Pustli by jste 8leteho s babickou na vikend

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
28.5.20 07:32

@Sophia.888 ano, pustila. Své děti bych neposadila do auta, kdyby řídil můj nejstarší bratr. 2× mu sebrali papíry, jezdil i bez nich…jednou při kontrole nalízal nějakou drogu, často řídil v opilosti. A to se je mně asi spoustu info o něm ani nedostane.

Pokud je maminčin přítel bývalý řidič kamionu a neboural (neusnul nikdy za volantem), tak má lepší průpravu než velká část řidičů OA. Ježdění daleko má natrenovane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
28.5.20 07:34

@Jana206 jela jsem s ním už a jezdí opatrně. Jezdil kamionem po Unii. Jsou spolu už rok a s mamkou tam jezdí pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
28.5.20 07:35
@Sophia.888 píše:
Dobré ránko, asi si jdu jen pro uklidnění jsem strašnej stresař. Můj syn 8 let dneska odjíždí s mojí mamkou k jejímu příteli na víkend. Nemám strach, že by se mamka nepostarala, hlídá ho už odmalička často. Ale než tam dojedou je to 300 km a jedou autem s mamky přítelem. Než dojedou asi budu šedivá.. jak tohle vnímáte vy? Pouštíte takhle děti? Děkuji za názory.

Já bych nepustila.

Je to fakt daleko a z takové dálky jsme unaveni i s přítelem, nemám to ráda, v podstatě ho pak celou dobu hlídám, i když jezdí hodně každý den, tak se mi už stalo, že po výletě byl unavený a málem usnul, budila jsem ho na posl. chvíli.

A je to jen víkend, to je fakt zbytečné, aby jel na otočku, taková dálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
28.5.20 07:35
@Sophia.888 píše:
Děkuji všem 😘 jsem plašan no.. mamky pritele snacha ma 5letou a tu uz k nam pustila. Ted na oplatku jede syn k nim.

Takže ten pán takovou dálku jezdí běžne a pravidelně? To bych pustila. U mě by hodně záleželo na těch okolnostech. A divná nejsi. Tak to má hodně lidí. Naši sousedi i lidé ze sportovního oddílu. Málokdo pustí dítě do auta s někým, o jehož stylu řízení nic neví. Jsou rodiče, kteří si děti vozí pouze sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
28.5.20 07:38

Pustila, mamka brává děti autem i sama. Ale je to o důvěře, píšeš, že mamky přítel je zvyklý jezdit, tak by to mělo být v pořádku. :) Určitě se budou mít fajn, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
28.5.20 07:38

@Jana206 jojo ještě před půl rokem jezdil s tím kamionem. Teď už je v důchodu. Jezdí tak 1-2× mesíčně takovou dálku. Jinak tak běžně s mamkou po výletech. Není to sváteční řidič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
28.5.20 07:40

@free333 Aby osmileté dítě jelo takovou dálku jen tak z pleziru na víkend, s tím plně souhlasím. Je to zbytečné a bude unavené. Než se aklimatizuje, pojede zpět. Ale na to se zakladatelka neptala.

Syn takto jezdí závodit, ale je podstatně starší. Přesto únava z cest je znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
28.5.20 07:54

@Jana206 my už jsme takhle jeli několikrát na víkend někam dál. Nepřišlo mi, že by někdy byl unavený z cesty. Je zvyklý hodně jezdit odmalička. Se mnou nebo otcem. Jedou dneska a vracet se budou v neděli, možná v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3569
28.5.20 07:57

Syn jel s prarodiči do Chorvatska autem ve 3 letech, jestli se situace zklidní, tak s nimi pojede i 2-letá. Strach nemám vůbec, vím, že budou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
28.5.20 08:00

Ahoj, mám syna 11.let a od 7.let jezdí s mým tátou na prázdniny - táta jezdí s kamionem tak ho bere s sebou. Loni byl v Itálii a Španělsku. Jako taky mám strach, nikdy nevíš co se může stát ale to ani když bude s tebou nebo na školním výletě který bude 20km od domu.
Pokud přítel jezdí s kamionem, naboural, žádný mikrospanek tak je vyježděný a na dálky zvyklý. Strach bych měla vždyť jsou to naše děti ale ať si to malý užije :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
28.5.20 08:11

Slo by o to, jaky je ridic a jestli syn chce jet- co popisujes, mi zni dobre. Byla bych rada ze bude mit zazitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
28.5.20 08:13
@Jana206 píše:
@free333 Aby osmileté dítě jelo takovou dálku jen tak z pleziru na víkend, s tím plně souhlasím. Je to zbytečné a bude unavené. Než se aklimatizuje, pojede zpět. Ale na to se zakladatelka neptala.Syn takto jezdí závodit, ale je podstatně starší. Přesto únava z cest je znát.

Já nevím, možná jsou naše děti jiné, ale že by se po takové cestě musely aklimatizovat? Když jezdíme s partou na víkend, tak nejsou unavené ani náhodou… Naopak jsou znuděné z auta, o to víc se potom potřebují vyřádit. Aklimatizovat se nemusely ani po cestě k moři. Na rozdíl od nás dospělých, ony byly odpočinuté… :D
Já bych pustila, pustila jsem i mladší. Sice jely o 100 km min, ale zato jen s babi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.5.20 08:19
@Jana206 píše:
@free333 Aby osmileté dítě jelo takovou dálku jen tak z pleziru na víkend, s tím plně souhlasím. Je to zbytečné a bude unavené. Než se aklimatizuje, pojede zpět. Ale na to se zakladatelka neptala.Syn takto jezdí závodit, ale je podstatně starší. Přesto únava z cest je znát.

Asi mám divný dítě, ale po takové trase (4 hodiny na cestě) se moje dítě nijak aklimatizovat nemusí a ani já s tím neměla jako řidič problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
393
28.5.20 08:20

@lecijasek já na synovi taky nikdy nepozoruju únavu po cestě. Hlavně přijede a budou tam děti, zahrada, zvířata.. to doma nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
28.5.20 08:41

@Jana206 po ceste 5,5 hodiny autem fungujeme uplne normalne a dcera (5) jde spat ve stejnou dobu jako bez cesty. Ale jezdime dlouhe trasy odmala. I na vikend :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí