Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Taky nevím, co je myšleno tím „zachránit bydlení“. Zaplatit nájem?
Jestliže není momentálně na nájem, bude příští měsíc? Bude potom na splátky providentu? Nepíšeš nic konkrétního, tak je těžké radit… Zkoušela jsi tu banku? Jsi na mateřské nebo chodíš do práce? Máš partnera?
Pokud potrebujes zachranit bydleni, udelej to rozumne, jak jen to jde… Provident nepatri mezi rozumna reseni ani pred vanoci…proste nikdy…
Jestli necekas pristi mesic dedictvi pro pratete z Ameriky a nepotrebujes jen preklenout jeden mesic k bohatstvi, tak Provident rozhodne ne…tak si rozhodne bydleni nezachranis a bude te to stat vic nez bydleni…
cinkxa píše:
pokud je někdo natolik šílený, že chce bydlení zachraňovat Providentem, tak je úplný idiot. Omlouvám se za výraz ,ale jiné pojmenování není.
Bohužel se v poslední době setkávám s více a více lidmi , kteří si berou úvěry nad svoje možnosti a pak se diví, když přijde krize , že ty peníze najednou vydělat nelze,ale nejde jenom o tu naší pseudo krizi, ono stačí ,když člověk na 6 měsíců onemocní a hodně rodin je v průšvihu, protože zde nejsou lidi finančně gramotní a nikdo si netvoří finanční rezervy jak tomu bylo před rokem 1989. naši rodiče si na vše buďto ušetřili a takto nesmyslně jako dnešní generace se nezadlužovali. Bohužel dneska každý musí mít vše hned, včetně toho bydlení a často lidi mají nemovitosti nad jejich finanční monosti.Dále mě dostávají také ty rodiny, kde je žena doma na rodičovské se třetím, čtvrtým dítětem,protože by ji jinak nikde nezaměstnali a řeší svoji již tak špatnou finanční situaci dětmi…
takže doufám, že anonym je dostatečně rozumný, že tento nápad velmi rychle opustí
Jediná rada do Providentu a jiným snadno dostupným produktům se hodně rychle vyhněte pokud nechcete zbytek života platit jenom úroky a žít s životním minimem.
Víte co? Příště si takové nadávky nechejte. Takové rady nepotřebuji !!!
Anonymní píše:cinkxa píše:Víte co? Příště si takové nadávky nechejte. Takové rady nepotřebuji !!!
pokud je někdo natolik šílený, že chce bydlení zachraňovat Providentem, tak je úplný idiot. Omlouvám se za výraz ,ale jiné pojmenování není.
Bohužel se v poslední době setkávám s více a více lidmi , kteří si berou úvěry nad svoje možnosti a pak se diví, když přijde krize , že ty peníze najednou vydělat nelze,ale nejde jenom o tu naší pseudo krizi, ono stačí ,když člověk na 6 měsíců onemocní a hodně rodin je v průšvihu, protože zde nejsou lidi finančně gramotní a nikdo si netvoří finanční rezervy jak tomu bylo před rokem 1989. naši rodiče si na vše buďto ušetřili a takto nesmyslně jako dnešní generace se nezadlužovali. Bohužel dneska každý musí mít vše hned, včetně toho bydlení a často lidi mají nemovitosti nad jejich finanční monosti.Dále mě dostávají také ty rodiny, kde je žena doma na rodičovské se třetím, čtvrtým dítětem,protože by ji jinak nikde nezaměstnali a řeší svoji již tak špatnou finanční situaci dětmi…
takže doufám, že anonym je dostatečně rozumný, že tento nápad velmi rychle opustí
Jediná rada do Providentu a jiným snadno dostupným produktům se hodně rychle vyhněte pokud nechcete zbytek života platit jenom úroky a žít s životním minimem.
Podle mě paní takhle označuje lidi, kteří si od nich půjčí, vy jste to ještě neudělala, ale jen se o tom poradila, tak to neberte osobně.
Mám zkušenost a rozhodně tě musím varovat: NEBRAT! Zkus nejprve poprosit příbuzné, známé. Nebo si půjčit někde jinde, u banky. Ale provident je zlodějina. Peníze máš sice hned, ale potom to splácení… Je možnost vrátit to celé do 14ti dní, to je myslím bez úroku. Jinak úroky šílené, my jsme si půjčili blbých 15 tis. a spláceli 4 tis. TÝDNĚ už ani nevím jak dlouho, bylo to neúnosné!!! Pak mi řekla kamarádka, že jsme byli hloupí že jsme se nezeptali první jí, ona by nám půjčila. Zkus nejprve všechny ostatní možnosti které máš, ale takovéto nebankovní půjčky nebrat ani kdyby na chleba nebylo. Dostaneš se do ještě větších problémů, než ve kterých jsi!
Zdravím,
je zakázáno vkládat do diskuzí rasistické příspěvky.
Toto téma se týká půjčky Providentu, na kterou se ptala zakladatelka.
Díky za pochopení,
Monika
Ahoj zkušenost má moje sestra a ne vůbec dobré,je sice dobrý,že peníze dají hned.Ale mají hrozně vysoký úroky.Zkus se pozeptat přátel nebo rodiny.
Jinak
dajdulka25 píše:
nepujcovat!!!moje mama diky tomu skoncila v insolvenci a jestli vite, kdo se jediny o svůj dluh státu neprihlasil?prave provident.je to lichva, jen je vidim v televizi-stojej mi vlasy!![]()
![]()
Jo, je to dost velká lichva
Ty jejich reklamy mi taky lezou krkem. Občas jsem měla i jejich letáky ve schránce, tak to hned letělo do koše ![]()
Tak moje známá taky chtěla zachránit hypotéku tím, že si půjčila od Providentu. Dokonce začala dělat jejich výběrčí, takže dostala o něco výhodnější úrokovou sazbu. Ale domek jí to stejně nezachránilo a dneska bydlí v dost bídném obecním bytě…
A ten dluh z původní hypotéky se za ní pořád táhne jak smrad. A navíc si napůjčovala dost peněz od lidí a nevrátila je, protože už nevěděla kudy kam… I toto hrozí, že ve finále bude mít zakladatelka špatné jméno a nikdo se s ní už nebude bavit.
Půjčku od Providentu bych velice pečlivě zvažoval a radši bych do ní nešel… ani když to vypadá, že jiná možnost není… ona totiž vždycky je (nějaká).
Radši si zažádej o KTK u své banky nebo pak o ten úvěr. Nakonec bude lepší i úvěrov á karta než Provident ![]()
Co tak po pečlivé úvaze změnit místo bydliště a to tam, kde jsou větší možnosti - výdělku, přivýdělku, levnějších nákupů, levnějšího dojíždění… Mně přesídlení do Brna ( i když bydlím v podnájmu) jakoby zvedlo výplatu o 3500 korun, a to podle výplatní pásky vydělávám skoro stejně… ![]()
Jdi do banky, u Providentu si nepůjčuj. Vyšší úroky u Providentu se odvíjí od toho, že banka nepůjčí těm, u nichž je to příliš velké riziko. Jestli jsi v situaci, že banka ti nepůjčí, a nemáš ani vyhlídku na brzké vyřešení fin. situace (dědictví, manželovo či vlastní povýšení), nepůjčuj si na záchranu bytu, stejně o něj přijdeš a ještě zacvakáš ty nehorázné úroky Providentu ![]()
U nás v domě visela pořád na dveřích cedulka pro jednu paní od Providentu: „Dostavte se ve vlastním zájmu…“ a pak jednou přijeli poliši a záchranka, protože si tu někdo podřezal žíly.....
Vybodni se na Provident, je to lichva!
Jiná známá zas skončila v nájmu a přišla o byt 3+1
Protože potřebovala jen 50.000,– ![]()
Ono v podstatě by se za lichvu dala potom považovat i „Chytrá karta“ české spořitelny; je to relativní, záleží, kde kdo vidí tu hranici. Já jsem třeba měl od Cetelemu na splátky počítač i noťas. A bylo mně jasné, že musím splnit určité podmínky. Tak je to i u té Chytré karty…
V každé situaci bych fakt zvažoval, jestli jsem ještě nepřehlídl nějakou schůdnější možnost…