Pustíte své děti do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59409
9.5.20 06:50

@Mar__tanka1983 u nás je to jasné, 13 skupin po 12 dětech. Pokud bude víc dětí tak přednost pro děti 6-9 let. Učit budou družinářky, asistentky a učitelé z 2. stupně. Do mailu přišel dotazník kdo má zájem o školu a kdo ne. Vali je doma, ani bych nemohla potvrdit tu bezrizikovost. Ale nešla by ani tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
9.5.20 07:30
@Mar__tanka1983 píše:
@Markéta80 bohužel ne, pořád se neví jídelna, pořád se neví jak přesně s rouskama - chodby a společně prostory jasné, to ano, ale třídy se netuší. Taky se neví, s kým budou ve třídě, jestli s učitelkou nebo uklízečkou :?. Spoustu věcí nedomyšlených.

Nemůžou to vědět, když rodiče mají čas do 18. Aby deti přihlásili. Pak teprve můžou udělat skupiny, zjisti, jestli jim stačí učitele atd. A ti, co dávají informace na web to stejné můžou změnit podle počtu dětí. A ostatní informace jsou jen z manuálu, ten je pro všechny stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39155
9.5.20 08:56
@Tamtama píše:
výuka bude probíhat stejně jako teď, třídní učitel zadá úkoly, jen je místo doma budou dělat ve škole.. a protože je málo nerizikových učitelů, budou učit družinářky, které u nás žádný vztah k dětem nemají..

No a k te vyuce asi taky moc ne. Jinak vim, ze maji pracovat na zadanych ukolech a to je to, co je k prdu, pokud je neuci jejich vlastni ucitel, který by si vyuku vedl aktualne, podle potreby. Protoze druzinarka proste bude jen delat dozor, max. vysvetli zadání a bude dohlizet, aby decka pracovaly. kor ve vekove smisene tride. Rozhodně bych tomu nerikala vyuka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39155
9.5.20 08:59
@vokishka píše:
Nemůžou to vědět, když rodiče mají čas do 18. Aby deti přihlásili. Pak teprve můžou udělat skupiny, zjisti, jestli jim stačí učitele atd. A ti, co dávají informace na web to stejné můžou změnit podle počtu dětí. A ostatní informace jsou jen z manuálu, ten je pro všechny stejný.

U nas se decka musely nahlasit do 4.5. To pritom jeste ani nemeli poradu, takze jsme nevěděli, jak to bude konkretne v naší skole probihat. Takze pro rodiče rozhodovani, aniž by vedeli, co decka vlastne ceka. Ja si precetla metodiku a rozhodla se na zaklade ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.5.20 09:38

@stinga zrovna s parkováním nemám problém, pokud si můžu zacouvat.. akorát popředu to neumím, to nás neučili :lol:
u nás se mělo přihlašovat do konce dubna s tím, že bližší info bude až v květnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.5.20 09:42

U nás taky, přihlášky do 24.4. Nevědělo se skoro nic. Tak jsem se rozhodla kluky nedat. Ten měsíc nás fakt nevytrhne. Od synů půjde asi půlka třídy a půlka bude doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
9.5.20 09:45

@Tamtama já jsem po autoškole řídila občas asi 3 měsíce a pak skoro dva roky vůbec. Potom jsem musela začít, přestěhovali jsme se, a jinak bych nezvládala děti a práci. Pak jsem byla těhotná, takže zase jsem neřídila, vloni občas jo, v zimě zas ne, a teď zase začnu. Pořád začínám :mrgreen: jezdím ale většinou jen tady po městě známé trasy, nebo k prarodičům po okreskach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.5.20 09:45
@Mar__tanka1983 píše:
Uprimne., Syna jsem přihlásila k dopolední docházce, sme schopni odpoledne vykrýt. Pak se uvidí. Protože nebyli schopni dát vědět, jak to tedy bude nebo nebude vypadat, tak SME ho přihlásili s tím, že až zjistíme, jak to tedy bude, znovu zvážíme, jestli ho nakonec pošleme. Pokud bude s třídní a ve třídě bez Rousek, půjde. Pokud by musel mít roušku celý den a bude sedět v lavici jak v káznici, ale s nějakou vychovatelkou, co bude jen dohlížet na to, že se děti nesmí hnout z lavice, ale výuka nulová, tak nepůjde…
Jako oni nejsou schopni nic pořádně říct a my se máme nějak fundovaně rozhodnout??:
Takže jsme vymysleli, jak se vlk nažere a koza zůstane celá…

Jsi hrozně milá. Zřejmě ses právě probudila z nějakého růžového snu a nevnímáš realitu. Občas by neškodilo ji zachytit aspoň jedním uchem, abys věděla, jaký okolo otevření škol panuje zmatek, jak chaotická jsou opatření a jak je těžké všechno skloubit dohromady. Podmínky otevření škol jsi snad zachytila, tak to základní víš. K rozhodnutí nic víc nepotřebuješ. Chtěla bych vidět tebe, jak ty bys byla mimořádně schopná, škoda, že ti nejschopnější se tomu školství vyhýbají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.5.20 10:01

Ja mam slecnu v druhe tride a na 90% do skoly nepujde. Rozhodnout se mame do konce pristiho tydne, tak pockam, az v pondeli nastoupi devitky, zkusim neco vyzvedet a uvidim.
Potrebuje mezi deti, ale za techhle podminek.. Rousky, po jednom v lavici, x krat denne dezinfekce, po vyucovani cekat 2 hodiny na obed, pokud bude neco, co neji, jit sama domu a cekat na me, az prijdu z prace.. ucit se budou to stejne, co my doma a v zari se to stejne bude opakovat.. 2metrove odstupy pred skolou ana chodbach..
Vadi mi ta neustala dezinfekce, rousky, to, ze si zafixuje skolu uplne jinak, nez znala doted.. Neni ani jistota, ze bude se svou tridou a svou pani ucitelkou, to se urci az podle poctu prihlasenych.
Rekli nam strasne malo informaci na to, abych ji tam s cistym svedomim pustila. :think: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
9.5.20 10:08

@rejžička podle devítek to nepoznáš. To budou třeba dvě tři skupiny, klidně každá na jiném patře, aby měli k dispozici své záchody nemuseli chodit podle pořadníku. Navíc pochybuju, že pro ně budou vařit. A pokud ano, bude to pár skupin, ti se za chvíli vystřídají. Deváťáci i jedí rychle. Takový prvňák běžně sedí u oběda půl hodiny a ostatní budou čekat, než se nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.5.20 10:17
@vokishka píše:
@rejžička podle devítek to nepoznáš. To budou třeba dvě tři skupiny, klidně každá na jiném patře, aby měli k dispozici své záchody nemuseli chodit podle pořadníku. Navíc pochybuju, že pro ně budou vařit. A pokud ano, bude to pár skupin, ti se za chvíli vystřídají. Deváťáci i jedí rychle. Takový prvňák běžně sedí u oběda půl hodiny a ostatní budou čekat, než se nají.

Tak to fakt nehrozí. Předpokládám, že bude rozpis na jídelnu, každá třída stanovený čas, aby se skupiny nepotkaly a nesmíchaly a stihly se otřít stoly. Víc, jak 15 minut, to nebude. Kdo nestihne, dojí se doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
9.5.20 10:22

@hanka.br. Takže zaplatím oběd a protože moje dítě to do sebe nehází lopatou, tak to nestihne a dojí se doma. Tak to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.5.20 10:26
@hanka.br. píše:
Tak to fakt nehrozí. Předpokládám, že bude rozpis na jídelnu, každá třída stanovený čas, aby se skupiny nepotkaly a nesmíchaly a stihly se otřít stoly. Víc, jak 15 minut, to nebude. Kdo nestihne, dojí se doma.

Taky si myslim. Nase hospodarka sefuje jidelne pro velkou skolku i skolu. Pry se vse zvladne. Varit chteji. Tak jim budeme duverovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
9.5.20 10:29
@Monchichik píše:
@hanka.br. Takže zaplatím oběd a protože moje dítě to do sebe nehází lopatou, tak to nestihne a dojí se doma. Tak to fakt ne…

Zajímalo by mě, jak by sis to představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.5.20 10:32
@vokishka píše:
@rejžička podle devítek to nepoznáš. To budou třeba dvě tři skupiny, klidně každá na jiném patře, aby měli k dispozici své záchody nemuseli chodit podle pořadníku. Navíc pochybuju, že pro ně budou vařit. A pokud ano, bude to pár skupin, ti se za chvíli vystřídají. Deváťáci i jedí rychle. Takový prvňák běžně sedí u oběda půl hodiny a ostatní budou čekat, než se nají.

Obedy budou urcite, uz mame na strankach i jidelnicej, samozrejme jen 1 jidlo bez moznosti vyberu. 1. a 2. tridy pry vyuka do 11.15 a obed mezi 13-14 hod. Vyssi rocniky budou mit obed mezi 12-13.
Spis jsem myslela poptat se, jak moc je bse prisne, rousky, rozestupy.. Nevim, no. Proste casna rozmyslenou jeste par dni je. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí