Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj v zari 2016 mi vzali pravy vajecnik i vejcovod z duvodu benigniho nadoru a pri lazde MS me boli na prave strane, kde uz neni
Nemuzu nic poradneho brat ma bolesti, beru leky na redeni krve. Nevim proc boli vajecnik, co uz neni
Prosim o radu…diky
Chtěla bych se zeptat jestli je možné prodělat rakovinu vaječníků už v 17ti letech?
@Adel474 Ano. Některé druhy jsou typické pro mladý věk, např. dysgerminom. Měla ho moje maminka v 19 letech. Odoperovaný, bez následků.
@Adel474 ano je to možné, známá mé matky - odoperovaná v 17, nyní má asi 52 let, má 2 děti, nevím jak, asi přes CAR
Ahoj, mam jen dotaz, na vnitřním ultrazvuku se rakovina vaječníků poznat da? Diky
@Anonymní píše:
Ahoj, mam jen dotaz, na vnitřním ultrazvuku se rakovina vaječníků poznat da? Diky
Nooo ale chce to určitě víc indicií.Aspoň markry.
Diky…já myslela, jestli kdyz utz čistej uplne,jestli to člověk může mít…
@Anonymní píše:
Diky…já myslela, jestli kdyz utz čistej uplne,jestli to člověk může mít…
Když tam nemáte žádný útvar a jste v pohodě, tak se těšte ze života a nemyslete na to co kdyby…Jestli je někdo v rodině s CA ovárií, nebo byl, máte nárok na vyšetření markrů každý půlrok. Pouze z utz to bohužel někdy nejde zjistit. ![]()
Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla
. . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla. . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni.
Ahoj, rakovinu vaječníků jsem sice neprodělala, ale měla jsem velmi podobné příznaky jako jsou ty, co popisuješ. Byla to endometrióza. Nemusíš hned myslet na ty nejzávažnější diagnózy. K doktorovi bych raději skočila, ať jsi v kldu a pokud by šlo náhodou o nějaký problém (nemyslím, že rovnou rakovina), je lepší to řešit dřív než později. Ale to ty určitě víš…;) Tak držím palce!
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Vy, co jste tohle onemocnění prodělali, jaké konkrétní příznaky jste měli? Co vás přimělo navštívit lékaře? Jsem 7 měsíců po CS, při kterém mi objevili srůsty a ty odstranili. Nicméně cca 3 měsíce mě trápí šílené nadýmání, břicho mám stále nafouklé jak balón a nepomáhá nic. Trápí mě často zácpa. Čůrat chodím také poměrně často. Na vaječníkách mi občas píchne (takovou bolest jsem pociťovala jen v těhu, když se vše rozpínalo).. Při sexu je to také nepříjemné, vlastně je to stále jen samé AU a bolest při sexu cítím hlavně u pravého vaječníků.. Taková bodavá, hnusná. Podbřišek mě také občas pobolívá, bolest mi připomíná takovou, jako u zánětu močového měchýře, trvá to tak hodinu a pak to samo odezní.. Předevčírem mě ale začaly bolet vaječníky oba i celý podbřišek. Bolest podobná, jako u ovulace, ale ta už proběhla. . Zkoušela jsem hledat na internetu, hlavně co se nadýmání týče, protože je to už nesnesitelné, a vyskočila na mě právě rakovina vaječníků. Nevím, zda se znepokojovat a hlavně nechci být před doktorkou za histerku, co něco našla na netu a blázni.
Ahoj.
Pokud máš nějaké pochybnosti, tak určitě navštiv odborného lékaře/lékařku.
To co popisuješ můžou být malichernosti, ale také nemusí, takže za hysterku nebudeš.
Tak tak, stejně se mně projevovala endometrióza. Doktorovi jsem prostě řekla o bolesti a řešil to. Nemusíš hned říkat, na co máš podezření, ale určitě bych si k němu zašla a problémy mu popsala.
Ještě můžeš zkusit vysazovat nějaké alergeny jako lepek, ten u mě dělal druhou půlku problémů.
Holky vy co jste tu psali ty strasne priznaky nafouknuti, bolest v podbrisku atd jak jste dopadly.Mam totiz hodne podobne priznaky
![]()
@Anonymní píše:Čím to bylo? Mam podobný problém
@zzzeruva píše:
Holky vy co jste tu psali ty strasne priznaky nafouknuti, bolest v podbrisku atd jak jste dopadly.Mam totiz hodne podobne priznaky![]()
Ja ted taky ![]()