Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Hanule81 píše:
Dobrý den, mám dotaz k providentu.Moje máma si ho vzala a musela prý nahlásit druhou kontaktní adresu. Jenže udala naši mě a mého přítele a řekla nám to až potom. Zavázala nás tímto v případě nesplácení k něčemu nebo proč ji udávala.?Peněz nemáme nazbyt navíc jsem v bytě přihlášená a nerada bych se kvilu tomu dostala do potíží, kor ne když mám dcerku. Všem hezký den Hanka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli Tě Provident někdy kontaktoval nebo ne. Někdo z rodiny mě přesně takhle zadal, parádička…
@madlicka píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli Tě Provident někdy kontaktoval nebo ne. Někdo z rodiny mě přesně takhle zadal, parádička…
Tak nás takhle kontaktovali kvůli sestře mamky, ona nesplácí, úplně jim zmizela, ale my s ní nejsme v kontaktu délé jak rok, to jsme jim také řekli a víc nechtěli. Ta adresa a jméno se prý udává, aby měli možnost toho člověka dohnat, když se zapírá, ale k ničemu jinému, aspoň nám to tak řekli, že prý víc už nás kontaktovat nebudou, tak doufám, že to tak opravdu je ![]()
Dneska jsem si brala půjčku a taky jsem uváděla kontaktní osobu. Paní se mi snažila tvrdit, že bezhotovostní půjčky mají teď vyčerpané a musela bych čekat a neví jak dlouho. Jak se mi to rozleželo, myslím, že mě chtěla prostě dotlačit do tý hotovostní, aby ze mě něco měla. Pokud někdo u Providentu pracujete, nevíte zda je to možné-s tím vyčerpáním bezhotov. půjček? Vím, že lze peníze splatit do 14 dní bez navýšení, tak uvažuju, že to prostě vrátím a zažádám si o tu bezhotovostní.
Tak co se týče bezhotovostních půjček, nikdy se nedočerpají, vždy na ně máte nárok. Můžete půjčky kombinovat… mít hotovostní i bezhotovostní. Rychlejší varianta je hotovost, na bezhotovostní čekáte 7-14 dní, podle toho který den ji uzavřete. Bezhotovostní je levnější, logicky, nikdo nechodí pro peníze, neplatíte za službu obch. zástupce, hotovostní je dražší o službu právě OZ. Vše je uvedeno na stránkách společnosti… A co se týče kontaktní osoby, ano, dost často se lidé stěhují, mění telefonní čísla, proto se uvádí kontaktní osoba.
Mám půjčku od Providentu, musela jsem tam zadat osobu, která mě zná a kdybych nekomunikovala atd…aby věděli kde jsem. Zadala jsem mamču, volala tam a řekli jí to samé, nikdo po ní nic nemůže vyžadovat!
To je nesmysl - vycerpane bezhotovostni pujcky nejsou! Jednu jsem mela - bezhotovostni a samozrejme ze lanarili ze penize maji ted u sebe a ze je to problem prece kazdy tyden zadavat prikaz v bance. Jenomze jsem jim rekla ze v bance mam 50 prikazu zdarma + elektronicke bankovnictvi tudiz nepotrebuji nekoho kdo ke me bude chodit do bytu kdyz vse udelam v pohodli z domova a az TOLIK nepreplatim..az pote zmenili a zacli psat smlouvu na tu bezhotovostni, takze vydrzte a nenechte se nalanarit pokud tuto moznost mate na tu hotovostni, s pozdravem Petra
Pokud to není životně důležité, doporučuji si půjčku nebrat! Já jsem si půjčil jen jednou v životě a myslel jsem, že se z toho nevyhrabu. Půjčoval jsem si od http://www.pujcka-do-vyplaty.com/…red-vyplatou.
Toto jsem nedočetla až do konce, má to poněkud víc stránek
Ale podělím se o zkušenost s providentem a insolvencí. Ano, jak píše slečna v prvních stránkách diskuse, provident nepodá přihlášku k insolvenčnímu soudu snad jako jediný z věřitelů. Někde na netu jsem četla, že je to lichva a snad se ani neodváží podat k soudu žalobu, když jim neplatíte, protože by vyhořeli. Jediné co riskujete je věčné otravování, vylepování nálepek a otravování sousedů. Podle mě to nejde brát vážně, ale něco na tom bude, když jim dlužíte peníze, vyhlásíte osobní bankrot a tento věřitel jako jediný nepodá přihlášku pohledávky…
Jinak ohledně půjček, už bych si žádnou nevzala. Nemám na to, tak si na to našetřím. A pokud chce někdo vytloukat klín klínem a brát si půjčku na půjčku (nebo na nájem), dopadne tisíckrát hůř!
Dobrý den,
z vlastní zkušennosti mohu říct, že pokud si vemetu půjčku od providentu ve výši takové,,reálné,, Vašim poměrům a platíte bez problému, půjčku doporučuji! Spousta lidí si stěžují na provident ale já ne.. Nemám tak vysoké splátky takže platít bez problému, navíc komunikace maximálně bez problémů! Pokud budete platit jak se má a budete snimi popřípadě komunikovat, bez problému! Hezký den ![]()
@andy Andrea píše:
Dobrý den,
z vlastní zkušennosti mohu říct, že pokud si vemetu půjčku od providentu ve výši takové,,reálné,, Vašim poměrům a platíte bez problému, půjčku doporučuji! Spousta lidí si stěžují na provident ale já ne.. Nemám tak vysoké splátky takže platít bez problému, navíc komunikace maximálně bez problémů! Pokud budete platit jak se má a budete snimi popřípadě komunikovat, bez problému! Hezký den
kolem sebe mám lidi, kteří litují že kdy oslovili provident a vzali si půjčku, myslím, že takhle si vychvalovat provident může jen ten kdo pro ně dělá, a chce ukázat jak je to skvělé, aby nalákal lidi, spíš to na mě působí než diskuse jako reklama na provident
![]()
@renda81 píše:
kolem sebe mám lidi, kteří litují že kdy oslovili provident a vzali si půjčku, myslím, že takhle si vychvalovat provident může jen ten kdo pro ně dělá, a chce ukázat jak je to skvělé, aby nalákal lidi, spíš to na mě působí než diskuse jako reklama na provident![]()
Já Provident mám a jsem spokojená, věděla jsem do čeho jdu, a taky jsem veděla že to můžu splácet. Když platíš tak myslím, že jsou v pohodě ![]()
Ahoj, zitra ke me ma prijit OZ, je to prvni schuzka. Pujcku budu brat malou, nevíte jestli bude mit peníze už s sebou nebo jestli budu muset čekat těch 24 hodin?
Provident nikdy, pujčit si 5000 a vrátit 8500 je zlodějina. Takový úrok nemá žádná banka. Lichváři
![]()
@pipi copata píše:
Ahoj, zitra ke me ma prijit OZ, je to prvni schuzka. Pujcku budu brat malou, nevíte jestli bude mit peníze už s sebou nebo jestli budu muset čekat těch 24 hodin?
Mě to vyplatila hned po podepsání smlouvy ![]()