Pustily byste dceru slavit 15 bez dozoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
28.8.17 20:43

Taky jsem mela spoluzacky na gymplu, ktere se strasne chvastaly s tim, ze chodi na dyzu a vraci se nad ranem a jeste podnapile. A kdyz matka drzkuje, tak ji vyfakujou. Uprimne, i v tech 15-16 mi jejich matek bylo vyslovene lito.

Ja jsem nechodila nikam v 15 ani v 16. Poprve jsem prespala u kamaradky, kdyz mi bylo 18 a ani ve spatnem snu by me nenapadlo nekde potaji pit alkohol nebo sukat. Dceru bych asi poucila o sexu, ale jestli by mi s nekym spala v 15, tak bych o ni neco prerazila. V tomto veku nema co mit sex absolutne s nikym a na tom trvam. A myslim si, ze to jak kdo rebeluje je spis o vnitrnim nastaveni daneho jedince. Na mne rodice byli hodne prisni a ja nerebelovala. Snad ani dcera nebude rebelka, manzel je mi v tomto smeru podobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
28.8.17 20:43

Podle toho jak víš že je dcera svedomitá..
Ale asi za sebe ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
28.8.17 20:50

Já sem jezdila na dizu i vikendové párty od patnácti :D :D :D Jelikož jsem měla šílenou matku nerváka tak jsem jako že spala u sestřenky která mě kryla :) :) :) Na disco mě chodívala vyzvednout na kalby jen volala zda je vše ok :) Nikdy žádný průser :lol: :lol: :lol: A ani sex nikdy neproběhl jen zábava :lol: Vybav holku kondomama a kázáním o slušném chování a hotovo at ti nezačne utíkat jako já :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
28.8.17 20:54
@onajeblond píše:
to mi uplně připomnělo i naši rozlučku, to byla jediná párty kde všichni jeli jak motorovky, bez zábran, ale bylo to super :mrgreen: :mrgreen:

hele, ani ne. Všichni se zlili tím nejlacinějším, co našli v supermarketu, hulili, každou chvíli si odskočil někdo do křoví 8o, blili a pak jezdili rodiče a hulákali na celou ves, že se jim jejich do té doby nevinné dítko zlilo. I několik facek padlo :mrgreen:
Já byla v podstatě ještě dítě, tak jsem se ničeho nezúčastnila, matinka ze mě musela mít radost. :mrgreen:
A to musím říct, že rodiče těch dětí až do té doby vůbec netušili, co mají doma za experty.
My jsme měli alkohol i na výletě v sedmé třídě. Pamatuju si demižony vína schované ve skříni a to nám bylo 12? Tak nějak.
Když se teď podívám na svoje děti nebo na děti v rodině ve stejném věku, bych se i opotila :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.8.17 21:01
@barasepka píše:
Dekuji za nazory. Neni to o tom ze bych dceri neduverovala, je zodpovedna a spolehliva. Ani si nemyslim, ze bych ji drzela jako na retezu a ze se mi spusti hned jak bude moct, ale proste mam strach a jeste zadne zkusenosti s takovymi akcemi. Proto na to i hodne myslim a snazim se najit rozumny kompromis, mohla bych ji to zatrhnout rovnou a bylo by. Nicmene na vecerce o pulnoci budu pro tentokrat trvat a priste se uvidi.

ale jasně že
je jí teprve 14, to fakt není žádný extra věk a bude slavit teprve 15 narozeniny…
udělala bych to taky tak, zatím ještě ty hranice stanovit lze, až bude starší, už to nepůjde, je to ještě mladé ba témeř malé… ;)

mě by v tomto vcelku bylo jedno co tzv „ostatní děti“
mám dcerku v podobném věku a její kámošky fakt po nocích nikde netrajdají, u svých kluků nechrápou a na „párty“ až do rána nechodí…rodiče kterým je jedno kde je do rána jejich 14 - 15 leté dítě nechápu a máme to oba s mužem postavený takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.8.17 21:05
@Borrealis píše:
ale jasně že
je jí teprve 14, to fakt není žádný extra věk a bude slavit teprve 15 narozeniny…
udělala bych to taky tak, zatím ještě ty hranice stanovit lze, až bude starší, už to nepůjde, je to ještě mladé ba témeř malé… ;)mě by v tomto vcelku bylo jedno co tzv „ostatní děti“
mám dcerku v podobném věku a její kámošky fakt po nocích nikde netrajdají, u svých kluků nechrápou a na „párty“ až do rána nechodí…rodiče kterým je jedno kde je do rána jejich 14 - 15 leté dítě nechápu a máme to oba s mužem postavený takhle…

Trosku se mi ulevilo ze nejsem jedina kdo to takhle vidi. Prekvapilo mne ze vetsine pripadam divna, ze nenecham svoji cerstve 15 letou proparit celou noc.
Ale dekuju za vsechny nazory, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.8.17 21:09

@barasepka :lol: no to určitě nejste jediná

v okruhu našich známých / kamarádů.. všechno vš / se chovají všichni co známe stejně…vše má svůj čas, i pařby a noci mládežníků „venku“ a ve 14 či 15 letech ten čas ještě není…ne pro děti v okruhu lidí kt. se pohybujeme…jasně že

žádný dramata, útěky ani scénky se nekonají…prostě se nebojíme dát těm dětem hranice, v tomhle věku jsou ještě pořád potřeba

;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.8.17 21:10

@barasepka mám dojem, že o „propaření celou noc“ tady nikdo nic nepsal, nečil se hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.8.17 21:11
@LAlezane píše:
„Prostě ne, ale chci vaše názory“… to je pak jako dost zbytečná debata. Za mě bych ji v klidu pustila… za předpokladu, že by byla dostatečně poučená :D Stejně co jako, že by si tam mládež udělala grupáč? No moc tomu nevěřím…
Upřímně, u nás se půlka třídy ožrala jak dobytci na školním výletě v sedmé třídě - a věř tomu, že propašovat tam chlast a i ho zlikvidovat před učitelkami nebyl zase takový problém :lol: a světe div se, žádný delikvent mezi námi nevyrostl.
Jo a na okraj, nevím co ti jako dává právo rozhodovat o tom, kdy odejdou dceřiny kamarádky ;) To by si snad měly řešit jejich matky, a ne „prostě ty“, nemyslíš…? ;)

„Proste ne“ je jasny, uz jsme se takhle dohodly a nazory jsem chtela znat proto, ze o tom hodne premyslim, zda jsem se rozhodla dobre a taky, ze mne zajima, jak to maji jinde. A dceriny kamaradky tam muzou byt jak dlouho chteji, pokud nebudou spat u nas. Jinak pro ne plati stejna pravidla jako pro dceru. Ale nikdo je do toho spani u nas nenuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.8.17 21:15
@Nimie píše:
@barasepka mám dojem, že o „propaření celou noc“ tady nikdo nic nepsal, nečil se hned…

To primo ne, ale myslis, ze si pujdou v jednu lehnout a spat? Ne, ja vazne nevim co od toho cekat. Treba za par mesicu uz budu na podobny party a oslavy nahlizet jinak, ale asi musime nejspis nasbirat nejaky zkusenosti a zvykat si postupne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.8.17 21:21
@barasepka píše:
To primo ne, ale myslis, ze si pujdou v jednu lehnout a spat? Ne, ja vazne nevim co od toho cekat. Treba za par mesicu uz budu na podobny party a oslavy nahlizet jinak, ale asi musime nejspis nasbirat nejaky zkusenosti a zvykat si postupne…

Jednak - moc nechápu pointu. Tvoje dítě nikdy nezůstalo vzhůru celou noc? Ani doma na akcích, že ti jde o to kdy přesně půjdou spát nikoliv o to, že bude mimo domov,
A jednak chceš holku VYZVEDÁVAT 10 minut od bytu… je velký rozdíl mezi „vyzvednu tě v xxx“ a „doma budeš do xxx“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.8.17 21:43
@Nimie píše:
Jednak - moc nechápu pointu. Tvoje dítě nikdy nezůstalo vzhůru celou noc? Ani doma na akcích, že ti jde o to kdy přesně půjdou spát nikoliv o to, že bude mimo domov,
A jednak chceš holku VYZVEDÁVAT 10 minut od bytu… je velký rozdíl mezi „vyzvednu tě v xxx“ a „doma budeš do xxx“.

Psala jsem 10 minut autem. Klubovna je v takove casti mesta, odkud by se v noci dostala jedine taxikem, nebo by sla tak hodinu pesky okolo 4proudovy silnice. To pro ni fakt radsi dojedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.8.17 21:50
@Doe_Jane píše:
ale přesně tak to je… vůbec není pravda že ti, co mají volnější režim tak dělají problémy, právě naopak, zakázané ovoce..

Přesně tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.8.17 21:54

Co je ústupek proboha? V patnácti jsme všichni chodili na diskotéky, domácí párty, loučili se ze Základní školou. Až na dvě výjimky jsou z nás úspěšní a slušní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.8.17 22:05
@barasepka píše:
Psala jsem 10 minut autem. Klubovna je v takove casti mesta, odkud by se v noci dostala jedine taxikem, nebo by sla tak hodinu pesky okolo 4proudovy silnice. To pro ni fakt radsi dojedu.

Já vím, že jsi psala autem, to na věci moc nemění. Pokud odtud nic nepojede a nikdo je nebude odvážet, tak samozřejmě dává smysl pro ní dojet. Ale evidentně jsi jí to nenabídla jako způsob odvozu, jinak vůbec netuším proč by jsi zmiňovala cokoliv o tom, že se bojí kontroly od vás s manželem… tak pak je otázkou, jak jsi jí to podala a co že jsi jí to vlastně navrhla, protože z tvého popisu to na mě prostě působí špatně.

S tím přespáním… pokud by byla jediná, kdo bude odjíždět, její pocity chápu a připadá mi přinejmenším zvláštní, že zrovna oslavenkyně má odjet a zbytek má zůstat na párty. A moc nerozumím tomu, že nevíš jak to budou mít ostatní - snad musíte vědět na jak dlouho jste pronajímali nebo přinejmenším rezervovali klubovnu, ne?

To, že dovolíš 15 leté dceři slavit narozeniny v klubu opravdu nepovažuju za ústupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí