Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, že má být otrokyně proboha. Tak snad ho má ráda, záleží jí na něm a touží po něm, když ho miluje. To je podle mě přirozené. Pak si žena víc věří, necítí se tak odpudivě atd.
Jenže tady je dost častý scénář, že žena otěhotní, není sex, pak se stará o miminko, není sex. Prostě jakoby ten chlap byl jenom trubec na oplodnění.
A pak se ta žena strašně diví, že si našel jinou.
Krom toho anonymní napsala, že si myslí, že se mu sex s ní nelíbí. Ne že to řekl. A to je podle mě podstatný rozdíl. Ono když se nelíbí sama sobě, tak si pak stejné pocity projektuje do svého partnera, aniž by to byla pravda.
@ontar No nevím, srovnávat práci a sraz… Já když jedu na služebku, tak jsem po 12ti hodinách za volantem ráda, že si odpočinu a připravím se na schůzku, ne tak lovit někoho do postele. To samé v práci. Kde jako? Střízlivý člověk se chová jinak než opilý, má zábrany. Jet na sraz, kde mám svoji bývalou, která mi zlomila srdce, prožil jsem s ní xx let a doma mám nervózní těhotnou manželku, která se mnou nespí… to přece není to samé. Zakladatelka může mít reálné obavy. A pokud má její chlap rozum a vidí, že jí sraz trápí, tam prostě nepojede, aby předešel možným problémům (např. zbytečné hádky doma). Aspoň normálně uvažující chlap by to udělal.
@ontar píše:
Na srazu je to jenom trochu pohodlnější..a dávat rovnítko mezi sraz a nevěru může jen jednodušší osoba..určitě ten, kdo na srazu zahne, zahnout chce..na srazu, na služební cestě, na odpolední, na dopolední, prostě kdekoliv to jde a kdykoliv je příležitost..naprosto spolehlivě proti nevěře pomůže jen, když je partner studenej, to už určitě nezahne..řetěz, bič, pás cudnosti nepomůže, viz historie a současný islám…tečka
Takže když jsou srazy pohodlnější na skobrtnuti, nez fronta v Bille, tak se asi shodneme i na tom, že jsou nebezpečnější, že? A o tom já píšu. Zadne rovnítko, ale ze tam se to stává dost často, a tedy se zakladatelce tehuli nedivim, kdyz to vic resi. Nevěře nezabrání ničím, to je jasne. Ale vztah se vyvíjí i tím, že se spolu lidé baví o tom, co ten druhy dela, a jak to na něj působí. Zadne extrémy, normální konverzace. ![]()
@radkka píše:
Ano, domluví se, jestli v tu dobu neměla druhá polovička jiné plány apod. Kdyby za mnou manžel přišel, že mi nevěří, že se na chalupě s nikým nevyspím, tak bych jela a celou dobu tam přemýšlela o tom, jestli ho mám po tak hrubé urážce vůbec ještě ráda. Zcela určitě bych mu to nikdy nezapomněla.
Takže když mu řekne o svých pocitech tak to je známka nedůvěry?
@arinecka píše:
Jakou cenu a vypovídající hodnotu mají pocity žárlivce?
Ber to jako zkoušku vztahu,…podle tvého popisu mám hodně podobného chlapa, i já jsem podobná žárlivka, jako ty.
Žárlím neskutečně, i když si jsem opravdu jistá, že by mi přítel nezahnul.
Věř mu a normálně ho pusť.
![]()
@Katy 7 - no, ale to jsou zase ty opacne extrémy, kdy zenske mysli jen na miminko a vse ostatni jde stranou. Tak na mne zakladatelka nepůsobí. Spis je ted citlivější a vic se resi. Přijde mi, že ji tu dost ženských zbytečne lyncuje za nesťastně zvolena slova. Naprosta vetsina žen tu snad těhotna byla, tak musí vědět, jak se někdy samy cítily. Ale hned si do ni musí kopnout. ![]()
Zakladatelko, jinak krom mé rady, abyste si udělali hezký večer a sblížili se a popovídali o tvých pocitech, určitě se snaž najít to pošramocené sebevědomí. Nejsi o nic míň než ta jeho ex, jsi nad ní, to s tebou si pořídil dítě a s tebou žije. Je s tebou, protože se mu líbíš, má tě rád a záleží mu na tobě. Ona klesla pod tvoji úroveň(i pod jeho),byla mu nevěrná a už nikdy se tobě nestačí ničím vyrovnat. Měj se ráda a važ si sebe ![]()
@ontar píše:
Pocity partnera mají vzdy hodnotu. Jakkoli ti muzou připadat nepodstatne. ![]()
Nevím jaký máte s manželem vztah, ale vím, že kdybych řekla já tomu svému o mých (tvých) pocitech, že by mi řekl, že tam nepůjde.
Což bych nechtěla být za megeru a pustila ho. Ale on by udělal vše proto aby tam nezůstal spát.
Příspěvek upraven 10.08.16 v 10:55
@ontar píše:
Jakého žárlivce?
@ontar píše:
No twl. Všechny pocity mají cenu. A vypovídací hodnotu v tomto případě mají tu, že se jí vrací něco z minulosti. Nikdo nejedná bez příčiny a bez důvodu. Ani autisti, ani schizofrenici, ani kočky, ani krysy. Všichni jednají v rámci svých možností, v rámci svého omezení, který mají v hlavě. Akorát některým lidem není dáno se vcítit a vidět souvislosti. Ale když si lidi nerozuměj a nechápou proč co kdo dělá, a začnou prudit a vyčítat, tak to nemá cenu.
@kdochcekam píše:
@radkka mě udivuje kým jsi obklopená. Na večírcích a podobně vídáš nahodile souložící cizí lidi na záchodcích, kolem sebe máš samé nevěrníky…Docela fujtabl teda…
Však z toho neskáču radostí metr vysoko, možná to bude věkovou kategorií ![]()
@arinecka píše:
O jakých pocitech? Že má strach, že zasune? A to je známka důvěry? ![]()
@Silia píše:
Pocity partnera mají vzdy hodnotu. Jakkoli ti muzou připadat nepodstatne.
Neříkám, že jsou nepodstatné..jenom říkám a třeba i odborníci, např. Plzák, že pocity žárlivce jsou neracionální a ubíjející vztah i vlastního žárlivce..on je ve své zmatené mysli hluboce přesvědčen, že jeho partner chce zahnout kdykoliv a s kýmkoliv a že celý svět chce neustále vojet jeho..hrozná představa mít něco takového doma..