Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn byl včera na ockovani bexsera, ma v místě vpichu takový flek, měli jste někdo? Zdá se mi ten flek veliký, místo v kroužku… Ruka ho bolí, ale jinak je v pohodě.. Ma 6 let… Děkuji
@chcimimi píše:
Dobrý den, syn byl včera na ockovani bexsera, ma v místě vpichu takový flek, měli jste někdo? Zdá se mi ten flek veliký, místo v kroužku… Ruka ho bolí, ale jinak je v pohodě.. Ma 6 let… Děkuji
Jojo, něco podobnýho měla dcera, měla to červený a nateklý, jakoby bouli. Bolelo jí to asi týden, ale ona má problémy i po píchnutí včelou nebo vosou, že má otok ještě dva týdny po. Očkovaná byla asi ve čtyřech letech. Syn ten to měl celkem v pohodě, asi jen tři dny ho to trošku bolelo, očkovaný byl ve dvou letech.
Ahoj, můžete mi prosím napsat, zda jste před očkováním Bexsero dávali preventivně sirup/čípek? Dr nic neříkala ale kamarádce ano - ať dají před tak váhám… Jasně, můžu jí zavolat a zeptat se, spíš jen přemýšlím, co je pro mrně lepší varianta… (První hexa a prevenar bez reakce.) Dííky
Příspěvek upraven 20.07.20 v 11:12
@Rachelkaaa Na doporučení doktorky jsme dávali paracetamol hned po očkování, předem ne.
Na Bexero reakce jsou, je to normalni. Na Nimenrix uz pak ne.
Syn teď dostal druhou dávku a katastrofa. Dva dny horečky přes 39, které vůbec nešli srazit. Až jsem volala dr, ta řekla, že pokud horečka nepřejde další den okamžitě k ní na kontrolu. Horečka Teda přešla, ale pořád je plačtivy a to je 5den po očkování. My dávali na doporučení dr. Paralen před, ale bohužel nám to nepomohlo.Ano reakce může být na každé očkování, ale tohle jsem vážně nečekala.
Dobrý den, syn 6 měsíců dostal před týdnem druhou dávku bexero. Je pořád plačtivy chce se nosit. Před tím to bylo usměvavé a hodně miminko a teď už jsem zoufalá. Nevím jestli tak dlouhodobý reakce je normální. Jinak dva dny po očkování horečky přes 39.
@Petulesh Dcerka taky byla uplakaná. Ten vpich prý bolí jak čert. Nos, utešuj a vydrž ![]()
@Ba-stet, když to pomůže a dá se to do pořádku, budu nosit jak dlouho bude třeba. Já spíš začínala mít už strach
@Petulesh Neboj, odezní to
Dcerka byla ubrecena taky tak týden, pak ji to ještě nějakou dobu bolelo na omak. Bouli měla snad měsíc. Teď jdem na druhou davku, zrvna se moc netěším…
@Ba-stet tak teď už jsem klidnější. My jsme zítra přesně týden. No my u první dávky jen v noci trochu zvýšenou teplotu a klid a teď ta druhá nám dala Teda. Tak už by mělo být brzy líp. Vůbec se ti nedivím, že se netěšís. Děkuju ti vážně hsi mě uklidnila
Zdravím, za dva měsíce mám jít se synem (2,5 roku) na očkováni bexserem. Jaké byly reakce u vašich dětí starších 2 let? Byla horší první nebo druhá dávka? Díky moc
Dcera očkovaná ve dvou letech. Kromě toho, že byla trošku protivná (což mohlo být jen její momentální rozpoložení nesouvisející s očkováním) neměla žádnou reakci ani na jednu dávku. Snad jen s výjimkou citlivosti místa vpichu asi tak týden. Nicméně ona neměla reakce na žádné očkování, které dostala.