Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
papavlinka33 píše:Kallkapa píše:Jasně já se neurážím, jen jsem trochu jinápapavlinka33 píše:Pavli jjá to nemyslela zle, jen mi přišlo, že se divíš, že někde nejde zapsat trvalý pobyt. Já bych spíš řekla, že je velký bonus, když Tě ho někde nechají napsat. Důvody nejsou jen exekuce. V bytě má třeba trvalý pobyt zapsán onen majitel. On třeba pobírá onen příspěvek na bydlení a nechce aby tam byl přihlášen ještě někdo jiný a mu byl příspěvěk odebrán… atd atd.. Prostě jsem teď nějakou dobu projížděla byty a trvalý pobyt umožňoval asi 1 z 15ti..
Hmm, tak s tím jsem se ještě nesetkala, exekuce ho zajímat nemusí pokud majitel bytu v něm nemá nábytek spotřebiče atd. a i pokud je tam má a jsou uvedeny v nájemní smlouvě tak je jasné že nepatří nájemci a exekutoři mu je nevezmou, to samé s bytem, majiteli může být úplně šumák jestli je na nájemce exekuce, páč jeho byt mu nevezmou. To nechápu opravdu. Pokud bych se setkala s člověkem co mi nechce povolit trvalý pobyt u něj v bytě za který mu platím nájem, tak je v tom asi nějakej háček a půjdu si hledat něco jiného. Problém s vystěhováním už se také dneska nenosí, možná před pěti lety, vše se dá ošetřit smlouvou.A že o tom moc nevím? Děkuji za upozornění, myslím že nevím všechno, ale když se chce…no a i kdyby to nešlo nevěřím že se nedá najít byt kde si můžu napsat trvalý pobyt.Co jsi napsala chápu, ale v tom případě je opravdu lepší si najít jiné bydlení
Jasně, já bych taky nebydlela v bytě, kde bych nemohla mít trvalý pobyt, je to podle mě strašně nepraktické
. Ale bohužel je takových případů opravdu hodně, řešili jsme nedávno v rodině. Majitelka bytu, pobírá právě ten příspěvěk na bydlení, tak trvalé bydliště neumožní, jelikož by o něj přišla..Co na to říct no ![]()
Kallkapa
tak to je sila, pobira prispevek na bydleni a jeste rejzuje na podnajmu ![]()
dajdulka25 píše:
Kallkapa
tak to je sila, pobira prispevek na bydleni a jeste rejzuje na podnajmu
Njn, každý jak umí
![]()
Kallkapa píše:dajdulka25 píše:Njn, každý jak umí
Kallkapa
tak to je sila, pobira prispevek na bydleni a jeste rejzuje na podnajmu![]()
K tomu trvalemu bydlisti - NIKDY bych nedovolila podnajemnikovi si tam nahlasit trvale bydliste. Stale verim, ze jsou slusni podnajemnici, kteri se chovaji solidne, ja mam bohuzel zkusenosti jen s temi druhymi. Neplaceni najmu, nemoznost vystehovat je prave kvuli bydlisti - a to jsou jen stripky.
V lonskem roce jsem takhle prodelala 32 tisic. Sama penize potrebuju, ale sponzoruju vyzirky a vychcanky, co obrazeji podnajmy.
Takze se na to zkuste podivat i z druhe strany
beruska2× píše:papavlinka33 píše:a ty myslis ze te najemnce necha si dat trvaly pobyt v jeho byte?? to teda tezko
A kde je problém si nechat napsat trvalej pobyt v místě kde platím nájem? Vyřízení nového OP trvá měsíc někdy méně. Když se chce všechno jde.
Většinou to majitel bytu neudělá, aby mu tam např. nepřišel exekutor, když podnájemník něco dluží. Víme všichni, co se dneska děje ![]()
Anonymní píše:Kallkapa píše:K tomu trvalemu bydlisti - NIKDY bych nedovolila podnajemnikovi si tam nahlasit trvale bydliste. Stale verim, ze jsou slusni podnajemnici, kteri se chovaji solidne, ja mam bohuzel zkusenosti jen s temi druhymi. Neplaceni najmu, nemoznost vystehovat je prave kvuli bydlisti - a to jsou jen stripky.dajdulka25 píše:Njn, každý jak umí
Kallkapa
V lonskem roce jsem takhle prodelala 32 tisic. Sama penize potrebuju, ale sponzoruju vyzirky a vychcanky, co obrazeji podnajmy.
Anonymní, já jsem psala, že důvodů proč neposkytujou trvalé bydliště je několik (doložila jsem jeden případ z rodiny). Já to vím, že trvalé bydliště Ti skoro nikdo dnes neposkytne.. psala jsem, že jediným důvodem není exekuce, že je jich víc.. To „každý jak umí“ byla rakce na to, že bere příspěvěk na bydlení a ještě rýžuje na podnájmu jak někdo psal.. takže to asi nebyla reakce na mě, že anonymní ? ![]()
Anonymní píše:Kallkapa píše:K tomu trvalemu bydlisti - NIKDY bych nedovolila podnajemnikovi si tam nahlasit trvale bydliste. Stale verim, ze jsou slusni podnajemnici, kteri se chovaji solidne, ja mam bohuzel zkusenosti jen s temi druhymi. Neplaceni najmu, nemoznost vystehovat je prave kvuli bydlisti - a to jsou jen stripky.dajdulka25 píše:Njn, každý jak umí
Kallkapa
tak beres si prece kauci ne? nejlepsi je asi pronajimat nekomu na doporuceni od znamych nebo tak no..
nektery lidi
radsi pod most vystehovat..
Přesně tak, jsou tam alespon dvoumesicni kauce…a nevim tedy jak to je, ale majitel bytu ma preci narok odhlasit nekoho, koho prihlasil?
dajdulka25 píše:
Přesně tak, jsou tam alespon dvoumesicni kauce…a nevim tedy jak to je, ale majitel bytu ma preci narok odhlasit nekoho, koho prihlasil?
ono to tak jednoduchy neni, na to jsou zakonem dany presne podminky a nijak liberarni… to je pak na dlouho…
beruska2× píše:dajdulka25 píše:ono to tak jednoduchy neni, na to jsou zakonem dany presne podminky a nijak liberarni… to je pak na dlouho…
dalsi vec, na kterou zakon nemysli…a ze by jich bylo…
kazdopadne by se kazdemu kdo plati 10tis mesicne podnajem vyplatilo si vzit uz na byt hypoteku, my jsme platili 4500,– hypoteku plus 4000,– poplatky, takze jsme na tom porad byli lepe, nez lidi co bydlej v podnajmu a nemaj nic..:-(
dajdulka25 píše:beruska2× píše:dalsi vec, na kterou zakon nemysli…a ze by jich bylo…dajdulka25 píše:ono to tak jednoduchy neni, na to jsou zakonem dany presne podminky a nijak liberarni… to je pak na dlouho…
kazdopadne by se kazdemu kdo plati 10tis mesicne podnajem vyplatilo si vzit uz na byt hypoteku, my jsme platili 4500,– hypoteku plus 4000,– poplatky, takze jsme na tom porad byli lepe, nez lidi co bydlej v podnajmu a nemaj nic..:-(
Vidis a my platime hypoteku 11700 plus 4500 poplatky. Takze nam odchazi skoro 17000 a to kdybychom sli do statniho nebo podnajmu tak jsme na tom lip. Hold zalezi na kraji.takze ne vsude poridis byt za 800tisic.
dajdulka25 píše:
Katkoa to tuhle hypoteku platite na byt nebo na dum?
Hypoteku mame na byt.Byt je 7minut od Brna.Jeho porizovaci cena byla 1,854.hypoteku jsme brali na 1,8.Byt je 2plus KK 60m jo a to byl jeste zlevneny ze 2,1mil. V brne levneji neporidis.Je to novostavba.V Brne 40m 2kk pporidis novostavbu za 2 mil.Stary byt tripokojovy rozloha 64m poridis za 2mil lokalita nic moc .
Příspěvek upraven 18.12.11 v 22:19
Tak jsem to přežvýkala.
Můj pocit z toho celého je, že holky se snaží poradit a zakladatelka jenom kope kolem sebe. Vidí svoji pravdu a ani nevysvětlí svoji situaci. Vždyť píše anonymně, tak se může rozšoupnout, ne? Myslím si, že už si svoji pravdu našla a nic jiného ji stejně nezajímá…
Mimochodem to rpsn u nebankovních společností je fakt šílené. A pokud člověk nemá na to, aby vyžil, tak by mě zajímalo z čeho bude platit tu půjčku?
katko tak to je tedy sila…my sehnali tady v Lbc za 1mil450tis 3+1 skoro 80m2.