Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Moodd?
Přidejte zkušenost s Quinny MooddOndra šel z Quinny korby v 5,5měsících, ale se zmenšovací vložkou jsme v pohodě zmákli sporťák.
Jinak si myslím, že je terénní dost. My s ním jezdili i po lese na houbách, polní a kamenité cesty nebyl problém…
Anielkha píše:
Vam fakt prijde Speedi terenni? Byla jsem na svatbe kamaradky v Krkonosich a kamaradka ho ma (jezdi s hlubokym) a vubec se nikam nedostala.. museli vsude prenaset, ja tam s UR v pohode projela…ja s nim prave mela zkusenost prave az tam.. a fakt mi teda jako terenak neprisel..
no, fakt jo.
je to nejlepší kočár do terénu, co znám!
ono je to hlavně řidičem bych řekla, co takový kočár projede. a hlavně u trojkolky.
náš speedi dal např. cestu ze sněžných jam přes kamennou cestu - vysoké kolo - na martinovku.
min. víkend jsme šli ze staré klínovky dost děsivou úboční pěšinkou na friesovky, z rovinky bezva cestou na benecko - proč jet po skoro asfaltce, když kousek je pěšina vydlážděná šutry, že ano.. (pravda s BJ, ale upřímně, manžel nadával, že chce speediho ![]()
jako opravdu, z kočárů, co jsem kdy řídila, do terénu No.1. ono se může říkat, že trojkolky na to nejsou, ale v cestách, kde jsme šli, jsme právě to 1 kolo ve předu dost potřebovali, jelikož velikost pěšinky byla o dost menší, než šířka kočáru..
Mutsy UR je terénní, projede hodně, korba se na něm hezky pohupuje. ale upřímně, ty cesty z vík. by neprojel, páč by se tam prostě na šířku nevešel ![]()
ještě jedna věc, speedi s korbou má horší vlastnosti do terénu, má jinak těžiště, s korbou bych do té divočiny nevydala.. taky se mi s korbou hůř řídil…
Speedi žádnou inovaci mít nebude. Naopak je pravděpodobně v kolekci 2012 naposled pak konec.
V roce 2012 zůstávají pouze barvy Fudge a Raven. Dále budou dvě limitované Fast Brown a Fast Black, obojí s černým podvozkem a bez ruční brzdy. Navíc v prodeji pouze v setu s hlubokým lůžkem.
Yezz byl primárně vyvíjen jako kočárek do MHD a města. Takže co nejlehčí a nejmenší. Proto na něj nelze dát autosedačku, proto nemá polohování atd. Na pohled sice vypadá divně, ale jede se s ním naprosto božsky.
freezz nestraš mě!!!!
ježiš, stahuju speediho z prodeje, protože tak super kočárek si prostě musím nechat!!!!
no, jestli je fakt v 2012 naposledy, tak mě QUinny teda pořádně namíchli!!! ![]()
a díky za zákulisní informace ![]()
Holky a je v něčem Speedi 2012 jiný než 2011? Ne jenom barvy, ale spíš mám na mysli výbavu????
Díky moc
Lennn píše:
Holky a je v něčem Speedi 2012 jiný než 2011? Ne jenom barvy, ale spíš mám na mysli výbavu????
Díky moc
no asi ne.. když prý žádné inovace, tak to bude standard. krom těch limitek bez ruční brzdy
nechápu, největší přednost speediho v terénu je bezvadně fungující ruční brzda!!!
uff. nechápu, že mi ho chtějí zrušit ![]()
Ahoj,souhlasím s Natašou,tak to je trefné, jak to napsala, o tom podobném vývoji vkusu
Sice jezdím zatím s naší Teutonií Mistral S pouhé 3,5 měsíce, ale začínám mít pochybnosti, jestli jsme za tu cenu neměli pořídit kočárky dva. Jeden houpací, pérovací typu Inglesina, a pak např.ten Quinny Speedi nebo Peg Perego GT3 jako sporťák. Jela jsem onehdá se starou rozhrkanou Inglesinou, a ta vám pěkně pruží, mimi se tam hezky houpe, navíc je lehká…Na Teutonii mi začalo vadit, že není moc do terénu, jestli já raději neměla vzít Spirita,(když už Teutonie) teď s příchodem zimy si uvědomuju, že má malou korbu- a my máme doma melého dlouhána (naštěstí jde sporťák do lehu, ale stejně doufám, že ho do hluboké ve fusaku ještě na část zimy nacpu), plus neustále porouchaná brzda mě štve, jo a taky váha při nakladání do auta…Ale pozdě bycha honit.
Já právě budu Quinny Speedi určitě kupovat, celou trojkombinaci, ale budu ji pořebovat až na březen, duben. Tak nevím, jestli koupit 2011 a nebo 2012. Mě se ta limitovaná kolekce s tím černým podvozkem strašně líbí, ale ruční brzdu potřebuju, takže bohužel.
Lennn píše:
Já právě budu Quinny Speedi určitě kupovat, celou trojkombinaci, ale budu ji pořebovat až na březen, duben. Tak nevím, jestli koupit 2011 a nebo 2012. Mě se ta limitovaná kolekce s tím černým podvozkem strašně líbí, ale ruční brzdu potřebuju, takže bohužel.
Lennn, fudge a raven nejsou zrovna pěkné barvy
i když pravda takové neutrální, hnědá a antracitová.. no, já jsem ráda za svou sbírku červených kočárů.. ![]()
ale myslím, že v době kdy budeš kupovat, budou obě k dispozici, protože 11 bude i na jaře, vždycky ještě zbývají staré kolekce. a budeme toho vědět trochu víc o 12, prostě bych vyčkala..
nicméně QS je stejný už od 09, kdy dodali madlo před dítě a vložku..
Holky a máte všechny zmenš vložku? A do kdy jste ji používaly? A jak je velká korba?
KamiŠ, zmenšovací vložku jsem používala do 2let
ehm, pořídila jsem jí až v 18m.. měla jsem kočár dřív, než vyšly tyhle inovace, a v zimě, když ji představili, jsem si myslela, že už je to zbytečnost.. jenže Vojta se v 18m rozhodl, že se chce vozit, válející se v kočáře a měl rád měkko..
teď jí vozím na M. a budu jí mít v kočáře pořád..
korbu jsem asi sama neměřila, údajně má vnější rozměry d84 x š48,5 x v59,7 cm, vnitřní je asi 74×30 nebo tak nějak, tohle číslo mi nějak utkvělo v hlavě.
každopádně, obě moje děti do 5měsíců, dýl ne.
Ta zmenšovací vložka je fakt super! My ji dostali ke kočáru zdarma, což jsem ocenila, přijde mi nechutně drahá. Už jsem ji taky chtěla prodat a neprodala, dobře jsem udělala. Ještě se bude hodit ![]()
No my zmenšovačku právě nemáme a přemýšlím, že ji na zimu koupím, aby mu bylo tepleji. Protože do fusaku se mi už asi nevleze
A právě že je našemu už skoro 2roky
Tak jestli to má ještě smysl…
A taky se rád vozí, takže jezdit budem ještě dlouho…
A korbu přemýšlím, kdyby někdy druhé, tak ať nemusím kupovat jiný kočár. I když s touhle veliksotí určitě budu muset ![]()
U nás do hor, kdy je zima i přes půl roku ![]()
Vam fakt prijde Speedi terenni? Byla jsem na svatbe kamaradky v Krkonosich a kamaradka ho ma (jezdi s hlubokym) a vubec se nikam nedostala.. museli vsude prenaset, ja tam s UR v pohode projela…
ja s nim prave mela zkusenost prave az tam.. a fakt mi teda jako terenak neprisel..