Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@neumisa píše:
zajímavá otázka - ptej se ministra. školky mají mírnější podmínky než školy. proč - to je opět dotaz pro ministra.
Protože ministr se snažil vyhovět ředitelům a učitelům škol.
A něco jim slíbil, teď už to měnit nechce, i když všechno se posouvalo a uvolňuje dříve.
@neumisa No ale to je ono…tak buď prostě otevřeme školy a půjdou všichni nebo neotevřeme školy a půjdou v září…co je tohle? Tyhle ročníky půjdou, tyhle ne…učit se nebudou, první stupeň budou jen hlídat…fakt blázinec a k ničemu…
@marin píše:
Protože ministr se snažil vyhovět ředitelům a učitelům škol.A něco jim slíbil, teď už to měnit nechce, i když všechno se posouvalo a uvolňuje dříve.
ne, ministr se rozhodně nesnažil vyhovět ředitelům a učitelům
![]()
tohle podle mě vzniklo na nátlak veřejnosti a ministerstva financí, aby se ušetřilo za rodičáky.
@Monchichik píše:
@neumisa No ale to je ono…tak buď prostě otevřeme školy a půjdou všichni nebo neotevřeme školy a půjdou v září…co je tohle? Tyhle ročníky půjdou, tyhle ne…učit se nebudou, první stupeň budou jen hlídat…fakt blázinec a k ničemu…
ano, s tím souhlasím. Buď je bezpečno a pak všichni - nebo bezpečno není a pak nikdo.
Tohle je na hlavu. Jenže učitelé a školy za to nemůžou, to není jejich volba a rozhodnutí.
@neumisa No však to taky nesvádím na učitele a ředitele, ale na ty nahoře, co kvákají každý den něco jiného a každý něco jiného…
@anupati píše:
Jo docela tě chápu, i když se ozve hromada lidí, že oni přece taky chodí do práce nebo tohle támhle, ale tohle je určené pro konkrétní cílovku. Za mě by měli otevřít školy normálně, když už je otevírají. Školky taky pojedou bez omezení na skupiny, bez roušek atd. A pokud někdo nechce dítě dát, tak ok, kompromis - omluvená absence, ale bez nároku na ošetřovák. Ty čísla jsou aktuálně tak malý, že není důvod k panice. Stejně se bavíme o jednom měsíci do prázdnin, tak naplno, ať doženou maximum…
EDIT: A pro MŠ mají učitelky v rizikové skupině jasně napsáno, že to nijak neovlivňuje jejich povinnosti z pracovně právního vztahu..Příspěvek upraven 09.05.20 v 12:40
No právě i u učitelů ZŠ je tam napsáno, že se mají rizikoví učitelé s ředitelem domluvit na neplacené volno, pokud nemohou jít do školy. Takže to se jim nelíbí, proto chtějí rodiče přesvědčit, aby si děti nechali co nejvíce doma.
@marin píše:
Protože je velice zajímavé sledovat, že dětí ve školce může být 28 bez roušek, bez jakéhokoli omezení.Jaký je tedy rozdíl se školou, kde dětí bude navíc jen 15 ve třídě. A ano manuály MPSV ke školám jsem četla. Záleží to jen a pouze na řediteli, jaký režim stanoví. Měření teploty OK, dezifekce budovy lze zajistit, ven chodit mohou, ale jen v té skupině. Roušky ve třídě mít nemusí, pouze na chodbách. A hlavně z textu člověk podprahově pozná, jak se mám rodič „rozhodnout“.
Příspěvek upraven 09.05.20 v 12:38
Roušky ve třídě mít nemusí, pokud sedí na zadku v lavici. Jakmile se zvedne, už nemá to odpovídající vzdálenost a roušku mít musí. Na záchod budou mít skupiny vymezený čas a pokud bude dítě potřebovat jindy, tak nevím, když tam zrovna bude jiná skupina. Takže se nedivím, že v takové situaci chtějí školy co nejméně děti.
Zrovna ta jídelna si myslím bude ok. pro 9. ročník jídelna nebude a těch 13 skupin po 12 dětech se prostřídá. Možná část dětí ani na oběd chodit nebude. Do jídelny se vejde pár skupin, seskládají stoly aby skupiny nebyly u sebe ![]()
@Monchichik píše:
Naprosto souhlasim.
![]()
@Monchichik píše:
@neumisa No však to taky nesvádím na učitele a ředitele, ale na ty nahoře, co kvákají každý den něco jiného a každý něco jiného…
no ty ne… ale spousta rodičů ano. To je taky logické, učitel je první na ráně. Asi jako když ječí na poště na paní za přepážkou, proč jim doručovatel nepřivezl balík. Ona je taky první na ráně a nemůže za to.
@marin Myslíš, že učitelé půjdou na neplacené volno a ještě si budou platit zdravotní? To chci vidět…
@marin píše:
Protože ministr se snažil vyhovět ředitelům a učitelům škol.A něco jim slíbil, teď už to měnit nechce, i když všechno se posouvalo a uvolňuje dříve.
Ne, ministr se snažil vyhovět všem možným peticim.
@neumisa píše:
ne, ministr se rozhodně nesnažil vyhovět ředitelům a učitelům![]()
![]()
![]()
tohle podle mě vzniklo na nátlak veřejnosti a ministerstva financí, aby se ušetřilo za rodičáky.
Kdyby se chtělo ušetřit na ošetřovném, tak docházka je dobrovolná, ale bez ošetřovného. Spíše se bouří zaměstnavatelé, že jim nemá kdo chodit do práce, protože za 80 procent jsou rodiče raději doma, že je to skoro jak čistá mzda.
A to mě právě vadí. To rizikový jsou jen učitelé? Prodavačky ne? Dobře, když se boji, tak ať jsou doma zadarmo.
@neumisa píše:
ne, ministr se rozhodně nesnažil vyhovět ředitelům a učitelům![]()
![]()
![]()
Jenže ve chvíli, kdy k tomu nepojedou ranní a odpolední družinky, je třeba pro mnohé rodiče 1. a 2. třídy vcelku k ničemu, že dítě může do školy vzhledem k práci, když začnou 7:45 a skončí 12:30?
Nebo jak vám, rodičům školáků, napsali informace k délce vyučování? Já mám zatím MŠ, takže tam pohoda - i když vzhledem k tomu, že se nesmí míchat třídy, tak zřejmě budou řešit provozní dobu kvůli úvazkům. Nemůžou mít jednu ranní sběrnou třídu pro všechny a zase odpolední sloučit. ![]()