Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry den, ja jsem svuj boj s Providentem vyhral. Má babička taky si pujčila od providentu 6tisic, vůbec nevěděla co to RPSN je.Kdyz jsem to zjistil, tak podle noveho občanskeho zákoniku, je, když provident a jine společnosti zneužiji, nevědomostlidi, když je človek nerozvažnej a podepiše tak velke RPSn je to lichva. takže soud jsem vyhral samozřejme se provident odvolal tak uvidime
Tak Provident už díky šíleným úrokům je bez debat lichva. Před pár lety by mimochodem nebylo myslitelné, aby se objevovaly reklamy v TV jako dnes, kdy usmívající lidé vychvalují Provident. Tehdy většina věděla, že Provident je lichva největší. Dnes se divím, jak se to plíživě „znormálnělo“.
Provident si na trhu stojí více než lépe, prý mají zisk 500 milionů Kč… a chceš mi říct, že se soudí o 6 tisíc? To je slušný no.
Ahojky chci se zeptat nemohla jsem ted zaplatit providentu mesic a pul splátky dluzim 4000kc ted to chci dorovnat 15 listopadu budu mit ještě nárok na půjčku dekuji za radu a zkusenosti
Půjčka na ruku se u PF nevyplatí. Bezhotovostní půjčku však mají hodně slušnou. 10.000 půjčka, k zaplacení 13.000. Při pravidelném splácení část úroků zpět. To je na nebankovku, dle mého názoru, hodně solidní.
Pokud toto někdo nazve lichvou, tak do této kategorie patří tedy i banky. Home Credit je pak ultra lichva
.
Ono když se někomu rozsype lednička nebo pračka, tak to musí řešit hned. Banka tak nízkou částku nepůjčí. Možností je i nákup na splátky. Ty poskytuje v drtivé většině HC. Pokud člověku nastanou komplikace s financema, tak HC bývá nekompromisní. S PF se dá domluvit bez sankcí.
Hlavně musí být z čeho půjčku platit. O lichvě řvou většinou ti, kteří si půjčí a pak neplatí.
To co jsem napsal neberte, prosím, jako reklamu. Ale jako názor člověka, který se zajímá o finanční produkty.
Co je na tom solidního přeplatit za deset měsíců tři tisíce, to opravdu nevím. To už není ani lichva ale docela slušná zlodějna.
![]()
@AchilleVolfoni
pekne napsano a je to presne tak, klienti, kteri na Provident nadavaji, jsou ti, kteri nechteji platit. Ti slusni jsou radi, ze jim nekdo vytrhl trn z paty a pujci jim. Jinak je to samozrejme na kazdem, kde si pujci a za jakych podminek.
Pracovala jsem u nich. Dá se s nimi domluvit, vychází vstříc když potřebujete, ale když se člověk placení brání tak to už po tom jdou tvrdě
@mamca22 byla jsem u toho když se máma zpozdila u providentu jen o týden a za dvěřma stáli dva namakaný týpci a hrozili jí že jestli do druhý dne ty peníze nedá tak dostane přes hubu… ![]()
Máma jí jednou měla, přeplatila nekřesťanské peníze a ještě když se se splátkou zpozdila o týden tak na nás zvonili dva namakanci a hrozili že pokud nezaplatí do druhý dne tak dostane přes hubu a ať si to rozmyslí…Od lichvářů bych v životě nevzala nic ani kdybych měla snad pojít hlady…to radši ze své banky. ![]()
@Terry1991 píše:
Máma jí jednou měla, přeplatila nekřesťanské peníze a ještě když se se splátkou zpozdila o týden tak na nás zvonili dva namakanci a hrozili že pokud nezaplatí do druhý dne tak dostane přes hubu a ať si to rozmyslí…Od lichvářů bych v životě nevzala nic ani kdybych měla snad pojít hlady…to radši ze své banky.
To je jejich reklama, někdo si tu nahání ovečky, rozbíjet huba se bude až potom ![]()
@Enmamma PŘESNĚ
jen mě štve že je schopný tu o nich někdo psát v pozitivním slovasmyslu. K nám chodil pan Mixa, nevím zda tam ještě pracuje, ten byl milý to je pravda.Taky se pokaždé tvářil jakoby se bál aby taky nedostal…To co ale chodilo potom byla tragedie. A opravdu půjčí veliké částky na které potom člověk nevydělá a nemá je jak splácet. Člověku který by jsi od nich vzal půjčku bych popřála vše nejlepší k sebevraždě.
![]()
@Terry1991 píše:
@Enmamma PŘESNĚ![]()
jen mě štve že je schopný tu o nich někdo psát v pozitivním slovasmyslu. K nám chodil pan Mixa, nevím zda tam ještě pracuje, ten byl milý to je pravda.Taky se pokaždé tvářil jakoby se bál aby taky nedostal…To co ale chodilo potom byla tragedie. A opravdu půjčí veliké částky na které potom člověk nevydělá a nemá je jak splácet. Člověku který by jsi od nich vzal půjčku bych popřála vše nejlepší k sebevraždě.
![]()
A věř mi, že se jim tu nějaká trumpeta na tu jejich reklamu ozve, a bude si myslet, jak bezvadně svou situaci vyřešila a my tu jsme hloupí, že jim to haníme. Rvát vlasy si bude teprve, až jí budou ti namakanci stát za zadkem a vyhrožovat, že jí nabijou.
Super, diky za info