Pustily byste dceru slavit 15 bez dozoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
134
28.8.17 21:43
@Nimie píše:
Jednak - moc nechápu pointu. Tvoje dítě nikdy nezůstalo vzhůru celou noc? Ani doma na akcích, že ti jde o to kdy přesně půjdou spát nikoliv o to, že bude mimo domov,
A jednak chceš holku VYZVEDÁVAT 10 minut od bytu… je velký rozdíl mezi „vyzvednu tě v xxx“ a „doma budeš do xxx“.

Psala jsem 10 minut autem. Klubovna je v takove casti mesta, odkud by se v noci dostala jedine taxikem, nebo by sla tak hodinu pesky okolo 4proudovy silnice. To pro ni fakt radsi dojedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.8.17 21:50
@Doe_Jane píše:
ale přesně tak to je… vůbec není pravda že ti, co mají volnější režim tak dělají problémy, právě naopak, zakázané ovoce..

Přesně tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.8.17 21:54

Co je ústupek proboha? V patnácti jsme všichni chodili na diskotéky, domácí párty, loučili se ze Základní školou. Až na dvě výjimky jsou z nás úspěšní a slušní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.8.17 22:05
@barasepka píše:
Psala jsem 10 minut autem. Klubovna je v takove casti mesta, odkud by se v noci dostala jedine taxikem, nebo by sla tak hodinu pesky okolo 4proudovy silnice. To pro ni fakt radsi dojedu.

Já vím, že jsi psala autem, to na věci moc nemění. Pokud odtud nic nepojede a nikdo je nebude odvážet, tak samozřejmě dává smysl pro ní dojet. Ale evidentně jsi jí to nenabídla jako způsob odvozu, jinak vůbec netuším proč by jsi zmiňovala cokoliv o tom, že se bojí kontroly od vás s manželem… tak pak je otázkou, jak jsi jí to podala a co že jsi jí to vlastně navrhla, protože z tvého popisu to na mě prostě působí špatně.

S tím přespáním… pokud by byla jediná, kdo bude odjíždět, její pocity chápu a připadá mi přinejmenším zvláštní, že zrovna oslavenkyně má odjet a zbytek má zůstat na párty. A moc nerozumím tomu, že nevíš jak to budou mít ostatní - snad musíte vědět na jak dlouho jste pronajímali nebo přinejmenším rezervovali klubovnu, ne?

To, že dovolíš 15 leté dceři slavit narozeniny v klubu opravdu nepovažuju za ústupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.8.17 22:21

Pustit bych ji pustila urcite.
Pokud by nesmela, tak ji uskodime vic, jak kdyz by sla. Doma by probehla zminka, pouceni a zasoba kondomu sebou.
Spat bych ji, tam nechala pokud by tam byl nekdo dospely, bez rozmyslu jo, pokud ne navrhla bych ji az budes chtit spat, zavolej dojedu si pro tebe. Ale je mi jasne, ze liska podsita by mi doma tvrdila, ze jeste v 8h.rano se ji spat nechtelo, proto nevolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.8.17 22:30

Patnáctiny kamarádky jsem slavila čerstvě patnáctiletá, domů jsem jela vlakem a spát jsem tam nesměla. Alkohol tam nebyl a taky žiju. Poprvé jsem přespala na oslavě v sedmnácti, tenkrát to bylo asi tři neděle po smrti milovaného dědy, tak jsem dostala propustku až do rána, abych přišla na jiné myšlenky Ale byli jsme v bytě u jedné spolužačky a kluci tam nebyli. Byla jsem držená celkem zkrátka a neměla jsem potřebu rebelie.
Holku bych asi taky odvezla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
28.8.17 22:35

@Nimie Rekla jsem ji ze o pulnoci pro ni prijedu, mam na mysli, ze pockam venku a pojedeme. Jsem presvedcena, ze bude odjizdet min. polovina tech deti, spoluzacky ze tridy podle mne urcite, ty znam. Zustavat bude ta druha oslavenkyne, ktera ma zname a spoluzacky o rok ci dva starsi.
A zamluvenou klubovnu mela taky ta druha oslav., moji dceri nabidla at oslavy spoji pred par dny.
Jako doted se probihaly oslavy dcery i jejich kamaradek vzdycky doma pod „dozorem“, na nic podobnyho proste nejsem jeste zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
28.8.17 23:53
@Moise píše:
hele, ani ne. Všichni se zlili tím nejlacinějším, co našli v supermarketu, hulili, každou chvíli si odskočil někdo do křoví 8o, blili a pak jezdili rodiče a hulákali na celou ves, že se jim jejich do té doby nevinné dítko zlilo. I několik facek padlo :mrgreen:
Já byla v podstatě ještě dítě, tak jsem se ničeho nezúčastnila, matinka ze mě musela mít radost. :mrgreen:
A to musím říct, že rodiče těch dětí až do té doby vůbec netušili, co mají doma za experty.
My jsme měli alkohol i na výletě v sedmé třídě. Pamatuju si demižony vína schované ve skříni a to nám bylo 12? Tak nějak.
Když se teď podívám na svoje děti nebo na děti v rodině ve stejném věku, bych se i opotila :lol: :lol:

i u nás, ale my došli všichni samy dom, sice o tom vedělo v tuhé noci pul města že fakani jsou dom, ale šli, já se teda taky nějak neučastnila, nějakýho křoví a tak, jen jsem malinko popila, jinak dobrý, ale stálo to za to :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
29.8.17 08:12
@onajeblond píše:
i u nás, ale my došli všichni samy dom, sice o tom vedělo v tuhé noci pul města že fakani jsou dom, ale šli, já se teda taky nějak neučastnila, nějakýho křoví a tak, jen jsem malinko popila, jinak dobrý, ale stálo to za to :lol: :lol: :lol:

Já byla taky slušná holka (za světla z domu a za světla domů :jazyk: Dělám si legraci, ale fakt jsem se nikde neopíjela, nefetovala a tak). U nás bylo běžné chodit na zábavy do vedlejší vesnice pěšky, protože u nás nic nebylo, tam i zpátky. V dnešní době, kdy děti neumí ani samy přejít ulici, páč je všude vozí rodiče, se nedivím, že by tohle nezvládly a že je rodiče nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.8.17 08:37

Vyrostla jsem ve skautu, moji rodice misto toho, aby byli radi, tak me neustale jen kontrolovali a po meste roznaseli svoje utkvele predstavy, jak je to jen zasterka a alkohol tam tece proudem. Pritom ani na jednu akci urcenou pro rodice, neprisli. Jediny dopad, jaky to melo, je zkazeny vztah mezi mnou a rodici. Protoze jsem se vzdycky chovala slusne, nikdy jsem nepila alkohol, prvni sex jsem mela v 18ti, ale nasi me porad jen hlidali, kontrolovali a byli presvedceni o tom, jak nekde vyvadim, piju a mam sex. Bacha na to. Nedelala bych zadny zakazy a omezeni, dokud dcera neporusi pravidla. Mela by dostat prostor a prilezitost na to, aby predvedla, zda je zodpovedna nebo ne, na to mi oslava prijde dobra. Delat zakazy a opatreni, aniz by kdy neco provedla, mi neprijde fer. Vyrostla jsem v takove vychove a jedine, co jsem si z toho odnesla, je ze takhle vychovavat svoje deti nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.8.17 14:47

Dceru nemám, ale když se nad tím zamyslím, tak si mylsím, pokud někdo přemýšlí, že se může něco stát, tak se to může stát do 12 h, např. sex..
Asi se holka cítí i trapně, protože se jsou oslavovat její narozeniny a jako oslavenec asi! půjde jediná domů.. Těžko říct, možná bych se spojila s maminkou její kamarádky a zeptala se jí.. pokud se znají..
Já jsem ročník 81 a pamatuji si ty rozdíly.. Některé běhaly v létě ve 12-13letech do rána na zábavy, některé pomalu v 17 měly problém s rodiči, že nemohly..
A pak ve škole bych řekla, že ty co chodily i dřív, tak některé byly víc rozumější, jak ty co seděly doma.. O tom to právě neni..
Naši byli takový střed, takže v 15 bych mohla třeba do 2 a domů.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.8.17 14:48

Já bych asi udělala ustupek a dohodla se třeba na 2 h.. ono pokud se začne odpoledne k večeru, rychle to letí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.8.17 15:01

Je mi teprve 23 a moc dobře si pamatuju jaký to bylo, když byla nějáká letní noc, nebo diskotéka nebo nějáká oslava a další týden se pak nemluvilo o ničem jiným, ti co tam nebyli vůbec nebo pro ně přijeli rodiče pak byli dost out, protože prostě nevěděli…jinak žádný průser se nestal, jasně pili jsem, ale žádná policie ani záchranka nebyla potřeba. Já začala chodit s ted už manželem ve 14 na podzim a už na Silvestra mě s ním naši nechali doma samotnou :nevim: a to je o 4 roky starší :nevim:, je to o důvěře, musíš vědět jestli jí věříš nebo ne, to za tebe emimino nevyřeší…

Ve tvým případě bych zkusila nějak kontaktovat rodiče jejich spolužaček a zeptat se jak to budou mít jejich dcery a tomu bych se přizpůsobila, ale kontaktovat tak, aby o tom dcera nevěděla a nebyla na tebe naštvaná ještě víc, že ji ztrapnujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.8.17 15:13

Nečetla jsem diskusi, ale fakt sama nevím, jak bych se zachovala…já sama měla v těchto letech důvěru a nikdy jsem ji nezklamala nějakým průšvihem
sama mamka mi řekla, že trochu vína/piva můžu, že snad sama vím, co už je přes čáru
to, jestli někam můžu ovlivňovalo i řada faktorů jako chování, prospěch ve škole, ale i chování doma - jestli pomáhám a neodmlouvám a taky mamka byla zvyklá, že jsem se hodně svěřovala, takže o mě věděla fakt hodně
prostě záleží jaký máte vztah…moje mamka by asi chtěla mluvit se spolužáky a jejími rodiči a celkově by se to probralo a když by si byla jistá, že to není špatná společnost, tak by se rozhodla pro ano..
sama mi ale v dospělosti přiznala, že trpěla jak pes než jsem přišla domů, prostě strach budete mít vždycky, ikdyž půjde jen do tanečních :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.8.17 20:37

No já přišla domu v 18 k ráno a málem jsem dostala facku ve dveřích, kde jsem..
I tehdy se máma bála.. To jsem šla na zábavu do jiného městečka, docela divokou zábavu a prostě většinou jsem přijela ke 3 a pak k ránu… měla neskutečný strach..
Myslím, že o věku to neni, myslí, že jeslti je někdo divoký v 15 bude stejně v 17.. to samézodpovědnost, ale prostě ten rodič má strach asi pořád…
Navíc si myslím, že se nedá srovnat spaní u přítele, kamarádky doma např. a nebo nějaká páprty, kde je jasné, že nejde jenom o dceru, ale o klektiv..
Jánedávno byla za známou v hospdoě, kde dělala brigádu a byly tam 17 přitití kluci a byla jsem ráda, že jsem domů nešla sama.. A to mě je 35..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí