Recepty na nepečené cukroví

24992
16.12.18 08:29

koupit medové pláty, rozdrobit je a smícht se salkem a tvorit kulicky. tadá, medové kuličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30316
16.12.18 08:45

VIŠŇOVÉ KULIČKY
1/4 kg mletých ořechů
1/4 kg cukru
1 bílek
kovová lžička rumu
Vypracuje se těsto, uděláme kuličky. Doprostřed dáme višeň a omočíme v čokoládě.

ROLÁDA
25 dkg sunarky nebo mletých piškotů
15 dkg másla
5 dkg cukru
5 dkg sušeného mléka
1 celé vejce
2 lžíce rumu
Náplň:
10 dkg másla
10 dkg práškového cukru
3 lžičky kakaa
1 lisovaný vařený žloutek
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenu nebo alobalu rozválíme 5 mm tlustou placku, naneseme 3 - 4 mm tlustou vrstvu nádivky a pomoci papíru zavineme roládu.

KOKOSOVÝ KMEN
15 dkg pískového cukru
17 dkg práškového cukru
2 vanilkové cukry
5 dkg sušeného mléka
16 dkg kokosu
Rum
1 dkg kakaa
kaše z maizeny (hustá) - kukuřičný škrob mouka nebo piškoty na zahuštění. Cukr svaříme s trochou vody na nit. Sypké přísady promícháme a spojíme s rozpuštěným cukrem a maizenou (podle potřeby) abychom získali dobře tvarovatelné těsto. Podle potřeby přidáme piškoty nebo mouku. Hotový kmen obalujeme v kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
16.12.18 08:48

@Aspera ty višně se dají někde koupit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.12.18 08:50

Čokoládové kuličky na párou svarim čokoládu se smetanou kakem a trochou rumu plátek ztuzeneho tuku po schladnuti tvořit kuličky a obalovat v čem máš ráda kokos kakao ořechy.

Marcipán 32dkg moučkový cukr 8 dkg sušeného mléka 8 dkg másla 1 bílek mandlové aroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.18 09:03

@Aspera @Ennny děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
16.12.18 09:14
@debra.morgan píše:
@Aspera ty višně se dají někde koupit? :think:

Višně si naši dělají sami, ale když nejsou namočí přes noc rozinky do rumu a dávají tam rozinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
16.12.18 09:27

@debra.morgan nekdo mi tu loni radil koupit kompot (myslim v Lidlu),scedit a namocit do rumu. nakonec jsem to nestihla, ale mohlo by to byt dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.12.18 09:42

@debra.morgan my si višně děláme, ale dají se koupit v obchodě (my kupovali v Kauflandu, ale pozor mají verzi se sladidlem a to nebylo tak dobré). My ty višně máčíme v rumu a celé kouličky ještě máčíme v čokoládě.

• Citovat
  • Upravit
a12
61103
16.12.18 09:43
@debra.morgan píše:
koupit medové pláty, rozdrobit je a smícht se salkem a tvorit kulicky. tadá, medové kuličky.

Prosimte, a nevíš kde se ty platy daj koupit? Tesco nebo tak?případně kde tam najit..
Ja uz jsem o nich premyslela loni, ale pect se mi to nechtelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
16.12.18 09:54

@a12 urcite tesco, rekla bych nekde u peciva a myslim, ze i kauf by je mohl mit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
16.12.18 09:59

Já jsem včera dělala kakaové kuličky, nejsou teda za studena, ale nepečou se, jenom se to vaří v kastrolu :D ale výborné, navíc je to i z docela zdravých surovin :) je to rychlovka, já je nakonec obalila v takovejch těch barevnejch posypkach aby měl syn radost a i to dobře vypadá. Našla sem ten recept na jednom blogu ale nebudu házet odkaz ať to tu někdo nemá za reklamu :D mám ten recept nascreenovaný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11213
16.12.18 10:19

@a12 v Globusu vedle peciva jsem videla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
16.12.18 10:41

@Aspera Jee, to zni uzasne.. asi neco zkusim :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
16.12.18 10:46
@debra.morgan píše:
@a12 urcite tesco, rekla bych nekde u peciva a myslim, ze i kauf by je mohl mit…

Ja jsem je kupovala v pekarne. Delala jsem z nich mini dortiky, vykrajela kolecka, slepila kremem a polila cokoladou, nahoru orech. Mama to lepila nutelou, ale to je jen pro sladkoholiky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
16.12.18 10:46

Burizony v karamelu:
Mlecne (mekke) karamelky 4bal.
Cca 3/4 masla
Rozpustit na vodni lazni a rozmichat spolu do hladka. Kdyz se spoji, odstavit z plotny a vmichat burizony (1 bal.) potom tvorit rucne kulicky a nebo rozetrit na plat a po ztuhnuti nakrajet na kosticky.

Rumove svestky:
Na nekolik dnu namocit susene svestky do rumu. Do kazde strcit jednu oloupanou mandli. Cele namocit do cokolady a obalit v kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport