Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@LilyJane píše:
Tak možné to je, přece jenom tvůj imunitní systém momentálně pracuje na plné koule a vyrovnává se s vakcinací. Nemusí to být ani tak reakce na samotnou vakcínu, může to být i nějaká virózka, těžko říct.
A nechápu co je to za módu se rvát paralenem před očkováním. Lidi pokadění z toho, že by mohli mít chvíli zvýšenou teplotu.
Paralen se nedává kvůli horečce
Pokud to máš jen po fyzické námaze, tak to není žádná viróza…podle mě jasná reakce na očkování. Babi to taky měla po 10 dnech. Bohužel do teď se z toho nevzpamatovala. Už je to měsíc.
@Kacatko1986 Moje mama to ma taky. Stale sa jej vraci nastesti jen zimnice a unava. Dr. jej rikala, ze svojim ockovanym doporucujr min.14 dni nedelat nic fyzicky narocne.
@unuděná píše:
@Kacatko1986Léky na alergii a paralen kvůli očkování? Srandy kopec.
Ne, na 99% to není reakce na očkování, nejspíš jsi koupila nějakou virózku.
léky na alergii po očkování se u alergiků doporučují běžně.
Paralen leckdo taky, já teda preventivně ne.
@Sonarka píše:
Pokud to máš jen po fyzické námaze, tak to není žádná viróza…podle mě jasná reakce na očkování. Babi to taky měla po 10 dnech. Bohužel do teď se z toho nevzpamatovala. Už je to měsíc.
ne, není to jasná reakce na očkování, rozhodně ne 14 dní po.
@unuděná píše:
@Kacatko1986 Paralen bych i pochopila, ale léky na alergii snad jedině v případě, že už jsi nějakou alergii na očkování měla. To se takhle dopuješ u každého očkování? Páč zadek po tetanovce mě taky bolel, ale nějak mě nenapadlo, že bych si měla brát paralen
ne, nedává se to jen při alergii na očkování. Obecně u alergiků, i třeba pylových nebo potravinových.
@Lama Lama píše:
léky na alergii po očkování se u alergiků doporučují běžně.
Paralen leckdo taky, já teda preventivně ne.
U alergiků ano. Ale to jsem z prvního příspěvku nevyčetla, takže to na mě působilo jako „nacpu do sebe vše možné, jen aby mě pak nebolela ruka a neměla jsem teplotku“
![]()
Kolegyně měla reakci po 10 dnech. Horečka, zimnice, bolest kloubů, průjem. Trvalo jí to skoro týden. Je možná i ta viróza, po očkování je obecně pár dní snížená imunita, takže snáz něco chytíš. Každopádně bych to nahlásila lékaři. Držím palce, ať jsi po tom sajrajtu brzy zase fit.
Anonym, údaje o další osobě.
@Lama Lama píše:
ne, není to jasná reakce na očkování, rozhodně ne 14 dní po.
U běžného očkování možná…ale sami lékaři říkají, že očkování na covid je úplně jiný druh vakcíny, než na jaký jsme byli zvyklí…ty reakce můžou být různé, v různém časovém horizontu, bála bych se docela i toho, co to s tělem udělá za pár měsíců, let…to nikdo neví…protože to nikdo neměl čas zkoumat
Nic takového bych si v životě nenechala vpravit do těla. Je to hazard.
@Anonymní píše:
Kolegyně měla reakci po 10 dnech. Horečka, zimnice, bolest kloubů, průjem. Trvalo jí to skoro týden. Je možná i ta viróza, po očkování je obecně pár dní snížená imunita, takže snáz něco chytíš. Každopádně bych to nahlásila lékaři. Držím palce, ať jsi po tom sajrajtu brzy zase fit.
Anonym, údaje o další osobě.
Já znám víc takových lidí…a asi to náhoda nebude, je to fakt svinstvo ![]()
@Sonarka píše:
U běžného očkování možná…ale sami lékaři říkají, že očkování na covid je úplně jiný druh vakcíny, než na jaký jsme byli zvyklí…ty reakce můžou být různé, v různém časovém horizontu, bála bych se docela i toho, co to s tělem udělá za pár měsíců, let…to nikdo neví…protože to nikdo neměl čas zkoumatNic takového bych si v životě nenechala vpravit do těla. Je to hazard.
Ne, není běžné ani p očkování na covid, aby byla teplota byla 14 dní po očkování
Moje mamka měla také reakci až po 10 dnech od očkování (Moderna) a před druhým jí byl lékařem také doporučen paralen a lék na alergii ráno a večer.
Dekuji tem, kteri odpovedeli k otazce, vidim, ze to neni tak ojedinele.
Jinak pro me je mensi zlo to ockovani nez covid, protoze mam hodne rizikovych faktoru, diky kterym bych covid nemusela prezit… Proto jsem se ockovat nechala. Jinak bych taky do toho nesla.
Mne rekli na tom ockovani, ze staci se setrit tri dny po.. ale vidim, ze to bylo malo.. Po druhe davce budu taky davat 14 dni pozor..
@Kacatko1986 píše:, a nechali jste testovat na covid?
Dekuji tem, kteri odpovedeli k otazce, vidim, ze to neni tak ojedinele.
Jinak pro me je mensi zlo to ockovani nez covid, protoze mam hodne rizikovych faktoru, diky kterym bych covid nemusela prezit… Proto jsem se ockovat nechala. Jinak bych taky do toho nesla.
Mne rekli na tom ockovani, ze staci se setrit tri dny po.. ale vidim, ze to bylo malo.. Po druhe davce budu taky davat 14 dni pozor..
@Lama Lama kdy? ted? mam doma antigen, ten negativni.. Jinak se na testy ted nezenu, protoze sance na nakazu minimalni - byla jsem celou dobu v izolaci na chalupe a neprisla s nikym do styku.. Nakupy nam vozi Rohlik, vsude nosim FFP2 atd..