Quinny Buzz 3 2010

Máte zkušenost s Quinny Buzz?

Přidejte zkušenost s Quinny Buzz
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
15.10.10 20:11

tak holky, tady je ofic odpoved z babyparku:
Dobrý den. První kus je již skladem na obchodě Praha Černý Most. Buzz 2011 již nemá vložku XL, ale jeho nová sedačka je přibližně ve stejné velikosti, jako byla dříve XL vložka, akorát že je z polstrovaného materiálu. Pokud porovnáme oba polstrované sedáky, tedy 2010 vs 2011, tak rozdíl je cca 3-4 cm na šířku. Tedy polstrovaný 2011 je o cca 3-4 cm šírší než polstrovaný 2010. Na druhou stranu je o cca polovinu tenčí.

jinak na Zličíně ho ještě nemají, byla jsem tam osobně. Tak snad v tom máte už víc jasno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.10.10 20:21

takže je to tedy nakonec tak, že materiál není tak tlustý, měkký, jako byl u té malé sedačky, ale je ještě polstrovaný…

celkem to odpovídá tomu, co jsme si myslely, že prostě do stejně velkého rámu nejde narvat stejně polstrovaná větší sedačka - to už by tam dávno byla :mrgreen: (teda pokud jí rozšíří do šířky.. do hloubky by to samo šlo..)

díky za informace!

ČM mám blíž, tak až tam pojedu, omrknu :) tedy, jestli ho budou mít vystavený.. skladem je jedna věc, vystavený druhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tecka
15.10.10 22:22

Frezz, díky za fotky a vysvětlení. Teď už je to jasné a jde to i na pohled vidět :palec: I ty 3 výškově nastavitelné polohy pásů jsou bezva věc pro menší děti, které přechází z korbičky :-)

• Citovat
  • Upravit
894
18.10.10 10:04

Holky koukám, že Buzze hodně chválíte, chci se zeptat, asi blbě,ale taky se vše teprve učím :lol: dá se v něm vozit mimčo od narození v korbčice a to ve sněhu s fusakem? Dá se připnout i hluboká korba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.10.10 10:22

Lucko, Buzz je tzv trojkombinace. tj. máš podvozek, sportovní sedačku a hlubokou korbu, plus možnost autosedačky = 3 využití. (prodává se buď samostatný sporťák, nebo v kombinaci s korbou, nebo korbou a autsoedačkou., jsou pak výhodnější ceny. )

na podvozek se dá nacvaknout korba - když sundáš sportovní sedák (to je taky na nacvaknutí). takže ano, je možné ho využít od narození, právě s tou korbou, a s fusakem.

do sněhu není ideální, resp. záleží na tom, jaký typ předních kol zvolíš. ten s nafukovacím by asi nemusel být tak špatný,a le nezkoušela jsem to. (pak taky záleží na tom, jaký je sníh… :) vloni by asi u nás neprojel ani tank..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
18.10.10 10:28

Nataško ne nadarmo tady o tobě píšou holky znalkyně kočárků :huban: , je to tady pořád dokola to samé, zlárkta nevím jaký kočárek na leden. Co chci je aby korbička byla dostačující pro mimčo s fusakem, co jsem viděla, zatím mě ty korbičky celkem vyděsily jak jsou úzké…pak aby byl rychle skládací do auta abych se s ním pokaždé nenadřela jako kůň. A tedy aby měl i kolečka do terénu, ne do nějaké extrému ale zkrátka na vesnici u rodičů aby jsme s ním mohli taky někam na procházku, jinak jsme v praze:-) :lol: a taky nevím zda je lepší koupit tedy trojkombinaci nebo postupně kočárky měnit… :nevim: to je věc, u který fakt nevím.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.10.10 11:40

Lucko, ono je to těžké, ne každému vyhovuje to samé, víš? takže radit je kolikrát těžký..
korbičky u těch kombinací jsou malé všechny. více či méně. k těm nejmenším ale bohužel patří i Quinny dreami. pak Mutsy a Xlander Xpram.. větší do šířky je Jané 09. větší i do délky je pak Maxi cosi mura kupříkladu.
u dalších jsem to neporovnávala tím přesouváním matraček, což je nejspolehlivější metoda.. ale je to vesměs pořád jako Jané 09. u dreami je největší problém šířka, jsou tam adaptéry a ty to zužují.. :( ale já odvozila listopadové dítě.. do zač. dubna, bylo mu 5m, do sporťáku šel ještě ve fusaku.. ale vozil by se dál, s jiným než emitex fusakem a kdyby už nebyl na kolínkách a nebezpečný v korbě bez pásů.. :)

kombinace jsou skládné dobře, jednoduše, váha je dost variabilní od 10.5kg podvozku (quinny speedi) po 14kg podvozky jako je maxi cosi mura, apod.

buzz do terénu, :think: já sama nemůžu hodnotit. podle všeho s tím předním nafukovacím kolem je na lehký terén OK.
mezi nejterénnější patří Quinny speedi, Jané slalom, Peg perego GT3 (všechny mají ruční brzdu), pak samozřejmě řada dalších, tohle jsoou jen tipy, co mi napadjí rychle..

pak taky můžeš uvažovat o bugaboo cameleon. je hodně lehoučký, skladný, dobře ovladatelný a má vyměňovací přední kola. do města ty co tam jsou a do terénu pak kola do sněhu, jsou sice fixní,a el velká a nafukovací. korba je hodně velká. sedak je naklápěcí, stejně jako u buzze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.10.10 15:09

Luci máš výhodu, že mimi bude lednové, z vlastní zkušenosti můžu napsat, že 7měsíční a výše mimino nechce být v korbičce a chce se vozit ve spor´táku a dívat, myslím, že v buzzovi to bude mít na léto úplně ideální. Na zimu bude ve fusáčku v korbičce a v dubnu, květnu fusak vytáhneš a bude jen tak. :-) Navíc jsem četla, že maminky často vytahují to polstrování z korby čímž jim šířka zase naskočí o pár cm. :-)
Já vozila malého v korbě peg-pérego a musím říct, že byla vedle buzzí opravdu hodně prostorná, ale já mám mimi červnové, takže už někdy v listopadu se vozil s fusakem ve sporťáku.
Já bych se toho nebála. Koupila bych terenní kolečko a bylo by. Určitě si neber buzze s tím obyčejným kolečkem, raději s dvojkolečkem a dokup nafukovací. Opět vlastní zkušenost, to klasické jsem nasadila jednou a nikdy více, seká se a nic to neprojede. S dvojkolečkem projedu i terén, jsem taky z vesnice. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
18.10.10 15:36

Kačko děkuju taky za radu:-) a ty jsi měla tedy i peg perego? a to gt3?a s tím jsi byla spokojená? všude čtu rozměry té korbičky na buzze a připadá mi strašně malinká, i když co jsem se dívala, tak ty korbičky jsou vesměs malý, jde mi o to aby se tam malá vešla ve fusaku a cítila se dobře, pak samozřejmě to bez fusaku bude jiné a co se týče sportáku pak až pvyroste jsem četla jen samou chválu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.10.10 19:23

Lucko, jak jsem už psala, i já jsem měla tu dreami korbu.. na listopadče.. a dobrý.. v 5 m fakt musel do sporťáku, prootže si by nebezpečný :) musel pod pásy.. :) ono děti nechtěj ležet a čučet nad sebe..
bacha, buzz má ještě carrycot, ta je ještě menší, tak tu ne, musí se jmenovat Quinny Dreami..
a souhlasím s Kačkou, s tím terénním kolem.. :)
no a v kombinaci s maxo cosi cabriofix je to luxusní kombinace, sedačka je bezpečná do auta a poholdná pro dítě, má super tu novorozeneckou vložku..
fusak určitě originální.. opět, můžu srovnávat vícero..
co nemá cenu Quinny orig., je přebalovací taška..

u nového buzze je v ceně košík a není buzz box, což není špatná změna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
18.10.10 20:20

Nataš děkuju moc, mám pocit, že se mi konečně začínajá vše sesedat v hlavě, pro a proti, a který kočárek ano a který rozhodně ne :-D Ještě jestli se můžu zeptat, dá se korbička upínat na pásy do auta, jezdíme k rodičům přes 200km a slyšela jsem, že není úplně zdravé aby novorozeně bylo nějak dlouho v tom vajíčku a my na té cestě strávíme přes dvě hodiny vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
18.10.10 23:07

Luci, žádná korbička co vyrábí fa dorel (quinny, bebeconfort, maxi cosi) nejsou homologované do auta. je to asi i proto, že korbičky mají doslova příšerné testy bezepčnosti.
200km v autosedačce je v pohodě. tedy, ne v pohodě úplně, na jeden zátah (což stejně nedáte..) a tak, ale rozhodně to miminku neublíží. o té době 2 hodiny se hovoří hlavně z důvodů, aby maminky nenechávalay děti v sedačkách i mimo auto.. protže dítko se nemůže dostatečně hýbat, rozvíjet. není to tak kvůli vlivu na páteř, ale hlavně možnosti psychomotorického rozvoje. v autě jde ale především o bezpečnost dítěte a tam jednoznačně vše hovoří pro jízdu v prioti směru ve skořepině, pevném připoutání, které poskytuje pouze autosedačka. proto bych se o homologovanou korbičku ani nezajímala..

doporučuju se podívat na testy ADAC, což je německý automotoklub, který se dlouhodbě věnuje testování autosedaček( nejen) - má svůj systém testování, který je velice přísný a simuluje podmínky při skutečném provozu (tedy např. náraz při 130km/hod na dálnici apod.)- a to narozdíl od povinné homologace podle ECE normy, která je v podstatě dost na nic, rozhdoně nesimuluje dostatečně podmínky na silnici.. a i homolgované výrobky mohou být velmi nebezpečné při skutečném proovoze. - a to je i případ hlubokých korbiček a některých polohovcích autosedaček. na youtube jsou k vidění i videa z testů, ale to nedoporučuju, pokud nemáš silný žaludek.. je to figurína,a el stejně.. když si to člověk představí..

důležitou věcí je, zda máte v autě věc, která se jmenuje isofix. jsou to vlastně ocelová oka od karoserie, do kterých se dá přicvaknout pevná základna, na kterou se potom naklikává autosedačka. dlouhodobě autosedačky s isofixem jasně vedou v testech bezepčnosti (dvě nejbezpečnější jsou právě s isofixem, jedna z nich je právě maxi cosi cabriofix). dobré výsledky jsou jednak díky pevnému upoutání /především u téhle kategorie/ a pak i díky velmi výrazně nižší šanci špatného připoutání sedačky.
toto lze zjistit na netu, nebo v autě, na zadním sedadle se dají nahmatat.. finančně to sice vyjde dráž,a le podle mého, pokud člověk má 4tis, je dobré je investovat, byť třeba za cenu ušetření na kočárku..
(u maxi cosi se dá pak jedna konkrétní zákaldna použít i na sedačku kat. 9-18kg, která se pořizuje kolem 1 roku dítka, čímž se ony 4tis ušetří na druhé sedačce..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.10.10 10:05

Nati opravdu moc díky, na ty stánky ADAC se podívám, já se vše snažím najít akorát na D-testu…ale tam toho zrovna moc není. A už jen proto, že píšeš, že tady to testují němci, je mi jasný, že to bude o něčem jiném, němci jsou na bezpečnost přísní. No brala jsem to s tou korbičkou pro páteř miminka a taky pro jeho pohodlí, i když když jsem viděla fotku, tak mě taky napadlo jak je to asi bezpečný oproti vajíčku.A zase je pravda, že dvě hodiny není snad nic dlouhýh, navíc vždy stavíme na přestávku, takže vyndáme mrňouska a protáhneme ho :mrgreen: , já jsem i ráda že jsi napsala to, co jsi napsala, protože s korbičkou na sedačku to není ani nic moc poodlnýho na upnutí, vyndání apod. Mohla bych tě ještě otravovat? Manžel se zajímá ještě o kočárky mutsy, s těma máš zkušenosti? Já se přiznám, že jsem si zkusila s tím kočárkem jet, ale to, že se otáčí ta zadní náprava je hrozný…a přijde mi ten kočárek i těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.10.10 10:06

Soulas s Natašou, určitě bych nepřevážela v korbě, ale jen v sedačce, my taky jezdili dálky, a bylo to v pohodě. Sestřenka má mimi s DMO a tam vajíčko přímo doporučovali a vůbec prý nevadí, že je v něm dlouho kvůli páteři, ale jak píše Nataša, kvůli psychomotorice, tak se neboj!!
Já mám GTčko ještě teď, mám je oba. Gtčko je úžasné, ale malý se prostě zamiloval do naklápěcí sedačky u buzze, tak gt trpí jen v pozici sed. Taky nevím jak to bude u nás v zimě, často je tu i půl metru sněhu a nikdo neprohrnuje. :-)A to GTčko projede naprosto vše i závaly. Taky je na zimu více chráněné, ale zrovinka dneska jsem si objednala, ty clony proti větru, takže i buzzík bude super. Jsem moc ráda, že mám oba- teda koupě buzze byla náhoda, a můžu je střídat podle potřeby. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.10.10 10:07

S Mutsy neporadím, mě se prostě nelíbí, ale Naty taky mě to zajímá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie