Ředěný džus nebo sirup?

1039
30.6.15 22:10

Ředěný džus nebo sirup

Maminky, poraďte, co je lepší. Naředěný džus nebo voda se sirupem? Syn má 17 a vodu mi odmítá pít, raději pít prostě nebude. :roll: Do 12m jsem vytrvale nabízela jen vodu, ale nevypil prostě nic. Teď mi za den vypije tak 200-400ml ředěného džusu. Kupuju buď 100% v krabici, nebo takové ty 5litrové mošty, případně ovocňák nebo Hamánek bez cukru. Ředím tak 1:1, někdy 1:2. To jediné je mi ochotný vypít. Jinak je teda kojený. Ještě před nedávnem nepil vůbec, ale teď máme láhev s brčkem, kterou jedinou přijal. Včera mě rozhodilo pár maminek, že džus i ředěný není vhodný, že lepší je sirup s vodou. Já asi ale myslím, že sirup je horší, vždyť je to cukr (příp. glukozofrukt. sirup) a zbytek chemie. Prostě mi přijde lepší ten naředěný kvalitní džus, ale nevím. :nevim: Jak to vidíte vy? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
30.6.15 22:15

Určitě 100% juice bez jakýchkoli přídavků, naředěný s vodou..
Sirup bych vůbec nedávala, to je samý cukr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.6.15 22:16

@zuzanx asi voda se sirupem nebo slazený čaj. Ty džusy jsou dost kyselé. I ředěné mohou vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.6.15 22:17

Kupovany 100% dzus je s. racka plna vseho vcetne cukru. To same kupovany sirup. Vymackavejte stavu z ovoce a nebo ovocny caj. Ten by snad mohl vypit kdyt neni bez chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.6.15 22:18

@Eveelin co je dobre na slazenem caji? Vzdyt je zbytecne cpat cukr i do piti ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.6.15 22:18

@Eveelin
Ty 100% mošty nebo Ovocňák mi kyselé vůbec nepřijdou… Čaj mi odmítá ještě víc než vodu, i slazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
30.6.15 22:19

Za me hodně redeny sirup idealne domaci nebo prirodni, ale i ten obyc ma min cukru nez dzus 1:1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.6.15 22:19

@Šarlota4 dobrého na něm není nic. Svým dětem jsem dávala vodu. Ale jestli si mám vybrat ředěný džus, po kterém mohou být děti opruzelé nebo sirup (slazený čaj), tak bych volila to druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
30.6.15 22:20

@zuzanx a co si udělat vlastní sirup? AspoŃ víš, co do něj dáváš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.6.15 22:20

@Šarlota4 Čajů jsem zkoušela x-značek, odmítá všechny - ovocné, bylinné, roibos. Oklepe se jak kdybych mu dávala kdoví co. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
30.6.15 22:21

Za me jednoznacne redeny dzus, i kdyz bych se snazila postupne zvysovat ten pomer ve prospech vody, dcera pije tak 1:10, kolikrat i redenejsi. Jinak v pomeru 1:1 je to dost energeticky narocne. Osobne ale nevidim prinos sirupu, vzdycky je to hodne o cukru, glukozovo-fruktozovem sirupu nebo jinem sladidle a v naproste vetsine pripadu jeste nejaky ten konzervant, aroma ci barvivo. Ovocne slozky je v tom nula nula nic, a to jeste vydatne naredeno vodou.

Dozajista se tu doctes, ze nej nej je samozrejme cista voda nebo caje, ale mam pro tebe naproste pochopeni, dcera vody nikdy nevypila moc, caj bojkotuje jeste ted a redeny dzus (i par kapek po dne dolito vodou) ji jede vyrazne vice a vzhledem k tomu, ze mela problemy s ledvinami, je pro me dostatecny prisun tekutin dulezitejsi nez to, aby to byla jen cista voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.6.15 22:21
@Eveelin píše:
@Šarlota4 dobrého na něm není nic. Svým dětem jsem dávala vodu. Ale jestli si mám vybrat ředěný džus, po kterém mohou být děti opruzelé nebo sirup (slazený čaj), tak bych volila to druhé.

No tak jasny. Ja mam ze sirupu uplne husi kuzi. Prijde mi to naprosto hnusny a jako deti jsme si uplne zbytecne zvykli na tento styl piti. Ale neco pit musi to je jasny kdyz to jinak nejde

Příspěvek upraven 30.06.15 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.6.15 22:22

@zuzanx oni nejsou chuťově kyselé. Ale uvidíš, jestli se po nich dítko neosype nebo nebude mít červený pindík. To je stejné jako s kečupem. Není chuťově kyselý, ale udělá totéž…

Ať dobře vybereš ;) Svoje děti jsem do cca 2 let kojila a na pití měly vodu. Jen občas něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.6.15 22:22

Když nevíš, co je lepší, tak to střídej. Někdy džus - a klidně víc vody, zkoušej ředit, dokud to bude pít, jindy lehce sirup, taky dávej málo, vyzkoušej hranici, jak málo mu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
30.6.15 22:24

@Šarlota4 domů kupuji kvalitní sirupy. Občas nějaký vyrobím… Nejstarší syn chce jen sirup s vodou, ostatní děti mají nejraději vodu. Ale určitě je nejlepší jen voda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí