Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak ja jsem na mateřské… Rano vstanu a umyju si obličej speciálním mydlem na obličej… Poté krém a líčení jak kdy… Vecer si také obličej umyji mydlem + vodu na docisteni zbytku, noční krém + hydratační gel kolem oči. 1× měsíčně chodím ke kosmeticce… Ted používám vitaminy na vlasy. Lepší sampon, masku a olej. Pravidelně chodím ke kadernici
Ale me to ba
Cvicim a momentálně se snažím zhubnout kila co mam jeste z těhotenství…
Tak ja mam na oblicej dost serepeticek od kozni, takze tyto rutiny tady vypusovat nebudu…premyslela jsem, zda mam nejake jine drobne rutinni ukony a jedine, na co jsem si vzpomnela je, ze mam v supliku od nocniho stolku krem na ruce a kazdy vecer pred spanim si je namazu. Nesnasim, kdyz je mam suche. Obcas maznu i chodidla. Tak nevim, zda ti to v necem pomuze
Obecne mam s rutinami v peci o sebe spise problem ![]()
Super vlákno, inspirativní. Já jsem typický nestíhač, ale chci s tím něco udělat!
Snažím se každé ráno na chvilku cvičit, pak si dám masku na obličej a hned se cítím líp
Večer sklenka vína a dobrá knížka, relax..
@Petulka1234 Můžu se zeptat, jak probíhal tvůj přechod ze šamponu na „no poo“?
Začala jsem asi před 3 týdny, neb mě od 2.těhotenství svědí hlava po úplně každém šamponu (po prvním těhotenství jsem našla jeden vyhovující šampon, ale ten už mi dobře taky nedělá). Takže teď myju 2× týdně jen vodou. Svědění už je minimální. Chci zkusit od Hadka mycí olej na vlasy, bohužel mám pocit, že pouze voda mi stacit nebude. I když to bych nejradši.
@Dracunculus píše:
@Petulka1234 Můžu se zeptat, jak probíhal tvůj přechod ze šamponu na „no poo“?
Začala jsem asi před 3 týdny, neb mě od 2.těhotenství svědí hlava po úplně každém šamponu (po prvním těhotenství jsem našla jeden vyhovující šampon, ale ten už mi dobře taky nedělá). Takže teď myju 2× týdně jen vodou. Svědění už je minimální. Chci zkusit od Hadka mycí olej na vlasy, bohužel mám pocit, že pouze voda mi stacit nebude. I když to bych nejradši.
Může to být seboroická dermatidida způsobená hormonální změnou způsobenou těhotenstvím.
Každopádně mě pomáhá na svědění Head shouwders (asi to blbě píšu
), dobrý je i kopřivový šampon. Není od věci zakoupit v lékárně vitamíny, doporučí dermatolog. Skvělý je i treskový olej, ořechy…
Holky priznejte se: stihate si pri dvou a vice detech cistit zuby rano i vecer? ja teda mam nekdy dopol. takovy frmol, ze ranni cisteni neprobehne
Vecerni ale vzdycky
@holkaZ Není to seborhea, ale můj rozjetej atopák, skoro rok a půl po druhém těhotenství s ním bojuju stále.
H&S jsem nesnášela na hlavu už před dětmi, navíc vlasy po něm jako hřebíky.
Vlastně z nepotravinářských produktů používám už jen antiperpirant, Cytosan fomentum gel 1× týdně jako masku na obličej a HY-intim mycí olej na intimní partie od Hadka. Jinak sprcha vodou, občas peeling ze soli a oliváče, tělo i obličej mažu kokosovým nebo mandlovým olejem. Když už se trochu namaluju, odličuju mandlovým olejem.
Popravdě už se k šamponu ani vracet nechci.
@LadyBrigit Popravdě se mi nikdy nestalo, že bych si nestihla vycistit zuby a převlíct se z pyžama. Mám děti ani ne 18M od sebe, malej byl hodně uřvanej, první půlrok peklo, ale základní hygiena všech včetně mě, úklid a vařené jídlo bylo vždycky.
@LadyBrigit ranní ano, večerní jak kdy
Ale nevykoupana bych asi ani neusnula. Takže to je asi můj rituál na večer a ráno tepla káva. Nikdy ne horka ani studena, ale tepla. Bez toho nejedu ![]()
Mám to podobně, jak si zuby nevycistim hned cestou kolem koupelny, tak se k čištění dostanu až v poledne, nekdy až odpoledne. Manžel nechápe co celý den dělám, ale litam jak hadr na kosteti-něž se ráno ve třech odbavíme tak to jsou dvě hodiny, pak lehce odklidit provozní nepořádek, dat prat pradlo popr. vyluxovat, uvařit, nakrmit a uspat mladsi. Starší už poo nespi, takže odpadla i původní hodinka klidu pro mě. Nádobí nekdy myju až ve čtyři odpoledne, protože kyz mladší spí, tak občas něco tvoříme se starsi. Takze se ti nedivim, ze taky obcas koupelnu nestihnes. Jo a někdy se malují až před příchodem manžela, aby se nelekl ![]()
@Dracunculus píše:
@holkaZ Není to seborhea, ale můj rozjetej atopák, skoro rok a půl po druhém těhotenství s ním bojuju stále.
H&S jsem nesnášela na hlavu už před dětmi, navíc vlasy po něm jako hřebíky.
Vlastně z nepotravinářských produktů používám už jen antiperpirant, Cytosan fomentum gel 1× týdně jako masku na obličej a HY-intim mycí olej na intimní partie od Hadka. Jinak sprcha vodou, občas peeling ze soli a oliváče, tělo i obličej mažu kokosovým nebo mandlovým olejem. Když už se trochu namaluju, odličuju mandlovým olejem.
Popravdě už se k šamponu ani vracet nechci.
jsem na tom více méně podobně, jen jsem si začala vyrábět olejové krémy sama, na zpevnění tam dávám třeba včelí vosk či lanolin. Jinak taky oleje, treba i slunečnicový.
A co na vlasy? Hádka jsem používala a přiznám se, že jsem s ním moc spokojená nebyla, vlasy jsem měla pořád mastné, svědění malinko ustoupilo, ale ten neustálý pocit mastných vlasů byl blbý. Pak jsem našla a vyzkoušela tuhý šampon - mýdlo. svědění mi ustoupilo skoro hned a kvalita vlasů i maštění se vrátilo no nějaké akceptovatelné formy asi po půl roku. Jinak pokud musím použít normální šampon, pomáhá mi, trochu, nakapat do něj extrakt z grepových semínek.
@angelivanka84 píše:
Nepoznají se
Já někdy nestíhám ani jedno
Ani náhodou a hlavně při čtyřech na to nemám ani myšlenky
No jo, ale pak ty zuby podle toho vypadaji
Alespon u me, zubar mi vzdycky najde tak 2 kazy ![]()
Ty kráso, tak jsem asi blázen, ale já čistím zuby ráno a večer a navíc bez vyčištění neopouštím byt, takže i po obědě, když jdu ven. A to samé, když ven nejdu, ale má přijít návštěva. A k tomu ústní voda.
Jako vyjít ráno s nevyčištěnýma zubama a mluvit na lidi… tak to nééééééé ![]()
A večer si stačí představit jak to tam hezky celou noc všechno hnije a kazí se a jdu si únava/neúnava čistit zuby ![]()