Reakce na očkování Bexsero

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7693
9.7.20 22:31

Dobrý den, syn byl včera na ockovani bexsera, ma v místě vpichu takový flek, měli jste někdo? Zdá se mi ten flek veliký, místo v kroužku… Ruka ho bolí, ale jinak je v pohodě.. Ma 6 let… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
9.7.20 23:02
@chcimimi píše:
Dobrý den, syn byl včera na ockovani bexsera, ma v místě vpichu takový flek, měli jste někdo? Zdá se mi ten flek veliký, místo v kroužku… Ruka ho bolí, ale jinak je v pohodě.. Ma 6 let… Děkuji

Jojo, něco podobnýho měla dcera, měla to červený a nateklý, jakoby bouli. Bolelo jí to asi týden, ale ona má problémy i po píchnutí včelou nebo vosou, že má otok ještě dva týdny po. Očkovaná byla asi ve čtyřech letech. Syn ten to měl celkem v pohodě, asi jen tři dny ho to trošku bolelo, očkovaný byl ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
11.7.20 13:07

@PapeJ děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
20.7.20 11:09

Ahoj, můžete mi prosím napsat, zda jste před očkováním Bexsero dávali preventivně sirup/čípek? Dr nic neříkala ale kamarádce ano - ať dají před tak váhám… Jasně, můžu jí zavolat a zeptat se, spíš jen přemýšlím, co je pro mrně lepší varianta… (První hexa a prevenar bez reakce.) Dííky

Příspěvek upraven 20.07.20 v 11:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
20.7.20 11:11

@Rachelkaaa Na doporučení doktorky jsme dávali paracetamol hned po očkování, předem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
20.7.20 11:22

Na Bexero reakce jsou, je to normalni. Na Nimenrix uz pak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.12.20 09:24

Syn teď dostal druhou dávku a katastrofa. Dva dny horečky přes 39, které vůbec nešli srazit. Až jsem volala dr, ta řekla, že pokud horečka nepřejde další den okamžitě k ní na kontrolu. Horečka Teda přešla, ale pořád je plačtivy a to je 5den po očkování. My dávali na doporučení dr. Paralen před, ale bohužel nám to nepomohlo.Ano reakce může být na každé očkování, ale tohle jsem vážně nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.12.20 14:48

Reakce

Dobrý den, syn 6 měsíců dostal před týdnem druhou dávku bexero. Je pořád plačtivy chce se nosit. Před tím to bylo usměvavé a hodně miminko a teď už jsem zoufalá. Nevím jestli tak dlouhodobý reakce je normální. Jinak dva dny po očkování horečky přes 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.20 14:55

@Petulesh Dcerka taky byla uplakaná. Ten vpich prý bolí jak čert. Nos, utešuj a vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.12.20 14:58

@Ba-stet, když to pomůže a dá se to do pořádku, budu nosit jak dlouho bude třeba. Já spíš začínala mít už strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.20 15:10

@Petulesh Neboj, odezní to :hug: Dcerka byla ubrecena taky tak týden, pak ji to ještě nějakou dobu bolelo na omak. Bouli měla snad měsíc. Teď jdem na druhou davku, zrvna se moc netěším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
14.12.20 15:18

@Ba-stet tak teď už jsem klidnější. My jsme zítra přesně týden. No my u první dávky jen v noci trochu zvýšenou teplotu a klid a teď ta druhá nám dala Teda. Tak už by mělo být brzy líp. Vůbec se ti nedivím, že se netěšís. Děkuju ti vážně hsi mě uklidnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.20 15:22

@Petulesh Neni za co. Ten meningokok je proste hnusnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
13.4.21 15:25

Bexsero - dítě starší dvou let

Zdravím, za dva měsíce mám jít se synem (2,5 roku) na očkováni bexserem. Jaké byly reakce u vašich dětí starších 2 let? Byla horší první nebo druhá dávka? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
13.4.21 15:28

Dcera očkovaná ve dvou letech. Kromě toho, že byla trošku protivná (což mohlo být jen její momentální rozpoložení nesouvisející s očkováním) neměla žádnou reakci ani na jednu dávku. Snad jen s výjimkou citlivosti místa vpichu asi tak týden. Nicméně ona neměla reakce na žádné očkování, které dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek