Půjčka Provident - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
18.12.11 20:30
Anonymní píše:
Píšu anonymně schválně . Všichni tady radíte jak si ušetřit, ale všem bych Vám přála aby jste si zažily to že z 8.000,– kč musíte živit sebe syna, platit nájem jídlo a ještě k tomu odkládat. Je to nemožné, takže Vás všechny poprosím aby jste si takové příspěvky odpustily !!! Petra

nezlob se ale nekdo kdo ma prijem 8 tisic pro 2 lidi bude tezko bydlet v byte kde je 9 tisic najem ne? 8) nevic pokud vydelava jen matka, kde jsou soc. davky a alimenty.. to si myslim ze je ten prijem prece jen vyssi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.12.11 20:31
kattkka píše:
beruska2× píše:
byron píše:
No to nechápu…Finanční rezerva je výborná…Vždycky můžu zrušit třeba pojištění nebo spoření…já bych to zase nerušila kvůli pračce, prostě si to vezmu na splátky, to je věc nutná.
Dovolená? k moři porstě nepojedeme.

A taky chápu, že někdo finanční rezervu nemá, bohužel, někdy to není jednoduché a život si můžeš naplánovat a nakonec je to všechno jinak!

Mě štvou lidi, co nemají pochopení k nouzi a porblémům ostatních. Život prostě není tak jednoduchý
lucineeccka píše:
byron píše:
Tak nesmyslné půjčky lednička pračka? nevím, vzít si třeba na splátky tyo věci mi připadá rozumné a hlavně nutné…Bez pračky asi nepřežiju.Auto- to je věc jiná, někdy ale nutnost je. Je ale otázka, za kolik a jestli je např. nutné mít nové auto

Přesně tak.ALe i tak by měl mít člověk nějakou finanční rezervu " kdyby něco". :think:

Příbuzný si vzali půjčku na dovolenou.To radši dva roky nikam nepojedu a našetřím si na to, než abych potom 10 dní splácela několik let.
Kamarádka si vzala půjčku aby si mohli s přítelem zrekonstruovat byt, rozešli se a ona místo toho aby to vrátila, to utratila za značkový věci, novej mobil,… :roll:
ja jeste dokazu jakztakz pochopit, ze kdyz clovek najednou zarizuje domacnost, tak jsou to obrovske vydaje - nabytek, spotrebice, bez pracky, lednice, sporaku se proste rodina neobejde - takze i treba to vzit na splatky…
ale kdyz uz ma clovek deti, je s partnerem nejaky cas, tak proste rezervu maji mit - rezervu na najem, kdyz se neco podela v domacnosti atd a pak dlouhodobejsi - nejaky to sporeni nebo tak…
ale brat si pujcku na vanoce, dovolenou, bezny provoz domacnosti - to uz je proste neco hodne spatne a ty lidi taky vetsinou hodne spatne konci - minimalne tak, ze roky splaci dluh ze kteryho defacto nic hmotnyho nemaji a uzira jim to penize z rozpoctu… pak o ruznych exekucich a insolvencich ani nemluvim…
Promin ale taky jsme si zarizovali domacnost kuchyn trouba lednicku jsme meli.Ale proste jsme delali delali vsechno postupne postupne jsme to nakoupili a dodelavali.A dodelavame porad.Nemam linku za stotitsic mam linku z ikei za 25 ale nemam ji na splatky........Proste kdyz se chce vsechno jde.Ted jsme na tom jinak nez jsme byli pred 2rokama kdyz jsme se stehovali meli jsem rezervu ale hodne nizkou.......Ted klidne spim vim ze kdyz se mi potentuje pracka,lednicka tak ji koupim z fleku a nemusim si nikde na to pujcovat.Anemusi to byt jenom tyhle veci.......proste kdyz se chce tak to jde a tu 500 si oddelat muze kazdy.

ale jo, to je idealni pripad.. taky to je muj nazor, ze to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.12.11 20:32
Anonymní píše:
Píšu anonymně schválně . Všichni tady radíte jak si ušetřit, ale všem bych Vám přála aby jste si zažily to že z 8.000,– kč musíte živit sebe syna, platit nájem jídlo a ještě k tomu odkládat. Je to nemožné, takže Vás všechny poprosím aby jste si takové příspěvky odpustily !!! Petra

nemozne to neni staci si najit 2uklidy do mesice napriklad.Ale o tom se nebudu bavit.A proto je lepsi si pujcit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
18.12.11 20:33
Anonymní píše:

A z čeho chceš teda platit tu půjčku? :think:

• Citovat
  • Upravit
2458
18.12.11 20:34

Taky jsem chodila prát do prádelny když jsem byla socka studentka a co? lepší než se zadlužit kvůli blbosti. Taky nechápu ty zakladatelčiny počty. Ale kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.12.11 20:34

Berusko: dokonce kdyz jsme s pritelem zacinali tak jsme kazdy vysypavali 20 a 10 a to se pak nansbiralo horsi to bylo jak se zacli vracet 50kc kovove. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.12.11 20:35
kattkka píše:
Berusko: dokonce kdyz jsme s pritelem zacinali tak jsme kazdy vysypavali 20 a 10 a to se pak nansbiralo horsi to bylo jak se zacli vracet 50kc kovove. :lol:

:mrgreen: to jsou pak vzpominky vid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.12.11 20:35
Anonymní píše:

Anonymní, právě proto, že je nemožné si odkládat, neměl by si takový člověk brát půjčky, protože potom pro něj bude stejně nemožné ty půjčky splácet a bude ještě v horším průseru. Myslím, že rady holek jsou dobře míněné, i když asi špatně pochopené. Tobě anonymní přeju, aby ses nedostala do takové situace aby sis musela vzít půjčku a když už tak od nějaké solidnější instituce.. Nemít peníze je hrozná věc, ale nemít peníze a vědomě se upsat lichvářům je věc ještě horší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
18.12.11 20:37
beruska2× píše:
Anonymní píše:
nezlob se ale nekdo kdo ma prijem 8 tisic pro 2 lidi bude tezko bydlet v byte kde je 9 tisic najem ne? 8) nevic pokud vydelava jen matka, kde jsou soc. davky a alimenty.. to si myslim ze je ten prijem prece jen vyssi :think:

No pokud je s dítětem sama má RP 7600,tak dostane dávku max.500.Jestli je otec dítěte takovej „dobrák“ jako můj ex,tak alimenty nemá.Takže já bych tomu věřila.Ale spíš nechápu, kde chce ještě brát na splácení tý půjčky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1724
18.12.11 20:39

ja uz jsem tady psala a docela vysokem prispevku na bydleni, ktery stat poskytuje..znama plati podnajem 9tis a stát ji prispiva 6tis…nebylo by spis lepsi se informovat a zabyvat se temito vecmi, nez nejakym providentem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.12.11 20:40
beruska2× píše:
kattkka píše:
Berusko: dokonce kdyz jsme s pritelem zacinali tak jsme kazdy vysypavali 20 a 10 a to se pak nansbiralo horsi to bylo jak se zacli vracet 50kc kovove. :lol:
:mrgreen: to jsou pak vzpominky vid :mrgreen:

:lol: :lol: jo to jsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.12.11 20:41
dajdulka25 píše:
ja uz jsem tady psala a docela vysokem prispevku na bydleni, ktery stat poskytuje..znama plati podnajem 9tis a stát ji prispiva 6tis…nebylo by spis lepsi se informovat a zabyvat se temito vecmi, nez nejakym providentem?

Jenomze je tam velmi dulezita podminka mit trvalej pobyt v tom byte.je tu spousta diskuzi o prispevku na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
18.12.11 20:44

A kde je problém si nechat napsat trvalej pobyt v místě kde platím nájem? Vyřízení nového OP trvá měsíc někdy méně. Když se chce všechno jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.12.11 20:45
papavlinka33 píše:
A kde je problém si nechat napsat trvalej pobyt v místě kde platím nájem? Vyřízení nového OP trvá měsíc někdy méně. Když se chce všechno jde.

a ty myslis ze te najemnce necha si dat trvaly pobyt v jeho byte?? to teda tezko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.12.11 20:45

To je vlastně pravda, ale vzdycky se da domluvim s pronajimatelem…zvlast za takovych podminek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel