Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@marin No tak pokud potřebuje chodit rodič do práce, tak ho prostě do té školy dá. Jinak v tom teda nevidím smysl, učit se stejně nebudou. A druhý stupeň se neřeší vůbec, kromě devátých tříd. Co je toto za paskvil?
@marin píše:
A proč by byl doma na neplaceném volnu, když ředitel prokáže, že nejsou žáci?
bez komentáře, nebudu se pořád opakovat.
@neumisa píše:
tak znova - to si nevymyslely školy, ale přišlo to jako nařízení shora. Vadí chybějící družiny? napiš ministrovi. Počty dětí se u nás hlásily tento čtvrtek, počítám, že v pondělí vylezou na světlo nějaké informace. Těžko můžu dostat rozvrh, když se neví, kolik těch dětí tam bude. Jo, je to na pytel. Ale ne z libovůle školy.
Však já neříkám, že je to libovůle školy. Ale přemýšlím, jak bude nastavený systém. Proto se ptám, jaké jste k tomu dostali info…
@anupati píše:
Však já neříkám, že je to libovůle školy. Ale přemýšlím, jak bude nastavený systém. Proto se ptám, jaké jste k tomu dostali info…
Zatím stejně, co ostatní, co je v manuálu. Podle ministra mají rodiče čas přihlásit děti do 18. 5. Takže do té doby nikdo nebude mít nastavene konkrétní přesně podmínky.
@vokishka @Monchichik Dík za info. Takže to „unifikují“ na pracovní dobu cca 8 - 16. Tak to vcelku jde.
@neumisa Já si prostě myslím, že člověk by měl být zodpovědný ke svému povolání. Od dělníků to sice nečekám, ale od učitelů ano.
A to jsem až do dnešní doby za učitelé bojovala. Naše učitelka taky nejde. Má často nemocné dítě. Po celou dobu pouze každou neděli poslala seznam cvičení k vypracování.
@anupati No bylo jasné, že škola od 8-12 hodin nic neřeší, že potom ty děti musí někde stejně zůstat, takže si myslím, že odpolední družiny budou fungovat všude…podívej se na stránky vaší školy, my už tam formuláře a rozpisy máme i k prvnímu stupni…
@vokishka píše:
Zatím stejně, co ostatní, co je v manuálu. Podle ministra mají rodiče čas přihlásit děti do 18. 5. Takže do té doby nikdo nebude mít nastavene konkrétní přesně podmínky.
JJ, chápu, ale špatně se zase rozhoduje předem, když nevíš jaké jsou podmínky. Nahlásíš dítě, zrušíš OČR a pak zjistíš, že ti škola pokryje dobu 8 -12 v práci a jsi v háji. Ale jestli minimálně zajistí do 16, tak dobrý.
@VitHan píše:
@neumisa Já si prostě myslím, že člověk by měl být zodpovědný ke svému povolání. Od dělníků to sice nečekám, ale od učitelů ano.
A to jsem až do dnešní doby za učitelé bojovala. Naše učitelka taky nejde. Má často nemocné dítě. Po celou dobu pouze každou neděli poslala seznam cvičení k vypracování.
moje kolegyně taky nejde - je po rakovině. Nedivím se jí a nebudu jí to ani vyčítat. Ale její děti bude muset někdo převzít. Takže jo, čím méně těch dětí bude, tím lépe.
@Monchichik píše:
@anupati No bylo jasné, že škola od 8-12 hodin nic neřeší, že potom ty děti musí někde stejně zůstat, takže si myslím, že odpolední družiny budou fungovat všude…podívej se na stránky vaší školy, my už tam formuláře a rozpisy máme i k prvnímu stupni…
To já jsem jen zbytečně zvědavá, tak si rozšiřuju obzory. Já mám pouze školku
I když jestli bude další vlna v září, tak budu mít natrénováno, to už budu mít prvačku… I když nevěřím, že by znovu tak hromadně vše zavřeli jako teď v březnu ![]()
@Monchichik píše:
@marin No tak pokud potřebuje chodit rodič do práce, tak ho prostě do té školy dá. Jinak v tom teda nevidím smysl, učit se stejně nebudou. A druhý stupeň se neřeší vůbec, kromě devátých tříd. Co je toto za paskvil?
Je to nesmyslné. Takhle v podstatě jsou na tom opravdu biti děti rodičů, kteří musí chodit do práce a rodiče nemohou mít HO a dítě musí poslat do školy. Nevím, proč se normálně ve škole nebude učit. Ti rodiče, kteří chtějí nechat děti doma, ať doma jsou. Dostaly by úkoly jako při nemoci. Docházka je dobrovolná, zákon distanční vzdělávání a on-line výuku nezná…
@anupati píše:
@Mufina Mě pracuje ve školce mamka a žádné šílené podmínky nejsou, které se musí zajistit nejsou.Jen oddělit děti na zahradě, nemíchat třídy (takže vyřešit ranní a dololední provoz, kdy pro malý počet slučovali) a po příchodu dohlédnout na dítě, aby si 30 vteřin umývalo ruce (což je výzva). Aktuálně řeší desinfekci, kterou asi vyřeší použitím parních strojů, které už mají. Probrali hračky, schovali všechny plyšáky (na což měli hromadu času, když nemají provoz) a v podstatě jsou nachystaní…
Čekají na domluvu se zřizovatelem.
U nás to právě na tom zřizovateli stojí, komunikovala jsem s odborem školství, ale jsou to samé výmluvy a problémy.
@marin píše:
Je to nesmyslné. Takhle v podstatě jsou na tom opravdu biti děti rodičů, kteří musí chodit do práce a rodiče nemohou mít HO a dítě musí poslat do školy. Nevím, proč se normálně ve škole nebude učit. Ti rodiče, kteří chtějí nechat děti doma, ať doma jsou. Dostaly by úkoly jako při nemoci. Docházka je dobrovolná, zákon distanční vzdělávání a on-line výuku nezná…
ano, je to nesmyslné. Může se totiž stát, že při tom vytváření skupin se mohou namixovat i věkově rozdílné děti - třeba sourozenci spolu v jedné skupině. A rázem můžeš mít moc pěknou malotřídku… a taky učitel nemusí mít vůbec svoje žáky (nebo jen minimum) - přihlásí se mu jich málo, tak se mu doplní počet z toho, co jinde přebývá.
edit: a to nemluvím o tom, že skupinu žáků může dostat na starost učitel z 2. stupně, který s těmi prcky nemá zkušenosti…
@neumisa je zajímavé, že ministerstvo počítá s tím, že bude „učit“ asistent. Ale nějak nepočítá s tím, že se do školy chystají i ti žáci, co tu asistenci mají. A tím myslím třeba autisty. Případně děti s naslouchadlem, kdy se s ním asistentka domlouvá částečně znakovkou. Rodiče jsou rádi, že si od těch dětí na chvíli odpočinout (já je Teda plně chápu, nekritizuju). To si potom v té skupině neumím moc představit.
@neumisa píše:
ano, je to nesmyslné. Může se totiž stát, že při tom vytváření skupin se mohou namixovat i věkově rozdílné děti - třeba sourozenci spolu v jedné skupině. A rázem můžeš mít moc pěknou malotřídku… a taky učitel nemusí mít vůbec svoje žáky (nebo jen minimum) - přihlásí se mu jich málo, tak se mu doplní počet z toho, co jinde přebývá.edit: a to nemluvím o tom, že skupinu žáků může dostat na starost učitel z 2. stupně, který s těmi prcky nemá zkušenosti…
No, volní jsou učitelé vychov a tělocvikáři. Ostatní vedou distanční výuku.
Takže v mnohém čekají ty prostupňové děti velmi zajímavé časy. ![]()