Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
beruska2× píše:papavlinka33 píše:souhlasim, jenze zoufaly nebo starsi clovek to tak proste nevnima, oni ani neveri ze by nekdo byl schopny se zivit na nekom jinem…
Možná je to drsný a řeknu to hnusně, ale mně těch lidí líto není. Vždyť věděli do čeho jdou. Zase nemůžu souhlasit s tím že tyto firmy lžou, řeknou vám přesně kolik budete splácet a jak dlouho, jsou to sice lichváři kvůli těm nekřesťanským úrokům, ale nikde a nikdy se nechlubí že jsou levní. Navíc každý má možnost si smluvní podmínky prostudovat. Každý si přece může spočítat jestli je ta půjčka pro něj ok či ne. Já bych si od nich nevzala nic, ale jak se říká kdo chce kam....., jestli si někdo pokazí život providentem, cetelemem či jiným tak je to jeho problém. Každý svého štěstí strůjcem. Jsou to podnikatelé co vydělávají na lidské hlouposti, a když jsou v tom dobří tak ať, nejsou první ani poslední komu se to daří.
No ti lidé mají prostě smůlu, není to hezké to je jasné, ale jsou svéprávní takže bohužel pro ně. Říkala jsi že děláš bankovní poradenství, zajímalo by mne jak to funguje s tím převzetím více půjček dlužníka, sloučením do jedné a ušetření na úrocích jak říkají v reklamě. Mám představu jak to funguje, ale zajímá mne jak moc ten člověk ušetří. Mám dojem že je to stejný princip, prostě jen platíš bance a místo jiných na těch úrocích vydělá právě ta banka.
Liduše píše:
Tak jsem asi magor, ale koukla jsem na stránky providentu a české spořitelny. U providentu si půjčím 50 tisíc, na 60 týdnů (to je rok a asi 2 měsíce) a zaplatím 91 800. U ČS si vezmu 50 tisíc na rok a zaplatím 56 170. Tak jsem asi divná, ale vidím tam rozdíl 35 tisíc.
Tohle mi teda vysvětli.AliceP píše:
moje mamca dela provident a zadna lichva to neni.. u banky nevis dopredu kolik zaplatis a taky jsou vysoky uroky..nasi si pujcili od KB 120tis a zaplatili 250tis. takze to je nastejno..a jestli muzu poradit tak provident ma ted bankovni pujcky..ze posilas penize na ucet a tam jsou uroky mnohem nizsi..myslim ze cca na 10tisic preplatis 2 tisice..a hlavne kdyz se stane ze nemuzes zaplatit celou splatku tak se to da vzdy nejak domluvit nebo vynechat a nebo dat min..dopredu ti rekne kolik zaplatis atd..takze ja provident doporucuju kdyz to vidim z ty druhy strany, ze jsou spolehlivy a uroky jsou jako vsude jinde a ted ty bankovni pujcky tak to nikde jinde nemas
Hustý ![]()
papavlinka33 píše:beruska2× píše:No ti lidé mají prostě smůlu, není to hezké to je jasné, ale jsou svéprávní takže bohužel pro ně. Říkala jsi že děláš bankovní poradenství, zajímalo by mne jak to funguje s tím převzetím více půjček dlužníka, sloučením do jedné a ušetření na úrocích jak říkají v reklamě. Mám představu jak to funguje, ale zajímá mne jak moc ten člověk ušetří. Mám dojem že je to stejný princip, prostě jen platíš bance a místo jiných na těch úrocích vydělá právě ta banka.papavlinka33 píše:souhlasim, jenze zoufaly nebo starsi clovek to tak proste nevnima, oni ani neveri ze by nekdo byl schopny se zivit na nekom jinem…
Možná je to drsný a řeknu to hnusně, ale mně těch lidí líto není. Vždyť věděli do čeho jdou. Zase nemůžu souhlasit s tím že tyto firmy lžou, řeknou vám přesně kolik budete splácet a jak dlouho, jsou to sice lichváři kvůli těm nekřesťanským úrokům, ale nikde a nikdy se nechlubí že jsou levní. Navíc každý má možnost si smluvní podmínky prostudovat. Každý si přece může spočítat jestli je ta půjčka pro něj ok či ne. Já bych si od nich nevzala nic, ale jak se říká kdo chce kam....., jestli si někdo pokazí život providentem, cetelemem či jiným tak je to jeho problém. Každý svého štěstí strůjcem. Jsou to podnikatelé co vydělávají na lidské hlouposti, a když jsou v tom dobří tak ať, nejsou první ani poslední komu se to daří.
zalezi v jake to je vysi, usetrit se tim daji i tisice mesicne banka ma vzdy nizsi urok nez tyhle nebankovni lumpove, kreditni karty a podobne nesmysly a platis urok pouze jeden, kdezto takhle platis urok u vsech splatek…
Zakladatelko,
když už nezbývá jiná možnost a musíš si půjčit, na tvém místě bych se aspoň poradila s finančním poradcem! Pomůže ti vybrat nejlepší možnost pro tebe…
beruska2× píše:papavlinka33 píše:zalezi v jake to je vysi, usetrit se tim daji i tisice mesicne banka ma vzdy nizsi urok nez tyhle nebankovni lumpove, kreditni karty a podobne nesmysly a platis urok pouze jeden, kdezto takhle platis urok u vsech splatek…beruska2× píše:No ti lidé mají prostě smůlu, není to hezké to je jasné, ale jsou svéprávní takže bohužel pro ně. Říkala jsi že děláš bankovní poradenství, zajímalo by mne jak to funguje s tím převzetím více půjček dlužníka, sloučením do jedné a ušetření na úrocích jak říkají v reklamě. Mám představu jak to funguje, ale zajímá mne jak moc ten člověk ušetří. Mám dojem že je to stejný princip, prostě jen platíš bance a místo jiných na těch úrocích vydělá právě ta banka.papavlinka33 píše:souhlasim, jenze zoufaly nebo starsi clovek to tak proste nevnima, oni ani neveri ze by nekdo byl schopny se zivit na nekom jinem…
jj to jsem pochopila, každopádně žádná charita to taky není, banka za tebe zaplatí všechny dluhy, sníží ti splátky, ale prodlouží dobu splatnosti ne? takže sice splácíš méně, ale delší dobu. Takže ve finále zaplatíš stejně. Chápu to tak že když máš více půjček s kratší splatností jak u těch nebankovních bývá, tak banka ti z toho udělá jednu velkou půjčku s delší splatností. No nevím na kolik je to výhodné, určitě je pro dlužníka snazší splácet menší úroky delší dobu, ale že by tím nějak ušetřil.....
No to je ono- právě si má člověk rozmyslet, jesti není lepší si pár měsíců fakt utáhnout opasek a zaplatit za kratší dobu, než další tři roky třeba a ve finále můžeš zaplatit víc!
Jenže když na ty splátky není, tak bohužel je lepší sloučit půjčky…
Jenže taky všude říkají, že to sloučení půjček nenípor lidi předlužené, co nezvládají splácet
. Že by tam neměly být pozdě splátky tak nevím…
byron píše:
No to je ono- právě si má člověk rozmyslet, jesti není lepší si pár měsíců fakt utáhnout opasek a zaplatit za kratší dobu, než další tři roky třeba a ve finále můžeš zaplatit víc!Jenže když na ty splátky není, tak bohužel je lepší sloučit půjčky…
Jenže taky všude říkají, že to sloučení půjček nenípor lidi předlužené, co nezvládají splácet. Že by tam neměly být pozdě splátky tak nevím…
urcite, pro kazdeho to neni apokud uz je klient v registru tak mu tezko banka pujci ze…tohle se musi resit vcas…
Zakladatelko
Já nevím, jestli by byla taková možnost i u Vás, ale pamatuju si tady na případ, kdy pán nezaplatil nájem ,protože na něj prostě neměl a byl mu navrhnut splátkový kalendář. Myslím, že kdyby se tato situace naskytla i Vám, tak by to bylo mnohemm rozumnější než platit nájem půjčkou.
hlavne bych si nejdriv spocitala kolik potrebuju a taky kolik do toho mesicne muzu na splatku investovat - pokud takovou rezervu nemas tak do toho nechod..
pokud se jedna o jeden najem, fakt bych to resila pujcenim si treba od rodiny, znamych nebo taky primo domluvit splatky najmu - proste abys to zaplatila ale nepreplatila zbytecne na urokach…
Děkuji za Vaše cenné rady, ale bohužel nemám na vybranou. Žádost mám podanou, tak uvidím co se bude dít dále. Zakladatelka
Anonymní píše:
Děkuji za Vaše cenné rady, ale bohužel nemám na vybranou. Žádost mám podanou, tak uvidím co se bude dít dále. Zakladatelka
a kolik si chces pujcovat???
beruska2× píše:Anonymní píše:a kolik si chces pujcovat???
Potřebuji 40.000,– až 50.000,– kč. Od ledna nastupuji do práce, takže potom už bych to měla zvládnout.
dajdulka25 píše:
Zakladatelko
Já nevím, jestli by byla taková možnost i u Vás, ale pamatuju si tady na případ, kdy pán nezaplatil nájem ,protože na něj prostě neměl a byl mu navrhnut splátkový kalendář. Myslím, že kdyby se tato situace naskytla i Vám, tak by to bylo mnohemm rozumnější než platit nájem půjčkou.
Děkuji za radu, ale jsem v pronájmu, proto to musím zaplatit, jinak nevím kam s malou půjdeme ![]()
Anonymní píše:beruska2× píše:Potřebuji 40.000,– až 50.000,– kč. Od ledna nastupuji do práce, takže potom už bych to měla zvládnout.Anonymní píše:a kolik si chces pujcovat???
tak to ale asi neni problem jednoho najmu, to je tak za pul roku ne? ![]()
beruska2× píše:Anonymní píše:tak to ale asi neni problem jednoho najmu, to je tak za pul roku ne?beruska2× píše:Potřebuji 40.000,– až 50.000,– kč. Od ledna nastupuji do práce, takže potom už bych to měla zvládnout.Anonymní píše:a kolik si chces pujcovat???
3× nájem ![]()