Quinny Buzz 3 2010

Máte zkušenost s Quinny Buzz?

Přidejte zkušenost s Quinny Buzz
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
19.10.10 14:40

kačko - při výčtu tvých požadavků na kočárek se nedivím, že hodnotíš speediho jako nejhoršího z těch tři, protože nemá jedinou věc, co jsi chtěla :mrgreen:
já měla jiné požadavky: lehkost, skladnost do malého auta bez demontáže, ruční brzdu na zadní kola, maximální terénnost, kompatibilitu s maxi cosi, snadné skládání, trojkolku. v roce 07 nic moc na výběr. ale ani teď ne.. - překlápěcí boudička, úplný leh nebo otočný sedák jsem nikdy nechtěla. když doplnili madlo a redukci, stal se pro mě po chvilkovém výpadku opět No. 1 mezi terénními kočáry.

• ale ono to je přesně ono. každý chce něco jiného a je to super, byla by to děsná nuda, kdyby chtěl každý to samé a měl ten samý kočár!! to by mě nebavilo!!!

přiznám, že jsem i uvažovala, že se nabídnu nějakému obchodu. :mrgreen: jako při RD.. jenže se znám. jakmile by to byla práce a ne zábava, přestavalo by mě to bavit.. bylo by to asi taky jiné, kdybych nedělala ve svém oboru i při RD, kdyby to třeba nešlo.. ale když jde dělat to, co jsem vystudovala, radši se držím svého kopyta :mrgreen:
a už jsem si párkrát na prodavačku zahrála, :mrgreen: když jsem viděla ty otrávené ksichty, co ani nevěděly, jak se kočár jmenuje, natož, co umí..

jo, s malvíkem - to je přesný, tři prodavačky u pokladny a kecy o nejnovějším výtisku blesku.. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.10.10 14:40

Holky to je fakt sranda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , taky mě to začíná vážně bavit:-), no v malvíkovi jsme byli zrovna teď o víkendu, jezdili jsme si se vším možným, manžel potichu poslouchal co prodavačky říkají zákaznicím a po asi půl hodině řekl, jdeme pryč, ty prodavačky o tom vůbec nic neví…jen poznají co je čtyřkolka a tříkolka :dance: , tak a jeli jsme domů:-), no takže dnes pokud to stihnu babypark, nebo když nestihnu, tak zítra s manžou :lol: , projedeme si kočíky a budeme mít zase jasněji:-), Jen Nati prosimtě, jaká redukce je u speediho důležitá?:-)A Kačko díky za ještě doplňující info ohledně PP:-), je fakt, že ani u jednoho z těhle tří kočárků člověk asi neprohloupí, pak už jen záleží na pocitu každé z nás :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.10.10 14:46

:mrgreen: :mrgreen:
Přesně tak, je důležité ujasnit si priority a podle toho vybírat, co se pro nás hodí nejvíc. :-)
Redukce u speediho je, že se dá pěkně do pozice sed. :-) Já ji neměla a ten sed byl pak takový pololeh- né to přeháním, ale mě ten sed prostě vadil. Ale speedi je určo taky super, protože jak u nás na vesnici jezdí samé poláky, tak speedi jsou tu 5× a jeden v krááásné fialkové barvě. Ten s emi fakt líbí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.10.10 14:47

jmenuje se to zmenšovací výplň, někde tomu říkají redukce. je to taková měkká vložka na sedák, hodně dobrá věc pro malé děti,a le i pro ty větší :)
http://www.babypark.cz/…uinny-speedi
koukám, že je zase dražší.. :roll: já ji měla za 900,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.10.10 14:56

TAK já se právě přejedla špaget a asi jdu ještě přidat:-). Jo takže vložka, a ta je nutná? je to hlavně pro malé děti…to slouží hlavně v době kdy se přesouvá mimčo z korbičky do sporťáku? Holky jediný co mě trochu mrzí u těch quinnků je to, že nemají moc velkou škálu barev :cert: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.10.10 15:19

Nataško a Kačko, co říkáte na kočárky maxi cosi, mura 3 a 4????:-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
19.10.10 15:27

ne že bych o nich uvažovala, jen by mě zajímali nějaké informace o nich:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.10.10 19:35

Tak to leda Nataša, u nás ji má jedna holka, sporťák, a mě se zdá tedy ta sedačka dost malá, ale fakt nevím, to nemůžu posoudit- já jsem prostě zhýčkaná z těch giga rozměrů. :-)Jinak mura se mi taky líbila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.10.10 20:02

před dvěma týdny jsem psala kamarádce podrobnosti o jednotlivých kočárech, tak kopíruju :mrgreen:
**Maxi cosi Mura
existuje varianta mura 3, s předním dvojkolem a pak Mura 4, kde jsou vepředu dvě nafukoavcí kola, menší než zadní..
kočár je celkově těžší, sportovní verze 2009 vážila asi 16kg, nyní nová verze snad „jen“ 15kg.
má teleskopickou rukojeť, určitě vhodný pro vyšší rodiče.
nemá ruční brzdu.
u starých verzí se musí oddělat sportovní sedačka při skládání, a to posměru i v protisměru . u verze 2010 ne, jde složit v obou směrech, pouze není dosaženo takové kompaktnosti..
sedačka je otočná do obou směrů, polohovatelná do 4 pozic, včetně úplného lehu i sedu, nožní opěrka do dvou pozic (toto je docela klasické polohování, navíc jednou rukou). je krásně vypolstrovaná, měkkoučká. má zvláštní madlo ve tvaru T, což znesnadňuje použití fusaku do sportáku - je pak nutné volit originální, který mi moc povedený nepřijde, nebo nějaký s nohavicemi, protože to T má dítě mezi nohama.. (existují už ale i hezké varianty, red castle nebo emitex coccoon, letošní novinka. ) další možností je na zimu madlo sundat.
kočár nemá originální nánožník, pasuje na něj unoversální emitex. nánožník je výhodný zejména pro starší děti, které vystupují k kočáru a jsou pak třeba jen přikryté dekou, aby ta deka nepadala; nebo na přechodná obchodí jaro/podzim. (já nánožník na sporťák neměla vůbec, pouze na golfky a zjistila, že jde použít i na sporťák.. použila jsem pouze na podzim, než byly synovi 2 roky, ..stačí dobrý fusak..)
stříška nad sedačkou - u staré veerze (2008, 2009) se připevňuje ke konstrukci kočáru. ož znamená při skládání i přendavání sedáku vždy odkliknout. stříška je z části tvořena klasickým materiálem, z části pak šusťákem, který lze schovat do té pevnější části- poskytuje dobrou ochranu, při pozici sed jde stříška hodně překlopit před dítě. dítě má dost prostoru v sedě nad hlavou, vhodné i pro dvouleté.
bohužeol, varianta 2010 je v tomto směru o dost horší. jednak připevnili stříšku na sedák, čímž se sice zbavili potřeby jejího sundavání při skládání, přendavání sedáku, nicméně významně snížili prostor pod ní pro dítě. druhou věcí je zavedení jakési pojistky proti dítěti - a i proti mamince mi přijde - při jejím sklápění. u staré stačilo do boudičky strčit a ona se složila. teď je třeba obou rukoou a odkliknutí pojistky..
na stříšce již není pro někoho nevzhledný šusťák, přidali naopak kšiltík. nicméně, boudičku o nic víc nezvětšili, což znamená, že nekryje dostatečně při poloze v leže..
rozměry sedačky jsou: šířka sedáku 30cm, délka zádové opěrky 41cm, šířka v ramínkách 24cm, nejužší místo sedáku šířka 22cm.
sedačka je ale ergonomicky tvarovaná a do verze 2009 se mi vlezlo tehdy 2leté dítě bez problémů. doporučuju méně huňatý fusak.

korba je z těch větších, vzhledem k termínu porodu klidně i do 8m. pasuje i Quinny dreami, menší, užší korba.

kompatibilní s autosedačkou Maxi cosi cabriofix, city, cybex aton, maxi cosi pebble. bezpečné autosedačky. cabriofix se pořídí do 3500, MC pebble 4000,– , MC city aton do 2500, c. aton kolem 2800. cybriofix lze připevnit na dvě zákldany s isofixem, family fix nebo easyfix, obě cenově kolem 4tis. nebo zákaldnu poutanou páem do auta a na ní se naklikává sedačka, to je easybase, cenově 3500,–. Maxi cosi pebble lze do základny familyfix, zde je zajímavostí pozdější kompatibilita s autosedačkou MC pearl pro děti 9-18kg (zhruba od roka věku)* *

samotné se mi hrozně líbila,ale díky váze, těm novinkám se stříškou a neexistenci ruční brzdy u terénního kočáru není úplně nejoblíbenější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
19.10.10 21:13

Mura stříška 2011 již bude zcela jiná a nebude mít onu pojistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.10.10 21:41
Freezz píše:
Mura stříška 2011 již bude zcela jiná a nebude mít onu pojistku.
:potlesk: super super, tak to už se těším, tahle se fakt nepovedla… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.10.10 09:56

Děkuji za podrobný výpis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , No oni mají přijít kolekce na příští rok i u quinnyho, tak nevím jestli počkat:-) ale to pak bude zas další zjišťování, jestli nová kolekce je lepší nebo tahle dosavadní:-)))))???!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.10.10 20:27

Tak a teď mi z babyparku poslali novinky a k buzzikum 2010 ted davaji zdarma i nakupni kos, ktery ma v základě 2011. Takže je buzz box i nákupní koš a možnosti menší a větší sedačky tam vyzdvyhují spíš jako přednost, tak zase nevím:-( ach jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.10.10 09:06

Taky vidím výhodu ve dvou sedačkách. I z hlediska čistoty, když je malá vložka špinavá prostě nasadím na chvíli tu větší a než uschne a potřebuju vyjet jedu s větší.
Hlavně ta menší je podle mě fakt super při přechodu z korbičky, momentálně mám nasazenou tu XL a je opravdu hlubší než ta měkká. A 3 výšky ramínek u nového modelu jsou podle mě zbytečné, ale třeba se pletu a bude super.
Taky záleží i na barvách jaké se ti líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
21.10.10 09:24

Ahoj holky, tak jsem byl v babyparku včera s manžou:-), projeli jsme si buzze, mutsyho a speeďáka. A vyhrál u nás speedi, je lehoučký, ten sporťák je obrovský:-) jediný co, že se tedy nedá otáčet do protisměru…ale zkrátka strašně sympatický:-) Nataško jen mě napadá pár otázeček. S korbičkou můžu počítat tak do půl rokua asi ne? Je docela malá… a pak už bych teda měla malou vozit ve sporťáku s tou vložkou, s tou redukcí, tu jsem včera taky viděla.....a to samí na další zimu, kdy bude malé rok už bude tedy ve sporťáku s fusakem. Jen si to neumím úplně představit, taková malá a už bude v tom velkém sporťáku???:-) a nebude jí tam zima a nebude na to příliš malá? :lol: to jsou otázky :roll: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí