Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
paní psala že pořád krvácela, proto se o to rozhodly
me spíš udivuje toto, přála bych dotyčné být uplně ne plodnou aby přemíšlela jinak
https://www.emimino.cz/…eti-dvojcat/
Sumaya píše:
Temaho a Mmonico..To se vám to mluví, když už máte dítě, ale co byste dělaly, kdyby pro vás byla jediná šance, jak mít dítě, jít na um. oplodnění? Neříkejte, že byste nešly.Umělé oplodnění mi nepříjde kontroverzní. Klonování ano, ale ne umělé oplodnění.
Jinak kdyby bylo um. oplodnění tak kontroverzní, jak píšete, tak by to nebylo snad povolené ani v přísně náboženské Saudské Arábii, kde se to v centrech reprodukce jen hemží.
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne? **
Mmonico,** psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?
nechtěla jsem reagovat,ale tento náror mluví za mě.
Jen dodám,že podle mě etiku umělého oplodnění má právo zvažovat ten,kterého se to bezprostředně týká.I případnou redukci plodů.
Nám,kteří jsme si tohoto zůstaly ušetřeny NEPŘÍSLUŠÍ soudit.
Já jsem zase na toto téma přemýšlela po včerejší diskuzi na téma co se zmraženými embryi, když jsou z vajíček dárkyně a spermatu exmanžela a exmanžel nepovolil jejich použití pro původní příjemkyni… Chápu zoufalost párů, co nemůžou mít děti, ale kolem IVF je tolik kontroverze, že si vůbec nejsem jistá, jestli to není takové řešení za každou cenu bez ohledu na cokoliv… Prostě jakoby měl člověk právo na děti a na štěstí ![]()
Sumaya píše:
Temaho a Mmonico..To se vám to mluví, když už máte dítě, ale co byste dělaly, kdyby pro vás byla jediná šance, jak mít dítě, jít na um. oplodnění? Neříkejte, že byste nešly.Umělé oplodnění mi nepříjde kontroverzní. Klonování ano, ale ne umělé oplodnění.
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne?Mmonico, psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?
Jinak kdyby bylo um. oplodnění tak kontroverzní, jak píšete, tak by to nebylo snad povolené ani v přísně náboženské Saudské Arábii, kde se to v centrech reprodukce jen hemží.
Příspěvek upraven 23.08.11 v 19:30
rekla jsem svuj nazor a prosim neznas me ,tak za me neres jak bych se kdy zachovala,myslim si,ze deti mam hlavne diky svemu pristupu k svemu telu a k prirode,nikoho tu nenapadam a necitim potrebu tady moje postoje obhajovat
no, tak na to nemám slov.....
![]()
Anonymní píše:
paní psala že pořád krvácela, proto se o to rozhodlyme spíš udivuje toto, přála bych dotyčné být uplně ne plodnou aby přemíšlela jinak
Nejde mi nereagovat. V deníčku měla pisatelka na výběr, buď zabít jedno a jedno porodit nebo čekat jak to dopadne a nerodit třeba vůbec. Co se týká IVF, je to prostě uspěchanou dobou. Neplodných párů je dnes hromada. Každá neplodka touží po vlastním těhu a porodu. Tedy je ochotna do sebe týdny píchat injekce, pak jít pod narkozu a ty nervy, zda se embrya budou vyvíjet a zda bude co vůbec zavést.....Adopce je věc další. Různé psycho testy, kontroly, sociálka a pak kolik let čekání.
Nikdo nás nemůže soudit. Pokud je to proti tvé mysli a víře, chápu, ale neprošla sis tím, tedy nemůžeš ani tušit jaké to je koukat jak všichni kolem vesele těhotní i vícekrát a já furt nic…Máš vlastní dítě počato přirozeně. Tak si to užívej a přej i nám ostatním těhotenstí ať už přirozeně nebo po IVF.....
Anonymní píše:
paní psala že pořád krvácela, proto se o to rozhodlyme spíš udivuje toto, přála bych dotyčné být uplně ne plodnou aby přemíšlela jinak
Hmm, tak to je ono - přesně tohle odsuzuji - prostě blbka.
A zas na druhou stranu mám známého a ten nechtěně přivedl do jiného stavu přítelkyni, ale nějakou Rusandu. Tak ji hnal na potrat, že je ještěb mladá, on málo vydělává, problém, že tu nemá trvalý pobyt atd atd a když zjistili, že čekají dvojčata, tak mu to přišlo líto, že je to taková náhoda a tak si ji vzal a děti si nechali. No nepochopitelné, ale krásné.
momi33 píše:Sumaya píše:nechtěla jsem reagovat,ale tento náror mluví za mě.
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne? **
Mmonico,** psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?
Jen dodám,že podle mě etiku umělého oplodnění má právo zvažovat ten,kterého se to bezprostředně týká.I případnou redukci plodů.
Nám,kteří jsme si tohoto zůstaly ušetřeny NEPŘÍSLUŠÍ soudit.
No na druhou stranu ten, co to nemusel podstoupit a není tudíž zaslepen touhou po dítěti, má objektivnější pohled a nemá tendenci si to účelově „přikrášlovat“.
Nevím, já ty lidi nesoudím, ale názor snad může mít každý (a taky ho vyjádřit).
Na Bohy si nikdo nehraje, Bůh neexistuje, všechno je jen o dnešní vyspělé medicíně (operace, léčba nemocí, umělé oplodnění). Ale mám pocit, že by se Vás tady polovina nejraději vrátila do středověku (tam si na Bohy nikdo nehrál)
Redukce se mi taky nelíbí, ale je věcí každého, jak se rozhodne. Odsoudit někoho po přečtení jednoho příspěvku je hrozně jednoduché
Příspěvek upraven 23.08.11 v 19:36
Sumaya píše:
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne?Mmonico, psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?
Nešla! A podle mě teda nemůžeš srovnávat záchranu života s um. oplodněním.
Jen opakuji, že to neodsuzuji, ale můj postoj k tomu je takový jak píšu.
ivuska.h píše:
Já jsem zase na toto téma přemýšlela po včerejší diskuzi na téma co se zmraženými embryi, když jsou z vajíček dárkyně a spermatu exmanžela a exmanžel nepovolil jejich použití pro původní příjemkyni… Chápu zoufalost párů, co nemůžou mít děti, ale kolem IVF je tolik kontroverze, že si vůbec nejsem jistá, jestli to není takové řešení za každou cenu bez ohledu na cokoliv… Prostě jakoby měl člověk právo na děti a na štěstí
Říká žena co bude mít za chvíli tři děti podle podpisu… ![]()
Škurpice píše:
já jsem na dvojčata připravená byla…a nemyslím si, že to ženský, který jdou do IVF znevažují a nepromýšlí…nikomu není příjemné si píchat týdny injekce do břicha…ono sám o sobě ten celý proces je hodně velký tlak na psychiku…takže o rozmar se rozhodně nejedná
Taky si myslím, že redukce dvojčat po IVF nebývá z rozmaru, možná takový případ ani neexistuje. Ty ženský jsou rády i za ty dvojčata.
Pokud pak musí na redukci kvůli zdravotnímu problému, nebo že by přišla o obě děti, tak to pak chápu a myslím, že ta ženská musí prožívat muka, když musí jít na redukci z tohoto důvodu. ![]()
mmonica píše:Sumaya píše:rekla jsem svuj nazor a prosim neznas me ,tak za me neres jak bych se kdy zachovala,myslim si,ze deti mam hlavne diky svemu pristupu k svemu telu a k prirode,nikoho tu nenapadam a necitim potrebu tady moje postoje obhajovat
ivuska.h píše:momi33 píše:Sumaya píše:nechtěla jsem reagovat,ale tento náror mluví za mě.
Nám,kteří jsme si tohoto zůstaly ušetřeny NEPŘÍSLUŠÍ soudit.No na druhou stranu ten, co to nemusel podstoupit a není tudíž zaslepen touhou po dítěti, má objektivnější pohled a nemá tendenci si to účelově „přikrášlovat“.
Nevím, já ty lidi nesoudím, ale názor snad může mít každý (a taky ho vyjádřit).
to jistě,ale i u člověka,které toto nemusel podstoupit,nemusí být názor objektivní.Jak se pozná,čí názor je objektivní? ![]()
toho,kdo si to prožil,nebo toho,kdo o tom nic neví?
Apropo,moralizujeme nad umělým oplodněním,to budeme zachvilku moralizovat i nad léčbou rakoviny? ![]()
holky, já jsem díky bohu sice volit nemusela, neboť příroda zvolila za mě - 2× jsme počali dvojčata (přirozeně) a v obou případech jedno zemřelo (syndrom mizejícího dvojčete). První dítě jsem porodila v 32tt a v případě druhého jsem měla klidový režim od počátku těhotenství a stejně jsem porodila v 35tt. Mám nějakou vadu dělohy a kdybych bývala měla dvojčata s velkou pravděpodobností bych je nedonosila ani do toho 26tt. Podotýkám, že obě děti jsou zdravé. Muset volit, nevím, jak bych se s tím srovnala…