Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Díkybohu nemám. Pokud to není životně nutné, nebrat!!!!!!!!!
Ester13 píše:
Díkybohu nemám. Pokud to není životně nutné, nebrat!!!!!!!!!
Právě že je to nutné. Potřebuji zachránit bydlení ![]()
Zkus pohledat v diskuzích, jestli tam něco nenajdeš, párkrát se tady půjčka od provident zmiňovala a co jsem pochytila, tak moc nedoporučujou. Jestli to není vyloženě potřeba (tím myslím opravdu životní tíseň), tak nebrat! A to žádnou půjčku.
Nebrat, nebrat, nebrat. Já si teda radši zajdu půjčit do banky, nebo jsem si teď nechávala navýšit kontokorent na svém účtu. Pochopím nákup na splátky, ale vyloženě si půjčit u nebankovní instituce třeba 100 000, to je fakt finanční sebevražda. Vyřídí vám to rychle, to jo, ale ten jejich úrok je fakt mazec!!!
Taky tak, když už není zbytí, tak bych zašla radši do banky. Půjčky od nebankovních institucí můžou člověka pěkně zruinovat ![]()
chrpa píše:
Mám zkušenost,rozhodně nebrat![]()
![]()
!!!!!!!!!
Jaké stím máš zkušenosti? Děkuji
Osobní naštěstí nemám, ale vím že když si půjčíš a vrátíš do 8mi dnů tak neplatíš nic, žádné úroky, bere se to jako odstoupení od smlouvy. Je to dobry když třeba nemáš, potřebuješ a víš že za týden už peníze mít budeš. Jinak úroky jsou tam astronomické, půjčíš si 10000 a vrátíš 17000.
Pomka píše:
Zkus pohledat v diskuzích, jestli tam něco nenajdeš, párkrát se tady půjčka od provident zmiňovala a co jsem pochytila, tak moc nedoporučujou. Jestli to není vyloženě potřeba (tím myslím opravdu životní tíseň), tak nebrat! A to žádnou půjčku.
Právě že je to nutné. Potřebuji zachránit bydlení ![]()
AnetinkaKopretinka píše:Pomka píše:Právě že je to nutné. Potřebuji zachránit bydlení
A banka? Tam by nepůjčili?
zkus svoji banku, kontokorent nebo si pujcit od znamych, rodiny, kde to muzes splacet a nepreplatis .. nebankovni pujcky bych uplne vypustila z hlavy, to te stahne uplne na dno…
nepujcovat!!!moje mama diky tomu skoncila v insolvenci a jestli vite, kdo se jediny o svůj dluh státu neprihlasil?prave provident.je to lichva, jen je vidim v televizi-stojej mi vlasy!
![]()
pokud je někdo natolik šílený, že chce bydlení zachraňovat Providentem, tak je úplný idiot. Omlouvám se za výraz ,ale jiné pojmenování není.
Bohužel se v poslední době setkávám s více a více lidmi , kteří si berou úvěry nad svoje možnosti a pak se diví, když přijde krize , že ty peníze najednou vydělat nelze,ale nejde jenom o tu naší pseudo krizi, ono stačí ,když člověk na 6 měsíců onemocní a hodně rodin je v průšvihu, protože zde nejsou lidi finančně gramotní a nikdo si netvoří finanční rezervy jak tomu bylo před rokem 1989. naši rodiče si na vše buďto ušetřili a takto nesmyslně jako dnešní generace se nezadlužovali. Bohužel dneska každý musí mít vše hned, včetně toho bydlení a často lidi mají nemovitosti nad jejich finanční monosti.
Dále mě dostávají také ty rodiny, kde je žena doma na rodičovské se třetím, čtvrtým dítětem,protože by ji jinak nikde nezaměstnali a řeší svoji již tak špatnou finanční situaci dětmi…
takže doufám, že anonym je dostatečně rozumný, že tento nápad velmi rychle opustí
Jediná rada do Providentu a jiným snadno dostupným produktům se hodně rychle vyhněte pokud nechcete zbytek života platit jenom úroky a žít s životním minimem.
Aha, tak to je životně důležité… Co kamarádi, rodina? Kde máš založený účet? Nešel by tam kontokorent? Zajdi tam a prober možnosti… Tyhle lichvy jsou opravdu past. Bohužel legální past. Bojím se, že by ses do toho totálně zamotala. Nepíšeš víc konkrétního, tak nevím, jestli jsi to už nezkoušela, ale hledala bych jiné alternativy než zrovna Provident. Je mi z nich
Navíc ty reklamy cílené na lidi, kteří často mají hluboko do kapsy (senioři, mladí rodiče)… Prý půjčky na všechno ![]()
Potřebovala bych radu. Máte někdo zkušenost s půjčkou provident ? Děkuji za radu