Rakovina vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
22.12.16 07:42

Fantomova bolest praveho vajecniku

Ahoj v zari 2016 mi vzali pravy vajecnik i vejcovod z duvodu benigniho nadoru a pri lazde MS me boli na prave strane, kde uz neni :-( Nemuzu nic poradneho brat ma bolesti, beru leky na redeni krve. Nevim proc boli vajecnik, co uz neni :( :nevim: Prosim o radu…diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.8.17 22:13

Chtěla bych se zeptat jestli je možné prodělat rakovinu vaječníků už v 17ti letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.17 22:33

@Adel474 Ano. Některé druhy jsou typické pro mladý věk, např. dysgerminom. Měla ho moje maminka v 19 letech. Odoperovaný, bez následků.

• Citovat
  • Upravit
78491
28.8.17 22:51

@Adel474 ano je to možné, známá mé matky - odoperovaná v 17, nyní má asi 52 let, má 2 děti, nevím jak, asi přes CAR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.18 18:21

Ahoj, mam jen dotaz, na vnitřním ultrazvuku se rakovina vaječníků poznat da? Diky

• Citovat
  • Upravit
16
20.8.18 22:57
@Anonymní píše:
Ahoj, mam jen dotaz, na vnitřním ultrazvuku se rakovina vaječníků poznat da? Diky

Nooo ale chce to určitě víc indicií.Aspoň markry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.18 07:15

Diky…já myslela, jestli kdyz utz čistej uplne,jestli to člověk může mít…

• Citovat
  • Upravit
16
21.8.18 08:46
@Anonymní píše:
Diky…já myslela, jestli kdyz utz čistej uplne,jestli to člověk může mít…

Když tam nemáte žádný útvar a jste v pohodě, tak se těšte ze života a nemyslete na to co kdyby…Jestli je někdo v rodině s CA ovárií, nebo byl, máte nárok na vyšetření markrů každý půlrok. Pouze z utz to bohužel někdy nejde zjistit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 16:14

Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla :think: . . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
681
1.3.19 16:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla :think: . . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni. :nevim:

Ahoj, rakovinu vaječníků jsem sice neprodělala, ale měla jsem velmi podobné příznaky jako jsou ty, co popisuješ. Byla to endometrióza. Nemusíš hned myslet na ty nejzávažnější diagnózy. K doktorovi bych raději skočila, ať jsi v kldu a pokud by šlo náhodou o nějaký problém (nemyslím, že rovnou rakovina), je lepší to řešit dřív než později. Ale to ty určitě víš…;) Tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
1.3.19 17:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla :think: . . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni. :nevim:

Ahoj.

Pokud máš nějaké pochybnosti, tak určitě navštiv odborného lékaře/lékařku.

To co popisuješ můžou být malichernosti, ale také nemusí, takže za hysterku nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
1.3.19 17:12

Tak tak, stejně se mně projevovala endometrióza. Doktorovi jsem prostě řekla o bolesti a řešil to. Nemusíš hned říkat, na co máš podezření, ale určitě bych si k němu zašla a problémy mu popsala.
Ještě můžeš zkusit vysazovat nějaké alergeny jako lepek, ten u mě dělal druhou půlku problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1871
11.12.19 22:28

Holky vy co jste tu psali ty strasne priznaky nafouknuti, bolest v podbrisku atd jak jste dopadly.Mam totiz hodne podobne priznaky :,( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
25.8.20 18:52
@Anonymní píše:
Čím to bylo? Mam podobný problém
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
25.8.20 18:53
@zzzeruva píše:
Holky vy co jste tu psali ty strasne priznaky nafouknuti, bolest v podbrisku atd jak jste dopadly.Mam totiz hodne podobne priznaky :,( :think:

Ja ted taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria