Rama, mlíko, šunka v roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
V roce uz klidně mléko i margarin. Šunku jsem nedavala, ale pokud bude kvalitní, tak proč ne. Moji kluci zase nikdy neměli sunar - po odstavení proste pili kravske mléko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jdu s dotazem jestli to přehráním, tchýně furt dává rady skrs jídlo naposledy že máme malé namazat chleba s ramou to asi říkala už třikrát já říkala ne Rama není ani máslo je to margarín a přeci to nebudu dávat ročnímu dítěti když schválně vařím malé na másle. vcera byl u ní přítel a zase přišel s chlebem a prozměnu že ji na to můžeme dát junior a ještě s tím že bychom ji mohli dávat místo Nutrilonu tak normální mléko. Uz mi bylo jasný odkud vítr vane, z jeho hlavy to nebude taky že ano. Myslite si že malou omezuji a přehráním to s péčí když ji nechci dávat junior, margarín, a normální mléko místo Nutrilonu?
Ne, myslim ze to neprehanis. Davas diteti kvalitni potraviny misto nahrazek.
Nenech se tim ovlivnovat a dej tchyni precist obsah toho co je v junioru a rame..
Hodne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíko naše deti piji od doby co se nekoji tj +- 20m, junior nevim co je
ale predpokladam ze nase deti to nemely..a rama..no my á 3mesice kupujeme floru a davame si ji vsichni..obsahuje zese nejaký tuky/kyseliny??nevim presne co, ktery se jinak v potravinach moc nevyskytujiu..každopádně to tatinek vycet když se učil na internu a studoval nějaký výzkumy..že ted uz ty margaríny nejsou tak hrozny
a v podstate obcas i prospesny;-)…asi takhle u babicky pokud z toho nema nejaky zazivaci potize asi tolerovala, co mu dava ona a doma jela podle sebe:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šunku sem tam a kvalitní, margarínu se u dětí snažím vyhýbat, mažu máslo, ale oni preferují suché pečivo, my dospělí občas Floru(na střídačku s máslem).
Junior nejíme nikdo.
UM jsem nepoužívala, děti jsem kojila dva roky, jedna dcera se odstavila v roce a půl, ale ona nestála ani o mléko, ani o UM, byla na jogurtech.
Je to vaše dítě a vy zodpovídáte za jeho výživu. Tak by to měla chápat i tchyně. Teď vám kecá do výživy, do čeho vám bude kecat příště?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nechápu, kdo a proč kupuje věci typu junior. Nevím, jestli existuje ještě horší jídlo.
Na margarínu nevidím nic špatného, sice jíme doma jen máslo, nám prostě chutná a všelijaké Ramy ani omylem. Ale že by rostlinné tuky byly takový humus, to se mi nezdá. Dřív byla módní vlna zavrhovat živočišné tuky, teď se zavrhují rostlinné. Chtělo by to s rozumem. Roční dítě určitě mléko i pečivo může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:
A sami si ho namazali ne?![]()
![]()
hele ona mi tvrdila, ze uz na nakych 8 mesicich byl muj pritel bez plin.. a pak z ni pomalu lezlo, ze byl jen vyfocenej na nocniku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:
I kvalitní masová šunka bývá právě dost slaná. Pro roční dítě mnohdy obsah soli v jednom plátku šunky znamená 300% dopoučené denné dávky. Je to zbytečné a nezdravé.
Právě junior vedle šunky ani nelezel ale i kvalitní šunky hlavně obsahují sůl proto ji nechci dávat ani kvalitní, to bych ji pak zbytečně vařila bez soli jídla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam Tak to bude nějaká lahůdka - africká zvěřina, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:…taky si myslím, že šunka je dost slaná(a snad nikomu to nevadí, řeší jen %masa
I kvalitní masová šunka bývá právě dost slaná. Pro roční dítě mnohdy obsah soli v jednom plátku šunky znamená 300% dopoučené denné dávky. Je to zbytečné a nezdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam @Michaela65 jsou ale kvalitní „šunky“, které mají minimální obsah soli, třeba sůl pod 1 gr na 100 gr..takovou bych se občas ročnímu dítěti nebála bát. Nemyslím každý den na snídani, ale třeba jednou týdně míchanou s vejci nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych tchyni poslala někam. Junior nejim ani ja sama, rama a jiné margariny jsou pro me hnusný, nechutnaji mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvalitní krůtí šunku bych dala, my obyčejnou šunku už nekupujem, jiné salámy vůbec. Kravské mléko nevím, zkusila bych nějakou alternativu - ovesné třeba, to je moc dobré.
Hlavní je, abys to dělala tak, jak to cítíš ty. Nenech si do toho kecat. Mě taky pořád rodiče a tchánovci nutí krmit děcko s*ackama.
Malé v sedmi měsících cpali čokoládového zajíce, kupovanou šlehačku apod., hádala jsem se s nima asi hodinu, že teda fakt ne.
Moje mamka zas chce abych ji v 9 měsících dávala na večeři chleba s vysočinou - je v tom namletý kdovíco, mastný a slaný k poblití.
Na stole jsme měli kakaovou buchtu, samej cukr, kakao. Samozřejmě to hned cpala malé do pusy a když jsem ji okřikla, tak se to snažila zahrát do autu, jakože sranda.
Fakt nechápu co tyto potraviny přinesou tomu děcku užitečného. Kdyby jí radši koupili ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Junior urcite ne, ale kvalitni sunka proc ne, ramu davam taky - ale hlavne muj syn ma alergii na mleko, tudiz maslo bohuzel nesmi..a prepustene neni na namazani..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me radeji normalni maslo, sunku pouze kvalitni a obcas, kravske cerstve mleko je podle me lepsi nez UM. My je stridame, protoze uplne jista si tim nejsem. Ale na tomto se neshodnou ani odbornici, co clovek to nazor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak margarín, šunka ani mléko ji v roce nezabijou. Kupříkladu na margarínu jely mé děti (alergici na kravské mléko) - jiná rozumná alternativa másla neexistuje. Přežily a vyrostly bez újmy.
Nějaké menší množství kvalitní šunky bych také klidně dala. A pokud by nemělo s mlékem jako takovým dítě problém, na UM bych se vykašlala (když si přečteš jeho složení, bude Ti ten margarín připadat jako neškodná věc). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit