Redukce plodů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
23.8.11 20:16
Temaho píše:
Sumaya píše:To bychom asi za několik desítek, stovek let vyhynuli, kdyby neexistovala centra asis. reprodukce.
Myslím, že plodnost je rok od roku horší.
A nebylo by lepší se zamyslet nad příčinou neplodnosti? Vždyť u nemocí se taky nejdříve léčí příčina a je nutná prevence.
A to, že za nějakou dobu vymřeme je možně, nebo taky už k tomu mít dítě nebudeš potřebovat chlapa a chlap ženskou, prostě bude mí každej děti svoje a bude po problémech v manželství, že :wink: Je to přehnaný já vim, ale podle mě to takhle tak někam spěje.

Příčina neplodnosti např. u chlapů je časté sezení u počítačů, kouření, málo pohybu a nezdravé jídlo. Počítače před 20ti lety nebyly v každé domácnosti a chlapi tak neseděli půl dne na zadku..atd…Vždyť při nedávné studii odborníky docela šokovalo, kolik mladých kluků ma mizerný spermie. Je to hold způsob života.

Jak to poslední dobou čtu, tak skoro každý na prevenci kašle. Nemyslím tím jen neplodnost, ale i jiné nemoci..např rakovina tlustého střeva. Rok od roku je vyšší. Rakovina prsu také bude v budoucnosti hodně stoupat díky velkému užívání antikoncepce a stresu. :nevim:

Já jsem jen ráda, že nežijeme věčně. Nechci vědět, co bude za dalších 500 let. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
23.8.11 20:16
ppalea píše:
Banny.J píše:
deníček jsem nenašla, tak předpokládám, že už jej smazali???

https://www.emimino.cz/…-porod-8133/

:kytka:

Děkuju :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 20:18
zuzanecka81 píše:
ahoj!
zpět k původnímu tématu
taky si myslím, že ten, kdo podstoupí ivf, tak podstoupí redukci jen ze zdravotních důvodů. je ale fakt, že kdbych věděla, že bych dvojčata nemohla donosit, tak bych hodně zvažovala, zda si nechat zavést víc, než jedno opl. vajíčko :nevim: protože mi je jasné, že bych z toho rozhodování (zkusit obě? které redukovat…) byla na zhroucení.

osobně si myslím, že ivf je zázrak moderní medicíny a jako spousta takových zázraků má i dost stinných stránek.
ovšem já vím, že kdybych měla s plodností problém, tak bych do toho šla.

jiná je situace u té blbky, jak tu někdo psal ten dotaz - že šla na potrat s dvojčaty a podruhé na redukci… je to hnus. ale co si budem, potraty jsou u nás legální a pro někoho je zabití vlastně 4 dětí v pohodičce, když je to legální. :nevim:

Ta blbka ale k tomu měla taky své důvody, její morální cítění se halt posunulo tam, kde je to pro většinu zde nepochopitelné, přesto jí to bylo umožněno…
Někdo tady kdysi psal (v diskuzi o potratech), že to každý vidí jinak, pro někoho je vážným důvodem to, co se druhému zdá, jako naprostá malichernost…
Ta paná blbka asi je, ale asi není sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.11 20:18
Gina108 píše:
Už jsem to někde psala, ale já osobně věřím, že mysl vstupuje do těla v okamžiku, kdy se oplodněné vajíčko uhnízdí v děloze. Netvrdím, že to tak opravdu je a že tomu nutně máte věřit, ale dost mi to ulehčuje pohled na umělé oplodnění a veškeré ty KETy a pokusy na embryích, nemyslíte? :wink:

No jo, to už je ten známý účel, co světí prostředky :wink: Já posuzuju lidskost podle toho jediného, co dělá člověka člověkem – jeho DNA (neboť pojem „mysl“ je dost zavádějící, má ji např. člověk ve vegetativním stavu?). A ta tam je hned od oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
23.8.11 20:22

nerozvádějte potraty takovým způsobem…já jsem byla na ukončení těhotenství ve 24.tt tudíž na potratu a zabila jsem svoje dítě, protože bylo nemocné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.8.11 20:22
Temaho píše:
Sumaya píše:Ale může to tak přirozeně proběhnout. Tělo může redukovat embrya, třeba ten syndrom mizejícího dvojčete. Nebo se embryo prostě neuchytí. Podle mě rozdíl mezi embryem (složené z pár buněk) a plodem je velký. Pokud někdo zničí nebo zmrazí embrya, tak to není tak strašný, jako když se musí podstoupit redukce plodu, které už má i srdce.
Tak na tohle reagovat teda musim! Říct, že embryo je něco míň než plod mi teda příjde hodně drsný 8-o To je jako kdybys řekla, že dítě je něco míň než dospělej člověk 8-o 8-o 8-o
Uf, to jsem se rozčílila :lol: Ale už fakt padám :mavam:

Embryo jsou pouze sloučené buňky, ale plod už má i srdce. Ano, je to něco míň. Jen jsem psala, že pokud se zmrazí embrya a pak se použijí nebo ne, není tak strašný, jako redukce např. 12týdenního plodu, která má i srdce a všechny orgány.
Ale nesrovnávej to s dítětem a dospělým. Trochu divný srovnání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
23.8.11 20:24
ivuska.h píše:
Jaruše píše:
ivuska.h píše:
Sumaya píše:
Temaho a Mmonico..To se vám to mluví, když už máte dítě, ale co byste dělaly, kdyby pro vás byla jediná šance, jak mít dítě, jít na um. oplodnění? Neříkejte, že byste nešly.
Znám několik párů (převážně teda věřících, ale to nutně nesouvisí), kteří nešli, právě z těch etických důvodů. Max na inseminaci nebo jen samotnou stimulaci, ale ne na IVF, natožpak KET a věci s tím související (třeba prenatální diagnostika). Opravdu existují lidé, kteří mají pevné morální zásady a toto pro ně není přípustné. Někteří čekají na adopci, někteří holt děti nemají, asi to tak mělo být, člověk prostě nemůže mít všechno, po čem touží…
Zatím jsem jen sledovala,teď mi to nedá. Lidé podstupující IVF nemohou mít pevné morální zásady? Taky podstupujeme IVF a nikdy by mě nenapadlo,že jsme kvůli tomu nemorální. Každý má svůj názor,vlastní pohled na věc.

Ne, to z toho, co jsem napsala, neplyne :) On totiž nesouhlas s IVF vůbec nemusel být na začátku součástí jejich zásad :wink: Šlo mi o to, že někdo, kdo prostě IVF nechce, ho nemusí podstoupit ani ve chvíli, kdy po dítěti opravdu touží atd.

Jaruše píše:
ivuska.h píše:
momi33 píše:
ivuska.h píše:
momi33 píše:
Sumaya píše:
Temaho a Mmonico..To se vám to mluví, když už máte dítě, ale co byste dělaly, kdyby pro vás byla jediná šance, jak mít dítě, jít na um. oplodnění? Neříkejte, že byste nešly.

Umělé oplodnění mi nepříjde kontroverzní. Klonování ano, ale ne umělé oplodnění.
Když ženská nemůže otěhotnět, tak je někde určitě zdravotní problém a mělo by se jí nějak pomoct. Ty spermie a vajíka přece nejsou umělé ne? **
Mmonico,** psala jsi, že nejsme bohové a že nad přírodou zvítězit nejde. Proč se teda sakra chirurgové na sálech snaží zachránit lidské životy? Proč to nenechají na přírodě? Nemocnému se špatným srdcem dají do těla bypass. Ale proč do něj řežou, příroda by si s tím poradila ne?

Jinak kdyby bylo um. oplodnění tak kontroverzní, jak píšete, tak by to nebylo snad povolené ani v přísně náboženské Saudské Arábii, kde se to v centrech reprodukce jen hemží.
nechtěla jsem reagovat,ale tento náror mluví za mě.
Jen dodám,že podle mě etiku umělého oplodnění má právo zvažovat ten,kterého se to bezprostředně týká.I případnou redukci plodů.
Nám,kteří jsme si tohoto zůstaly ušetřeny NEPŘÍSLUŠÍ soudit.

No na druhou stranu ten, co to nemusel podstoupit a není tudíž zaslepen touhou po dítěti, má objektivnější pohled a nemá tendenci si to účelově „přikrášlovat“.

Nevím, já ty lidi nesoudím, ale názor snad může mít každý (a taky ho vyjádřit).
to jistě,ale i u člověka,které toto nemusel podstoupit,nemusí být názor objektivní.Jak se pozná,čí názor je objektivní? 8-o
toho,kdo si to prožil,nebo toho,kdo o tom nic neví?
Apropo,moralizujeme nad umělým oplodněním,to budeme zachvilku moralizovat i nad léčbou rakoviny? 8-o

Jasně, o objektivitě se těžko rozhoduje, ale zaujatost těch, co IVF podstoupili, je snad zjevná.

Moralizace nad léčbou rakoviny – to mícháš dvě nesouvisející věci. Kvůli léčbě rakoviny neumírají embrya, která jsou „nadbytečná“ nebo kvalitativně nevyhovující atd. IVF není léčba, nic nevyléčí…
Zaujatá rozhodně nejsem,jen myslím,že tohle téma je stejně kontroverzní jako téma potratů, domácích porodů,očkování-neočkování atd.
Co člověk to názor.
Jo, kontroverzní to určitě je (ale s domácími porody a očkováním bych to nesrovnávala, tam nejde o etiku, tam se dá ohánět fakty :wink: ). S potraty to ale má opravdu hodně společného, to máš pravdu.

Co se týká IVF myslím,že i ti,kdo ho podstupují mají nastavené určité mantinely,za které prostě nejdou.Alespoň u mě to tak je.Rozhodně bych nešla do IVF s dárci,ať už se to týká vajíček,spermií nebo dokonce embrií.Při pomyšlení na tzv.institut náhradní matky se mi ježí všechny chlupy na těle.Rozhodně tedy nepatřím mezi ty,co jdou za svým,ať to stojí,co to stojí. Jde prostě o to,že je tu šance,že za určitých podmínek možná budeme mít vlastní dítě,tak to zkusíme.Pokud to nepůjde ani tak,jsou tu další možnosti(adopce,pěstounství,SOS vesničky…)
Jde jen o přístup k věci,stejně jako u všeho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
23.8.11 20:25
eva valoi píše:
zuzanecka81 píše:
ahoj!
zpět k původnímu tématu
taky si myslím, že ten, kdo podstoupí ivf, tak podstoupí redukci jen ze zdravotních důvodů. je ale fakt, že kdbych věděla, že bych dvojčata nemohla donosit, tak bych hodně zvažovala, zda si nechat zavést víc, než jedno opl. vajíčko :nevim: protože mi je jasné, že bych z toho rozhodování (zkusit obě? které redukovat…) byla na zhroucení.

osobně si myslím, že ivf je zázrak moderní medicíny a jako spousta takových zázraků má i dost stinných stránek.
ovšem já vím, že kdybych měla s plodností problém, tak bych do toho šla.

jiná je situace u té blbky, jak tu někdo psal ten dotaz - že šla na potrat s dvojčaty a podruhé na redukci… je to hnus. ale co si budem, potraty jsou u nás legální a pro někoho je zabití vlastně 4 dětí v pohodičce, když je to legální. :nevim:
Ta blbka ale k tomu měla taky své důvody, její morální cítění se halt posunulo tam, kde je to pro většinu zde nepochopitelné, přesto jí to bylo umožněno…
Někdo tady kdysi psal (v diskuzi o potratech), že to každý vidí jinak, pro někoho je vážným důvodem to, co se druhému zdá, jako naprostá malichernost…
Ta paná blbka asi je, ale asi není sama.

jj, to určitě není sama. :nevim:
když jsou volně „přístupné“ potraty komukoli a kdykoli… tak co chceme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.8.11 20:30

Znám osobu, která musela podstoupit umělé oplodnění (bylo to kvůli partnerovi, jeho spermie nebyly schopné oplození vajíčka při klasickém styku), vložená oplodněná vajíčka se uchytila všechna, teda 3. Lékaři jí nabídli možnost redukce, přesto si nedokázala představit, že by něco takového udělala - ať z toho důvodu, že by přišla o jedno z „dětí“ nebo z toho důvodu, že hrozilo poškození ostatních embryí.
Teď má krásná trojčata a je šťastná :wink:

Podotýkám, že diskuzi jsem celou nečetla, jen jsem reagovala ohledně nadpisu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.8.11 20:31
rhiannon píše:
Znám osobu, která musela podstoupit umělé oplodnění (bylo to kvůli partnerovi, jeho spermie nebyly schopné oplození vajíčka při klasickém styku), vložená oplodněná vajíčka se uchytila všechna, teda 3. Lékaři jí nabídli možnost redukce, přesto si nedokázala představit, že by něco takového udělala - ať z toho důvodu, že by přišla o jedno z „dětí“ nebo z toho důvodu, že hrozilo poškození ostatních embryí.
Teď má krásná trojčata a je šťastná :wink:Podotýkám, že diskuzi jsem celou nečetla, jen jsem reagovala ohledně nadpisu :wink:

Tak to je happy end.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 20:33
ivuska.h píše:
Gina108 píše:
Už jsem to někde psala, ale já osobně věřím, že mysl vstupuje do těla v okamžiku, kdy se oplodněné vajíčko uhnízdí v děloze. Netvrdím, že to tak opravdu je a že tomu nutně máte věřit, ale dost mi to ulehčuje pohled na umělé oplodnění a veškeré ty KETy a pokusy na embryích, nemyslíte? :wink:
No jo, to už je ten známý účel, co světí prostředky :wink: Já posuzuju lidskost podle toho jediného, co dělá člověka člověkem – jeho DNA (neboť pojem „mysl“ je dost zavádějící, má ji např. člověk ve vegetativním stavu?). A ta tam je hned od oplodnění.

Má, ale toulá se kdesi mimo tělo a není s tělem tak pevně spojena jako je tomu u člověka v bdělém stavu. Až když člověk zemře, mysl tělo definitivně opustí. To jen na vysvětlenou, jak tomu věřím já. Mmch mrtvý člověk má přece taky lidskou DNA :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
23.8.11 20:33
ne vždy to souvisí se způsobem života
Sumaya píše:
Temaho píše:
Sumaya píše:To bychom asi za několik desítek, stovek let vyhynuli, kdyby neexistovala centra asis. reprodukce.
Myslím, že plodnost je rok od roku horší.
A nebylo by lepší se zamyslet nad příčinou neplodnosti? Vždyť u nemocí se taky nejdříve léčí příčina a je nutná prevence.
A to, že za nějakou dobu vymřeme je možně, nebo taky už k tomu mít dítě nebudeš potřebovat chlapa a chlap ženskou, prostě bude mí každej děti svoje a bude po problémech v manželství, že :wink: Je to přehnaný já vim, ale podle mě to takhle tak někam spěje.

Příčina neplodnosti např. u chlapů je časté sezení u počítačů, kouření, málo pohybu a nezdravé jídlo. Počítače před 20ti lety nebyly v každé domácnosti a chlapi tak neseděli půl dne na zadku..atd…Vždyť při nedávné studii odborníky docela šokovalo, kolik mladých kluků ma mizerný spermie. Je to hold způsob života.

Jak to poslední dobou čtu, tak skoro každý na prevenci kašle. Nemyslím tím jen neplodnost, ale i jiné nemoci..např rakovina tlustého střeva. Rok od roku je vyšší. Rakovina prsu také bude v budoucnosti hodně stoupat díky velkému užívání antikoncepce a stresu. :nevim:

Já jsem jen ráda, že nežijeme věčně. Nechci vědět, co bude za dalších 500 let. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
23.8.11 20:36
eva valoi píše:
rhiannon píše:
Teď má krásná trojčata a je šťastná :wink:Podotýkám, že diskuzi jsem celou nečetla, jen jsem reagovala ohledně nadpisu :wink:
Tak to je happy end.

No, dá se říct,že jo, ale jednoduchá cesta to rozhodně nebyla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.8.11 20:36
eva valoi píše:
rhiannon píše:
Tak to je happy end.

Je, ale měla prostě kliku. Riskovala a vyšlo jí to :palec: Jak by se asi cítila, kdyby přišla o všechny? Asi stejně blbě, jako kdyby šla na redukci, nebo ještě hůř, kdo ví :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
23.8.11 20:39

holky, hádat se tu můžeme jak chcem. já jsem ale hlavně ráda, že takové těžké rozhodnutí nemusím udělat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová