Půjčka Provident - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.11 12:06
Kallkapa píše:
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
dajdulka25 píše:
Kallkapa
tak to je sila, pobira prispevek na bydleni a jeste rejzuje na podnajmu :pocitac:
Njn, každý jak umí :nevim: :roll:
K tomu trvalemu bydlisti - NIKDY bych nedovolila podnajemnikovi si tam nahlasit trvale bydliste. Stale verim, ze jsou slusni podnajemnici, kteri se chovaji solidne, ja mam bohuzel zkusenosti jen s temi druhymi. Neplaceni najmu, nemoznost vystehovat je prave kvuli bydlisti - a to jsou jen stripky.
V lonskem roce jsem takhle prodelala 32 tisic. Sama penize potrebuju, ale sponzoruju vyzirky a vychcanky, co obrazeji podnajmy.
Takze se na to zkuste podivat i z druhe strany
Anonymní, já jsem psala, že důvodů proč neposkytujou trvalé bydliště je několik (doložila jsem jeden případ z rodiny). Já to vím, že trvalé bydliště Ti skoro nikdo dnes neposkytne.. psala jsem, že jediným důvodem není exekuce, že je jich víc.. To „každý jak umí“ byla rakce na to, že bere příspěvěk na bydlení a ještě rýžuje na podnájmu jak někdo psal.. takže to asi nebyla reakce na mě, že anonymní ? :mrgreen:

Jojo, spise to bylo na Pavlinku, sem se tak nejak rozrusila u toho, ze jsem klikla na spatny „citovat“ :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.11 12:17
beruska2× píše:
tak beres si prece kauci ne? nejlepsi je asi pronajimat nekomu na doporuceni od znamych nebo tak no.. :think: nektery lidi 8) radsi pod most vystehovat..

Beres, ALE podnajemnik si chce kauci vybydlet - OK, 2 mesice bydleni. Pote prestane platit uplne - bohuzel driv, jak pri dluhu 3 mesicnich najmu to nikdo resit nebude a jak jej chces ztama dostat? A oni to vi, vystehuji se na termin. Pak ti prijde vyuctovani elektriny, plynu, atd., tel. cislo hluchy, adresa neznama a zjistovani kde je, co je te bude stat snad vic, nez co dluzi. Pokud prepises plyn, elektrinu na podnajemnika a ten se odstehuje a necha tam dluh, ktery sice budou vymahat po nem, ale mne odstrihnou, takze ja si musim zaplatit opetovne pripojeni a to neni nejlevnejsi…
Pronajimat je lepsi pres znamy atd., ale kdyz se to nepostesti, nezbyva ti, nez hledat cizi

• Citovat
  • Upravit
2458
19.12.11 12:26

Holky já nevím jak je to dnes, ale já když se kdysi stěhovala do podnájmu, přes RK, tak jsem normálně dostala nájemní smlouvu, s tím jsem šla na magistrát a udělali mi novou OP, majitel u toho vůbec nebyl a žádný souhlas jsem nepotřebovala. Viděli tu smlouvu a to jim stačilo. Ale je pravda že už je to dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.12.11 16:30

Kauce na byt - je vratná a není to nájem dopředu. Já platila kauci na případný opravy, pokud s tím bytem něco provedu + 3 měsíční nájem dopředu (který „vybydlím“ až dám výpověď z bytu. Zrušení trvalého bydliště jinou osobou je možné pouze soudně - a z pouze určitých důvodů. Kdybych byla pronajímatelem bytu, NIKDY bych nikomu nedovolila, aby si tam nahlásil trvalé bydliště. Nevidím důvod a pokud je to pro někoho velice důležité, tak by musel hledat jinde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.12.11 16:58

Taky žiju po podnájmech (holt někdy to život tak zařídí… :nevim: ) a kauci rozhodně neberu jako předplacený nájem. Je to pojistka pro pronajímatele, „co kdyby“. Ale to se dá všecko projednat ústně a případně upravit smlouvu podle toho, co si s nájemníkem (podnájemníkem) řeknete. Já zas třeba se snažím opravy řešit z vlastní kapsy, je to i o tom, jak se v bytě cítím… (No teď jsem teda velkou opravu odložil na jaro, abych neměl vlhké zdi od malty přes zimu… :oops: )
Fakt záleží na chování lidí z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.12.11 17:02

Ještě k tomu trvalému bydlišti - pokud nejsem mamánek a nechci mít trvalé bydliště u rodičů (což by v mém případě stejně nešlo - jejich asociální chování), tak se mně holt zužuje okruh potenciálních pronajímatelů, se kterýma se budu bavit. Finanční rezervu mám relativně dobře využitelnou a ochota k domluvě je na mojí straně až extrémně dobrá. Tak pokud ani mně nikdo nechce kývnout na zapsání trvalého bydliště, tak holt mu pak zbývají jenom ti nepřizpůsobiví nájemníci… :nevim:
A ještě drobný dodatek - každý z nás čas od času uzavírá pracovní nebo jinou smlouvu (při které předkládá občanku) a čas od času dostane taky doporučený dopis. Tak jak toto realizovat bez aktualizovaného trvalého bydliště, to teda nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.12.11 17:33
Jura007 píše:
Ještě k tomu trvalému bydlišti - pokud nejsem mamánek a nechci mít trvalé bydliště u rodičů (což by v mém případě stejně nešlo - jejich asociální chování), tak se mně holt zužuje okruh potenciálních pronajímatelů, se kterýma se budu bavit. Finanční rezervu mám relativně dobře využitelnou a ochota k domluvě je na mojí straně až extrémně dobrá. Tak pokud ani mně nikdo nechce kývnout na zapsání trvalého bydliště, tak holt mu pak zbývají jenom ti nepřizpůsobiví nájemníci… :nevim:
A ještě drobný dodatek - každý z nás čas od času uzavírá pracovní nebo jinou smlouvu (při které předkládá občanku) a čas od času dostane taky doporučený dopis. Tak jak toto realizovat bez aktualizovaného trvalého bydliště, to teda nevím…

Juro, ale pokud nechceš trvalé bydliště měnit, tak ho nemusíš „aktualizovat“, přestože se stěhuješ. Tyhle věci se dají uzavírat s trvalým bydlištěm, které mám jedno a jinak se uvádí přechodná adresa, na které skutečně jsem. Mně teda pošta chodí na adresu trvalého a mně to třeba max vyhovuje. Nemám to daleko, takže není problém vyzvedávat a právě proto, že se může stát, že nájem čas od času změním, tak nechci pokaždé hlásit změnu adresy. Ale to je každého věc, co komu vyhovuje, prostě to má svoje pro a proti, já jen chápu pronajímatele, že se jim to nelíbí. Jinak by mě zajímalo, co zakladatelka, jestli se už informovala na půjčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
19.12.11 17:37
Pomka píše:
Jura007 píše:
A ještě drobný dodatek - každý z nás čas od času uzavírá pracovní nebo jinou smlouvu (při které předkládá občanku) a čas od času dostane taky doporučený dopis. Tak jak toto realizovat bez aktualizovaného trvalého bydliště, to teda nevím…
Juro, ale pokud nechceš trvalé bydliště měnit, tak ho nemusíš „aktualizovat“. Tyhle věci se dají uzavírat s trvalým bydlištěm, které mám jedno a jinak se uvádí přechodná adresa, na které skutečně jsem. Mně teda pošta chodí na adresu trvalého a mně to třeba max vyhovuje. Nemám to daleko, takže není problém vyzvedávat a právě proto, že se může stát, že nájem čas od času změním, tak nechci pokaždé hlásit změnu adresy. Ale to je každého věc, co komu vyhovuje, prostě to má svoje pro a proti, já jen chápu pronajímatele, že se jim to nelíbí. Jinak by mě zajímalo, co zakladatelka, jestli se už informovala na půjčku:

Včera tu myslím psala, že už má podanou žádost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.12.11 17:38

Já mám pouze jedno bydliště - tam, kde se aktuálně zdržuju.V současné době nemám svoji nemovitost. A abych získal městský byt, to se mně nepoštěstí. To už jsemn zkoušel. Takže to prostě MUSÍM řešit tak, že si něco promajmu a tam mám trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.12.11 17:38

Aha, tak to jsem přehlídla, jen jsem tu diskuzi prolítla, co mi uniklo… :) myslím, že zakladatelka nepotřebovala poradit, věděla, že to potřebuje a chtěla to jen posvětit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
19.12.11 17:42
Pomka píše:
Aha, tak to jsem přehlídla, jen jsem tu diskuzi prolítla, co mi uniklo… :) myslím, že zakladatelka nepotřebovala poradit, věděla, že to potřebuje a chtěla to jen posvětit :think:

Taky si to myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 21:14
Pomka píše:
Aha, tak to jsem přehlídla, jen jsem tu diskuzi prolítla, co mi uniklo… :) myslím, že zakladatelka nepotřebovala poradit, věděla, že to potřebuje a chtěla to jen posvětit :think:

Myslet znamená p*d vědět !!! Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
24320
20.12.11 08:58
Jura007 píše:
Já mám pouze jedno bydliště - tam, kde se aktuálně zdržuju.V současné době nemám svoji nemovitost. A abych získal městský byt, to se mně nepoštěstí. To už jsemn zkoušel. Takže to prostě MUSÍM řešit tak, že si něco promajmu a tam mám trvalé bydliště.

Mohlo by se ti postestit dej si zadost na Brno stred.ALe musis mit nejake penize na opravu.Kamarad tak dostal byt do trictvrte roku od podanne zadoosti ono to jde docela rychle ale proste to chce mit nejake penize na opravy tak pocitej dveste tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.12.11 16:07
Anonymní píše:
Pomka píše:

:D jsi dost nepříjemná. A to s tebou všichni mysleli jenom v dobrém… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
20.12.11 18:01
Pomka píše:
Anonymní píše:
Pomka píše:
:D jsi dost nepříjemná. A to s tebou všichni mysleli jenom v dobrém… ;)

Však on se jí ten Provident vymstí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel