Půjčka Provident - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
17.12.11 16:04
Teda to je hrozný..... :( . Je to smutný, hrozně
emocuc.polymorf píše:
Jdi do banky, u Providentu si nepůjčuj. Vyšší úroky u Providentu se odvíjí od toho, že banka nepůjčí těm, u nichž je to příliš velké riziko. Jestli jsi v situaci, že banka ti nepůjčí, a nemáš ani vyhlídku na brzké vyřešení fin. situace (dědictví, manželovo či vlastní povýšení), nepůjčuj si na záchranu bytu, stejně o něj přijdeš a ještě zacvakáš ty nehorázné úroky Providentu :cert:
U nás v domě visela pořád na dveřích cedulka pro jednu paní od Providentu: „Dostavte se ve vlastním zájmu…“ a pak jednou přijeli poliši a záchranka, protože si tu někdo podřezal žíly..... :,( :,( Vybodni se na Provident, je to lichva! :poblion: Jiná známá zas skončila v nájmu a přišla o byt 3+1 :zed: Protože potřebovala jen 50.000,– :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
2670
17.12.11 16:08

Takové půjčka jsou velice nevýhodně . Dále tam nesmí být ve slmouvě ani rozhodší doložka což řada z těchto firem má. Je to tak ,že se nemůžešš řádně soudit přes soud a oni mají svého určeného právníka pře kterého to jde a ty nemáš žádnou sanci se nějak spravedlivě bránit.

http://www.penize.cz/…ch-o-uverech

http://www.usporim.cz/…smem-85.html

http://www.qap.cz/…/article.htm

http://www.rozhodci-dolozka.cz/rozhodci-rizeni

více je toho i na seznamu ,řada firem toto má ve smvlouvě velmi drobným písnem . My jsme ted objednavali okna pokud nezaplatíme splátku tak je úrok 150% pokud oni nedodrží tak jen 0,5 % za den ,ale bez řečí nám zrušily rozhodčí doložku .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
17.12.11 16:10
dajdulka25 píše:
a co jsem slyšela tak třeba i cetelem je lichva.. :think:

Cetelem není lichva, na kartách Aura má RPSN 26% a ty úvěry má skoro stejné jak ČS. Přítel od nich měl úvěr a moc nepřeplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.12.11 18:56
MUFICE píše:
dajdulka25 píše:
a co jsem slyšela tak třeba i cetelem je lichva.. :think:
Cetelem není lichva, na kartách Aura má RPSN 26% a ty úvěry má skoro stejné jak ČS. Přítel od nich měl úvěr a moc nepřeplatil.

Každopádně byl v žebříčku těchto nebankovních firem, co poskytují půjčky daleko za providentem…každy at sam usoudi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.11 21:15

Děkuji za rady, já stejně do toho providentu budu v pondělí volat. Nemám jinou možnost :zed: . Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3622
17.12.11 21:23

moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
17.12.11 21:23

Pokud to jinak nejde a můžu poradit, chtějte bezhotovostní úvěr. Peníze sice budete mít na účtu za cca 10 dní, ale u této formy úvěru nepřeplatíte tolik, jako u hotovostní půjčky, kdy peníze dostanete ihned. Tady záleží na konkrétní situaci… Známá toto dělá a info mám od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.12.11 21:25
AliceP píše:
moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemas

Když je tak spolehlivý, jak píšeš, tak proč se jako jediný ze všech půjček, co moje máma měla nepřihlásil do insolvence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
17.12.11 21:25

Ha, byla jsem předběhnuta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.12.11 21:29
AliceP píše:
moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemas

to je nesmysl u banky vzdy vis kolik zaplatis, jaky je urok atd, je to primo ve smlouve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
17.12.11 21:30

dajdulka: no tak mamca ma taky zakazniky na ktery byl vyhlasenej bankrot a kdyz jsou v insolvencnim rizeni tak se ten zakaznik prestane vybirat a je to..tak nevim o co slo u vas…
ja jen ze vsichni pisou jaka je to lichva ale to je uplne u vsech pujcek..v bankach, hypoteky, vsude zaplatis hafo navic …a provident nema pozadavky jako rucitele, zastavu majetku a podobne, chodi k tobe pro vybery, penize mas kldine jeste ten den co tam zavolas a pokud nemuzes davat penize tak se to vzdy nejak domluvi a ted nabizeji i dost vyhodny bankovni pujcky..takze podle me to lidi co to neznaji hazeji do jednoho pytle s lichvou ale vi o tom prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.12.11 21:35
AliceP píše:
dajdulka: no tak mamca ma taky zakazniky na ktery byl vyhlasenej bankrot a kdyz jsou v insolvencnim rizeni tak se ten zakaznik prestane vybirat a je to..tak nevim o co slo u vas…
ja jen ze vsichni pisou jaka je to lichva ale to je uplne u vsech pujcek..v bankach, hypoteky, vsude zaplatis hafo navic …a provident nema pozadavky jako rucitele, zastavu majetku a podobne, chodi k tobe pro vybery, penize mas kldine jeste ten den co tam zavolas a pokud nemuzes davat penize tak se to vzdy nejak domluvi a ted nabizeji i dost vyhodny bankovni pujcky..takze podle me to lidi co to neznaji hazeji do jednoho pytle s lichvou ale vi o tom prd..

ano, prestane se vybirat a provident to hodi za hlavu a po nikom usle penize nezada?tak to uz asi o necem svedci ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.12.11 21:38
AliceP píše:
ja jen ze vsichni pisou jaka je to lichva ale to je uplne u vsech pujcek..v bankach, hypoteky, vsude zaplatis hafo navic …a provident nema pozadavky jako rucitele, zastavu majetku a podobne, chodi k tobe pro vybery, penize mas kldine jeste ten den co tam zavolas a pokud nemuzes davat penize tak se to vzdy nejak domluvi a ted nabizeji i dost vyhodny bankovni pujcky..takze podle me to lidi co to neznaji hazeji do jednoho pytle s lichvou ale vi o tom prd..

ja mam zase hafo klientu co se s timhle zapletli a skoncili na uplnym dne, rodinne, financne a lidsky.. JE to lichva… uz to ze je nezajima, jestli klient na splaceni ze svych prijmu ma, je nekorektni, konci to jen tim ze se dostanou do registru, exekuce atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
17.12.11 21:43
Tak jsem asi magor, ale koukla jsem na stránky providentu a české spořitelny. U providentu si půjčím 50 tisíc, na 60 týdnů (to je rok a asi 2 měsíce) a zaplatím 91 800. U ČS si vezmu 50 tisíc na rok a zaplatím 56 170. Tak jsem asi divná, ale vidím tam rozdíl 35 tisíc.
Tohle mi teda vysvětli.
AliceP píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.12.11 21:44
beruska2× píše:
AliceP píše:
ja mam zase hafo klientu co se s timhle zapletli a skoncili na uplnym dne, rodinne, financne a lidsky.. JE to lichva… uz to ze je nezajima, jestli klient na splaceni ze svych prijmu ma, je nekorektni, konci to jen tim ze se dostanou do registru, exekuce atd…

PŘESNĚ TAK! spousta lidí na tom zbankrotovala a jelikož to mám v rodině, tak nemluvím hlouposti. Tahle firma je pouze první pomoc pro lidi, co potřebují rychle peníze, ale žádné další nemají a v tom okamžiku prostě nepřemýšlejí a dostanou se na uplne dno…vydelavaji pouze na splatky a ty pak samozrejme zaplacnou dalsi splatkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel