Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
papavlinka33 píše:
A kde je problém si nechat napsat trvalej pobyt v místě kde platím nájem? Vyřízení nového OP trvá měsíc někdy méně. Když se chce všechno jde.
Tak problém může být v tom, že s tím majitel bytu nebude souhlasit
Jinak mě teda docela zaráží ten velký příspěvek na bydlení. Jeden musí makat, aby zaplatil nájem a druhému to skoro celé zaplatí stát? No, nic, to by bylo zase na jinou diskuzi ![]()
Já teda nevím jestli jsem něco přehlédla v diskusi, jestli ano tak se omlouvám, ale nechápu proč by někdo neměl souhlasit s tím aby si člověk co je u něj v nájmu-podnájmu nechal v tom bytě napsat trvalý pobyt?
papavlinka33 píše:
Já teda nevím jestli jsem něco přehlédla v diskusi, jestli ano tak se omlouvám, ale nechápu proč by někdo neměl souhlasit s tím aby si člověk co je u něj v nájmu-podnájmu nechal v tom bytě napsat trvalý pobyt?
Nemusi s tim souhlasit napriklad z duvodu exekuci atd
no mně to taky nebylo milý a ještě k tomu, když manžel s ní bydlí normálně v tom bytě, jen má trvalý pobyt u svych rodiců, co bydlej o panelák dál…ale když někdo umí, že ![]()
Pokud si v nájmu udělám trvalé bydliště, tak taky může v budoucnu mít pronajímatel problém mě „vystěhovat“. Tzn. trvalé bydliště zrušit. A taky ty exekuce, jak to tu padlo. Hodně pronajímatelů s tím má problém, aspoň co jsem slyšela.
dajdulka25 píše:
no mně to taky nebylo milý a ještě k tomu, když manžel s ní bydlí normálně v tom bytě, jen má trvalý pobyt u svych rodiců, co bydlej o panelák dál…ale když někdo umí, že
dajdulka25 píše:
no mně to taky nebylo milý a ještě k tomu, když manžel s ní bydlí normálně v tom bytě, jen má trvalý pobyt u svych rodiců, co bydlej o panelák dál…ale když někdo umí, že
Kdo umí ten umí
Kdyby aspoň ta sociálka šla potřebným ![]()
papavlinka33 píše:
Pavlinko, jde vidět, že moc nevíš jak to chodí v praxi. Nechat si dnes někde trvalý pobyt není tak jednoduché a už vůbec né do podnájmu..Důvodů, proč Ti to nemusí povolit je několik..
AliceP píše:
moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemas
Můj na to říká cituji:"
Tos jsem se sel podivat kolik ze to puj cuji bez skrytych poplatku
zda uz 900% rpsn slo dolu
Mno, byl jsem v soku, RPSN maji jen 70%…
no a pak mne dostala polozka Hotovostni inkasni sluzba ktera stoji polovinu hodnotu uveru a napoveda ze se jedna o doplnkovou sluzbu a ta se do RPSN nepocítá. "
Když se podívám na ten jejich výpočet tak když si půjčíš 10 tis. zaplatíš 18360.
Při 50 tis. to dělá 91800. Takže prakticky zaplatíš skoro dvojnásobek.
Hmm, tak s tím jsem se ještě nesetkala, exekuce ho zajímat nemusí pokud majitel bytu v něm nemá nábytek spotřebiče atd. a i pokud je tam má a jsou uvedeny v nájemní smlouvě tak je jasné že nepatří nájemci a exekutoři mu je nevezmou, to samé s bytem, majiteli může být úplně šumák jestli je na nájemce exekuce, páč jeho byt mu nevezmou. To nechápu opravdu. Pokud bych se setkala s člověkem co mi nechce povolit trvalý pobyt u něj v bytě za který mu platím nájem, tak je v tom asi nějakej háček a půjdu si hledat něco jiného. Problém s vystěhováním už se také dneska nenosí, možná před pěti lety, vše se dá ošetřit smlouvou.
A že o tom moc nevím? Děkuji za upozornění, myslím že nevím všechno, ale když se chce…no a i kdyby to nešlo nevěřím že se nedá najít byt kde si můžu napsat trvalý pobyt.
Iduska píše:AliceP píše:
moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemasMůj na to říká cituji:"
Tos jsem se sel podivat kolik ze to puj cuji bez skrytych poplatkuzda uz 900% rpsn slo dolu
Mno, byl jsem v soku, RPSN maji jen 70%…
no a pak mne dostala polozka Hotovostni inkasni sluzba ktera stoji polovinu hodnotu uveru a napoveda ze se jedna o doplnkovou sluzbu a ta se do RPSN nepocítá. "Když se podívám na ten jejich výpočet tak když si půjčíš 10 tis. zaplatíš 18360.
http://www.provident.cz/…s/Vypocet_09
Při 50 tis. to dělá 91800. Takže prakticky zaplatíš skoro dvojnásobek.
tak už to zvedli, pamatuju si, že když máma půjčovala 10tis tak zaplatila 17tis.. ![]()
papavlinka33 píše:
Hmm, tak s tím jsem se ještě nesetkala, exekuce ho zajímat nemusí pokud majitel bytu v něm nemá nábytek spotřebiče atd. a i pokud je tam má a jsou uvedeny v nájemní smlouvě tak je jasné že nepatří nájemci a exekutoři mu je nevezmou, to samé s bytem, majiteli může být úplně šumák jestli je na nájemce exekuce, páč jeho byt mu nevezmou. To nechápu opravdu. Pokud bych se setkala s člověkem co mi nechce povolit trvalý pobyt u něj v bytě za který mu platím nájem, tak je v tom asi nějakej háček a půjdu si hledat něco jiného. Problém s vystěhováním už se také dneska nenosí, možná před pěti lety, vše se dá ošetřit smlouvou.A že o tom moc nevím? Děkuji za upozornění, myslím že nevím všechno, ale když se chce…no a i kdyby to nešlo nevěřím že se nedá najít byt kde si můžu napsat trvalý pobyt.
Pavli jjá to nemyslela zle, jen mi přišlo, že se divíš, že někde nejde zapsat trvalý pobyt. Já bych spíš řekla, že je velký bonus, když Tě ho někde nechají napsat. Důvody nejsou jen exekuce. V bytě má třeba trvalý pobyt zapsán onen majitel. On třeba pobírá onen příspěvek na bydlení a nechce aby tam byl přihlášen ještě někdo jiný a mu byl příspěvěk odebrán… atd atd.. Prostě jsem teď nějakou dobu projížděla byty a trvalý pobyt umožňoval asi 1 z 15ti..
papavlinka33 píše:
Hmm, tak s tím jsem se ještě nesetkala, exekuce ho zajímat nemusí pokud majitel bytu v něm nemá nábytek spotřebiče atd. a i pokud je tam má a jsou uvedeny v nájemní smlouvě tak je jasné že nepatří nájemci a exekutoři mu je nevezmou, to samé s bytem, majiteli může být úplně šumák jestli je na nájemce exekuce, páč jeho byt mu nevezmou. To nechápu opravdu. Pokud bych se setkala s člověkem co mi nechce povolit trvalý pobyt u něj v bytě za který mu platím nájem, tak je v tom asi nějakej háček a půjdu si hledat něco jiného. Problém s vystěhováním už se také dneska nenosí, možná před pěti lety, vše se dá ošetřit smlouvou.A že o tom moc nevím? Děkuji za upozornění, myslím že nevím všechno, ale když se chce…no a i kdyby to nešlo nevěřím že se nedá najít byt kde si můžu napsat trvalý pobyt.
My jsme prodali ted byt, ve kterem stale bydlime a dohodli jsme se na podnajmu, protoze stavime…a vim, ze jsme ve smlouve taky meli „predepsano“ ze tady nebudeme mit trvaly pobyt.
Vzdyt lidi uz ten trvaly pobyt potrebujou podle me i kvuli poste, jinak se to k nim nedostane…a presne jak pises, muzou zabavit jen to, co je majetkem dluznika.
Znama mela exekuci a jelikoz byt byl napsany na jeji matku a nemela tam nic co by ji sebrali, tak meli smulu…nejhorsi je v dobe exekuce a insolvence neco zdedit… ![]()
Kallkapa píše:papavlinka33 píše:Pavli jjá to nemyslela zle, jen mi přišlo, že se divíš, že někde nejde zapsat trvalý pobyt. Já bych spíš řekla, že je velký bonus, když Tě ho někde nechají napsat. Důvody nejsou jen exekuce. V bytě má třeba trvalý pobyt zapsán onen majitel. On třeba pobírá onen příspěvek na bydlení a nechce aby tam byl přihlášen ještě někdo jiný a mu byl příspěvěk odebrán… atd atd.. Prostě jsem teď nějakou dobu projížděla byty a trvalý pobyt umožňoval asi 1 z 15ti..
Jasně já se neurážím, jen jsem trochu jiná
Co jsi napsala chápu, ale v tom případě je opravdu lepší si najít jiné bydlení
dajdulka25 píše:papavlinka33 píše:My jsme prodali ted byt, ve kterem stale bydlime a dohodli jsme se na podnajmu, protoze stavime…a vim, ze jsme ve smlouve taky meli „predepsano“ ze tady nebudeme mit trvaly pobyt.
Vzdyt lidi uz ten trvaly pobyt potrebujou podle me i kvuli poste, jinak se to k nim nedostane…a presne jak pises, muzou zabavit jen to, co je majetkem dluznika.
Znama mela exekuci a jelikoz byt byl napsany na jeji matku a nemela tam nic co by ji sebrali, tak meli smulu…nejhorsi je v dobe exekuce a insolvence neco zdedit…****
nejhorsi je do exekuce a insolvence se dostat
![]()