Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tě uklidním, nejsem žádný odborník, ale to co máš asi nebudou příznaky rakoviny vaječníků.
ale co ti je, to já nepovím. ![]()
Ahoj, mamka to měla ve 4.stádiu, vypadalo to hodně špatně. Měla asi 6 chemo+ 2 operace, nyní je to 1,5 roku od ukončení léčby a všechny kontroly zatím v pořádku. Po celou dobu léčby brala homeopatika, ty tam udělaly taky velkou práci…
To by mě zajímalo, jak se pozná 4. stádium. Nevím, jaké jsem měla já, ale bez rychlého zásahu lékařů po porodu v Ostravě, asi poslední..Každopádně anonymní uživatelce bych radila velmi rychle změnit gynekologa…Už podle přístupu je to další z šamanů, který nemá ve zdravotnictví co dělat. Bohužel, už o tom vím své…U mě to také nic nebylo…Pak mi dva dny po porodu vyndávali zhoubný agresivní nádor 22×8 cm. Další půl rok - nekonečné chemoterapie a 5× na sále, o tom bych raději pomlčela..
Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár věcí. Mám velký strach z rakoviny vaječníků. Od minulého týdne jsem nemocná, byla jsem u své plicní lékařky a byl tam nějaký nález na plicích. Prý zřejmě zápal plic (výsledky krve: sedlivost 60, CRP 30, krevní obraz v pořádku). Samozřejmě při hledání na netu (jsem hloupá, ani jsem se neměla dívat), jsem narazila na vaječníky. Jsem necelé 3 měsíce po porodu. Před více jak dvěma týdny jsem dostala první menstruaci a bylo to hrozné…šílené bolesti (chvíli na pravé straně, pak na levé straně), dost jsem pár dní krvácela. Trvala cca 14 dní. A na začátku MS ze mě vypadl nějaký kousek bílý (vypadalo to jako červ, cca 7mm) a při zmačknutí to bylo tuhé…dost mě to vyděsilo. Takže teď jsem si samozřejmě vše zpětně spojila a mám strach. Jinak před měsícem jsem byla na kontrol po 6nedělí v pořádku, ultrazvukem přes břicho kontroloval i vaječníky. Myslíte, že by bylo něco poznat? Děkuji za odpověď a omlouvám se za ty až moc intimní věci.
Trochu mi asi uniká, co má společný nález na plicích a rakovina vaječníků ![]()
Také mě zajímá zda se to dá nějak odhalit :/ už pomalu rok mě pobolívá podbřišek.. někdy se s tím nedá zrovna moc spát jak je to nepřijemné a takový tlak a někdy to píchne..Dr obvodní a i na gyndě mě honili furt na urologii, ale tam vše v pořádku po ultrazvuku a i cevkovani. Na gynde se k tomu nikdo neměl, aby to řešili.. zjistili mi zhorseni nalez na cipku, takze jsem byla ted na konizaci. Ale bolest podbrisku je stale stejna a pry to s cipkem nema nic spolecneho a dalsi testy pak jako ster z delohy mi pry muzou udelat az po uplnem zahojeni cipku. Ze by to jinak bylo zkreslene.. jeste nemam zadne deti a take bych je ráda co nejdrive mela.. ale nejak se nam nedarilo.. pak konizace.. ted budu muset 5 mesicu cekat a to jeste nevim co teda s tim brichem a kde a jak to resit.. teplotu mam stale zvysenou a to dost casto i 37,5 a vcera 37,7 vecer.. dnes zase cely den 37,3.. kdyz jsem ty problemy nemela tak jsem vzdy mela 36,7 a nebyla jsem ani tolik unavena a nic.. uz jsem snad premyslela i nad lecitelem
nebo zda to muze vznikat od stresu.. ale ten podbrisek nekdy tak boda, ze ani to prijemne jako sex se pomalu neda.. tak nevím kde už hledat a kde doktory obtezovat. Aby se pak neco neobjevilo kdyz uz bude pozde.. Kdybych uz mela aspon deti tak z toho nemam takove nervy.
Plně to chápu. Hlavně nemějte pocit, že někoho obtěžujete. Lékaři se v mnohých případech chovají nemožně, a pak si rvou vlasy, když je pozdě. Někteří echt arogantní typy si ty vlasy bohužel ani nervou. Zkuste se domluvit na návštěvě nějaké odborného pracoviště (fakultní nemocnice atd), že máte dlouhodobé problémy, které vás trápí a váš lékař vám s nimi není schopen pomoci.
Určitě, Kačka má pravdu, FN nejlepší. Teplota pro mě znamená zánět v těle. Psychosomatika může udělat divy, ale nejdřív bych se ubezpečila, že mi udělali všechna dostupná vyšetření, které nic neprokážou. Místo peněz za léčitele si kup raději novou kabelku. ![]()
Zdravím holky, jsem tady nová a dnes jsem byla u gynekologa a zjistil 2 cysty na vaječnících…bohužel ta jedna 5,5 na cca 4 se mu nelíbila, vypadala divně nějaké tvary na ni byly a zrnitá(koukala jsem na obrazovku),zítra mám jít na odběry a podísá to na onko do Ostravy…už teď mám depku, kapu si bachovky na uklidnění ptž to těžce nedávám…v rodině rakovinu máme, ale pokaždé jinou(teta rakovina kůže, strýc rakovina jazyka, babička rakovina krve)…dřív jsem brala antikonc. a cysty neměla, jen záněty ale pak jsem se jich zbavila, po vysazení a nandání tělíska mám snad každý měsíc cysty…myslím si že by to mohlo mít souvislost(tělísko mám od podzimu, takže asi 3/4 roku)…před měsícem byla cysta větší, takže tady ta divná je asi ta nová…tzn že by to nemuselo být až tak hrozné, díky
„Obnovuji diskuzi. Od včerejška se bohužel i naše rodina řadí k těm, kteří musí přemýšlet o této nemoci. 10X zvýšené markry, tekutinou naplněné vejcovody a volná tekutina okolo dělohy. Dvě cysty na jednom vaječníku 6,5 cm a na druhém 3 cm, prý naplněné krví. " Nejaké“ útvary v oblasti vejcovodů a vaječníků. Je nějaká možnost, že by se mohlo v případě nádoru jednat o nezhoubný? Poměrně dost nás děsí právě ty markry. Jinak 27 let a 5 let po porodu císařem. Máme hrozný strach."
@Natyna ja se v tom nevyznam, ale rikal doktor?
Jinak taky cekam na vysledky, budou az v utery
taky mam cystu a tekutinu, mudr. si nevi rady se mnou :/
Preju vam at je to nezhoubne a pevne nervy ![]()
Ahoj, mám dotaz ohledně mé maminky. Byla na vyšetření u svého gynekologa a ten jí dělal testy na: CA 125 a HE4.
U CA má výsledek 5.4 a u HE má 82.7
Napsal do té zprávy, že HE 4je poz.
Také tam je, že na levém vaječníku je cysta a na pravém je unilokulární hypoechogenní struktura.
Vím, co je cysta, spíš se bojím toho druhého nálezu.
Chci se tedy zeptat, jestli nekdo rozumí výsledkům? Strašně se o ní bojím. V lednu jde na operaci a já mám strach, jestli ty hodnoty poukazují na rakovinu vaječníku.
Budu ráda za jakoukoli odpověď ![]()
Zdá se, že pokud to bude CA ovárií, tak určitě v ranném stádiu. Jinak by 125 byla daleko vyšší. Nepanikařte. Z určitého pohledu díky bohu za pečlivého gynekologa. V ranném stádiu se dá vyléčit.
Nebo to může být také něco benngního.
@Božka42
Moc děkuji, jsem trošku klidnější
. Poslední dny nespím…je to děs a ještě mám 20- ti měsíční holčičku, tak ty dny poslední teda nic moc.
Spíš mě tedy děsí ten výsledek HE4, je to prý novější a přesnější ukazatel té rakoviny a u něj má právě psané pozitivní ![]()