikde bokom preco nie. Pak si nemusíte požičiavať toľko a splácate polovičnou dobu.

Kúpte si šťuku a ušetríte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.6.21 12:32
@LightMoron píše:
Mozes si požičať aj na chladnicku. Pýtam sa čo k tomu cloveka vedie.

Můžu. Ale na ledničku našetřím vcelku lehce. Na motorku je to už obtížnější, proto půjčka. A víš proč půjčka? Protože ne leasing! A víš proč? Protože motorku i Auto na úvěr patří mě a můžu kdykoliv v případě potřeby prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
25.6.21 12:52

Splácet 8let auto mi přijde už za hranou, ideální je se auta zbavit za 4-5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.6.21 13:21
@Zumpa píše:

8 let je hodně. Já měla funglovku na 5 a to mi přišlo akorát, po těch necelých 5 letech jsem to auto prodala. Celkově obměňuji auta po těch cca 5 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.21 13:22

@Zumpa auto si kupuju za 400 tis, 150 tis mám a zbytek po 5 tis měsíčně / podle mého bankéře je to na 5 let

• Citovat
  • Upravit
20921
25.6.21 13:27
@Zumpa píše:

A ještě lepší si vzít 8lety úvěr na 10 let starý auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
25.6.21 13:33
@Cenarius píše:
A ještě lepší si vzít 8lety úvěr na 10 let starý auto.
:mrgreen: ale věřím, že i tací se najdou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.12.21 13:54

Nejlepší úvěry dává asi přímo prodejce aut, mají vyjednané lepší podmínky u poskytovatele úvěrů. Já teď brala nové auto a cpali mi úvěr, tak jsem si to jen tak ze srandy porovnala s tím co nabízí babky a fakt rozdíl. Já to brala za hotové, ale je potřeba si to opravdu dobře spočítat.
Při ceně auta cca 400tis, máš k tomu ještě povinné a havarijko cca 12tis? ročně, k tomu garančka cca 6tis ročně, 2× za rok gumy přezouvání cca 2tis. To je cca 20tis ročně, takže zhruba 2tis. měsíčně jen na tyhle věci. Když máš leasing tak je asi v ceně měsíčních splátek, tedy to havarijko, garanční prohlídky a servis nejspíš ne, to je jen u operáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.21 19:07

Řeším něco podobného, výhledově za rok, dva. Mám deset let starého Renaulta, kterého nejspíš posunu muži, aby „upgradoval” ze svého 28 let starého Suzuki, což je opravdu pojízdná rakev, ale on někam jede jednou za uherák, tak mu prý stačí.

Po dlouhém výběru nejspíše zvítězí Peugeot 5008, rozpočet je cca jeden milion Kč. Aktuálně na něj mám, nicméně zbavila bych se prakticky všech disponibilních rezerv, zůstalo by opravdu málo. Když jsem o tom mluvila s kamarádkou, moje přesvědčení nebrat si půjčku dost zakolísalo. Kamarádka má cestovní agenturu a okrajově také síť finančních poradců po celé ČR. Těsně před Covidem si brala na úvěr Audi Q8. Taky na něj měla, ale rozhodla se pro úvěr. Naštěstí, protože pak přišel Covid a cestovní agentura šla plnou parou ke dnu. Příjmy klesly o 90 % a než se byznys přeorientoval a začal vynášet, trvalo to skoro 3/4 roku (a to měla štěstí). Kdyby tehdy to auto koupila za veškeré své peníze, musela by ho prodat, což při jejím nájezdu 20.000 km měsíčně by znamenalo dost problém. Ok, mohla by koupit něco levnějšího, ale zřejmě by na tom dost tratila. Takhle ten 3/4 rok překlenula z rezervy a teď má auto, byznys i peníze.

Navíc půjčka s pevnou splátkou s úrokem kolem 4 % je v době vysoké inflace (odhaduje se až k 8 %) spíše výhodná… a rezervy investovat aspoň do protiinflačních dluhopisů. Takže já si asi taky nakonec vezmu úvěr.

• Citovat
  • Upravit
3596
29.12.21 10:15

Chápu to správně, že si vezmeš úvěr na milionové auto? Peugeot za mega na dluh? Nechápu. Chápu že se nechceš vyndat z rezerv, ale je řešení auto na dluh? Není lepší koupit auto za 500tis. bez dluhů a zůstanou i rezervy.
Takovému uvažování opravdu nerozumím. Navíc auto s šíleným motorem a třída, která ti na servisu pěkné vyluxuje peněženku.
Za půl milionu koupíš nového slušného a prostorného kombika s normálním motorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24015
29.12.21 10:33
@Big boss píše:
Chápu to správně, že si vezmeš úvěr na milionové auto? Peugeot za mega na dluh? Nechápu. Chápu že se nechceš vyndat z rezerv, ale je řešení auto na dluh? Není lepší koupit auto za 500tis. bez dluhů a zůstanou i rezervy.
Takovému uvažování opravdu nerozumím. Navíc auto s šíleným motorem a třída, která ti na servisu pěkné vyluxuje peněženku.
Za půl milionu koupíš nového slušného a prostorného kombika s normálním motorem.

Vždyť to má šikovně vymyšlený díky kamarádce z krachující cestovky… :nevim: 8)
Jelikož se předpokládá vysoká inflace, kolem 8% a z úvěru zaplatí jen 4% úroků, nechá prachy ležet na účtě, kde se jí výrazně zhodnotí, získá za rok cca 60,–Kč na úroku z vkladů, za vypůjčené prachy si koupí něco, co prvním otočením klíčku v zapalování ztratí 10% z ceny a po roce, dvou, kdy to bude hnít na dvoře 20-30% z ceny… A to se vyplatí… :pankac: :pankac: :pankac: 8) A aby ještě víc ušetřila a měla rezervy, na první garančku si vezme rychlou půjčku… :think: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
29.12.21 11:01

Náhodou jsou i celkem dostupná auta na splátky. Prapravnuci to pak snad nějak doplatit zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24015
29.12.21 11:05
@Němý Bobeš píše:
Náhodou jsou i celkem dostupná auta na splátky. Prapravnuci to pak snad nějak doplatit zvládnou.

:lol: :lol: :lol: Hezký… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24015
29.12.21 11:09
@Němý Bobeš píše:

Škoda, že nemají podobný podmínky na toho Bentlyho, do toho bych šel ihned… :,( :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel